16-07-08

PRO FLANDRIA

RIEN NE VA PLUS

In november 2005 reeds stelde de Vlaamse intellectuele denkgroep “In de Warande” op basis van een nuchtere, cijfermatige en zakelijke analyse dat voor Vlaanderen en óók voor Wallonië het statuut van zelfstandige lidstaat binnen de Europese Unie de beste kansen en stimulansen bood om de enorme uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Ook voor Pro Flandria, het onafhankelijk Vlaams netwerk van ondernemers en academici, moet Vlaanderen dringend zijn lot in eigen handen nemen en moet België, naar het voorbeeld van Tsjechoslovakije, vreedzaam worden gesplitst.

De fundamentele meningsverschillen in België verhinderen elk vorm van deugdelijk bestuur en brengen de Vlaamse welvaart in gevaar. Het Belgische model is niet langer geschikt om met kans op succes de grote sociaal-economische uitdagingen aan te gaan omwille van de inefficiënte structuur, de chaotische bevoegdheidsverdeling, het totaal gebrek aan vertrouwen én het feitelijke vetorecht van de franstalige minderheid ten opzichte van de Vlaamse meerderheid.

Pro Flandria vraagt dan ook dat álle Vlaamse partijen op dit mogelijks historisch moment hun partijpolitieke berekeningen vergeten en zich bereid verklaren het gesprek aan te gaan om te zien hoe zij de noodzakelijke Vlaamse onafhankelijkheid kunnen voorbereiden en bekomen om aldus de kansen op welvaart voor Vlaanderen veilig te stellen.

Dr. Gui Celen
Voorzitter Pro Flandria
15 juli 2008

00:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Om te splitsen moet je met vier zijn, alleen VL is kandidaat. Na 13 maanden volgehouden 'vijf minuten politieke moed' zou iedereen denken: dit land is niet te splitsen, maar nee 'ze gaan het nog eens proberen'. Andermaal 13 maanden gezeik waar niemand wat aan heeft en alleen door deze impasse verder sociaal en economisch achteruit boert. Triestige zaak waar alleen extremisten en volkshaters er beter (nog slechter!) van kunnen worden.

Maar splitsen kan wel, altijd. Zaag een tafel en de vier stoelen netjes doormidden en dan heeft iedereen weliswaar zijn deel, maar mag alleman voortaan op de grond zitten. Ik verkies nog altijd een stoel onder mijn achterste dan op de koude grond te zitten. Daar krijg je alleen maar kou van en hou je ziektes van over.

Gepost door: Hugo | 16-07-08

Poten aan uw lijf of onder gekregen stoelen? Uw vergelijking getuigt van pure paniek Hugo. Als u aanvaardt dat werkende Vlamingen geen geld meer overhouden om een nieuwe huiskamer te kopen, terwijl hangmat Wallonië er jaarlijks ettelijke in geschenkverpakkingen krijgt, door Vlamingen aan huis geleverd, voorgemonteerd met alles erop en eraan, taffellaken, zitkussentjes, bestek en servies + rode woonkamerloper incluis,... dan hebt u een probleem inzake werkelijkheidszin of eerlijkheid.
Het zijn niet de Vlamingen die de onafhankelijkeid zullen verkrijgen, het is de driestheid, de beledigingen, de stank voor dank, de leugens en de diefstallen door de Waalse uebermenschen politieke kaste die de poten onder hun eigen stoelen (allez, door ons betaald) aan het afzagen zijn.
U mag nu gaan zitten.

Gepost door: Jade | 16-07-08

Het is nu net door de overheveling van bevoegdheden dat we onze welvaart kunnen redden, Hugo. Anders trekt het zinkende Waalse schip ons allemaal mee de dieperik in. Ze hebben kansen en geld genoeg gekregen, maar het verdwijnt in Waalse overheidsputten. Het is hypocriet om de Vlamingen die altijd maar hebben toegegeven nu de schuld voor deze crisis in de schoenen te schuiven, nadat ze een jaar lang hebben gevochten en volgehouden voor jouw en mijn welvaart.
Trouwens werd op geen enkel moment de splitsing van het land gevraagd. Enkel overheveling van bevoegdheden van federaal naar gewest. Confederalisme voor CD&V/NV-A het einddoel. In Zwitserland is het mogelijk dus waarom hiet niet. Persoonlijk ben ik voor de totale splitsing, zodat iedere gemeenschap haar eigen boontjes kan doppen.
Maar zolang er mensen zijn zoals jij die zich nationaal conservatief opstellen en zich angst laten aanjagen door mensen die er niet van op de hoogte zijn, dan zal zelfs confederalisme nog niet voor morgen zijn.

Van je koude vloer krijg je ziektes, zeg je? Je stoofke aansteken leek mij anders ook niet zo gezond.

Gepost door: Janice | 16-07-08

@Jade Beste Jade
Laat u niet opnaaien door die Hugo.
Je ziet toch door de tekst heen welk strikje hij in zijn haar draagt!

Gepost door: Jean | 16-07-08

Beste Jean,.... Zéker Janice en ook Jade laten zich dikwijls "uit hun kot" lokken, maar het is wel aangenaam om te zien dat ze ook "haar op hun tanden" hebben.
Af en toe een adrenalineopstootje kan geen kwaad hoor,,:"asse mo gezoend zien" zeggen we dan in het Westvlaams....Hahaha.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 17-07-08

@"Het is nu net door de overheveling van bevoegdheden dat we onze welvaart kunnen redden, Hugo. Anders trekt het zinkende Waalse schip ons allemaal mee de dieperik in."

Was het maar allemaal zo simpel maar dat is het natuurlijk niet. Alleen al de hardnekkigheid van Vlaamsnationalisten om slechts over 2 gewesten te spreken (Brussel en de Duitstalige kantons) voorspelt niet veel goeds. Alle financiële voorspellingen hoe het 'met ons' veel beter zou gaan als we het door de slechte economische toestand het verpauperde Wallonnië van ons zouden afschudden, zijn berekent op Brussel incluis. Wie denkt dat de gemiddelde Vlaming er financieel beter gaat van worden moet terug naar de schoolbanken en leren rekenen.

Nu, meer dan ooit, zouden we beter met zijn allen solidair moeten zijn nu de economische crisis zo zwaar toeslaat en er zoveel ernstige problemen op ons afkomen die we nooit alleen aan kunnen. Dat er goed bestuurd moet worden spreekt voor zichzelf, maar als ik dagelijks hoor wat LDD en VB onder 'goed bestuur' begrijpen, bekruipen mij koude rillingen.

De onafhankelijkheid van VL, voor 99,99% zeker ZONDER Brussel, zou nog maar eens het begin kunnen zijn van grote ellende van Jan & Mieke Vlomsch. Wat mij betreft is de prijs die voor onafhankelijkheid moet betaald worden 1000 keer te hoog. De enige oplossing zie in in het confederaal model, maar dan moet iedereen wel willen meedoen.

Gepost door: Hugo | 17-07-08

@Jade: "door de Waalse uebermenschen"

Dat is allemaal emotioneel gekrijs waar geen mens wat aan heeft. Ik kom regelmatig in de Ardennen en ben er nog een 'ubermenschen' tegengekomen, integendeel: lieve, bescheiden, gastvrije en hardwerkende mensen, in zoverre ze werk hèbben natuurlijk. Waar dit soort taalgebruik allemaal voor nodig is, daar bestuur je geen 11 miljoen Belgen mee. Ik begrijp niet dat Janice dit allemaal tolereert, ze zou toch wat verstandiger moeten worden...

Gepost door: Hugo | 17-07-08

De boodschapper heeft er niets mee te maken. @Hugo: Leren lezen wat er staat, ""diefstallen door de Waalse uebermenschen politieke kaste...""
Ik ga niet aan uw neus hangen met wie ik allemaal in beste verstandhouding sinds decennia leef en werk, ik ben er echter absoluut zeker van dat inzake dagelijkse contacten met allochtonen, Waalse werkmensen en zelf Duitstaligen u een eind achterop zal moeten hinken.In de drie landstalen en nog meer.
Ik ben nu eenmaal uit mijn kot te krijgen als er gelogen wordt en bewust of uit domheid feiten verdraaid. Voorts ben ik politiek volledig ongebonden, een absoluut vrije denker, m.a.w ik spreek voor mezelf en niet voor een of andere partij.
Ik zou er begrip voor hebben moest Janice beslissen om in te grijpen en te 'gommen' als mijn toon haar intenties schaadt, dan blijven er van linkse kant enkel de leugens en verdraaingen, het pathetische herkauwen van dooddoeners.
Je bestuurt 11 miljoen Belgen niet met mijn taalgebruik, ik ben dan ook maar burger, maar er wordt blijkbaar wél geregeerd middels de taal van onbeschofte politiekers in functie, anti-Vlaamse racisten zoals een Maingain (autist), Happart e.d. of door het bestempelen van kiezers als 'mentaal gehandicapten', 'mestkevers' en nog meer van dat fraais. Bezoek het forum van Le Soir touwens eens, al u écht gechoqueerd wil zijn.
En als u me nu wil excuseren, ik ben in verlof, in de Ardennen, en ga een klapken slagen, in het Frans, en het Duits enz...

Gepost door: Jade | 17-07-08

och Hugo maak je niet ongerust...Belgie zal NOOIT spiltsen , behalve wanneer onze waalse broeders miljarden eurootjes in Vlaanderen zouden moeten gaan pompen. om ons recht te houden ... dan is de spitsing van Belgie morgen een feit !!! daarbij komt nog dat de echte Vlamingen diegene zijn met een VB partijkaart op zak...de rest is een hutsepot van blauw groen rood geel enz . die allemaal niet snappen dat politiek een dekmantel is voor eigenbelang ,diefstal,fraude en dergelijke fratsen ( ge moet dat boekske eens lezen van Rudy Aernoudt wedervaren van een cabinetard )en spijtig genoeg zijn er nog een massa naieve meelopers die dat zootje in stand houden !! IK zie VB als een partij zoals de socialisten indertijd, die werden ook overal uitgestoten...(ze kregen ook geen kommeke koffie van le roi ) ga gerust verder met de Ardennen te bezoeken naar al die lieve bescheiden mensen en of ze nu werk hebben of niet,speelt geen rol we blijven solidair zelfs als slagen ze met de zweep op onze bl.t. kl...

Gepost door: Rene | 17-07-08

Alstublieft! tussendoor een "Belgisch" satirisch fotoshopje...Je mag ze downloaden en koesteren.

Gepost door: Tiberius | 17-07-08

Wat een ongelooflijk goeie blog. Hoe krijg je zoiets voor elkaar? daar moet je toch wel wat tijd in steken. Groeten Pol Herman.
Je maakt toch ook wat reclame voor ons symposium? Ben je al ingeschreven, Doen

Gepost door: Herman | 01-02-10

Leuk Toffe reactie! Veel werk, niet het schrijven maar het lezen vooraf!

Ik heb nog geen reclame gemaakt, maar ik ga het vandaag nog doen!
Naar beide kan ik niet gaan, ik twijfel nog tussen Brussel en Leuven.

Gepost door: Janice | 01-02-10

De commentaren zijn gesloten.