15-07-08

Persbericht Vlaams Belang

Subject: Persmededeling - Ontslag Leterme: Vlaams Belang wil Vlaams spoedberaad

ONTSLAG LETERME: VLAAMS BELANG WIL VLAAMS SPOEDBERAAD

VLAAMSE PARTIJEN MOETEN NU OOK STEKKER UIT BELGIË TREKKEN


Na een jaar crisis en eindeloos onderhandelen trekt Yves Leterme zelf de stekker uit de federale regering, ondanks herhaalde pogingen om de deadline van 15 juli uit te stellen. Leterme heeft er de voorbije dagen alles aan gedaan om tot een akkoord met de Franstaligen te komen, en was hiervoor zelfs tot zeer verregaande toegevingen bereid. De nieuwe onderhandelingsformule – ‘overleg van gemeenschap tot gemeenschap’ – bleek al snel een lege doos en helemaal niets van doen te hebben met confederalisme, zeker toen duidelijk werd dat MR-voorzitter Reynders zou optreden als co-voorzitter.

Het Vlaams Belang blijft zich verbazen over de totaal wereldvreemde reacties vanuit Franstalige hoek. De bewering van Reynders en Di Rupo dat zij best op een constructieve manier wilden praten over een ‘grote staatshervorming’, is ronduit hallucinant. Op geen enkel moment hebben de Franstaligen begrip getoond voor de in Vlaanderen breed gedragen eis voor Vlaamse autonomie.

Hoewel geen akkoord nog altijd beter is dan een slecht akkoord, zeker gezien de Franstalige eisen inzake de uitbreiding van Brussel en de bereidheid van sommige Vlaamse partijen om te berusten in het Belgische status-quo, is het failliet van de stap-voor-stap-strategie nu voor eens en voor altijd bewezen. Binnen België kan en zal Vlaanderen nooit krijgen waar het recht op heeft.

Nu zelfs Yves Leterme inziet dat “de tegengestelde visies” tussen Vlamingen en Franstaligen “niet te overbruggen” zijn, iets wat het Vlaams Belang reeds vele jaren zegt, moeten de Vlaamse partijen eindelijk de enige mogelijke conclusie trekken en ‘plan boedelscheiding’ in gang zetten. Vlaanderen heeft helaas meer dan een jaar tijd verloren. De politici moeten niet wachten op nieuwe oekazes van het Paleis, maar zelf de moed hebben om finaal de stekker uit de Belgische constructie te trekken.

Deze voormiddag roept onze partij een extra Partijbestuur bijeen, deze namiddag overleggen de parlementsfracties. Het Vlaams Belang is alleszins van mening dat álle Vlaamse partijen zo snel mogelijk spoedberaad moeten houden over de te volgen strategie en de ordentelijke voorbereiding van het einde van België.


Bruno Valkeniers - Voorzitter Vlaams Belang
Gerolf Annemans - Fractieleider Kamer
Joris Van Hauthem - Fractieleider Senaat

13:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Poll
http://www.zita.be
VB 27 %

Gepost door: jos | 15-07-08

Zet een link altijd naast URL, dan moet er maar enkel op geklikt worden.

Gepost door: Janice | 16-07-08

Resultaten om 0,25 uur Op wie zou jij stemmen als er vandaag nieuwe verkiezingen zouden zijn?

25% Vlaams Belang

20% SP.a

20% Lijst Dedecker

13% CD&V

11% Open VLD

6% N-VA

4% Groen!

1% Vlaams Progressieven

aantal stemmen 5863

Gepost door: Janice | 16-07-08

Woo-hoo! De groenen onder de kiesdrempel! Bedankt Janice, jij hebt mijn dag goed gemaakt.

Gepost door: Antichrist | 16-07-08

Vinden jullie... het ook niet verdacht dat de SPa bijna heel de dag op 11% stond en dan,, plotseling een "adrenalinestoot" kreeg zodat ze op gelijke hoogte kwam te staan als LDD ?

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 18-07-08

De commentaren zijn gesloten.