22-07-08

21 juli

59dbe882-0212-4d90-ba9b-539a161018b7Op de parade van 21 juli, (de viering van de dag dat de Duitse adellijke leegloper, Leopold I in dit land aan de slag kon), was veel hoog volk te zien. Leterme zwaaide vrolijk naar het publiek en De Waal keek de hele tijd met zichtbaar ontzag naar zijn koning. Ze deden net of er niets aan de hand was. De koning werd onderhouden door De Crem en salueerde zelfs geen enkele keer toen de troepen voorbij marcheerden.

Prins Filip des te meer, hij leek net een marionettenpop. Zijn vrouw, Mathilde zat lustig achter zijn rug een praatje te slaan met andere familieleden. De vrouw van Laurent, ik ben zelfs haar naam vergeten… leek net weggelopen uit een reclameopname voor pralines. Ze leek zelfs een beetje op een bonbonnière. In tegenstelling tot haar schoonmoeder leek ze het helemaal niet koud te hebben, Paola daarentegen is de ‘dolce’ jaren al lang voorbij en hulde zich na een tijdje in een warme sjaal. Haar gezicht nog zuurder dan anders.

Maar al bij al vond ik dit hele toneel weerzinwekkend en een kaakslag voor Vlaanderen. Het feest moest doorgaan en iedereen deed alsof er geen crisis was. Alles was normaal, de Vlamingen mekkeren altijd, maar ze worden toch steeds weer overwonnen, zag je ze denken. In de toespraak van Albert werd er even over een staathervorming gesproken, maar voor de rest ging het over Afrika, mensensmokkel e.d. – de problemen in eigen land, het onleefbaar samenhokken van twee volkeren die elkaars bloed lusten, daar werd met geen woord over gerept. Ze zijn er dus heel gerust in, dat kon je zien aan de opgewekte gezichten en de vrolijke babbels onder elkaar.
Ik weet het nu wel zeker... Vlaanderen wordt weer eens genaaid!!!

12:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Drie bemiddelaars bij de koning


BRUSSEL - De drie bemiddelaars hebben mekaar vanmorgen voor het eerst ontmoet. Ondertussen zijn ze op het paleis ontvangen voor een gesprek met de koning en premier Yves Leterme.

De drie, Raymond Langendries (CDH), François-Xavier de Donnea (MR) en Karl-Heinz Lambertz (PS) hebben vandaag voor het eerst samen gezeten om de violen gelijk te stemmen. Ze spreken een methodologie en aanpak af.

Het is nog niet duidelijk of de drie deze namiddag al consultaties gaan houden. De klok tikt voor hun rapport, met een deadline op 31 juli.

NV-A heeft al een ultimatum aan die deadline verbonden. Voor hen moeten er duidelijke communautaire afspraken gemaakt zijn of ze houden de eer aan zichzelf. N-VA zou dan niet langer de meerderheid steunen waardoor ook het kartel met CD&V onder zeer zware druk zou komen te staan.

Bron: Nieuwsblad

Gepost door: Janice | 22-07-08

Le Monde schrijft: "België en Europa moeten zich de vraag stellen of dit land nog regeerbaar is en een toekomst als natie heeft. De jongste politiek-institutionele crisis in België laat ruimte voor pessimisme. De eisen van de Vlamingen zijn vervuld door het in 1970 geïnstalleerde federale model. Toch worden andere eisen van territoriale en economische aard geformuleerd."

En zo gaat het verder. "In Vlaanderen verbergt men zich ook achter het voorwendsel van 'goed bestuur', een egoïstisch programma dat 'ongerechtvaardige geldtransfers' naar Wallonië wil beëindigen. Het blijft afwachten hoe lang dit Belgische model de culturele en taalkundige verscheidenheid zich nog staande kan houden."

Gepost door: Marc | 22-07-08

[b]Vlaanderen egoistisch? Dat Vlaanderen egoïstisch zou zijn, bewijst de om en bij 13 miljard euro, die we jaarlijks weggeven aan Wallonie, zonder enige dank, zonder enige toename in invloed van Vlaanderen op de belgische politiek , zonder dat Vlaanderen enige eisen stelt. Doen we dat wel, dan zijn we egoïstisch, fascistisch, racistisch en noem maar op. Welke regio ter wereld is meer solidair dan Vlaanderen? Je zal bij je opsomming veel vingers over hebben.

Gepost door: Paul | 22-07-08

Hoelang nog wantoestanden toegelaten? Om goed samen te 'werken', een werkwoord wat totaal onbestaande is beneden de taalgrens én Brusselallahbath, moeten er eerst goede afspraken gemaakt worden.
Die afspraken kunnen eerst gemaakt worden als beide landen, Vlaanderen en Wallonië, onafhankelijk zijn, dan ps kan men spreken over 'confederalisme', al de rest is puur volksbedrog.

Daarom: beginnen met de geldkraan, HET WAPEN VAN VLAANDEREN, dicht te draaien, de rest komt dan vanzelf, zolang wij dat parasitisme blijven voeden zal er géén beweging komen.

Wie dat boycot is een volksverrader van de ergste soort, in de volksmond 'een lafaard' genoemd.
Wie het schoentje past trek het maar aan.

Na de misselijke wansmakelijke folklore op 21 juli, nu weer die 3 narren, op de schaal van richter komen ze eerst voor op plaats 97,98 en 99, om nadien verder belogen, bedrogen én bestolen te worden.
Voor mij heeft België afgedaan, totaal nutteloos, veel te veel geldverslindend door de onnoemelijk veel mee-eters, barst uit zijn voegen van nutteloze instellingen én postjes, daarom: HEEL SNEL OPDOEKEN.

Daarna kunnen we verder praten, maar eerst de EISEN van de meerderheid inwilligen én uitvoeren.

Gepost door: Jean | 22-07-08

@Janice: "Prins Filip des te meer, hij leek net een marionettenpop"

Boh, die mensen voeren ook maar een show op waar ze zich niet erg lekker bij voelen, dat kon je ook aflezen aan hun gezichten.

Die kunstmatige constructie die de monarchie toch is, wordt met veel geld in leven gehouden door mensen die de facto de democratie niet erg genegen zijn. Ik ben een anti-separatist maar ik hoop vurig dat het eindresultaat van al deze politieke heisa en chaos, eindelijk één ding zal sneuvelen en vervangen worden door een Belgische Republiek, met name de monarchie.

Mocht het land toch splijten, mogen de Walen en de Brusselaars het Koningshuis meteen met zich meenemen, als ze dan nog willen, en ook dat is niet zeker. Niks is meer zeker in dit land...

Gepost door: Hugo | 23-07-08

Een show? Zij horen dan wel bij de best betaalde artiesten in dit land. En dan maar lullen over armoede in dit land...

Gepost door: Marc | 23-07-08

Gelukkig Was de parade in Brussel, als deze in Antwerpen was geweest had de staatsvuiligheid mij misschien weer uit mijn bed komen plukken, mijn mening over deze nest inteelt wordt door de nieuwe gestapo niet erg gesmaakt

Gepost door: lowieke staal | 24-07-08

Wij zitten weer met de meunelen, of beter gezegd "zonder"

Gepost door: Roger | 29-07-08

hare naam is claire comes
van dat lieke van tiesto gepikt "loeuf comes again!"

Gepost door: geert | 31-07-08

De commentaren zijn gesloten.