08-07-08

Marokko laakt paspoortendiscussie

RABAT - Marokko is niet gediend van het Nederlandse plan de dubbele nationaliteit opnieuw aan te kaarten. Dit hebben de Marokkaanse ministers van Justitie en Buitenlandse Zaken laten weten aan de Nederlandse ambassadeur in Rabat.

Minister van Justitie Hirsch Ballin beloofde de Tweede Kamer eind vorige week de paspoortkwestie weer ter sprake te brengen in Marokko. Via het officiële persbureau MAP zei de Marokkaanse regering hierover dinsdag 'hoogst verbaasd' te zijn en beleid dat Marokkanen ertoe zou dwingen hun nationaliteit op te geven „categorisch af te wijzen”. Marokkanen kunnen alleen bij hoge uitzondering afstand doen van hun nationaliteit.

De Marokkaanse regering stelt verder dat integratiebeleid niet slaagt door bevolkingsgroepen van Marokkaanse afkomst te dwingen tot „ontworteling en het doorsnijden van met name juridische en spirituele banden” met Marokko.


Bron: De Telegraaf

11:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

.vl En waarom plaats je dat niet op je blog?Zie url

Gepost door: Tiberius | 08-07-08

Ik kende het niet.
Bedankt, het staat er nu op .

Gepost door: Janice | 08-07-08

Even over die .vl. Ik vind dat dus ook een erg goed idee. Maar internetextensies bestaande uit 2 letters, zijn exclusief voorbehouden voor landen en niet voor regio's. Mark Demesmaeker van NV-A heeft deze week een voorstel ingediend om een Vlaamse internetextensie te registreren: ofwel '.vla', ofwel '.fla', ofwel '.vlaanderen'.

Of misschien moeten we nog een halfjaar wachten. Tegen die tijd zouden wel eens aan alle voorwaarden kunnen voldoen om .vl te laten registreren voor Vlaanderen ...

Gepost door: Gerda | 08-07-08

Hoelang nog dergelijke wantoestanden toegelaten? En......gaan wij ons de les laten spellen door wat woestijnzandlopers?
Kom, even ernstig, 2 nationaliteiten kan én mag niet, of je bent Belg (althans nog even) of je bent Maroc.
Wat moeten wij nu doen om die zandstuivers ginder in beweging te krijgen, heel eenvoudig, alle geldverkeer van Marocs naar Maroc blokkeren.
Alle dubbele nationaliteitsbezitters voor de keuze stellen als ze géén werk hebben, of Belg worden of opsodemieteren.
Het kan toch niet dat ze hier parasiteren op sociale kassen en ginder villa's bouwen.
Dus moeten we eerst het rood/groen gespuis aanpakken, dat zijn de lievertjes van de Marocs, en de Marocs zijn hun kiesvee, dus......toch eenvoudig, of niet?

Gepost door: Jean | 08-07-08

Ik vrees Gerda dat de 15de alles wordt vooruitgeschoven..Uiteindelijk zal de CD&V wel toegeven..Vooral onder druk van de Vlaamse publieke opinie die helemaal en totaal geen interesse hebben in de splitsing van B-H-V maar destemeer in de Rode Duivels en Mathilde...Vlamingen zijn nog niet "rijp" voor onafhankelijk.Moesten Vlamingen met een half miljoen betogers Brussel bezetten dan was Vlaanderen allang onafhankelijk.Maar de Vlamingen willen dat dus niet,blijkbaar.
Het zal dus die vernederende .vla worden.

Gepost door: Tiberius | 08-07-08

mooie en moedige poging van Hirsch... maar afgaan zoals ne gieter,hoe naief een mens toch kan zijn ...van een Marokkaan een echte Nederlander proberen te maken..schandalig...dwingen ,ontwortelen en doorsnijden van nen hoop cul..banden....De Marokkaanse regering was dan ook niet mals met haar commentaar
hoekandana..watisdana..adoeweerwa..voorwattena

Gepost door: Rene | 09-07-08

@TIBERIUS. Hoe kom je erbij?
Vlamingen hebben meer interesse voor de Rode Duivels en
Mathilde...
Wat een combinatie!
Hoe is het mogelijk?
Heb je dan geen respect meer voor onze fantastische voetbalploeg nu Tommeke Boonen geflikt werd?

Wacht maar tot de Flup koning is: dan vlieg jij SITO PRESTO in den bak!

Gepost door: Erwin | 09-07-08

tiberius moet een man zijn met een hart van goud. zo bezorgd om die voetballerkes die zich weren als (rode) duiveltjes in een wijwatervat. en om ons matilleke die de fluppe sprookjes voorleest bij het slapen gaan uit het boek . "er was eens een land...."
tiberius is wsl een fervent supporter van het programma "royalties" op vtm, een koekendozen-romantiek- programma dat de simpele burger in slaap wiegt met zijn sprookjes.

Gepost door: jos | 09-07-08

Ik niet hoor ik schijt op het belgisch koninkrijk en ben altijd bereid Laken te bezetten.U ook?
Je begreep mijn bericht niet natuurlijk.
Een meerderheid van de Vlamingen wilt Belg zijn.Zo is het nu éénmaal.Spijtig voor de Vl republikeinen,maar de Belgische propagandadienst kan gebruik maken van Henin(ex tennisster),Boonen(die met de belgische vlag zwaait)Mathilde en de Rode Duivels enz enz
Daar kan helaas de VB propagandadienst met hun VL stickertjes niet tegen op...Vlamingen zijn nu éénmaal behoorlijke gezapige platbroeken..En niet bepaald snugger als ik bovenstaande reacties bekijk...

Gepost door: Tiberius | 09-07-08

ze kunnen niet allemaal zo snugger zijn als tiberius natuurlijk! maar toch eens de laatste peilingen terugnemen waar ong. 50% zegt dat den belziek mag ophoepelen. dat is nu al meer dan een maand geleden en dat zal er mijn gedacht niet op verbeterd zijn tiberius. en gebruik maken als 'propaganda' van wat ? henin, rode duivels, boonen??? slaap gerust verder man !

Gepost door: jos | 09-07-08

Dat zijn 50% van diegenen die er op hebben gereageerd natuurlijk. Ik vrees dat Tiberius gelijk heeft. De meeste Vlamingen zijn niet al te snugger. Je weet genoeg wanneer ze die op tv en dan vooral in 'Man bijt hond' aan het woord laten.
Om in de grond te zinken van schaamte...

Gepost door: Janice | 09-07-08

"...van degenen die er op hebben gereageerd" Dat is meestal zo bij een bevraging niewaar Janice? en wat er bij man bijt hond aan het woord komt weet ik niet en interesseert mij ook niet !

Gepost door: jos | 09-07-08

Kijk, ze maken net zulke opiniepeilingen om de brave Jan Belg met de pet aan het schrikken te maken...Pas op,al 50% wilt een Vlaamse staat,stem gauw op de SP-A....Als ze in het nieuws vertellen dat 1/3de van de jeugd op het VB stemt dan is dat juist maar om tegen de socialisten te zeggen;"doe er iets aan"!En dan laten ze hen ook eens effe aan het woord...De meeste Vlamingen weten niet eens wat de
essentie van het probleem België is(namelijk,door de globalisering is nv.België-bvba Vlaanderen,Wallonie,Brussel contraproduktief en op lange termijn gedoemt tot het faillisement...tenzij bvba Vlaanderen een eigen bestuur krijgt zonder enige beslissingsrecht van dat slechte bestuur van bvba Walonnie )
De meeste Vlamingen weten niet waar B-H-V om gaat en helaas betalen de meeste Vlamingen graag voor politieke rust en vinden ze dat er "belangrijkere" zaken zijn dan een spitsing van die kieskring...Daaromook dat cd1&v zal verliezen bij de volgende verkiezingen...Ze worden net afgestraft voor hun Vlaamse moed.Wacht maar af.
Ik ben soms jaloers op de Kroaten.Die hebben hun eigen natie opgericht,die zijn trots en hun landje is ook maar klein,de Kroaten dulden geen vreemde koningen...Vlamingen stemden tijdens de koningskwestie in '48 massaal voor de koning...
Snap je mijn punt?
Enkel een handjevol VB ers en TAKers enz...komen onvervaard voor het de Vlaamse zaak op maar zij zijn veroordeeld tot de marginaliteit door hun eigen volk....Terwijl de Walen 1 front vormt zelfs met de Waalse groenen;onze groenen spuwen Vlaanderen uit...Snap je mijn punt?

Gepost door: Tiberius | 09-07-08

En dan nog iets Moest iedereen van de Vlaamse beweging van Voorpost tot Davidsfonds,elke kiezer van NVA,VB,LDD op straat komen met de Vlaamse Leeuw in de hand en een mars op Brussel houden...Kan je je dat indenken?Meer dan een miljoen Vlamingen en een zee van Vlaamse Leeuwen?Met als eis een autonoom Vlaanderen?
Belgie zou uitéénspatten,onmiddellijk.Bij de Witte mars hebben ze met minder een politiehervorming bereikt...Echte veranderingen bereik je op de straat en niet in de politiek.
Nu rest me er 1 vraag..De vraag van 1 miljoen ...Waarom doet de Vlaming dat niet?Waarom?
Gaan jullie het zeggen of moet ik het zeggen?

Gepost door: Tiberius | 10-07-08

Zeg het maar Tiberius, je bent net goed op dreef.

We hebben dat nochtans ooit gedaan in de rand van Brussel. Voor de splitsing van BHV zijn we met een massa volk de straat opgegaan in een bijna eindeloze stoet waarbij elke partij vertegenwoordigd was. Het ging toen uit van de VVB. Maar heeft het geholpen? Diegenen die het hardst hebben geroepen dat Vlaanderen onafhankelijk moest worden, hebben ons daarna even hard verraden.

Maar het begint te veranderen. Je voelt het aan alles, maar toch...vooraleer je miljoenen de straat opkrijgt in Vlaanderen zal het eerst economisch wat slechter moeten gaan, want Vlamingen komen alleen maar op straat als ze het in hun portemonnee voelen. Ze beseffen nog steeds niet hoeveel beter ze het zouden hebben zonder dat ze Wallonië en ook Brussel financieel in leven moeten houden.

Want laten we eerlijk zijn. Zelfs Brussel en Wallonië samen beschikken niet over de nodige middelen om te overleven zonder Vlaams geld. En ze snappen nog steeds niet dat ze met hun eeuwige boycot van Vlaamse initiatieven en hun eeuwige 'non' op al onze eisen en onze (voorzichtige) voorstellen, hun eigen doodvonnis tekenen.
Of ze moeten heel snel leren om op eigen benen te staan. Maar dat doen ze evenmin. Het enige wat ze doen is haten. Ze haten ons Vlamingen. De boeren in hun ogen, die mondig zijn geworden en ze denken nog steeds dat ze ons kunnen overtroeven en ons onder de duim kunnen houden. Dus ja, ik hoop dat Leterme volhoudt. Ik hoop dat Bart De Wever niet opgeeft...alhoewel ik het tegendeel vrees...

Gepost door: Janice | 10-07-08

Inderdaad,ja De materialistische aard van de Vlaming speelt ook een grote rol...Geld gaat boven rechtvaardigheid.
Maar Janice,als we honger lijden dan is het al te laat..Ken je die slogan"Vlaamse staat voor Vlaanderen vergaat"?
Het is net de bedoeling van de Franstaligen om ons uit te melken tot we niks meer kunnen eisen.Inderdaad,ja,ze haten ons gewoon.Weet ik uit eigen ervaring binnen mijn eigen familie.('k heb familie in Luik)Maar Happart en zijn kliekje denken dat Frankrijk op hen zitten te wachten...
Maar de Walen zijn vooral zo arrogant omdat ze de slaafse mentaliteit van de Vlaming kennen...De meeste Vlamingen aanvaarden nog altijd dat de Franstaligen eigenlijk hen regeren..Eer dat dat definitief voorbij is zijn we al twee generaties verder...

Gepost door: Tiberius | 10-07-08

als ik leterme in het nieuws van 13h mag geloven, gaat hij zeker "volhouden"! hij geeft zichzelf 50% slaagkans ivm BHV! maar ik hou mijn hart vast als hij volhoudt en "slaagt" in zijn opzet !! want een akkoord zonder vlaanderen te benadelen is totaal uitgesloten !

Gepost door: jos | 10-07-08

En ondertussen........ Na het aandachtig gelezen te hebben van de reacties (+/- 6minuten)stel ik tot mijn grote woede vast dat er ondertussen alweer 6 x 25.000€ versast is richting franskiljonse boeven in Brussel, Coburgers én Walen, op 6 minuten ALWEER 150.000€ FOETSIE.
En sommigen durven luidop spreken van "Goed Bezig"?????
Vlamingen zijn TE tolerant, Te slap, Te goedgelovig, tot......ze het financieel aan den lijve gaan voelen, dan pas schieten ze wakker, helaas, dan zal het te laat zijn.
Daarom, mensen, wordt wakker, schreeuw het uit, dreig het politieke zootje initiatieven te nemen dat de welvaart, het welzijn én de veiligheid van Vlaanderen én de Vlamingen gevrijwaard worden én blijven.
Dat kan NOOIT met paria's op ons dak, paria's die ons ook nog vernederen, beschimpen en chanteren.
Laat 15 juli de ultieme datum zijn, DAN MOET HET STOPPEN, DE WAANZIN.
Morgen zal ik rustig binnen blijven wetende dat er weer véél gelogen zal worden van op de spreekgestoeltes, inhoudsloos, bodemloos en waardeloos gekakel, en dergelijk bedrog hoor ik liever niet, anders moet ik weer extra pillen nemen voor mijn bloeddruk.
De sossen zijn nu bezig met “het orgasme van de vrouw in de kijker te plaatsen”?????
Is ook héél belangrijk in een land wat richting de afgrond geleid wordt door de fransciljons, neemt tenminste wat de aandacht af van HET PROBLEEM IN DIT LAND, nl. de leegroog van Vlaanderen.
Alléé, tijdens het schrijven van dit artikel is alweer 150.000€ richting de vijand van Vlaanderen, ja ja, we zijn goed bezig!!!!! Dat zijn er al 300.000€ samen of 12.000.000 Bfr.!!!!

Gepost door: Jean | 10-07-08

Wel, ik zal morgen wel buiten zijn. En wel al vanaf 8 uur om de 150 ontbijtzakjes die ik daarnet heb gevuld uit te delen aan mensen die op de Vlaamse feestdag moeten gaan werken.

Daarna nog wat pamfletten gaan bussen en dan naar het Conscienceplein voor de 11-juliviering.


Gepost door: Janice | 11-07-08

Leterme gezien op RTBF? Vlaams geld is federaal geld zei hij in het nieuws als reatie op Vlaams minister president Peeters die niet over de brug wou komen met 400 miljoen Vlaams geld als er geen staatshervorming komt...Yves is een vals manneke...

Gepost door: Tiberius | 12-07-08

Ja, ik heb het gehoord van die 400 miljoen.
En wij alemaal maar afdokken...

Gepost door: Janice | 13-07-08

De commentaren zijn gesloten.