08-07-08

Afro-Amerikanen ontevreden.

Afro-Amerikanen hebben ook weer iets om ontevreden over te zijn.
De zwarte congressvrouw, Sheila Jackson Lee uit Houston, kloeg dat alle orkanen ‘witte’ namen krijgen.

Zij wil dat de orkanen de Afro-Amerikaanse cultuur zouden reflecteren in namen zoals Chamiqua, Tanisha, Woeisha, Shaqueal, and Jamal.

Zij wil ook de weerberichten in de media laten weergeven in een taal die wordt begrepen door de mensen van de straat, want één van de problemen die zich voordeden bij de ramp in New Orleans, was dat de zwarte bevolking de ernst van de situatie niet inzagen omdat ze het niet konden verstaan door de raciaal afwijkende taal die wordt gesproken in de weerberichten op radio en televisie.

Blijkbaar vinden de mensen het nogal moeilijk om te begrijpen wanneer de weerman/vrouw in het Engels zegt dat het gaat stormen tegen 150 km/u.In de nabije toekomst zou het weerbericht dus kunnen gesproken worden in een taal die de Amerikaanse sociolinguïst omschrijft als, ‘African American Vernacular English’ en dat zal dan als volgt klinken:

“Wazzup, mutha-fukkas! Hehr-i-cane Chamiqua be headin' fo' yo ass like Leroy on a crotch rocket!
Bitch be a category fo'! So, turn off dem chitlins, grab yo' chirren, leave yo crib, and head fo' de nearest FEMA office fo yo free Shit!”.

11:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik dacht...... dat zotten geïnterneerd werden & worden?
Blijkbaar toch niet.
Kan het nog zotter?

Gepost door: Jean | 08-07-08

De commentaren zijn gesloten.