29-08-08

Vogels is nog altijd de strafste

Sommige mensen vragen zich af waarom de gezinshereniging altijd 'hier' moet gebeuren en nooit ‘daar’. In ieder geval, Turtelbaum was van plan daar iets aan te doen, want de laatste tijd loopt het weer de spuigaten uit. Schijnhuwelijken, gedwongen huwelijken (zoals altijd na de verlofperiode) en nu worden de Marokkaanse oudjes ook naar hier gehaald en gedropt in onze rusthuizen waar ze dan een speciale behandeling krijgen, eigen aan hun cultuur en geloof.

Ons Mie Vogels had een buitengewoon voorstel. 'Als wij van hieruit ouderenvoorzieningen laten bouwen in Marokko, moeten al die jonge allochtonen hun ouders niet laten overkomen.'

Hallo? Had ze weer een paar ‘bollekes’ teveel op? Of is Marokko misschien plots een 11de provincie geworden in dit land?

Er is niet eens genoeg geld om rusthuizen te bouwen in Vlaanderen, maar ons Mie wil er bouwen in Marokko. En als onze bejaarden met veel geluk een plaats vinden in een rusthuis, dan mogen de kinderen zich blauw betalen. Een beter voorstel zou zijn dat die kinderen die hier meestal ook als steuntrekker verblijven, naar Marokko gaan en daar werken, Marokko schreeuwt momenteel om werkvolk. Dan kunnen ze ginder hun ouders een goeie ouwe dag bezorgen.

00:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bellens blijft?

Didier Bellens, de grote baas van Belgacom, blijft zeer waarschijnlijk ook de volgende zes jaar de gedelegeerd bestuurder van Belgacom. Hij heeft gisteren tegen middernacht positief geantwoord op de vraag van de federale regering om loon in te leveren. Maar uit het antwoord van Bellens kon men volgens diverse kranten suggereren dat de gesprekken nog aan de gang zijn over het in te leveren bedrag.

Bellens moest woensdag tegen middernacht een antwoord geven aan de regering of hij al dan niet akkoord ging met een loonsvermindering van bijna 1 miljoen euro per jaar. Indien hij niet akkoord ging dan zou zijn contract, dat tegen maart volgend jaar afloopt, niet hernieuwd worden en kon hij ook geen aanspraak maken op de ontslagpremie van meer dan 8 miljoen euiro. Hij antwoordde woensdagnacht op de valreep in een nogal onduidelijke mail aan Vervotte, dus het ondubbelzinnige antwoord waar de regering op had aangedrongen kwam er in eerste instantie niet. Vervotte vroeg Bellens daarom om verduidelijking. Die moest er vandaag tegen 16 uur komen. In de verduidelijking verklaarde Bellens zich uiteindelijk akkoord met het bezoldigingspakket van de raad van bestuur. Dat pakket valt, met een maximum van 2,05 miljoen euro, een stuk lager uit dan het voorstel van Bellens en dan zijn huidige loon, maar meer dan wat Vervotte wou.

Bellens, is ondanks zijn Vlaamse naam een Franstalige. Woensdagochtend had de regering alvast geanticipeerd op een negatief antwoord van de Belgacom-topman. Ze sprak af dat de volgende gedelegeerd bestuurder weer een Franstalige moet zijn. Waarom dat zo moet zijn is weer zo een communautair raadsel eigen een overheidsbedrijf en bovendien met een meerderheid aan Vlaamse klanten.

Belgacom is het enige grote overheidsbedrijf met een Franstalige aan het hoofd en dat willen de Franstalige regeringspartijen cdH, PS en MR graag zo houden. Onder andere daarom namen zij de voorbije weken en maanden de verdediging van Bellens op zich. Als België ophoudt te bestaan, dan vallen ook deze mistoestanden weg. Bovendien zou het veel beter zijn mocht men Belgacom privatiseren. Dan worden de lonen voor de (politiek gekozen) topmanagers niet bepaald door ministers, maar door hun firma die hun dan betaald naar kennis en resultaat.

00:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-08-08

Barack Hussein Obama kiest voor Joe Biden als running mate

Gennez (Sp.a) en een deel van haar troepen trekken naar de VS om Obama te steunen, lazen we in de krant. Wat ze daar gaan doen is onduidelijk, maar een uitstapje op kosten van de goegemeente is natuurlijk altijd meegenomen.
Dat Obama de 65-jarige Joseph Biden de (eerdere mislukte kandidaat voor het presidentschap) koos als running mate moet wel als muziek in de rode oortjes hebben geklonken. Want Biden is er nog eentje van de oude linkse school. Ongelooflijk politiek correct, net zoals Obama tegen de oorlog in Irak, grote tegenstander van Bush die hij regelmatig afschildert als de baarlijke duivel en bijzonder grof tegenover zijn tegenstanders, zelfs binnen de eigen Democratic Party. En als echte democraat heeft Biden in de Senaat voorstellen ingediend om ongeautoriseerde programma's te weren van het internet, internetbelastingen op te leggen en inzage voor de FBI, CIA en NSA in elke computerprogramma dat op internet aansluit. Dat beloofd…

Maar Obama vond hem de meest geschikte persoon en verklaarde aan ongeveer 35000 personen, die zich hadden verzameld voor de Old State Capitol in Springfield, dat Biden een volledig eerlijk man is, die niet alleen een goede vice-president zal zijn, maar een groot vice-president.

Bovendien hoopt Obama dat de grijze haren van Biden een optisch presidentiële waardigheid gaan toevoegen aan zijn kandidatuur.

Nochtans was het nog niet zolang geleden anders.

Dat Biden een goed redenaar is zal niemand ontkennen. Hij is berucht om zijn felle aanvallen, en ook Obama kreeg een tijdlang de volle lading. Biden staat bekend als een van de scherpste critici van Obama binnen het Democratische kamp. Toen Biden zelf nog meedeed voor de Democratische investituur stelde hij de beperkte politieke ervaring van de 47-jarige Obama in vraag en zei dat je als president niet al doende kan leren.

Biden_123222pToch zou hij soms beter zijn radde tong in bedwang houden, want Biden moest zich zo begin dit jaar bij de presidentskandidaat verontschuldigen. Hij had gezegd dat Obama de 'eerste mainstream afro-Amerikaan was die goed kan praten, intelligent en schoon is en die er goed uitziet'. Met die uitspraken haalde hij zich de woede van de zwarte Amerikanen op de hals.

Biden doet wel meer 'straffe' uitspraken - Klik hier

Obama hoopt dat de keuze voor de meer ervaren Biden heel wat wantrouwige kiezers in de jeugdige presidentskandidaat over de streep zullen trekken. Maar zeker is dat niet, want ook uit vrouwenrechtenorganisaties klinkt protest. Zij hadden gehoopt op een, zoniet eerste vrouwelijke presidente, dan toch wel op een eerste vrouwelijke vicepresidente.

Ook zijn ondeskundige aanpak bij het recente Georgië/Rusland conflict, deed heel wat kiezers twijfelen. De keuze voor Biden is ook daardoor een berekende keuze, want Biden is thuis in die zaken als voorzitter van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Zaken.

Maar veel Amerikanen hebben de laatste tijd hun bedenkingen, zwarten vinden Obama geen Afro-Amerikaan, zijn moslim verleden laat hem evenmin met rust en de beruchte dominee Wright met zijn gepeperde uitspraken over Amerikaans racisme, God damn America en aids dat door Bush hoogstpersoonlijk ingespoten zou worden in zwarte lichaampjes, gaf hem, ondanks hij recentelijk afstand nam van de dominee, toch een zware slag.

Van een Amerikaanse president wordt verlangd dat hij volmaakt is, een eis waaraan hij of zij natuurlijk nooit kan voldoen, En Obama? Wel hij rookt. Hij rookt sigaretten en dat is in de States een onvergeeflijke fout.
Ok, Clinton gaf toe dat hij zelfs ooit een jointje had gerookt, maar hij voegde er meteen aan toe dat het eenmalig was en dat hij niet inhaleerde... nadat hij het eerst had ontkend. (Maar dat deed hij ook wel bij andere dingen die hem werden verweten).


Clinton_1


0819_hp Liever voor McCain stemmen dan voor Obama? Het wordt in ieder geval nog spannend.Onderstaande column komt uit de VS.


One black man to another black man

columnistsSowellThe article below was written by syndicated columnist, Dr. Thomas Sowell, a black man. He wrote it in a humorous way this past week in a column titled 'Random Thoughts' and published it in newspapers nationally, so maybe you've already seen it. If not, be my guest:

Ted Belman

__________________________________________________________Senator John McCain could never convince me to vote for him. Only Hillary Clinton or Barack Obama can cause me to vote for McCain. After long and serious thought, I have decided to endorse Senator John McCain for President. I have always voted for the person and have not voted for anyone because some political party was telling me who I should vote for. We all know the choices by now and, that said, I do believe that the process of selecting a chief executive is deeply flawed. The words 'money' and 'special interests' come to mind, among many others. Here's the way I see it: Barack Obama, you are a fine public speaker. You are also an extremely liberal Senator from the State of Illinois , which has a long and rich history of political corruption of the first magnitude. You are indeed a child of that system. You have finally insulted my intelligence far beyond my capacity to tolerate your insults.

It has nothing at all to do with your skin color. As a matter of fact, it would be so COOL to finally have an African-American for President. What a great statement that would be to the entire world that we are indeed the greatest country on earth!But, unfortunately, General Colin Powell is not running, and YOU are NOT the man for this job !

Barack baby, you want me to believe that you have never heard the sermons of your own pastor, the Right Reverend 'God Damn America' Jeremiah Wright. It is a matter of record that this has been your church for over 20 years. It is a matter of record that you were married there by this very pastor, and that your children were baptized there.The good Reverend saw fit to visit Khadafy in Libya with you and to gi ve a lifetime achievement award to Louis Farrakhan, of all people.

We have all now seen excerpts of his sermons all over the airwaves by now. And you have publicly stated that this man IS your 'spiritual mentor.' BUT, your pastor is NOT the reason I am NOT voting for you. His words were disturbing enough, but it is your own HUGE church congregation, seen jumping, hooting and howling to his words in the background that disturb me the most. And please don't tell me you attended church there and never once heard a 'discoura gi ng word' in the 20 years you attended there. Don't tell me, that in addition to the good reverend, that you are now not having anything to do with all those other people seen hooting and howling out in the audience in the background of his fiery tirades.

Even Oprah Winfrey got disgusted and walked out on your campaign. I am no Oprah fan, but still she did the right thing. Now you look me in the eye and ask me to believe that you never heard such language in all the years you attended there! This is like me telling you that I attended dozens of Klan rallies and never once heard the 'N' word.
Yep.
And Bill Clinton 'did not inhale'.

Yes, Mr. Obama, we all have friends who have said stupid things that embarrassed us, but NOW you have asked me to believe something that is so incredibly stupid that you are telling me that I am just stupid e nough to believe you. THAT is the main reason that I will never vote for you.I am deeply sorry, that in a country teeming with enormously talented African Americans who would make a good President, that the political system has chosen YOU. You are a pathetic and plastic excuse for an American, who will not even salute the Flag during the Pledge of Alle gi ance. God forbid you ever get near the Oval Office.

Which leaves us with Senator John McCain. John, you are a flawed man. You are a bit old, a bit looney, and you have a notoriously bad temper. This perfectly qualifies you, in my humble opinion, to lead us for the next eight years. I WANT your trembling hand on the nuclear button. Think about it. We have Kim Jong IL, Chavez and Ahmadenijad all running around like lunatics, threatening America and threatening to plunge the world into nuclear Armageddon. We have Putin and the Chinese blustering and rattling their sabers at us. I want John McCain in the Oval Office and I want him to be really ticked off at all these other nut jobs around the planet. John, once you are elected, I want you to go into the Oval Office and throw one of your perfect FITS.

Jump up and down and throw something through a plate glass window. Rip the drapes down and foam at the mouth a bit. And I want the whole thing on camera so that Ahmadinejad can see it I want ALL of these 'world leaders' to lay awake at night and to break out in a cold sweat every time they think of messing with the United States of America . I want the nuclear button sitting right next to the alarm clock on your night stand. I want pictures of this to be sent to Iran , Russia , China , Venezuela , Cuba , Libya , Syria , Pakistan , and those other dopes in the sheets, the Saudis.On the domestic front, poor John did try and reach across the aisle to the opposition in a desperate effort to compromise and to get the Congress to do something. You may not agree with his efforts, but at least he TRIED. For all his efforts, all he got handed to him was his head in a basket. The liberals are ticked at him and the conservatives are ticked at him. Just my kinda guy. I predict that John will select Senator Joe Lieberman as his running mate. Good choice. I want a Jew whose memory of the Holocaust is still fresh in his mind and who is royally ticked off at all of these towel-headed morons in the Middle East t o be the next in line if something should happen to John. Shalom, Vice President Joe. One heartbeat from the Oval Office. Finally. John McCain knows on a most personal level what it is to suffer horrible torture for years and to see others die, right in front of you, for their love of America When you ask him about it, he will tell you that what he did was 'nothing special. '

Even more incredibly, he states that ANY American who truly loves his country would do exactly the same as he did in that situation. You and I will have a hard time believing that, but the real point is that John McCain believes that about the 'average American,' and that, dear friends and neighbors, is why I will cast my one poor ballot for on election day for John McCain -- warts and all.'
22:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-08-08

Eindelijk zilver en goud

top02
De arrogantie van de journalisten die de Olympische Spelen mochten becommentariëren begon stilaan gênant te worden.

Voor een land als het onze dat in geen 44 jaar nog iets had gewonnen op de Olympische Spelen, vielen ze lelijk uit naar landen zoals bv. Oekraïne, dat al een pak medailles op zak had.

Tot eergisteren en gisteren. Goud en zilver.
Tia Hellebaut en de meisjes die de 4 X 100 meter liepen hebben eindelijk ons imago gered.

Proficiat Tia, zou het door de pizza's komen dat je zo hoog kunt springen?
In ieder geval een fantastische prestatie!!!! Het valt bovendien ook op dat de sportvrouwen duidelijk beter zijn dan 'onze mannen'.

10:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-08-08

Strengere wetten in Nigeria

Nigerian_Man_Caught_Having_Sex_With_A_Goat
Nigeria wil seks met dieren strenger aanpakken, schrijft de Zuid-Afrikaanse krant www.news24.com
Deze Nigeriaanse man werd op een heel intiem moment op heterdaad betrapt. Hij was blijkbaar nog niet op de hoogte van de nieuwe wetgeving.
Wie geloofde er niet dat sommigen hun geiten liever zien dan hun vrouwen?

02:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-08-08

Nieuws uit het democratische Saoedi-Arabië

In het zéér democratische Saoudi-Arabië werd een zesjarig meisje uitgehuwelijkt aan een 69-jarige neef van de familie. Het meisje werd zwanger toen ze 10 jaar was. Omdat ze nog zo klein is werd de baby met de keizersnede ter wereld gebracht.

En omdat ik daar pertinent tegen ben, ben ik zeer zeker in de ogen van Saoedi-Arabië en haar islamitische collaborateurs hier bij ons, een extremiste en islamofoob – (Dat laatste klopt wel… je zou van minder schrik hebben.)


MuslimChildDit is haar trouwfoto.

14:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Hypocriete moslims eisen verbod congres

Van 19 tot 21 september wordt er in Keulen een congres gehouden tegen de islamisering van Europa.

De Europese steden tegen de islamisering van Europa komen bij elkaar en bespreken in verschillende werkgroepen de toestand in Europa en wat er kan aan gedaan worden. Uiteraard zal ook het Vlaams Belang aanwezig zijn met als spreker, Filip Dewinter, mede-initiatiefnemer van deze vereniging.

Op alle websites roepen linkse militietroepen elkaar op om ook naar keulen te trekken. Zoals iedereen ondertussen wel weet is extreem links meestal ook extreem gewelddadig.

Maar indien dat nog niet genoeg is, als voorbeeld voor vrije meningsuiting en tolerantie, komt er nog een dreiging vanuit het Oosten bij.

Het OIC (Organisation of the Islamic Conference) protesteert tegen het initiatief in Keulen. Daardoor hebben 57 islamitische Staten, uiteraard voorbeelden van vrijheid, het respecteren van mensenrechten, verdraagzaamheid en tolerantie tegenover andersgelovigen en vrouwenrechten, gereageerd op het anti-islamcongres. Ze eisen dat Duitsland stappen onderneemt en spreken over Pro-Köln’ als een extremistische groep. Een woordvoerder van het ‘OIC islamophobia Observatory’ hebben ernstige bedenkingen over het feit dat dit evenement wordt opgezet om ‘de anti-moslimgevoelens in Europa’ op te hitsen. (Je moet niet vragen hoe ze ons in het oog houden, waar bemoeien zij zich mee?)


DUBAI, AUGUST 11 - "The Organization of the Islamic Conference (OIC) hopes that all segments of the society in Germany and in Europe will come out strongly against the holding of such a conference," thus OIC which represents 57 Islamic states answered the imminent Anti Islamization Congress, to be held in Cologne on September 19-21, urging from the pages of its website to "reject the proponents of hatred and racism." A spokesman of the OIC Islamophobia Observatory based in Jeddah, in Saudi Arabia, expressed "serious concern" that the event was intended "to arouse anti-Muslim sentiments in Europe" and that it "would pose a threat to inter communal peace and harmony in the society." Some 1,000 participants are expected to take part in the conference, promoted by an extremist group named "pro Koln" (Civil Movement of Cologne), representing movements and European extreme right-wing political powers.
(ANSAmed).


Volgens mij hebben de anti-moslimgevoelens in Europa niets te maken met een congres, voor die gevoelens zorgen de moslims zelf wel.

* Er zullen bussen worden ingelegd naar Keulen, meer informatie volgt later.

13:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-08-08

Treinen te duur

Volgens docent autotechnologie, Mark Pecqueur is de trein dubbel zo duur als met de auto rijden en een abonnement bij De Lijn tien keer goedkoper dan een bij de NMBS.

Dat laatste is begrijpelijk, de infrastructuur voor een bus of zelfs tram is minder duur dan de infrastructuur om een trein te laten rijden. Maar als er de overheid zoveel aan gelegen is om mensen het openbaar vervoer te laten gebruiken, moeten ze toch dringend iets aan de prijzen doen.

Kathleen Van Bremt geeft wel toe dat de treinen duur zijn, maar ze wil dat mensen eerder het openbaar vervoer nemen dan de auto voor het woon-werk- of schoolverkeer. Mensen die meestal toch maar alleen of met twee in de auto zitten. Volgens de NMBS-woordvoerder zijn de tarieven voor dat doelpubliek wel interessant. De prijs draait dan rond 1200 en 1300 euro per jaar. Maar voor 100 euro per maand kunnen reizigers met kleine wagens op een comfortabele manier ook al een heel eind rijden…

Ik kan haar natuurlijk niet helemaal ongelijk geven. Het heeft weinig zin om met de auto naar het werk te rijden, hem een hele dag op de schaarse parkeerplaatsen te laten staan, ’s morgens en ’s avonds mee files te veroorzaken die bijzonder slecht zijn voor het milieu en bovendien andere mensen, die hun auto voor hun werkzaamheden nodig hebben, te hinderen. Daarom moet het beter en goedkoper.

De nadelen bij het openbaar vervoer zijn, dat het echt wel te duur is, niet goed uitgebouwd en de reizigers te lang onderweg zijn. Als je kijkt naar het metrostelsel in zowel Londen als Parijs, dan is het metrostelsel in Antwerpen gewoonweg een schande.

Van Brempt heeft de keuze, ofwel de infrastructuur van de wegen verbeteren en breder maken, ofwel een trein-en metrostelsel dat de reizigers in een mum van tijd overal heen kan brengen zonder teveel tijdverlies en zonder 20 keer te moeten overstappen.

Maar zoals altijd, denk ik dat het weer gewoon een geldkwestie is. Alles moet hier veel kosten zonder dat we er iets voor terug krijgen. Stel je eens voor wat we zouden kunnen doen in Vlaanderen met het geld van vijf jaar dotaties aan Wallonië?

11:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Zondag 24 augustus

affiche2008-500px

10:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De Gordel op zondag 7 september

campagnebeeld
Op 7 september vragen we iedereen om mee te doen aan de jaarlijkse Gordel in de Vlaamse rand rond Brussel. Vlaanderen moet massaal op straat komen nu de beloftes om Brussel-Halle-Vilvoorde te splitsen nog steeds niet zijn nagekomen. Meer uitleg kan men vinden op de website: www.de-gordel.be

En wat doen de Franstaligen? Zij roepen hun bendes op om te marcheren in de Vlaamse gemeenten, dat zij hun ‘hinterland’ noemen. Terwijl hun ‘hinterland’ Wallonië is willen ze hun vlaggen planten in Vlaamse gemeenten. Dat kan niet! Wat een toffe en gezellige namiddag moet worden kan niet worden verstoord door bruut geweld en pesterijen door franskiljonse fascisten. Dat is de enige reden dat ze hun bendes oproepen via deze site:
www.de-bretel.be. Kunnen ze niet Gordelen in Wallonië?? Hebben ze daar niet genoeg plaats om te wandelen en te fietsen?

Wees er bij, te voet of met de fiets, en verdedig uw belangen. De tijden dat Vlamingen zich lieten doen door Franstaligen moet nu eens definitief gedaan zijn! Blijf dus niet thuis in uw luie zetel liggen. Laat niet de anderen de hete kastanjes uit het vuur halen, wees niet bang van de fanatieke franskiljons en doe mee aan de tocht doorheen onze mooie Vlaamse landschappen waar we niet en nooit zullen dulden dat er ook maar één franskiljonse vlag wappert.

00:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-08-08

Actievoerders krijgen zware boete

splitsbhv300
Faciliteiten, het woord zegt het al, zijn toegevingen die gedaan worden voor een bepaalde overgangsperiode. Een tegemoetkoming om een bepaalde periode van integratie te vergemakkelijken. De rijke Franstalige ‘minderheden’ die zich in de Vlaamse gemeenten kwamen nestelen in kasten van villa’s, vinden echter dat de overgangsperiode enkel geldt voor Vlamingen en uiteraard de hele Vlaamse gemeente, om ‘Franstalig’ te worden. En die gemeenten zijn volgens hen nu Franstalig genoeg om de gemeenteraad in het Frans te voeren en – als we niet opletten - bij Brussel gevoegd te worden. Het grondwettelijk Hof heeft de faciliteiten voor deze gemeenten herbevestigd, dus als we nu B-H-V niet splitsen en niet toezien op de taalwetgeving zijn we die gebieden binnenkort eveneens kwijt.

230px-BelgiumBrussels
Vlaanderen wordt steeds maar kleiner en dichter bevolkt.

Een 25-tal actievoerders zakten op 14 april af naar de gemeenteraad van Wezembeek_Oppem om er toe te zien op de correcte naleving van de taalwetgeving. Bij aankomst werd hen de toegang tot de gemeenteraad ontzegd.

Sommige actievoerders zaten al binnen en protesteerden bij aanvang van de zitting, want de gemeenteraad is een openbare zitting en dus voor iedereen toegankelijk. De actievoerders die niet binnen mochten hielden affiches op waarop ze geschreven hadden, “Vrije meningsuiting: enkel voor franskiljons?”.

De actievoerders die buiten protesteerden kregen een maand later de melding in de bus dat zij zouden beboet worden wegens samenscholing en openbare ordeverstoring.

300px-Kaart_Halle-Vilvoorde


Brussel / Halle / Vilvoorde (Franstaligen kunnen zich verkiesbaar stellen tot in Londerzeel.

De boete werd nu bevestigd.

De provinciaal sanctionerend ambtenaar (aangesteld door de gemeente Wezembeek-Oppem) heeft zich uitgesproken over de gemeentelijke administratieve sancties die tegen de aktievoerders werden opgelegd naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de gemeenteraad van 14 april jongstleden te Wezembeek-Oppem. Hij veegt de verdediging de advokaten van tafel en bevestigt de opgelegde boetes, in totaal om en bij de 3000€.

Vakbonden mogen daarentegen een hele luchthaven platleggen, reizigers gijzelen, mensen hun vakantie naar de vaantjes helpen waar ze een heel jaar naar uitkijken, en dat kan allemaal ongestraft. Terwijl protesteren voor het behoud van uw taal in uw eigen Vlaamse gemeente bestraft wordt.

15:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-08-08

Koen Meulenaere – zoals altijd keigoed !

Socialisten

http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-101-3806/social...

Over socialisten wordt vaak slecht gesproken. Zo hebben wij onlangs een boek gelezen waarin een oude Duitse baron na het nuttigen van een teveelste glas brandewijn plots uitroept: 'Socialisten en hoeren denken hetzelfde: voor geld doen we alles.' Dat is al van hetzelfde kaliber als de beroemde oneliner van Helmut Kohl dat het makkelijker is om een hond langs een hotdogkraam te leiden, dan een socialist langs een hoopje geld.

Nu wordt Knack weleens verweten antisocialistisch te zijn. Fout. Die indruk wordt misschien nu en dan gewekt door het voorwoord van onze chef-Wetstraat, maar afgezien daarvan heeft dit blad zich nooit bezondigd aan kwaadsprekerij over rode rakkers. Akkoord, over Patrick Janssens wordt niet altijd in fraaie bewoordingen bericht, maar Patrick Janssens is geen rode rakker. Als Janssens een rode rakker is, dan is Geert Lambert een anorexiapatiënt. Alhoewel, dat is geen te gelukkige vergelijking, want met het aantal kilo's dat die Lambert dagelijks overboord gooit, ís hij ondertussen een anorexiapatiënt.

Weet u wie wel gemeen is tegenover de roden? De Morgen! Een krant die onder het bewind van de onafhankelijke journalist Paul Goossens nog rechtstreeks betaald werd door de Socialistische Partij, maar die na de komst van de liberale vazal Yves Desmet drastischer van kamp veranderde dan de Italianen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wij zullen dit illustreren.

Voor ons ligt een knipsel uit De Morgen van 23 mei, gesneden uit de veel gelezen en geprezen rubriek 'Pauli's Pen' van de toenmalige adjunct-hoofdredacteur, inmiddels gepromoveerd tot politiek commentator, de hoogste sport op de wankele ladder van de journalistiek. 'Als het brandt, giet Walter Pauli olie op het vuur', zo staat er als waarschuwing bij elke aflevering. En die was ook op 23 mei niet overbodig. Wij lezen de kop: 'Kathleen, of de schijn van het zijn.'

Wat volgt is de standrechtelijke executie van Kathleen Van Brempt, socialistisch minister van n'importe quoi. Volgens steller is zij 'een kind van haar tijd, helaas ook in de slechte betekenis van het woord: haar infantiel gedrag.' Waarvan hij vervolgens een lange opsomming geeft.

Wat Walters misprijzen vooral heeft gewekt, is dat Van Brempt in haar drang om zoveel mogelijk in de media te komen er niet eens voor terugschrikte om haar pasgeboren baby voor publicitaire doeleinden te misbruiken. Nog geen twee maanden was dat schaapje geboren, of de minister poseerde er al mee op de voorpagina van De Standaard Magazine. Bij meneer de marketeer, die Dag Allemaal het nakijken gaf met deze intieme privébeelden. 'Zitta is nu het allerbelangrijkste voor mij', liet de minister ons weten. Waar is de tijd dat mijnheerke Louis dat nog was. Of Robert Voorhamme.

'Nog goed dat het om een discrete foto ging', giet Walter een extra vat olie op het vuur, 'of we hadden hier iets lelijks geschreven over politici die hun kinderen prostitueren voor hun eigen profijt.'

Hun kinderen prostitueren voor hun eigen profijt, bestaat er iets nóg ergers? Neen. Op die wijze schrijven ze in De Morgen dus over socialistische toppolitici. Nu Knack . Vorige week interviewde Benno Barnard, die toevallig toch in Hasselt moest zijn, Steve Stevaert. Wat een positief artikel! Een zondvloed aan optimistische ideeën kwam er uit de statige gouverneurswoning naar buiten gestroomd. Het ene nog spitsvondiger dan het andere. Een kleine greep uit het aanbod.

Tomaten kweken in de mijnen, ze dan verkopen aan de Duitsers en zeggen dat het aan de Italianen is. Beleggen in loofbomen, een variant op de tulpenbollen tijdens de Gouden Eeuw in Amsterdam. Die CO2 opslorpende loofbomen zullen overigens in de plaats komen van de nutteloze naaldbomen die de provincie nu overwoekeren, en die de gouverneur persoonlijk allemaal zal uitgraven en ontwortelen. Een sneltram! Elektriciteit invoeren, én een rioleringsnet. Stromend water in openbare gebouwen. Scholen oprichten. Iedereen gratis schoenen. Een alternatieve Limburgse munt: de leuro. Dictielessen. Een park met oude huisjes zodat we kunnen zien hoe de mensen vroeger leefden. Jos Ghysen. Kortingen op de autoverzekering voor wie niet met de auto rijdt. Twaalfjarige leerkrachten in het lager onderwijs. En in het hoger onderwijs, wat in Limburg hetzelfde is. Gratis bussen met de Bijbel. Herinvoering van de zondagsplicht. Kokosnotenbomen om uit te vallen als alternatief euthanasiemiddel.

Het is maar een beperkte selectie. 'Ik ben de demente koning van Limburg', vat Stevaert het uitgangspunt van al zijn plannen kernachtig samen in de kop van het interview. En zo heeft Knack de socialisten weer een gratis platform geboden voor het verspreiden van hun opmonterende gedachten. Dat is nogal wat anders dan hen verwijten dat ze hun baby's prostitueren, nietwaar.

Koen Meulenaere

20:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Islam - de godsdienst van vrede en tolerantie
Drie journalisten van Kanaal + gingen voor de uitzending “90 minutes” voor de poorten van de Koranschool van de moslimbeweging Tabligh, die zich installeerden in een kasteel van Ville-Maindans in Grisy – Suisnes (Seine-et-Marne in Frankrijk) vragen om een interview.

Wat er toen gebeurde is ongelooflijk. De journalisten werden aangevallen en gekwetst. De cameraman is er heel erg aan toe nadat hij een voet in het gezicht kreeg. Waarschijnlijk werd zijn oogzenuw geraakt waardoor de kans bestaat dat hij blind wordt aan één oog.

De godsdienst van vrede en tolerantie op haar best… De leden van de Koranschool zijn criminelen die bekend staan bij justitie voor gewapende overvallen en diefstallen.

President Sarkozy heeft mee schuld aan deze toestanden, hij heeft het Conseil Français du culte Musulman opgericht en eraan toegevoegd dat hij via deze beweging de angst bij de Fransen wou wegnemen.
Het werd integendeel nog erger.

Vier jaar lang worden kinderen er opgesloten en onderricht in de koran, of klaargestoomd voor de jihad tegen het Westen…. Tegen de apen en varkens…


Film: http://veille-education.org/post/2008/07/02/Une-ecole-privee-comme-on-sen-passerait2

13:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-08-08

Georgië in oorlog met Rusland

4a0024d4-522c-45cd-adf8-432409990c99In 1804 werd Georgië een integraal onderdeel van het Russische Rijk. Het koninkrijk Imeretië (West-Georgië) volgde in 1810, nadat de opstand onder leiding van Salomo II was neergeslagen. Tussen 1803 en 1878 werden de overige gedeelten van het huidige Georgië veroverd tijdens een aantal Russisch-Turkse Oorlogen (Batoemi, Artvin, Achaltsiche, Poti en Abchazië). Georgië was vlak na de Russische revolutie tussen 1918 en 1921 drie jaar onafhankelijk als de mensjewistische Democratische Republiek Georgië, waarna het Rode Leger het heroverde en daarop de Sovjet-Unie Georgië eerst samen met Armenië en Azerbeidzjan de Trans-Kaukasische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek vormde om in 1936 te worden afgesplitst als de Georgische SSR, in het Nederlands meestal 'Groezië' genoemd naar de Russische naam Groezische SSR voor het gebied.

De huidige republiek Georgië is ontstaan bij het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991. Een onafhankelijk Georgië is dus al zeer lang een doorn in het oog van de Russische – al dan niet communistische – machthebbers. http://nl.wikipedia.org/wiki/Georgi%C3%AB

Kort na de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1991, werden etnische Georgiërs uit de pro-Russische regio Abchazië verdreven en scheidde het zich af van Georgië.

De Ossetiërs leven in een noordelijk en een zuidelijk deel van Ossetië, gescheiden door de internationale grens tussen Rusland (waartoe Noord-Ossetië behoort) en Georgië (waartoe Zuid-Ossetië behoort). LEES HIER DE GESCHIEDENIS VAN NOORD-OSSETIE

kaartgeorgie

Vorige week, meer bepaald woensdagnacht al waren Georgische en separatistische krachten uit Zuid-Ossetië in een vuurgevecht verwikkeld geraakt waarbij verschillende doden en gewonden zijn gevallen. Dat was het begin van de huidige oorlog.


Dat was de aanzet tot de inval van Georgië in de nacht van vorige donderdag op vrijdag in het separatistische Zuid-Ossetië en dat was duidelijk niet zo een bijster goede zet. “Georgische regeringstroepen hebben controle verworven over bijna geheel Zuid-Ossetië, inclusief de hoofdstad Tschinvali.” Zei de Georgische president Michaïl Saakasjivili vrijdag in een televisietoespraak. Hij had, de geschiedenis indachtig, moeten weten dat de Russen daar gewoon zaten op te wachten.
Deskundigen in de Georgische hoofdstad gingen ervan uit dat dit initiatief het signaal zou kunnen zijn voor een mogelijk omvangrijker oorlog in het zuiden van de Kaukasus en gelijk hadden ze.

Rusland stuurde troepen naar het gebied. Volgens hen zijn het vredestroepen want Abchazië riep, net als Zuid-Ossetië, eenzijdig zijn onafhankelijkheid uit begin jaren 1990. En, hoe kan het ook anders, de twee regio’s werden toen al ondersteund door Moskou.

Hoeveel sympathie ik ook mag hebben voor separatisten omdat ik geloof in een Europa der volkeren, de gewapende tussenkomst van Rusland is in geen geval te verrechtvaardigen. Zij hebben zich niet te bemoeien in een conflict dat ontstaat in een buurland. Georgië is een onafhankelijke staat waarvan Zuid-Ossetië tot nu toe deel van uitmaakt. Dat zou hetzelfde zijn als dat Frankrijk ons land zou binnenvallen, Vlaanderen aan flarden schieten, omdat we een conflict hebben met Wallonië…

Volgens de Georgische president Mikhail Saakasjvili wil Rusland de pro-westerse regering van zijn land ten val brengen en vervangen door vazallen. In een vraaggesprek op de website van de Franse krant Le Monde heeft de Georgische viceminister van Buitenlandse Zaken Giga Bokeria Rusland ervan beschuldigd een "moderne Sovjetunie" te willen creëren, waarbij de "inzet voor Moskou niet in Zuid-Ossetië of Abchazië ligt, maar in Georgië, een onafhankelijke, soevereine staat ten zuiden van zijn grenzen".

Maar er zit meer achter.

De Russische president Medvedev heeft het bevel gegeven om de militaire operatie in Georgië stop te zetten. “ Moskou zou zijn doelstellingen bereikt hebben”, melden meerdere persagentschappen, maar dat klopt niet. De Russische troepen zouden vanuit Abchazië ondertussen al zijn opgerukt tot de stad Senaki, in het westen van Georgië. De aanval zou gebeurd zijn nadat de Georgische president Michail Saakasjvili met de leiders van Zuid-Ossetië een wapenstilstand had afgesproken. Er zou gepraat zijn over verregaande autonomie voor het gebied en er zou gisteren verder onderhandeld worden.

Die stad ligt niet zo ver van de voor Europa erg belangrijke oliepijpleiding vanuit Azerbeidzjan. Als Georgië wordt opgenomen als lid van de EU, dan zouden de Russen de controle over de leveringen aan het Westen verliezen.

Door Georgie te bezetten zou Rusland de controle willen verkrijgen over twee strategisch erg belangrijke oliepijpleidingen doorheen Georgië. Die vervoeren olie van de Kaspische Zee naar een Georgische haven aan de Zwarte Zee of naar de Turkse haven Ceyhan aan de Middellandse Zee. (en van daaruit naar Griekenland en Italië).

Die leidingen zijn erg belangrijk voor Europa omdat ze buiten de Russische invloedssfeer vallen. Europa riep Rusland al eerder op om normaal te onderhandelen en geen machtspolitiek te voeren met energie.

Het is dan ook verwonderlijk dat Europa zich aanvankelijk niet met de Russische aanval wou bemoeien, om de goede verstandhouding met Moskou niet te compromitteren.

Binnen de EU en de NAVO lijkt nu verdeeldheid te ontstaan over het conflict. Binnen de EU zijn Polen, de Baltische Staten en Zweden bijzonder kritisch over het Russische optreden, maar Italië toont zich een bondgenoot van Rusland.

Italië staat in de NAVO ook tegenover de Polen, de Baltische Staten en de Amerikanen. President George W. Bush heeft de Russische bombardementen onaanvaardbaar en buitenproportioneel genoemd.

Ook NAVO-leider, Jaap de Hoop Scheffer sprak van buitenproportioneel geweld door het Russische leger en een gebrek aan respect voor de territoriale integriteit van Georgië. De Europese Commissie riep Rusland op zich terug te trekken van Georgisch grondgebied.

Er werd nu door Europa een vredesvoorstel voorgelegd. De Russische president Dmitri Medvedev liet na spoedoverleg met zijn premier Vladimir Poetin (de werkelijke president van Rusland) weten dat Rusland het vredesvoorstel verwerpt. Rusland is niet geïnteresseerd in enig bestand zolang het Georgische leger actief is in Zuid-Ossetië.
De Georgische president Michail Saakasjvili ondertekende het voorstel vanochtend wel, in het bijzijn van de Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner. Het vierpuntenplan moest leiden tot een staakt-het-vuren, het terugtrekken van troepen, en vervolgens tot vredesonderhandelingen.
Gisteren voerde de Georgische luchtmacht in de voormiddag nog bombardementen uit op de Zuid-Ossetische provinciehoofdstad Tsinvali. Dit ondanks een zogenaamd eerdere staakt-het-vuren. Rusland heeft daarop gereageerd met bombardementen op Georgisch grondgebied.

Het ziet er dus voorlopig nog niet goed uit in onze Europese achtertuin.
Ik weet echter niet zo erg veel over de situatie in Georgië. Er komt hier regelmatig iemand lezen die het wel weet en ik hoop dat hij hier eventueel iets kan aan toevoegen. Maar liefst, zoals aan de Russen werd gevraagd – op een normale manier.

00:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-08-08

Rond 1919 in Amerika...

curybig_preview

"Lippen die alcohol aanraken zullen de onze nooit aanraken". Deze poster werd tijdens de 'drooglegging' in Amerika overal verspreid.

Wees nu eerlijk, je zou toch voor minder....

14:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

06-08-08

Apen en zwijnen

In de Saoedische schoolboeken gaat het nog steeds over 'apen en zwijnen' wanneer ze het hebben over de joden en christenen.
Maar wij moeten wél respect hebben voor hen en hun islam!!!

Ze leren ginder nog zo het één en ander.
Op de dag van het laatste oordeel zullen de stenen en bomen het uitschreeuwen dat moslims de joden moeten vermoorden.

Ook voor de homoseksuelen ziet het er alles behalve rooskleurig uit, alhoewel de volgelingen van de profeet er nog niet helemaal uit zijn hoe het moet gebeuren. Branden, stenigen of van de hoogste plaats naar beneden gooien.

Di Rupo heeft enkele jaren geleden in Egypte werkelijk veel geluk gehad , ze hebben hem gewoon op het vliegtuig huiswaarts gezet... en hij mag nooit meer terugkomen.
(Bron: parlementaire wandelgangen).

KLIK HIER OM HET ARTIKEL TE LEZEN

22:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-08-08

Waarschuwing

Iedereen weet dat ik van paarden hou, maar stuur mij liefst geen Trojaanse zoals Amanda deed. Dat is de reden dat ik de reacties van Amanda allemaal heb gewist.

12:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Optrekje in Toscane

b230cf6e-3731-4353-b512-af65a51f426dHet begon met een ‘mysterieuze Belgische vrouw’ die een villa wou kopen in Toscane voor 60 miljoen. Die ‘rijke Belgische vrouw’, stond volgens de Italiaanse pers dicht bij de Engelse en Britse koninklijke families. De Italiaanse pers dachten meteen aan Paola of prinses Astrid, volgens de Belgische pers zou ze dan weer eerder moeten gezocht worden in de afstammelingen van een rijke Europese familie, actief in de hoge financiën die het domein wou transformeren in een luxeresidentie voor haar gasten.

Wat blijkt nu, prins Filip wil naast de vele koninklijke optrekjes in het buitenland, zijn eigen stekje onder de Toscaanse zon en hij bood 20 miljoen voor het paleis van de Italiaanse wielrenner Ivano Fanini. Meer kon hij niet betalen van zijn schamele inkomsten… was hij maar beter wielrenner geworden…

Het paleis stond niet echt te koop, maar Ivanio Fanini wou het overwegen als de prijs hoog genoeg was en 20 miljoen vond hij niet voldoende. Dus springt de koninklijke familie bij en boden ze ondertussen 50 miljoen. Op zich wel eigenaardig want de koninklijke spaarcenten bedroegen enkele jaren geleden maar 12,5 miljoen en ik denk niet dat banken happig zijn om te lenen aan een familie met een onzekere job. Dus waar komt plots dat geld vandaan?

Er wordt gevreesd dat prins Filip het optrekje zelf niet eens kan onderhouden van zijn ‘schamele’ dotatie, wie zal dat dan betalen?

Alle koninklijke bezittingen worden in het buitenland geïnvesteerd, zouden ze nattigheid voelen en alles voorbereiden om het zinkende schip – la Belgique – te verlaten?

In ieder geval zullen ze naar iets anders moeten uitzien, want Fanini liet al weten dat hij zijn 2400 vierkante meter groot eigendom met zwembad en wijngaard op 31 hectare grond nog voor geen 100 miljoen zal verkopen.

De uit Antwerpen ontvreemde antieke meubelen mag Filip den taaie ook al houden, ze zullen zeker goed staan in een paleis van een verbannen verlicht despoot.


B16290AB-E0B6-4FCA-A99C-F58BF706AB972FB22FE1-26C4-4731-9134-CA9153EC7BC928194225-9A86-4A2D-B50B-078E702A90CD

12:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

01-08-08

Kristien Hemmerechts -

Bron: het satirisch tijdschrift ’t Scheldt

Kristien Hemmerechts schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal: Het zal het kortste dictee zijn dat de deelnemers ooit kregen voorgeschoteld.
Kristien Hemmerechts studeerde Germaanse filologie en is verbonden aan de Katholieke Universiteit van Brussel. Zij is hoofddocente ‘Engelse letterkunde' en wordt door de katholieke Brusselse universiteit beschouwd als een vurige verdedigster van roomse normen en waarden.

Voor deze uiteraard vetbetaalde opdracht gebruikt zij haar lievelingswoord, het korte, duidelijke drieletterwoord ‘kut'.
Zij bezigt dit woord ook andersom want zij is tuk op haar kut. Het is een literaire vondst dat zij deze twee woorden gebruikt in de titel van haar dictee: ‘Tuk op mijn kut'.

Het zijn onmiskenbaar echte humoristen die haar aangezocht hebben om het dictee te schrijven. Gedaan met de moeilijke, onuitspreekbare woorden, meestal zelfs van vreemde komaf. Eindelijk een dictee waar het onvervalste Nederlands de toon aangeeft. Kort van stof maar daardoor zeer verstaanbaar ook voor minderbegaafden in onze Nederlandstalige samenleving, vooral in haar vrienden- en kennissenkring.

Het is rasecht Nederlands, onvervreemdbaar, Vlaams bodemgebonden.

Hans Tijl in HP/De Tijd< (nr 27 * 4 juli 2008)

‘Ik herinner me hoe ze een tentoonstelling van Rachel Baes en Jane Graverol in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen opende.
De hal stond vol met mensen die graag de schilderijen van deze twee curieuze schilderessen wilden gaan zien, maar eerst een half uur moesten aanhoren hoe Kristien het over haar kut had. En ‘mijn kut, mijn kut, mijn kut' ook nog.

Niets werd ons bespaard. Verbaasd keken de mensen elkaar aan. Waar sloeg dit allemaal op? Als kut op dirk. Maar zo is het Vlaamse culturele leven: van een oneindige kinderlijkheid. Onbenullen als die Lanoye en Hemmerechts zijn spilfiguren daarin'.


***

Kristien Hemmerechts is verbonden aan de Katholieke Universiteit van Brussel. Haar benoeming heeft zij niet te danken aan de invloed van haar vader, zaliger gedachtenis.

De Katholieke Universiteit van Brussel (KUB) mag terecht fier zijn dat deze kutspecialiste - dit kutwijf - tot haar professorenkorps behoort. Hemmerechts straalt klasse en voornaamheid uit. Echte adel.

13:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |