24-08-08

Eindelijk zilver en goud

top02
De arrogantie van de journalisten die de Olympische Spelen mochten becommentariëren begon stilaan gênant te worden.

Voor een land als het onze dat in geen 44 jaar nog iets had gewonnen op de Olympische Spelen, vielen ze lelijk uit naar landen zoals bv. Oekraïne, dat al een pak medailles op zak had.

Tot eergisteren en gisteren. Goud en zilver.
Tia Hellebaut en de meisjes die de 4 X 100 meter liepen hebben eindelijk ons imago gered.

Proficiat Tia, zou het door de pizza's komen dat je zo hoog kunt springen?
In ieder geval een fantastische prestatie!!!! Het valt bovendien ook op dat de sportvrouwen duidelijk beter zijn dan 'onze mannen'.

10:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Vierde plaats voor Tim Maeyens is ook een knappe prestatie hoor. Ook goeie prestaties van de hockeymannen maar ze hadden de scheids tegen. 5de plaats voor Van Tichelt. Ploegkoers wederom ondankbare 4de plaats. En de 4 x 400 met de broertjes Borlée !? Ah ja die tellen niet mee. Ook zat er bij de meisjes een Waalse en een 'negerin' bij ! En natuurlijk de goeie prestaties van de jonge duivels niet vergeten. Goed gedaan mannen, ere wie ere toekomt.

Dat moet pijn gedaan hebben die Belgische vlag zien wapperen rond Tia's schouders...

Gepost door: Soetkin | 24-08-08

klopt Soetkin dat doet inderdaad pijn beste Soetkin...want zolang die Belgisch vlag wappert betekend dat voor Vlaanderen ,ieder jaar "leggen gelijk de kiekens" hoeveel miljard Euro was dat nu weer voor de onderhoud van onze Waalse broeders ???
Als ooit de Vlaamse Leeuw de driekleur heeft verscheurd kunnen ze uw pensioentje en dat van mij wat optrekken wie weet misschien wel 2500 E het sommetje dat iedere Vlaming jaarlijks aan die franse taalkundigen geeft...

Gepost door: Rene | 24-08-08

Goh wie weet en we leefden nog lang en gelukkig.
Ge laat u een oor aannaaien René.

Gepost door: Soetkin | 24-08-08

Tja we kunnen het ons niet allemaal permitteren om een Vlaamse Leeuw te nemen zoals ons hart ons ingeeft en dan vervolgens voor de rest van onze carrière gebroodroofd te worden...

Gepost door: Antichrist | 24-08-08

Ik heb er ook een gouden maar het is geen medaille ; ik ga liever via de ladder over de lat dan er over te springen......

Gepost door: de-man-met-de-gouden....... | 24-08-08

Foei en nog eens foei! De tricolore vod rondhijsen is een verplichting, doe je het uit bewuste keuze niet zwaait en waait er wat bij thuiskomst, word je ook gegarandeerd neergesabeld door de hele meute van correcte broodschrijvelaars en staatsscribenten. Er is dus niet echt iets eerzaam aan, geen tricoloor geen brood, het is een verplicht nummer zoals destijds met de DDR vlag bijv. Ik zou het als van subsidies afhankelijke sport beoefenaar niet proberen (was in China trouwens verboden) met een Vlaamse Leeuw te zwaaien: finito met je carriere, je ouders hebben voor niets in je geïnvesteerd.

Bij de Olympische spelen komt het op de medailles aan, al de rest is jammer voor de atleten en hun voorbereidingen, voor de ietwat mindere goden en godinnen of pechvogels, en daar heeft dit kunstmatig landje er gemiddeld (middelmatigheid?) meer van dan anderen. Of had Suurkin soms nog een gietijzeren of plastieken medailles gewenst om wat meer belgen op het podium te krijgen, op een uitschuifbaar zijtrapje, een bagagedrager?
Moest mijn vader er 5 centimeter naast of onder geweest zijn dan zat ik hier niet op Suurkin's aanmatigingen te reageren.

En,.. laag onder de gordel: daar komt Suurkin af met de term 'negerin', wel tussen haakjes maar het staat er dan toch maar.
Mensen als Suurkin denken onaantastbaar te zijn, denken zich alles te kunnen permitteren om andersdenkende mensen termen in de mond te leggen of po-co laakbare, strafbare woorden uit te lokken. Zet het tussen haakjes en het komt niet van mij... maar van die andere, dat extreem-rechts zwijn ging het toch bijna zeggen nietwaar!!!
Suurkin is bezeten door huidskleuren.
Geen enkele anderskleurige (wit of bleek is ook anderskleurig) verdient het om gebruikt te worden als onrechtstreeks propaganda-aas, misbruikt als onwetende uitlokker om de vermeende slechte geaardheid van politiek verdoemden te dienen of tijdelijk uitgeleend als propaganda voor politieke oenen en hun boden die enerzijds alle culturen verdedigen en anderzijds de rijke Vlaamse cultuur en geschiedenis door ongebreidelde immigratie doelbewust willen uitroeien. Poging tot culturele genocide.

Ik ga de naam van die fijne en leuke sportdame niet herhalen, want haar huidskleur doet er niet toe, net als die van haar vriendin. Ik wil geen misbruik maken van huidskleuren zoals u Suurkin.

Gepost door: jade | 24-08-08

Blijkbaar is Soetkin een racist van de ergste soort.

Gepost door: Hubert | 25-08-08

Niet alleen dat, maar hij leest zo te zien ook geen kranten. Het Nieuwsblad schrijft bv. 'Gebuist in Peking'. Jacques Rogge is helemaal niet tevreden en het Belgisch Olympisch Comité slaat alarm, ze willen voor het einde van het jaar een concrete planning hebben over de sportmensen in ons land, want er moet dringend iets veranderen, zeggen ze.
Ze hebben nood aan een professionele omkadering van atleten, topcoaches, meer inbreng van wetenschap en technologie en meer en betere infrastructuur. Bovendien willen ze van sport tot sport een bususinessplan opstellen. Een lange waslijst aan eisen...
Veel plannen, maar weinig imago en uitstraling. En waarom? Omdat geen enkele atleet kan opkomen voor een 'eigen natie'.

Dus inderdaad, die Belgische vlag heeft geen enkele betekenis, laat staan dat een atleet er 'nationale gevoelens' zou van krijgen en meer en beter zou gaan trainen om een eerste plaats te veroveren op de Spelen.

Gepost door: Janice | 25-08-08

Is die Soetkin een manwijf ? Ik ken geen enkele Soetkin met een piemel !

Gepost door: Ovi | 25-08-08

Soetkin Het lijkt me nogal wiedes dat zolang vlaanderen niet erkend is door de national gemeenschap dat je niet provocatief met de vlaams vlag of de waalse vlag daar gaat rondlopen, bovendien zou het verboden zijn zoals Jade al aanhaalde.

Je opmerkingen zijn alsdusdanig dan ook compleet misplaatst in deze.

Dit gaat over sport en niet over politiek, wel...zo zou het moeten zijn, al eens de commentaar van Bertje gelezen over hoe ons land georganiseerd is op het gebied van sport ?

Niet moeilijk he dat we er niet komen. Laatst was ik in Nederland en die moesten eens goed lachen met onze politiekers en het aantal ministers dat we hadden. Probeer dat maar eens uit te leggen.

Aan de ene kant toegeven dat het niet de juiste kant opgaat met sport door de slechte en manke politieke organisatie en toch blijven zeggen dat Belgie een natie moet blijven, is gewoonweg bang van de realiteit.

De realiteit is, de walen houden de vlamingen tegen om zich te ontwikkelen op alle vlakken, educatie, technologie, ziekenzorg, politiek en economie. Er zijn landen voor minder opgesplitst...

oa. de seperatistische strijd van een klein stuk land 180 jaar geleden in europa, wegens de verschillen in taal en godsdienst in hun natie, die seperatisten van toen noemden zich...BELGEN.

Gepost door: Den Amerikaan | 26-08-08

De commentaren zijn gesloten.