29-07-08

Illegalen houden van kranen

imagex294x196“Het is niet onze taak om bij elke werfkraan een agent te plaatsen die erop moet toezien dat niemand naar boven klimt”, zei de politiewoordvoerder Christian De Conink gisteren.

Het is echter wel de taak van de politie om illegalen op te pakken en terug naar huis te sturen of op te sluiten, vooral wanneer er bij zijn die vanwege zware criminele feiten de gevangenis al meer aan de binnenkant hebben gezien dan aan de buitenkant. Overvallen, diefstallen en geweldpleging, stond er gisteren in de krant, als dat geen reden genoeg is om iemand terug naar het land van herkomst te sturen?

Citaat Nieuwsblad:
De topman van de Dienst Vreemdelingenzaken vermoedt dat een van de oorzaken van de golf van acties het persbericht is dat de Brusselse minister van Werk en Economie in het weekend verstuurde. Daarin kondigde hij aan dat hij om humanitaire redenen een arbeidsvergunning toekent aan de sans-papiers die over een verblijfsvergunning en een inschrijvingsbewijs van de federale administratie beschikken.

'Vreemd is wel dat Cerexhe al langer arbeidsvergunningen uitreikt aan wie al een werkgever heeft, maar daar precies nu een persbericht over verstuurt', aldus Roosemont. 'Hij stelt die ook voor als een algemene maatregel, terwijl lang niet al die mensen werk hebben.'

De topman beklaagt er zich ook over dat de tijdelijke verblijfsvergunningen toegekend worden om medische redenen, om op krachten te komen, en dat dat moeilijk te rijmen valt met de toekenning van een arbeidskaart.


Ze geven hier dus verblijfsvergunningen en werkvergunningen waardoor er weer een nieuwe vloot asielzoekers de kranen inkruipen of kerken bezetten. Momenteel zijn er in Brussel vier kranen bezet en de aannemers worden het stilaan beu. Geen wonder, want hun personeel wordt door de bezetting technisch werkloos en moeten binnenkort gaan doppen omdat ze hun werk niet kunnen verder zetten. Bovendien zijn aannemers gebonden aan contracten, die bij vertragingen zware boetes meebrengen.
Maar waarschijnlijk komen de illegalen allemaal uit zware ‘oorlogsgebieden’ zoals Marokko en Algerije. Eigenaardig dat we hier geen berichten horen over deze oorlogshaarden.

De nog niet bezette kranen werden ondertussen neergehaald en Pascal Smet van Sp.a haalt opgelucht adem, staat in de krant. Waarom moeten ze opgelucht adem halen? Begin augustus is het bouwverlof gedaan en wat dan? Allemaal aan de dop?


KLIK HIER - Heel Afrika naar België halen...dat is de oplossing van sommige dromers

11:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wanneer gaat er eens... iemand aan die éénhersencelligen uitleggen,, dat kraanbeklimmen,, ècht nog geen olympische discipline is ?

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 29-07-08

Waarom er nu weer alleen de verbloemende term "sans papiers" mag gebruikt worden snap ik niet. Asielzoeker of illegaal. Ik wil wel een paar andere termen in overweging nemen: asielmisbruiker, parasiet, afperser, rat, dwingeland, ...

Gepost door: Antichrist | 29-07-08

Ik vind dat de grootste schuld in deze zaak niet ligt bij de asielzoekers zelf, maar bij de overheid. Zij moeten stoppen met (tijdelijk) verblijfsverguningen te geven aan illegalen die hongerstaken, in kranen kruipen of elk gelijkaardig feit.

Geef een asielzoeker maar eens ongelijk zelf in een kraan te kruipen, als hij hoort dat zijn 'collegae' op die manier hun doel bereikt hebben.

Gepost door: Gerda | 29-07-08

Vooral....... Niets ondernemen, ze komen ALTIJD naar beneden,hoe, dat bepalen ze maar zelf.

Altijd dat gelul over mensenrechten, er zijn gvd ook mensenplichten.
Die plichten zijn weergegeven in wetten, of dat nu een vreemdeling is of een 'echte' Vlaming of waal, iedereen heeft de plichten eveneens te respecteren.
Rechten én Plichten.
Wie het daar moeilijk mee heeft kan beter opkrassen.

Gepost door: Jean | 29-07-08

In de VS hebben ze problemen met illegale Mexicanen. Alle dagen komen ze met honderden over de muur gekropen.

Gepost door: Danny | 30-07-08

Oei, dat zal niet lukken, Danny. Je moet de link van youTube geven.

Gepost door: Janice | 30-07-08

Sorry

Gepost door: Danny | 30-07-08

Leven van de migratie (A Griffon) De staatskas van het land b is een grabbelton. Graaien maar, hoe vlugger de kassen leeg zijn hoe vlugger de ogen van de wereldverbeteraars open zullen gaan. Dan pas zullen we orde op zaken kunnen stellen

Gepost door: Eva | 01-08-08

De commentaren zijn gesloten.