01-08-08

Kristien Hemmerechts -

Bron: het satirisch tijdschrift ’t Scheldt

Kristien Hemmerechts schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal: Het zal het kortste dictee zijn dat de deelnemers ooit kregen voorgeschoteld.
Kristien Hemmerechts studeerde Germaanse filologie en is verbonden aan de Katholieke Universiteit van Brussel. Zij is hoofddocente ‘Engelse letterkunde' en wordt door de katholieke Brusselse universiteit beschouwd als een vurige verdedigster van roomse normen en waarden.

Voor deze uiteraard vetbetaalde opdracht gebruikt zij haar lievelingswoord, het korte, duidelijke drieletterwoord ‘kut'.
Zij bezigt dit woord ook andersom want zij is tuk op haar kut. Het is een literaire vondst dat zij deze twee woorden gebruikt in de titel van haar dictee: ‘Tuk op mijn kut'.

Het zijn onmiskenbaar echte humoristen die haar aangezocht hebben om het dictee te schrijven. Gedaan met de moeilijke, onuitspreekbare woorden, meestal zelfs van vreemde komaf. Eindelijk een dictee waar het onvervalste Nederlands de toon aangeeft. Kort van stof maar daardoor zeer verstaanbaar ook voor minderbegaafden in onze Nederlandstalige samenleving, vooral in haar vrienden- en kennissenkring.

Het is rasecht Nederlands, onvervreemdbaar, Vlaams bodemgebonden.

Hans Tijl in HP/De Tijd< (nr 27 * 4 juli 2008)

‘Ik herinner me hoe ze een tentoonstelling van Rachel Baes en Jane Graverol in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen opende.
De hal stond vol met mensen die graag de schilderijen van deze twee curieuze schilderessen wilden gaan zien, maar eerst een half uur moesten aanhoren hoe Kristien het over haar kut had. En ‘mijn kut, mijn kut, mijn kut' ook nog.

Niets werd ons bespaard. Verbaasd keken de mensen elkaar aan. Waar sloeg dit allemaal op? Als kut op dirk. Maar zo is het Vlaamse culturele leven: van een oneindige kinderlijkheid. Onbenullen als die Lanoye en Hemmerechts zijn spilfiguren daarin'.


***

Kristien Hemmerechts is verbonden aan de Katholieke Universiteit van Brussel. Haar benoeming heeft zij niet te danken aan de invloed van haar vader, zaliger gedachtenis.

De Katholieke Universiteit van Brussel (KUB) mag terecht fier zijn dat deze kutspecialiste - dit kutwijf - tot haar professorenkorps behoort. Hemmerechts straalt klasse en voornaamheid uit. Echte adel.

13:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

EEN REGELRECHTE SCHANDE! Hoe figuren als K.H. zou omhoog kunnen vallen, is mij een raadsel.
ergerlijk en meer!
Als die "katholieke universiteit" daarmee denkt te "scoren": awel mersie!

U noemt het "echte adel", vergeef me als ik het echt schandaal noem!
'onze andere "groten" ten spijt!)

Wij hebben daar nog een Antwerpse schepen voor cultuur (what's in a name?)
ook omhooggevallen...
Waar hebben wij dit verdiend?
Waar heeft Antwerpen dit verdiend?
Waar heeft Vlaanderen dit verdiend?

Gepost door: René | 01-08-08

de echte Rene het zou me plezieren dat die " Rene " post onder een meer originele naam dan de mijne....mijn naam,gebruiken ,misbruiken waar ik al meer dan twee jaar onder post is ""een regelrechte schande""

Gepost door: Rene | 02-08-08

Vuil blijft vuil, wordt alleen maar vuiler. Een griezel om kutsmisselijk van te worden.
Ja, samen met dat stuk onbenul Lanoye mogen ze ze hebben, voor iemand met wat verstand gaat de TV uit als dergelijke ordinaire tronies verschijnen want dergelijk rioolzootje is te smerig.
Maar ja, dat heb je nu van linksdraaiende deuren!

Gepost door: Jean | 02-08-08

Ik vind dat allemaal wat overroepen. Taboes zijn er om aangevochten te worden, daar is praten het vrouwelijk geslachtsorgaan er één van. Ik weet niet of er ooit iemand naar het theaterstuk 'De Vagina Monologen' (Eve Ensler) is gaan kijken, gebracht door An Nelissen. Schitterend stuk, ik heb me te pletter gelachen. 'De Vagina Monologen' hebben als theaterstuk de ganse wereld afgereisd. Hier en daar werd het zelfs verboden zoals in Maleisïe. Ik citeer uit 2002:

Vagina-monologen in Maleisië verboden

Het gemeentebestuur van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur heeft de Vagina-monologen "na klachten van het publiek" verboden. Dat heeft de krant The New Straits Times volgens het Japanse persbureau Kyodo bericht. Het stuk van de Amerikaanse schrijfster Eve Ensler, waarin vrouwen verwoorden wat de vagina voor hen betekent, heeft in januari vijf dagen lang volle zalen getrokken. Het zou vanaf donderdag vier dagen achtereen opnieuw te zien zijn. De monologen waren sinds de première in het midden van de jaren negentig in New York in meer dan twintig landen te zien. Vorig jaar trokken zij door Nederland, waarbij dertig bekende vrouwen de tekst uitspraken, zoals Noraly Beyer, Corry Brokken en Nelli Cooman.

Gepost door: Hugo | 03-08-08

Geef toe, kut, vagina, mossel, poes, scheur enz. 't is toch allemaal één pot nat. ;)

Gepost door: Hugo | 03-08-08

Voorgekauwd? Nee dank u. Er is niets mis met het doorbreken van taboes, echter... hebben al die grof geraspte sexueel gefrustreerde linkse pipi-kaka 'humoristen' geen voorlichting gehad of nog geen enkele ervaring opgedaan in het echte leven?
Moesten diezelfde grappen van aan de toog komen zou het neergesabeld worden als primitief gelul van onderontwikkelde, primitieve, verzuurde en onverdraagzame Vlaamse boerekens.

Indien een zelfverklaarde linkse bovenlaag van schijn-intellectuelen en hun geobsedeerd wederkerende themas telkens als maatstaf genomen wordt dan is het beeld vervalst. Is sowieso vervalst: enkel wat links toelaat, vooral steeds diezelfde eigen vriendjes die mekaar bewieroken en wederzijds uitnodigen op VRT en aanverwaante bladen is de norm, dàt wordt geprezen en opgedrongen. Daar past een gezond redenerende mens voor en wordt terecht selectief om mentale gezondheidsredenen.
Er zijn mogelijkheden genoeg om zich neutraal te informeren en te amuseren of vrije kennis op te doen.
Ach ach... enkele tijd gelden presteerde men het zelf om de nieuwe vriend van KH uit te nodigen op Een, enkel omdat ie het vriendje geworden is. Of hoe men ons-kent-ons opdringt en hoe men de zelfbedruipende circuits automatisch smeert om niet aan den dop te geraken.

Gepost door: Jade | 03-08-08

Ja inderdaad Hugo, het is 1 pot nat maar niet altijd nat. In jouw geval twijfel ik of je het ooit nat krijgt ;)

Gepost door: Ovi | 03-08-08

Het Marie Rose Morel liedje Marie Roosje was een moedertje van amper 34 jaar
Die oh zo graag begeerd wou zijn haar profieltje was al klaar
Ze kreeg een man te pakken,een ex-politiekapitein
Maar die zag ze echt niet zitten het bleek Bart Debie te zijn.

Refr.
Marie Roosje Marie Roosje Marie Roosje wil een man
Marie Roosje,Marie Roosje krijgt nooit genoeg ervan

De tweede had een eigen zaak en was heel erg charmant.
Hij nam haar duur uit eten en droeg gouden ringen en diamant,
maar nadat hij haar een job aanbod toen maakte ze het uit,
ze hield niet van de uren achter 'n roodbelichte ruit.

De derde was een katholiek met veel zin voor avontuur,
hij wou haar stiekem pakken in het park na 12 uur.
Toen hij daar naakt eindelijk aankwam toen ging ze er snel vandoor
want ze had onmiddellijk begrepen,'t was de Schotense pastoor.

Refr.
Marie Roosje Marie Roosje Marie Roosje wil een man
Marie Roosje,Marie Roosje krijgt nooit genoeg ervan


De vierde zat in de politiek en had een eigen partij.
Hij kende Marie Roosje wel en wou haar graag erbij,
maar hij had een kwaaie echtgenote die trouwheid van hem eist,
bovendien kreeg ze maar de laatste plaats op z'n politieke lijst.

Refr.

Marie Roosje Marie Roosje Marie Roosje wil een man
Marie Roosje,Marie Roosje krijgt nooit genoeg ervan

Marie Roosje is nu tachtig en is al wat dement.
Maar ze denkt nog vaak aan fun met een stoere vent
Zelfs al is het een neger of een bleke Marokkaan.
ze probeert hen nu te lokken met wat geld of een banaan.

Refr.

Marie Roosje Marie Roosje Marie Roosje wil een man
Marie Roosje,Marie Roosje krijgt nooit genoeg ervan

Gepost door: Tiberius | 03-08-08

Tiberius, 't ging nu even niet over Marie-Roosje.

Geef toe, Zoemariet...een tentoonstelling van Rachel Baes en Jane Graverol in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen openen en dan enkel over je eigen kut spreken, is nogal ijdel, hé! En verder, klein zoeteke, is er niet veel meer waar ik nog van schrik (of 't moest de kut van Hemmerechts zijn, ik schrik zelfs al van haar kop...)

En 't kan zijn dat ze daarmee Vlamingen bedoelen zoals jij, die spreekt over cultuur en schoonheid in één zin met Hemmerechts...

Gepost door: Janice | 03-08-08

Als de bovenkant al niet proper is... Een mens mag natuurlijk niet te vlug oordelen, maar als iemands handelsmerk eruit bestaat van op zo goed als alle (opgedrongen) foto's te verschijnen met een ongewassen haardos, dan doet dat het ergste vermoeden qua onderste helft.
Geef mij dan maar vrouwen met alvast een verzorgde bovenkant die mogelijke vooroordelen wegnemen inzake primaire vrouwelijke hygiëne.

Gepost door: Jade | 03-08-08

Ze staat hier al ergens op deze blog in 'vol ornaat'.

Gepost door: Janice | 04-08-08

Wat een kutstuk.

@ Jade
Laag hoor, de man spelen ipv de bal.

Gepost door: Soetkin | 04-08-08

Een k... vervangt de echte problemen @ Soetkin
U weet toch dat wie met blote tieten of blote ballen pronkt om politiek getint enkel een bepaald publiek te bereiken of te plezieren onverstandig provoceert?... politieke geilheid i.p.v. wijsheid. Ook B.V. genaamd.
Het kan altijd tegen uzelf gebruikt worden. Of geld maakt blind.
Over de strekking van K.H.'s ideeën valt toch niet meer te twijfelen? En dat zij dat aktief doet -zoals met het afscheuren van oppositieaffiches- is ook al bewezen.
Wat verwacht men eigenlijk als men met blote k... openlijk een kwart van de Vlaamse kiezers als ongeletterden beschouwd?
Ik speel volgens u 'de man'?... dat ze zich dan ook als een (rijpe) vrouw gedraagt.
Er zijn zo vele mooie fotos mogelijk van vrouwen en ook mannen op oudere zelf oudste leeftijd. Maar ik, durf te wedden dat K.H. nooit of te nimmer een (naakt)foto van een jonger of rijper lichaam van lovende of zelf neutrale commentaar zal willen voorzien moest zij weten dat die vrouw/man ooit op het Vlaams Belang stemde.
Ik zal het voor u eens vrij duidelijk stellen Soetkin: U en uw gebrainwashte fanatiek verzuurde 'opgeheven vingertjes kliekje', en niemand anders zit met een probleem: Uw 'soort' heeft de splitsing van de maatschappij op haar geweten. En niet alleen de splitsing op het gebeid van auto-/allochtoon maar ook de splitsing op het gebied van wie mooi is of niet, wie lezenswaardig of niet, jazelf van wie met alle middelen geholpen moet worden en wie mag verreken wegens niet interessant meer als kiesvee na een leven van bewezen diensten.
U en uw 'soort' zijn geobsedeerd door huidskleuren en één enkele godsdienst. Onevenwichtig bent u, blind door het eigen gelijk en fascistisch fanatiek in het streven naar een bepaald 'ras' dat u elektoraal beter zou uitkomen om de democratie te vervangen door mensonwaardige, slaafse gedienstigheid. Desnoods door eliminatie van bestaande culturen.
Ik heb van u geen opmerkingen of lessen te krijgen.

Gepost door: Jade | 07-08-08

Kijk 's aan. Enkel en alleen omdat ik af en toe fulmineer tegen uw? vlaamsbelangkliekje/soort besluit u mij te categoriseren. Nergens maar dan ook nergens heb ik uiting gegeven van wat u suggereert.
Maar het ging hier over K.H., een tekst, de man en de bal.
Stel dat iemand in zijn/haar tekstjes verwees naar de (als ze die al zou hebben(en die heeft ze niet)) mottige puistenkop van Mevr. L. dan zou ik dat ook ongepast vinden.

Gepost door: Soetkin | 08-08-08

U Mevr. L. bezondigt zich trouwens ook aan dezelfde praktijk.
Maar als dat de toon is die u beoogt op uw blog wil ik daar best aan meedoen in 't vervolg.
U weze gewaarschuwd...

Gepost door: Soetkin | 08-08-08

@Soetkin

Ik geef Jade 100% gelijk !

Gepost door: Ovi | 08-08-08

Sidder en beef (Beaf) Een eventuele 'mottige puistenkop', daar is niets aan te doen, en zelf zo een 'kop' kan sympathie opwekken door het gebruik van de juiste spieren: die namelijk die eerlijkheid en spontaneïteit aktiveren.
Shampoo echter is overal verkrijgbaar, zelf dicht in de buurt van de Cogels-Osylei. Maar dan moet je al tussen het gewone volk komen of jakkes nog aan toe... de Turnhoutse baan durven trotseren. Wat een dilemma. Wat een praktijktest.
Aan een Belgisch-nationaal-socialistisch uebermenschen gevoel valt weinig te doen, dat wordt in stand gehouden door een industrie van mekaar uitnodigende (on)Vlaamse B.V.'s die allemaal hetzelfde moeten, of enkel kunnen afdreunen. Een kwestie van ons-kent-ons carriéres waar talent misschien verschijnt na de opdringerigheid. Eigen kring eerst, eigen beurs eerst.

Autsch! Ik weze gewaarschuwd door Soetkin!
Daar gaat mijn carriére. Hoe zal ik dat ooit te boven komen? Mamaaaaaa!!!!

Gepost door: jade | 08-08-08

Vet haar krijg je doordat de talgklieren in je hoofdhuid te snel werken. De hoeveelheid talgvet dat in het haarzakje vrijkomt, wordt niet beïnvloed door zaken als het soort shampoo of de wasfrequentie.
Even laag dus om hierop te alluderen als op een puistenkop mijn inziens.

Ik ken uw kop niet Jade en misschien gelukkig maar want het kan niet anders dan een zure, pissige, hautaine kop zijn.
En zo glijden we af ...

Gepost door: Soetkin | 08-08-08

Boter op het hoofd? Wassen. Ja ja: Het zijn de talgklieren. Of is de bezit(s)ter gewoon een klier?
Voor de rest ben ik de jovialiteit zelve en trek ik me privé of beroepsmatig geen enkele reet aan van huidskleuren.Ik ben té braaf zelf met dikwijls veel energieverlies tot gevolg. Enkel met het pogen tot bedriegen, anderen voor dom verslijten en zichzelf hoger achten door politieke impregnatie of uit de 'juiste' zak geschud met de betere boter op het hoofd kan ik niet om. Voor de rest kan en moet ik met alle sociale lagen en milieus omgaan, van ettelijke collegas allochtonen en van schoonmaaksters tot schooldirecteurs en nog hogere tisten. Hetgeen niet van diegenen gezegd kan worden die 1.000.000. Vlamingen en hun kinderen uitsluiten behalve wanneer ze er geld aan kunnen verdienen door inkom te vragen, CD's te verkopen of boeken. Hypocriet teren. Waarom zet een Margriet Hermans bijv. niet een bord aan de kassa " Interdit aux Vlaams Belangers-mestkevers"?
Ik ben niet beter dan een ander, maar zeker niet minder. En ik heb het geluk een zilveren haardos te bezitten waar venten, vrouwen en zelf kappers jaloers op zijn. Het verzorgen doe ik zelf tot tweemaal daags, ik moet zelf niet voor de cameras verschijnen om respect door verzorgdheid te tonen aan wie en voor waar ik moet verschijnen.
Voor de rest zal ik niet zo ver gaan als u Soetkin in argumentloze slechte verliezers redeneringen en gratuite, persoonlijke gissingen. Ik ken u niet van ziens en zal dan ook niet over uw hoofd (koppen zijn van beesten, behalve 'koppen') oordelen, het zou wel eens kunnen dat u sympathiek van aard en in omgang bent, dat uw kern goed is maar jammer genoeg makkelijk regime-beïnvloedbaar en een dubbel leven leidt.
Godzijdank zijn er mensen zoals Janice die een forum bieden aan wie uitgesloten wordt, en daarom de kans geven om te lezen hoe 'onnozel' de pocos wel vertegenwoordigd worden.
Ook al gezien dat het forum van de N-VA gesloten is? Ook al gezien dat alle foras van de SP, Later SP.a gesloten werden wegens geen wederwoord duldend. Ook al ingezien dat het Vlaams Belang geen eigen forum kan opstarten omdat het onmiddelijk bestookt zou worden met provocaties en misbruik van namen van échte mensen en verzinsels,voorwendsels om het Belang in een slecht daglicht te stellen? Om het nog eens aan te klagen bij uw vriend De Witte?
Ik krijg rugpijn van het bukken om u van antwoord te dienen Soetkin. Ik zoek sterkere tegenstanders.
En toch wens ik u het beste.

Gepost door: jade | 08-08-08

Soetkin, jij moet dringend hulp zoeken hoor!

Gepost door: Janice | 08-08-08

Kristien Hemmerechts, inferieur intellectueel oneerlijke linkse kut!
Dit is het soort mensen dat het paard van Troje dankbaar binnenloodst in onze Vlaamse stad. Bescherm haar tegen haarzelf!

Gepost door: Jan | 09-08-08

Dat een trien Zo aanbeden wordt door een kliekje linse"intelectuelen"-zo noemen ze zichzelf gaag-zegt genoeg over het niveau dat in dat zelfde kliekje furore maakt,als ik deze madam op de tram zie stappen aan de Cogels-Osijslei met een air van -heeft iedereen mij gezien- krijg ik spontane braakneigingen en ik ben echt niet de enige

Gepost door: lowieke staal | 10-08-08

Het soort 'cultuur' dat Hemmerechts brengt is het product van een clubje wereldvreemde linkse pipo's wier voornaamste bezigheid schijnt te zijn om elkaar wederzijds te masturberen en elkaar in de aandacht te houden. Als zij en haar broeders Lanoye De Flikker en Brusselmans De Ongewassene door het legertje links geïnspireerde leerkrachten Nederlands-annex-indoctrinatie dat groen wegtrekt bij het minste reflex dat ze als rechts catalogeren, niet op de verplichte boekenlijst werden geplaatst, dan waren hun schrijfsels waarschijnlijk nog te slecht om als pleepapier te dienen.

Gepost door: Antichrist | 12-08-08

EINDELIJK! EINDELIJK! Met teksten als deze, zullen we uiteindelijk toch wel eens
de NOBELPRIJS
kunnen binnenrijven!

Doe zo voort!
Claus ter ere!

Gepost door: De juf | 06-09-08

De commentaren zijn gesloten.