14-08-08

Koen Meulenaere – zoals altijd keigoed !

Socialisten

http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-101-3806/social...

Over socialisten wordt vaak slecht gesproken. Zo hebben wij onlangs een boek gelezen waarin een oude Duitse baron na het nuttigen van een teveelste glas brandewijn plots uitroept: 'Socialisten en hoeren denken hetzelfde: voor geld doen we alles.' Dat is al van hetzelfde kaliber als de beroemde oneliner van Helmut Kohl dat het makkelijker is om een hond langs een hotdogkraam te leiden, dan een socialist langs een hoopje geld.

Nu wordt Knack weleens verweten antisocialistisch te zijn. Fout. Die indruk wordt misschien nu en dan gewekt door het voorwoord van onze chef-Wetstraat, maar afgezien daarvan heeft dit blad zich nooit bezondigd aan kwaadsprekerij over rode rakkers. Akkoord, over Patrick Janssens wordt niet altijd in fraaie bewoordingen bericht, maar Patrick Janssens is geen rode rakker. Als Janssens een rode rakker is, dan is Geert Lambert een anorexiapatiënt. Alhoewel, dat is geen te gelukkige vergelijking, want met het aantal kilo's dat die Lambert dagelijks overboord gooit, ís hij ondertussen een anorexiapatiënt.

Weet u wie wel gemeen is tegenover de roden? De Morgen! Een krant die onder het bewind van de onafhankelijke journalist Paul Goossens nog rechtstreeks betaald werd door de Socialistische Partij, maar die na de komst van de liberale vazal Yves Desmet drastischer van kamp veranderde dan de Italianen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wij zullen dit illustreren.

Voor ons ligt een knipsel uit De Morgen van 23 mei, gesneden uit de veel gelezen en geprezen rubriek 'Pauli's Pen' van de toenmalige adjunct-hoofdredacteur, inmiddels gepromoveerd tot politiek commentator, de hoogste sport op de wankele ladder van de journalistiek. 'Als het brandt, giet Walter Pauli olie op het vuur', zo staat er als waarschuwing bij elke aflevering. En die was ook op 23 mei niet overbodig. Wij lezen de kop: 'Kathleen, of de schijn van het zijn.'

Wat volgt is de standrechtelijke executie van Kathleen Van Brempt, socialistisch minister van n'importe quoi. Volgens steller is zij 'een kind van haar tijd, helaas ook in de slechte betekenis van het woord: haar infantiel gedrag.' Waarvan hij vervolgens een lange opsomming geeft.

Wat Walters misprijzen vooral heeft gewekt, is dat Van Brempt in haar drang om zoveel mogelijk in de media te komen er niet eens voor terugschrikte om haar pasgeboren baby voor publicitaire doeleinden te misbruiken. Nog geen twee maanden was dat schaapje geboren, of de minister poseerde er al mee op de voorpagina van De Standaard Magazine. Bij meneer de marketeer, die Dag Allemaal het nakijken gaf met deze intieme privébeelden. 'Zitta is nu het allerbelangrijkste voor mij', liet de minister ons weten. Waar is de tijd dat mijnheerke Louis dat nog was. Of Robert Voorhamme.

'Nog goed dat het om een discrete foto ging', giet Walter een extra vat olie op het vuur, 'of we hadden hier iets lelijks geschreven over politici die hun kinderen prostitueren voor hun eigen profijt.'

Hun kinderen prostitueren voor hun eigen profijt, bestaat er iets nóg ergers? Neen. Op die wijze schrijven ze in De Morgen dus over socialistische toppolitici. Nu Knack . Vorige week interviewde Benno Barnard, die toevallig toch in Hasselt moest zijn, Steve Stevaert. Wat een positief artikel! Een zondvloed aan optimistische ideeën kwam er uit de statige gouverneurswoning naar buiten gestroomd. Het ene nog spitsvondiger dan het andere. Een kleine greep uit het aanbod.

Tomaten kweken in de mijnen, ze dan verkopen aan de Duitsers en zeggen dat het aan de Italianen is. Beleggen in loofbomen, een variant op de tulpenbollen tijdens de Gouden Eeuw in Amsterdam. Die CO2 opslorpende loofbomen zullen overigens in de plaats komen van de nutteloze naaldbomen die de provincie nu overwoekeren, en die de gouverneur persoonlijk allemaal zal uitgraven en ontwortelen. Een sneltram! Elektriciteit invoeren, én een rioleringsnet. Stromend water in openbare gebouwen. Scholen oprichten. Iedereen gratis schoenen. Een alternatieve Limburgse munt: de leuro. Dictielessen. Een park met oude huisjes zodat we kunnen zien hoe de mensen vroeger leefden. Jos Ghysen. Kortingen op de autoverzekering voor wie niet met de auto rijdt. Twaalfjarige leerkrachten in het lager onderwijs. En in het hoger onderwijs, wat in Limburg hetzelfde is. Gratis bussen met de Bijbel. Herinvoering van de zondagsplicht. Kokosnotenbomen om uit te vallen als alternatief euthanasiemiddel.

Het is maar een beperkte selectie. 'Ik ben de demente koning van Limburg', vat Stevaert het uitgangspunt van al zijn plannen kernachtig samen in de kop van het interview. En zo heeft Knack de socialisten weer een gratis platform geboden voor het verspreiden van hun opmonterende gedachten. Dat is nogal wat anders dan hen verwijten dat ze hun baby's prostitueren, nietwaar.

Koen Meulenaere

20:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

En nu iets helemaal anders: ik ben er toch maar weer eens in geslaagd om de Grote Verdediger van de Vrije Meningsuiting, de Streep, zo ver te krijgen dat hij mijn mening heeft gecensureerd. In dit topic: http://jurgenverstrepen.typepad.com/jurgen_verstrepen_maakt_l/2008/08/breaking-news-.html#comments heb ik eens flink de waarheid gezegd over waar verrader Patrick Ghys zijn gastronomische garnaalkroketten haalt, namelijk bij de Aldi over zijn deur, en dat deed blijkbaar pijn want de reactie is gewist.

Gepost door: Antichrist | 15-08-08

Ach Ghys...een tijd geleden kwam ik hem tegen op een receptie en hij kwam mij een hand geven. Ik zei "sorry, jou geef ik geen hand meer", waarna hij afdroop. Iemand die naast mij zat zei, "ik wou dat ik dat ook durfde". (Iemand heel bekend trouwens).
Volgens mensen die Ghys kennen heeft hij al dik spijt gehad van zijn overloop naar LDD en heeft Jurgen dagen en nachten op hem zitten inpraten om hem zover te krijgen.
Ik vind nog altijd dat wanneer je je stemmen hebt gehaald binnen een partij, je niet moet gaan zetelen voor een andere partij of als onafhankelijke, want dat is niet eerlijk. Dan stop je en geef je het mandaat door aan iemand anders.

Gepost door: Janice | 15-08-08

Anti... hoe kan Streep "the king" van de "freedom of speech" jouw comentaar nu wissen zoiets druist toch in tegen zijn evangelie...Ik heb de proef op de som genomen en geschreven dat Ghys die de preselectie van zijn Mi Restaurante heeft gewonnen ...die "eer" feitelijk te beurd valt aan "den Aldi" waar hij bv zijn "zelfgemaakte" garnaalkroketten haalt...een benieuwd of dat ook zal gewist worden

Gepost door: Rene | 15-08-08

Rene, Strepkes heeft al het nodige gedaan. Wissen daar is hij sterk in, maar hij past nu ook al de postings aan
Kijk maar eens wat je zelf geschreven hebt ! Niet verschieten hé

Gepost door: Ovi | 15-08-08

De zwakke schakel van Jurgen Streep "GARNAALKROKETTEN" amaai Ovi ,inderdaad ik ben verschoten en dat allemaal omdat ik hulde bracht aan de goede kwaliteit van de Aldi "garnaalkroketten" waarmee Ghys van zijn "Mi Restaurante" een vier sterren-restaurant maakte....en wat hebben die zelfgekochte kroketten nu met "Thailand" te maken ?? ...het ergste van al is ,dat ik op het punt stond ,Streep ,groot gelijk te geven met zijn overstap ,vanuit zijn standpunt was hij iedereen te slim af ,je ronselt met het gezond verstand wat "minder begaafden" bijeen ,naievelingen die nog in sprookjes geloven en ge kunt op de kosten van de belastingsplichtige 4 maanden in een zuiders land ,vreten, zuipen met de nodige babes. Het enigste wat je nodig hebt is een dik vel om al die scheldpartijen op zijn blog te verteren...maar raak niet aan zijn garnaalkroketten want dat was de druppel..enz enz

Gepost door: Rene | 16-08-08

Lap ! ik kan mijn postings niet meer kwijt op het blog van Jurgen...ik werd gebannen ,vervloekt onderuit gehaald door het symbool van de vrije meningsuiting...Ik eet nooit meer garnaalkroketten en ga slapeloze nachten tegemoet...Wat zal de volgende stap van Streep zijn...de "boekverbranding" van alle lectuur die indruisen tegen hun "gezond verstand"
Ik schreef in mijn laatste posting enkel dat Dikke Decker en dikker wordende Streep er de laatste tijd zo goed uitzien sedert de koning hun heeft opgenomen in zijn vriendenkring...

Gepost door: Rene | 16-08-08

Lap, zie het het nu René? Wat je daar had gepost was ongeveer hetzelfde als ik postte? En dat dat blijkbaar niet kan bij de Paus van de Vrije Meningsuiting... tja, dat is nu precies wat ik hem heb verweten.

Enfin, één positief puntje: we hebben het zwakke punt in de verdediging gevonden: de kroketten van Ghys ;)

Gepost door: Antichrist | 17-08-08

Langs de andere kant, d'r is maar EEN blog de naam vrije meningsuiting waardig, en dat is die van Janice. Die schrikt er zelfs niet voor terug om figuren als The Piano, al bij alle ander fora buitengesmeten, zelfs politicsinfo.be, toch nog een recht van antwoord te bieden. Dát vind ik sympathiek, sè.

Gepost door: Antichrist | 17-08-08

Volledig eens met Anti..feit dat tegenstanders hun mening op dit blog mogen uiten geeft ons de gelegenheid om te replikeren en het is tegelijkertijd een peiling naar wat er leeft onder de minder begaafde gemanipuleerde hersenen die me gemakshalve groene socialisten noemen...

Volgens mij overdrijft De Bie ...enkel postings die zijn goedkeuring smaken mogen op zijn blog en dan onstaat een verkeerde beeldvorming.

en tenslotte het vrije scheldblog van de Streep iedereen mag en kan hem uitschei......voor het rot van de straat,dat raakt blijkbaar zijn koude kleren niet...maar zegt geen slecht woord over de zelfgekochte garnaalkroketten van zijn goede vriend "Ghys" of Streep geraakt in alle staten...volgens mij bloeit er iets moois tussen die twee....

Besluit Janice haar blog is de nummer "een" van de "echte " vrije meningsuiting.

Gepost door: Rene | 17-08-08

De commentaren zijn gesloten.