02-07-08

China

Prins Filip mag naar China om er ons land te vertegenwoordigen. Niemand van de ministers zal hem vergezellen. Hij mag ginder alleen gaan blunderen, of hij moet toch snel het één en ander bijleren aangaande de Chinese gebruiken en (mis)bruiken.

Hij moet leren om op straat te rochelen, dat zal hij nog niet gezien hebben, maar hier bij ons zijn er ook al heel wat vreemdelingen aangespoeld die daar blijkbaar al de Olympische Spelen mee gewonnen hebben… Voor de Chinezen is het echter een teken van reinheid, want slijm moet zo snel mogelijk uit je lichaam, menen ze.

Zijn eten zal hij ook moeten delen, want in China gaan de potjes in het midden van de tafel en iedereen mag er naar hartenlust uit grabbelen. En als hij een cadeautje krijgt moet hij uit beleefdheid 2 X weigeren, het daarna aannemen, niet te uitbundig bedanken (maar op uitbundigheid hebben we hem nog nooit kunnen betrappen) en hij mag het pakje ook niet openen in het bijzijn van de gevers, want dan zou hij ‘hebberig’ overkomen. En van ‘hebberigheid’ kan een lid van de koninklijke familie toch helemaal niet beschuldigd worden, niet?)

Als hij op hotel de vierde etage vraagt zal hij van een kale reis thuiskomen, want de 4de verdieping is wat voor de Amerikanen de 13de verdieping is. Het brengt ongeluk. (Dat hebben ze nu pas in Brussel ook mogen ondervinden. Het Rijk van Sjeik is er gedaan).
In China is het nummer 8 een geluksnummer. Het telefoonnummer van China Airlines is dan ook 8888 8888.

Als hij een snotneus heeft moet hij het op z’n wielrenners doen. Papieren zakdoekjes die je daar op iedere hoek van de straat kunt verkrijgen wordt gebruikt voor allerlei dingen behalve om je neus te snuiten, want dat vinden Chinezen heel vies en zeker op restaurant. Net zoals in je mond peuteren na het eten, dat is voor de Chineze het toppunt van smerigheid. Als er een visgraat in je mond zit, dan spuug je dat uit op tafel of op de grond of desnoods in één van die papieren zakdoekjes als het echt niet anders kan. Want bij iemand thuis moet je netjes zijn, de Chinezen gooien hun rotzooi op straat.
Boeren laten en slurpen wil zeggen dat het je smaakt.

Om bij de buitenwereld goed over te komen heeft de regering nu enkele maatregelen genomen. Op de grond spuwen mag niet meer. Als iemand betrapt wordt kan het hem nu geld kosten. 50 yuan dat is ongeveer 4,5 euro en voor de meeste Chinezen is dit een kapitaal.

Waar ‘onze taaie’ ook problemen zal mee hebben is bescheidenheid. Chinezen hechten daar veel belang aan. Wanneer iemand een compliment krijgt moet je het ontkennen en niet gewoon ‘dank je’ zeggen.

Chinezen zeggen ook nooit nee. Dat is zeer onbeleefd. Als je er de weg vraagt dan sturen ze je nog liever de verkeerde kant op dan te zeggen dat ze het niet weten. Nee zeggen kan iemand boos maken, en boos worden is ‘not done’ voor een Chinees.

Als Filipke een uitstapje wil maken naar Kanton, dan zal hij daar alles te eten krijgen wat vier poten heeft (behalve een tafel zeggen ze zelf) en alles wat vleugels heeft. Honden – katten - beren - zeepaardjes en slangen tot zelfs reepenissen toe, maar konijntjes niet. Die vinden ze lief en poezelig.

Wat Filip wel mag doen is over de mensenrechten spreken, want al die rare gewoontes zijn natuurlijk eigen aan de zeden van het land en doen niemand kwaad. Chinezen zijn best wel aardige mensen, behalve diegenen die het daar voor het zeggen hebben.

De regering houdt de bevolking in een ijzeren greep en wie het niet eens is wordt ter dood veroordeeld. Ook kinderen … Mensenrechtenorganisaties en politieke dissidenten wijzen erop dat China door de Olympische Spelen de aandacht wil afleiden van de beroerde mensenrechtensituatie in het land. Dus Filip van België, maak je voor één keer eens echt nuttig en spreek over de Mensenrechten .


Informatie over China: Quest Gele Draak

Zonder woorden:

pic04565 pic06559pic08932pic24229pic22296pic29855


En dat zijn niet de ergste beelden die ik laat zien.

15:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Die foto's zijn weeral veel te groot. Ik zal ze morgen verkleinen, want ik heb nu geen tijd meer.

Gepost door: Janice | 02-07-08

NU HEB IK HET EINDELIJK BEGREPEN! Als ik die foto's zie van die executie (en zo zijn er in China vele!)
begrijp ik eindelijk waarom onze politici zo graag naar China gaan.
Daar heeft de "democratie" echt de middelen om te werken zoals zij het hier ook graag zouden proberen!
De O.S. zijn een uitstekende gelegenheid om daar nog wat extra ideeÊN OP TE DOEN.
En Philippe zal daar misschien de smaak van de macht te pakken krijgen...

Brengen we toch nog iets mee naar huis!

Gepost door: Erwin | 02-07-08

Kan die waanzin 'eindelijk' ophouden te bestaan? De'n taaie gaat naar Sina!!!! wat een giller.
Daar staan ze zeker op hem te wachten?????
Jongens toch, wat een snertsoep wordt er hier dagelijks opgediend!

Gepost door: Jean | 02-07-08

Iemand zien doodschieten... geeft altijd een schok,, maar... we weten het "fijne" niet van die beelden. Waarom worden zij bedacht met een stukje metaal? Hebben ze door het rode licht gereden, de politieke misbruiken aangeklaagd, of hebben zij moorden op hun geweten???
Als ze moeten sterven vanwege hun "overtuiging" is het er zéker,, mijlenver over.
Maar bedenk eens hoe de zogenaamd beschaafde mensen hier in onze contreien reageerden toen een zekere dutroux (verdient geen hoofdletter) voor de rechter gebracht werd.
pandy en derochette ook niet vergeten, PLUS de commentaartjes in de pers van heden op die 23jarige drugskicker die het 2jarig kindje van zijn nieuw lief doodsloeg.
Moest de uitspraak in die gevallen "ophangen bij de hals tot de dood erop volgt" geweest zijn, dan zou de helft van 't land naar de Brusselse grote markt gereden, gegaan of gespoort zijn om het "spektakel met eigen ogen te zien".
Als men de orde nog niet kan bewaren onder 11 miljoen inwoners dan moet men toch kunnen begrijpen dat met (helaas) drastisch moet zijn bij een bevolking van + 1 miljard onderdanen.
Maar... het blijft wel wreed hoor.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 03-07-08

Victor slaat nagels met koppen ,inderdaad hier doen 11 miljoen oude en nieuwe Belgen hun goesting ,er is voor elks wat wils...je slaat een buschauffeur dood en je krijgt als straf een vermanende vinger..stel je voor dat die massa Chinezen een mentaliteit zouden krijgen zoals hier (in Belgie) ??? Het Chinees meisje dat naar de executie wordt gebracht lijkt een lief ding ... das hetzelfde ..de verontwaardiging is groot...als een zeehondje wordt doodgeslagen ... maar.. een "paling" die levend wordt gestroopt daar trekt niemand zich wat vanaan,als ge begrijpt wat ik bedoel. Aan de grens met Cambodja waar ik al meerdere malen ben geweest,hangt een grote plakaat ,ge kunt er niet naast zien, met de verwittiging , als ge drugs binnenbrengt riskeer je de doodstraf !! das erg duidelijk ! en als je wordt opgepakt moet ge niet gaan bleten...wie is de grote boosdoener ,"de mensenrechtenschender" diegene die met zijn drugs levens naar de kl.. helpt of de regering die het touwtje rond zijn nek legt ??? Iedereen heeft de mond vol van "" mensenrechten "" maar je hoort maar zelden " mensenplichten""" Omwille van politieke overtuiging de kogel krijgen is natuurlijk niet zo mooi..gelukkig is Belgie op dat punt een beschaafd land..geen kogel! maar een cordonneke ,scheldwoorden ,vernederingen enz ...goed dat we leven in een democratisch land met """"mensenrechten"" en vrije ""meningsuiting""" wij zijn echt een voorbeeld van "hoe het moet"

Gepost door: Rene | 03-07-08

Mens wat ben jij ziek zeg ! echt ziek is dit !

Gepost door: Monique (ABVV) | 03-07-08

Daar word je echt wel ziek van hé Monique. De waarheid kwetst inderdaad. Die linkse meute is het niet gewoon om met de werkelijkheid geconfronteerd te worden.
Hopelijk word je snel weer beter Monique, een beetje goednieuwsshow volstaat allicht ;)

Gepost door: Ovi | 03-07-08

maak me zorgen om monikske Monikske probeer een aspirieneke als het niet over gaat...of een lidkaart van VB...China is toch een rode staat of niet ? wanneer kunnen we eens foto's bewonderen van gefolterden in de kerkers van "Fidel" of executies omdat ze andersdenkend zijn...en die Fidel is toch een goede vriend van de Steve ,of niet?? he Monikske....pak maar twee aspirienekes !!!

Gepost door: Rene | 03-07-08

Inderdaad Monique, socialisme is ziekelijk en misselijkmakend. En dat zijn nog niet eens de ergste beelden.

Gepost door: Janice | 03-07-08

Volgens mij is dat meisje op de laatste foto niet goed bij haar hoofd. ;)

Gepost door: Hugo | 03-07-08

Ken jij het woord 'empathie', Hugo?

Gepost door: Janice | 04-07-08

Ziek hè Monique? Dat is nu het gevolg van de linkse heilstaat zie... De KP in China en het ABVV lijken wel erg op elkaar.

Gepost door: Antichrist | 08-07-08

De commentaren zijn gesloten.