05-09-08

Sarah Palin is geen doetje

225px-Palin1


Sarah Palin, de running mate van John McCain is als een komeet in de hoogte geschoten. Ze is de voormalige Miss Alaska, ex-sportjournalist, visser en jager, klokkenluider, burgemeester, strijdster tegen corruptie (ook binnen de eigen partij),moeder van vijf kinderen en sinds twee jaar gouverneur van Alaska.

Ze stelt haar familie voor, aan de Republikeinse conventie in St. Paul en aan tientallen miljoenen kiezers thuis voor de tv: haar zoon Track, die volgende week als soldaat naar Irak gaat; haar jongste zoontje Trig, vijf maanden geleden geboren met het syndroom van Down; ertussenin ‘mijn sterke, goedhartige meisjes’ Bristol, Willow en Piper. Echtgenoot Todd, zegt Palin, is een verhaal op zichzelf. ‘Hij is zijn leven lang beroepsvisser geweest, productieleider in de olievelden van Alaska’s North Slope, trots lid van de United Steel Workers-vakbond, en ook nog wereldkampioen sneeuwscooter-rijden. Voeg daarbij zijn Eskimo-afkomst, en het is een flink pakket.’

6873504039standaloneprokr3_0
Een moedige, welbespraakte mooie vrouw die dezelfde problemen heeft als elk ander Amerikaans doorsnee gezin, zegt ze zelf. Daarmee verwijst ze naar de zwangerschap van haar zeventienjarige dochter. Eerlijk gezegd, ik wist wel dat de mensen in de VS, en dan vooral het zuiden nogal conservatief waren, maar dat onze pers daar hard over oordeelde had ik allerminst verwacht. Of toch? Natuurlijk, dat is het…Sarah Palin is rechts. In ieder geval rechtser dan de gematigde John McCain, die af en toe een beetje onzeker overkomt en de boodschap, die dan nog vaak niet gelijklopend is met die van Sarah, duidelijk niet zo goed kan overbrengen als de zelfzekere Sarah Palin.

Maar dat een zwangerschap van een bijna volwassen jonge vrouw het struikelblok voor de VRT zou zijn? ’t Ja, dan vraag ik mij af wie er in feite progressief is en wie er oerconservatief is.
Toen men aan Obama zijn mening vroeg over die beruchte zwangerschap, zei hij dat hij wel de laatste was die daarover iets kon zeggen, want dat zijn moeder ook maar amper 18 was, toen hij werd geboren. … En dat beste lezertjes, dat mocht u horen in het journaal van 13,00 uur maar later werd er duchtig geknipt want het kwam de Obama fans niet zo goed uit.
De evangelische voorman Richard Land wees op het contrast met Barack Obama, die zei dat indien een van zijn dochters op jonge leeftijd zwanger zou worden, zij niet zou moeten worden 'gestraft' met een kind. ''Wij zien kinderen niet als een straf, maar als een zegen,'' aldus Land.

Map_of_USA_highlighting_Alaska
Toen ik de toespraak van Palin hoorde was ik, net als iedereen, stomverbaasd. Wat een sprekerstalent. Dat zou niet ongestraft blijven, dacht ik. En inderdaad, meteen begon men haar leven uit te pluizen en wat bleek ? Behalve de zwangerschap van haar dochter had gouverneur Palin ooit gesproken op een conventie in Alaska en gepleit voor de onafhankelijkheid van Alaska. Haar man zou nog lid zijn geweest (zoals zoveel eskimo’s trouwens) van de Alaska Independent Party .Alaska heeft alles. Veel land – weinig mensen en veel natuurlijke rijkdommen zoals olie. Neem daarbij de ligging van Alaska en het is bijna vanzelfsprekend dat ze een onafhankelijk land willen zijn.

lens1881455_sarah-palin


Er kwam ook nog kritiek op het feit dat ze vijf kinderen heeft en dat wil combineren met een politieke carrière. Afgunst natuurlijk. De kinderen zijn groot genoeg en hebben bovendien ook nog een vader. Rudy Giuliani zei vorige woensdag : ‘Hoe durven ze te vragen of Sarah Palin haar vicepresidentschap wel kan combineren met de zorg voor haar kinderen? Waarom vragen ze dat nooit aan een man?’

squeezeEn toch…ik zou nooit voor haar kiezen (en nog minder voor Obama trouwens die wil vernieuwen om te vernieuwen omdat er vernieuwing nodig is, maar blijft steken bij het vervolg…en de arrogantie, hij maakte een wereldreis waarbij hij zich al president waande)… Nee, ik zou nooit voor hem kiezen, maar ook niet voor haar omdat ze voor mij iets ‘ té’ is. Neem bijvoorbeeld haar uitspraak over de oorlog in Irak. Het “was de wil van God”, ja zeg!!! Bij het grote toverwoord olie zijn God en Geld blijkbaar twee handen op één buik.

250px-Alaska_Pipeline_and_caribou

Maar het ergste vind ik dat ze het jachtverbod op bedreigde diersoorten wil opheffen om op ijsberen te kunnen jagen in het gebied waar ze naar olie wil boren in Alaska. Sarah Palin, liet dinsdag weten dat volgens haar de beschermde status van de ijsbeer een belemmering is van de economische ontwikkeling van Alaska, wat betreft gas- en oliewinning, visserij en toerisme. Omdat ik weet dat er niemand kan bewijzen dat de oorzaak van de huidige opwarming te wijten is aan de menselijke CO2 uitstoot en niet door de activiteit van de zon, ben ik niet tegen boren naar olie. Maar ik ben ervan overtuigd dat haar mening over boren naar olie in Alaska wat ruikt naar eigenbelang. Dat daarvoor dieren moeten wijken uit hun natuurlijke habitat of worden gedood is voor mij een brug te ver. Maar ja, ik hoef dan ook niet te kiezen...


palin3Palin met jachttrofee
Klik Hier -Palin-spreekt-

19:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ginder Palin de Iron Lady , hier den Janice.... whoehahahahaha ( gevaarlijk zijn ze wel )

Gepost door: Mohammed | 05-09-08

vooringenomen - "maar dat onze pers daar hard over oordeelde had ik allerminst verwacht". Dat heeft natuurlijk ALLES te maken met het feit dat die dame zich expliciet en fanatiek uitspreekt tegen voorhuwelijkse seks! En dan is die zwangerschap natuurlijk wél een relevant nieuwsfeit.
- "maar later werd er duchtig geknipt want het kwam de Obama fans niet zo goed uit": Ik zag 's avonds toch het famueze interview in het VRT-journaal. Raar dat u dat miste...
Zou het kunnen dat u niet zo'n hoge pet op heeft van de VRT? Zou het kunnen dat u zich enige vrijheid permitteert om de omroep in een slecht daglicht te stellen? Journalisten zouden zeggen dat u aan onzorgvuldige journalistiek doet. Maar ik vind dat u vooringenomen bent.

Gepost door: Barbertje | 06-09-08

U zag inderdaad 's avonds nog het interview.
U zag alles, behalve die ene zin over zijn moeder die hem kreeg op 18-jarige leeftijd.
En ik heb inderdaad geen hoge pet op van de VRT. Raar? Kom zeg...

Ik wil een objectief journaal en geen suggestief, ik hoef de overtuiging van een nieuwslezer niet te kennen. Maar bij de VRT is dat onmogelijk.

"Journalisten zouden zeggen dat u aan onzorgvuldige journalistiek doet."

Belachelijk gewoon, want ik doe hier niet aan journalistiek, ik geef expliciet mijn mening over feiten en nieuwsonderwerpen. Zint het je niet? Blijf hier dan weg.

Mijn mening is 'rechts' en daarmee basta. Misschien in veel mindere mate dan Palin, maar in ieder geval rechts.

Ik ben vooringenomen, en jij niet...dat valt dan weer mee! Proficiat! Maar als ik jou was zou ik eerst lezen tot op het einde vooraleer hier je gal uit te spuwen.Gepost door: Janice | 06-09-08

Onzorgvuldig 1. "U zag alles, behalve die ene zin over zijn moeder die hem kreeg op 18-jarige leeftijd".
U heeft brute pech dat Telenet de journaals een week lang beschikbaar houdt. Mag ik u aanraden het 19 uur-journaal van 2 september te herbekijken? Het "verboden zinnetje" zit er wel degelijk in hoor! Onzorgvuldig...
2. "want ik doe hier niet aan journalistiek". Maar geeft dat u het recht om halve waarheden en zelfs hele leugens te lanceren?
3. Over het zwangershapsverhaal zwijgt u nu blijkbaar ook "zedig"?
4. "Zint het je niet? Blijf hier dan weg." Neen, neen, ik ga hier blijven. 't Is hier veel te leuk. Zeker als u zo uit de bocht blijft gaan...

Gepost door: Barbertje | 06-09-08

Schaf de té lastige oppositie en de kritiek meteen af Wie tegenwoordig nog een 'hoge pet' op heeft van de VRT wordt graag gemanipuleerd of denkt dat anderen dom zijn en hopelijk zo zullen blijven. Is het niet door het wéglaten van beelden, zinnen of hele items, dan is het door ongevraagde aanvulsels, ongepaste intonaties, aanmatigende stille wenken en dik erbovenop gelegde suggestieve beelden voor wie volgens de gekleurde redactie en het geïmpregneerde en op basis van politieke voorkeuren of partijkaarten streng geselecteerde personeel zo dom zou kunnen zijn om op de verketterden en veroordeelden te stemmen. Minstens 25% van de bevolking dus, allochtonen, illegalen en allerhande 'nieuwkomers' uiteraard niet meegerekend, die zijn onaanraakbaar voor de VRT en worden overgeëxposeerd, nuttig voor eigen winkel.
En dan hebben we het nog niet over dat irriterende, progressief unisono kakelende carroussel van steeds wederkerende en wederzijds uitnodigende gasten met dat afgezaagde opgeheven vinger- of vergoeilijkend en minimalserend discours. Dubbele kosten: je betaalt onvrijwillig mee via de (torenhoge)belastingen en je bent al verplicht internet te hebben om de ongekleurde waarheid te zoeken. Als je tenminste eerlijk met jezelf wil zijn.

Gepost door: jade | 06-09-08

terloops even... Wie legde die clusterbom daar in Libanon zodat onze blauwhelm daar om het leven kon komen?
Het zou interessant zijn voor zijn weduwe en kinderen
-die ik bij deze mijn oprechte deelneming aanbied bij het smartelijk verlies van hun echtgenoot en vader -
dat zij dat zouden weten.

Gepost door: Udo | 06-09-08

Oh Sarah! Liever Palin dan een paling (zoals wij er hier in ons land véél hebben) die zich kronkelt naar alles en nog wat, als het maar opbrengt.
Dagelijks lees ik de buitenlandse persverslagen, kijk ik naar CNN om op de hoogte te blijven van het gebeuren.
Sarah Palin heeft maar één fout gemaakt bij haar uitspraak betreffende de oorlog in Irak door te zeggen dat het de wil van God was!!! Hallo, dergelijke waanzin moeten we praktisch elke dag horen als mensen vermoord, verkracht, gemolesteerd worden omdat het de wil van Allah of die pedofiel is, kom, wel ernstig blijven.
Het is toch typisch dat alle geweld, oorlogen, aanslagen, steeds een basis vinden bij godsdienstwaanzin!!!!
En dan subsidieert een staat die waanzin met belastingsgeld!!!
Van een misdaad gesproken!
Nogmaals, iedereen gelooft maar wat hij/zij graag wilt geloven, maar niemand, maar dan ook niemand heeft het recht mij iets op te dringen of te doen geloven, zoals van toepassing bij die woestijnwaanzin.
Wie lid wilt zijn van een of andere club die betaald maar lidgeld, maar waanzin mag nooit of te nimmer betaald worden met belastingsgeld.

Gepost door: Jean | 06-09-08

Maar babertje toch! Straks krijg je nog iets aan je hart, kind!

Ik ga niet naar het late journaal kijken via de site van Telenet, die zoals je zegt het 19 uur journaal weergeeft. Ik kijk rechtstreeks naar de uitzending om 13,00 uur - waar het gezegd werd en dan nog eens rond 23,00 uur en in het late nieuws werd de zin weggelaten.

Dus zal je wel voor het journaal van 19,00 uur gelijk hebben, net al dat ik gelijk heb met het journaal (dat ik zag) rond 23,00 uur. Sommige mensen hebben geen tijd om al vanaf 18,00 voor de tv te hangen.

We kijken dus blijkbaar niet naar het nieuws op hetzelfde tijdstip, als mijn aversie tegenover de VRT het enige probleem in je leven is? ...mens toch, get a life, zou ik zeggen!

Ik lanceer dus geen halve waarheden of 'wat jij zo bloemrijk noemt' leugens, maar datgene wat ik zie, hoor, lees en vaststel en daarbij kijk ik blijkbaar op andere uren dan jij.


Misschienn lig je op dat late uur al in je bedje en heeft je mama je al toegedekt?

Waarom zou ik zedig zwijgen over het zwangerschapsverhaal? Ik vind nog steeds dat de VRT hierover niet zo truttig moet doen. Het is niet omdat ze in de VS zo reageren dat ze het hier moeten overnemen.
Ook al vinden de Republikeinen dat seksuele betrekkingen voor het huwelijk niet kunnen (waar ik persoonlijk evenmin achtersta)- een 'accidentje komt in de beste families voor', daarom moet de VRT het niet meteen als groot schandaal aanklagen. Voor een land als het onze is dat zeer hypocriet. Hier gebeuren wel andere zaken die veel schandaliger zijn, Behalve de hoerenboel in het parlement (en VRT) staan we ook vooraan op gebied van pedofilie en kindermoord.

Gepost door: Janice | 06-09-08

1. Het wordt toch wel erg moeilijk om vol te houden dat de VRT de boel manipuleert als ze tijdens het drukbekeken 19 uur-journaal het zinnetje wél laten staan. Zou het misschien kunnen dat het late journaal (dat maar een fractie van de kijkcijfers heeft van dat van 19 uur)korter moet zijn en dat men daarom de items (àlle items) wat inkort?
2. Sommige mensen hebben geen tijd om om 13 uur naar het nieuws te kijken omdat ze dan aan het werken zijn.
3. Uw aversie tegen de VRT is niet mijn probleem. Mijn probleem is wel dat u uw aversie voedt met onwaarheden.
4. Waar en wanneer heeft de VRT het zwangerschapsverhaal als "een groot schandaal" aangeklaagd? Vindt u dit dus geen relevant verhaal? Zijn alle buitenlandse zenders die dit bericht brachten dan hypocriet? Wat heeft de zwangerschap van Palins dochter te maken met pedofilie en kindermoord?
5. Ik vind het hier nog steeds geestig, want u blijft maar uit de bocht vliegen.

Gepost door: Barbertje | 06-09-08

Maar mens toch, als dat zo verder gaat ga ik alles wissen en zoek je maar een forum om een polemiek op te starten over onbenulligheden.

Nu ben jij alweer de enige die werkt ook zeker?
Iemand die een bedrijf heeft kan inderdaad niet al op een vroeg uur voor de tv hangen en dus hebben mensen die hard werken volgens jou geen recht meer op een volwaardig nieuwsbericht op een later uur. Heel democratisch is dat...

Om 1 uur heb ik lunch, zoals iedereen en dan kijk ik even naar het nieuws, mag het?

Ik vind dat hypocriete gedoe rond die zwangerschap inderdaad geen relevant verhaal. Ik denk evenmin dat Palin noch de Republikeinen verantwoordelijk kunnen gesteld worden voor de daden van een dochter van één van hun topmensen.

Niemand weet trouwens of die dochter wel achter de overtuiging van haar moeder staat. Zo te zien blijkbaar niet.

Pedofilie en kndermoord is het handelsmerk van ons land, ze zouden zich beter daar druk over maken dan over de zwangerschap van een meisje van 17 waarvan de moeder toevallig een partij aanhangt die seks voor het huwelijk niet wil tolereren.

Met andere woorden, het gaat niemand iets aan wat andere familieleden doen. Zij doen niet aan politiek, en hebben misschien niet dezelfde overtuiging als hun ouders. Met andere woorden - het is inderdaad niet relevant voor de politieke keuze van de moeder.

Als je het geestig blijft vinden, zoek dan een iets interessanter onderwerp om over te lullen dan de zwangerschap van een Amerikaans meisje, ok? Ik ben dat links vermanend vingertje stilaan beu aan het worden.

Gepost door: Janice | 06-09-08

@Janice Dat barbertje zijn schrijfstijl gelijkt verdomd veel op een andere duistere figuur uit het verleden!!!!
Ook zo linksdraaiend als een varkensstaldeur.

Gepost door: Jean | 06-09-08

Onbenullig? 1. Het feit of een omroep al dan niet een onderwep manipuleert en zaken schrapt uit nieuwsberichten, is geen onbenulligheid.
2. U kan niet kijken om 19 uur, ik niet om 13 uur. Méér is er hier aanvankelijk - noch door u, noch door mij - niet gezegd. Ik heb alleen uw insinuerende toon uit het bericht van 13.00 uur overgenomen.
3. Het gaat er niet over of wat de dochter deed, relevant is voor de moeder. Het gaat erover of de media (want blijkbaar slaat uw kritiek dus niet op de VRT maar over alle media, wereldwijd) dit feit mogen koppelen aan de overtuiging van de mama. Ik denk dat mevrouw Palin zelf het antwoord gegeven heeft: ze raakte immers zelf het thema aan tijdens haar toespraak.
4. U lijkt mijn politieke overtuiging te kennen? ("links vermanend vingertje")U zou nog raar opkijken mocht u mijn stemgedrag kennen.
5. Als ik me goed herinner is het "gelul over de zwangerschap" hier gestart na een bericht op 5 september onder de titel "Sarah Palin is geen doetje".

Gepost door: Barbertje | 06-09-08

Vodden verkopen als feestkledij Tja, de VRT staat erom bekend -wegens indien genoodzaakt tot inkorten- net datgene te schrappen wat niet in hun kraam past of nét wel, als het de rechtse oppositie maar in een slecht daglicht kan stellen. Handig toch dat alibi: "We kunnen niet alles (her)uitzenden, daarom geven we enkel het belangrijkste." Waarbij 'het belangrijkste' uiteraard toevallig enkel de eigen bloedrode en gifgroene zaak dient.
Voorbeelden daarvan zijn bijna altijd te vinden tijdens het seizoen in 'De Zevende Dag', dikwijls is alles wat overblijft bijna een socialistische monoloog.
Wie hier begint te zagen en zeveren over 'om dat uur wel en om dat uur niet' om de VRT een mantel van neutraliteit of journalistiek vakmanschap aan te meten wil in feite belgische vodden verkopen als feestkledij. Met andere woorden, bedriegers.

Gepost door: jade | 06-09-08

Ik denk dat ik Barbertje gelijk ga geven, Janice. Als de VRT per se de kijker een rad voor ogen wou draaien, dan hadden ze dat deel van dat item uit al hun journaals gelaten. Het Journaal 7 is de drukstbekeken uitzending én de langste van de dag. Dat wil dus zeggen dat er meer onderwerpen en langere onderwerpen kunnen zijn. Tijdens Het Journaal 1 en Het Journaal Laat moet men gaan selecteren.

En dan nog. Tenzij u de VRT gebruikt als pars pro toto voor zogoed als alle media in heel de wereld, raken uw beschuldigingen kant noch wal. Ik heb wat 'onderzoek' gedaan. De grootste nieuwszenders in de wereld schonken aandacht aan het onderwerp. Hier volgend respectievelijk artikels van de sites van CNN, BBC, France 24 en Al Jazeera:
http://www.cnn.com/2008/POLITICS/09/02/palin.daughter.irpt/index.html
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/7592636.stm
http://www.france24.com/en/20080901-republicans-sarah-bristol-palin-teenage-daughter-pregnant-usa-election
http://english.aljazeera.net/news/americas/2008/09/200891232232695427.html

Dat u die zwangerschap geen big issue vind, is uw recht en dan mag u ook zeggen dat u dat niet vind. Maar dan moet u geen 'onschuldige' en vooral (onder uw electoraal) populaire zondenbok zoeken.

En nog een algemene oproep aan iedereen, als afsluiter. Probeer eens wat meer op de bal te spelen en niet op de man.

Gepost door: Gerda | 06-09-08

Ik vraag mij af waarom Jade het wel snapt en Berbertje niet. Laat staan de bemoeizieke DV die zich nu plots ontpopt als 'nadenkende Vlaming' en ervan uitgaat dat ik voor de Republikeinen en dus Palin zou stemmen en hiermee bewijst, dat hij niet eens heeft gelezen wat ik schreef.

Ik vraag mij ook af waar hij de arrogantie vandaan haalt om zich zo verheven te voelen boven de Republikeinen in de VS. Maar ik ben er bijna zeker van dat hij ons dat eens haarfijn zal gaan uitleggen.

Alles wat links is, is dus verstandig en nadenkend en alles wat rechts is, en dus niet strookt met hun opvattingen is dom, achterlijk en onnadenkend.

En de VRT? Oh nee, die is helemaal niet suggestief en demagogisch links, hoe durf ik zoiets te veronderstellen. En valse berichtgevingen uitzenden? Ho nee, dat doen ze nooit!
Wel in het late journaal een zeer relevante zin weglaten van hun idool, ja dat wel... en soms eens plakken en knippen, zodat het één en ander uit z'n oorspronkelijke context wordt gerukt, ja dat ook, maar voor de rest...

Als er 5200 aanwezigen zijn op de Yzerwake, dan zegt de VRT dat er 2500 aanwezigen waren.

Indra Dewitte, van het VRT nieuws stond in 1994 al op de verkiezingslijsten van de PvdA.

Interview van Linda De Win met Sp.a’er Patrick Janssens vlak na diens verkiezingszege in 2006. Patrick Janssens: “Ik zal niet de nieuwe directeur van de VRT worden”, Linda De Win: “Spijtig voor ons.”

De VRT een links onderonsje? Bijlange niet...hoe kom ik er daarbij!

Bij deze is de discussie afgesloten, het is hier geen publiek forum en zoals ons moeialleke al zei, zal ik vanaf nu wissen.

En als jullie toch willen weten voor wie ik zou hebben gestemd indien ik een Amerikaanse was geweest, dan wil ik het gerust zeggen. Ik had Hillary gekozen. Ze heeft de ervaring, een programma, ze is verstandig en ze is een vrouw. Dat is voor mijn klein conservatief verstand voldoende.

En als ik het schandaliseren van een zwanger meisje van bijna 18 in de nieuwsberichten 'onbenulligheden' vind, dan is dat mijn mening op mijn blog. En ik weet dat ik één van de meest tolerante bloggers ben tegenover reacties die hier gewoon wat ambras komen zoeken over inderdaad "onbenulligheden". Hier mag zowat iedereen zijn mening komen zeggen, maar nu is het genoeg geweest.

Er zijn pro-Obamablogs genoeg waar jullie kunnen gaan meejuichen. Ik zou zeggen. Doen!!!

Gepost door: Janice | 06-09-08

Gerda, sorry, daar gaat het niet over. De hele wereld mag er over bericht hebben, dat kan mij niet schelen. Als de VRT het item belangrijk genoeg vindt om er in het late journaal nog over te berichten, dan moeten ze niet één zin weglaten, een zeer relevante zin die Obama uitsprak.
Ze geven zijn volledige interview en enkel die zin werd weggelaten, namelijk dat 'zijn moeder hem ook op 18-jarige leeftijd heeft gekregen'.

Daar gaat het om en om niets anders.

Is er nu echt niemand die het belang van die ene zin snapt???

Gepost door: Janice | 06-09-08

60 % Vlamingen vinden de VRT te links!

Gepost door: Hubert | 06-09-08

ik stel voor... ... om het zinnetje dat bovenaan uw blog zo prominent staat te poseren, wat aan te passen. Wat bedoelt u met: "ambras komen zoeken"? Is dat in uw beleving misschien gelijk aan "een andere mening hebben"? U sluit een interessante discussie af die de essentie raakt van onze wellicht verschillende wereldbeelden. Jammer is dat, want van discussiëren kan je veel leren en toch gebeurt het veel te weinig. "Waarom geven mensen toch zo zelden hun eerlijke mening? Ik denk, omdat er zo weinig vraag naar is!" , staat hierboven.
Neen, dat is het niet. "Omdat discussies prematuur afgesloten worden als het een beetje te warm wordt", zou een beter antwoord zijn.

Gepost door: Barbertje | 06-09-08

Barbertje (verkleinwoorden worden meestal gegeven aan dikke vatsige vette personen)is ook een mandje dat je onder een kastplank kunt hangen (meestal om sokken in te doen). Het WNT citeert een advertentietekst uit 1968: "Barbertje. Kast-hangmanden. 'In een wip' onder iedere kastplank geschoven, waardoor veel onbenutte ruimte plotseling gebruikt kan worden. Past op iedere normale kastplank."
Tijd voor een Barbertje dus !

Gepost door: Ovi | 07-09-08

Links en de -woeha!- vrijheid van meningsuiting Het is omdat alle linkse fora hun staart introkken, de waarheid niet willen horen dat sommige, resterende maatschappij verknoeiende zageventen en zagemadammen hun agressieve verzuring repetitief komen spuien of forums van meer breeddenkenden die initiatief nemen en kansen geven. In feite ondankbaren en letter-daklozen die bij hun eigen strekking geen plaats toegewezen krijgen om in de clinch te gaan met diegenen die zij verwijten volledig verkeerd te zijn. Waarom die angst indien toch de waarheid in pacht en zogezegd makkelijk te bewijzen? Antwoord: wegens bevreesd en allergisch voor simpele waarheden die onder de gewone burgers leven en rondgaan, geen oplossingen kunnen aanbregend voor de door hun aangerichte sociale en maatschappelijke ramp.
Hoe zit het met het forum van kif-kif bijv?
De pot die de ketel verwijt nietwaar?

Details eruit halen, met de po-co microscoop de fijne deeltjes gaan zoeken om niet relevante uitzonderingen op de regels hysterisch als missers te brandmerken enz. enz...
Eigenlijk is het interessanter om de armoede aan linkse 'inbreng' te laten staan, de doodstrijd van een dictatoriaal en onrechtvaardig systeem ligt er decomposterend te kijk.
Maar de eigenaar van de blog is altijd de baas en mag wissen en weigeren zoveel als ie wil. Zolang die hypocrieten die anderen geen kansen geven om hun mening te uitten of te counteren zijn mensen zoals Janice altijd in hun volste recht.
Nog een interessante uitmijter: en vooral helemaal naar beneden scrollen...

Gepost door: jade | 07-09-08

Hebt u dan de herhaling van vanavond al mogen zien? Bent u helderziende of betrokken VRT medewerker? Weet u nu al wat er omwille van de kortere uitzendtijd sneuvelen zal of uitgezonden wordt? Daar ging het namelijk over.
Misschien hebt u ze al verwittigd dat er op gelet zal worden en zal het vanavond wel mee vallen?
En DJ Eppink, dat is toch diegene die door Verhofstadt als journalist weg gestuurd moest worden? Zoals de GVA gezuiverd werd met baron- of baronestitel en al. Roger Van Houtte, remember? Waar is Matthias Danneels trouwens?
Het zou vanwege de VRT nogal dom zijn om voor 100% aan uitsluiting te gaan doen, DJ Eppink is wijs en ervaren genoeg om liever 50% te mogen zeggen dan doodgezwegen te worden.
Moet de belastingbetaler nu op zijn blote knieën de staatszender dankbaar zijn omdat ie (voor een gedeelte en voor de schijn) af en toe normaal haar werk doet?
En hebt u nu al de link geopend die ik meegaf of komt u dat niet goed uit?
En voor de rest moeten 'linksen' maar tegen dezelfde sfeer kunnen die zijzelf al decennia tegen al wie anders denkt hanteren. Intimidatie en culpabilisering pakt niet meer. We gaan toch niet nog meer discrimineren hé?
Mag ik van u nu een link naar een SP.a forum of dergeklijke waar ik mijn werkmens-eieren ongecensureerd kwijt kan?
Prettige zondag (nog zo iets ouderwets conservatiefs, bah!)
Vanwege een écht onafhankelijke denker.

Gepost door: jade | 07-09-08

Te warm, Barbertje? Nee, te dom om nog op te antwoorden.

Eén belangrijke zin werd eruit geknipt, dan kan men niet spreken over 'inkorten' uit financiële overwegingen, en jij snapt de essentie niet over het weglaten van die ene belangrijke zin, dus waarom zou ik mij nog moe maken?

En DV wordt gewist...maar die moet het hier wel al gewoon zijn, want een mening hebben staat niet gelijk met iemand uitschelden.

Gepost door: Janice | 07-09-08

Barbertje Geef die link naar het nieuws van 7 uur eens door, zoals ik al zei heb ik het nieuws van 7 uur niet gezien. Ik wil graag zeker weten hoeveel ze eventueel dan al van het interview hebben weggelaten.

Gepost door: Janice | 07-09-08

Wat jij niet snapt is de essentie van het jounalistieke beroep. Maar ik zal u of wat u zegt daarom nog niet "dom" noemen. Want dat vind ik uitschelden.

Gepost door: Barbertje | 07-09-08

Telenet U heeft het niet goed begrepen. Telenet-abonnees met digitale televisie kunnen de journaals (en trouwens ook andere programma's) van de afgelopen week via hun digibox opvragen. En dat is wat ik gedaan heb. Ik kan u dus geen link doorgeven, maar moet u doorverwijzen naar een Telenet-abonnee als u het uitstekende item wil herbekijken.

Gepost door: Barbertje | 07-09-08

A propos Ik ben blij dat u uiteindelijk bereid blijkt om nu zelf eens te gaan kijken hoe de vork in de steel zit, in plaats van uit te gaan van een toch enigszins vooringenomen mening.

Gepost door: Barbertje | 07-09-08

Iemand voor leugenaar uitschelden, is volgens mij nog een stapje verder dan een debat van 'welles - nietes' dom te vinden.

Desondanks blijf ik erbij dat één belangrijke zin uit een interview verwijderen in het late nieuwsuur niets te maken heeft met 'besparingen'.

Gepost door: Janice | 07-09-08

Je kunt die uitzendingen niet meer bekijken op internet. VRT Nieuws laat het laatste Journaal altijd in stukjes zien op hun site Deredactie.be. Bij vtm kun je de volledige uitzending nog zien dagen na de eigenlijke uitzending, maar dat terzijde.

Je kunt het wel nog herbekijken via Ooit Gemist. Via alle digitale 'televisieboeren' (BelgacomTV, Telenet Digital TV, TV Vlaanderen, INDI ...)

En als u reacties verwijdert, doe dat dan consequent. De post van Ovi hierboven is in feite ook een scheldtirade. Maar over het algemeen heb ik het niet zo voor reacties verwijderen. Tenzij het te gortig wordt, natuurlijk.

Gepost door: Gerda | 07-09-08

De hamvraag, la question jambon Uit een vorige posting van mij:

""Mag ik van u nu een link naar een SP.a forum of dergelijke waar ik mijn werkmens-eieren ongecensureerd kwijt kan?""

Geef mij die link Gerda i.p.v. die gewiste, maar niet genoeg gewiekste. U Gerda bent nu in de positie om mij een evenwaardig alternatief te bieden waar ik mijn verzuchtingen kan plaatsen. Geef de tegenpool aan opportuniteiten zoals deze blog ze biedt, geef de link naar dezelfde kansen geboden door een ongecensureerde 'linkse' site, of u valt op uw bevooroordeeld rode mondje... Graag nu.

... komt er nog wat van?

Gepost door: jade | 07-09-08

Gerda, ik wis hier wie ik wil en DV en zijn vele bijnamen wordt hier altijd gewist, omdat er niets zinnigs uitkomt en hij niets anders doet dan anderen schofferen zonder te weten waarover het gaat.

Ik behoud mij het recht voor om te discrimineren...straf, hé? Da's waarschijnlijk mijn liberale kant.

Wat die uitzending betreft, oké, maar leg mij dan eens uit waarom de daarop volgende nieuwsuitzending één belangrijke zijn uit het interview knipt. Eén zin van Obama, essentieel voor het hele gesprek??

Meer wil ik niet weten en dat heb ik tot nu toe nog niet gehoord. Natuurlijk zijn jullie allemaal superslimmeriken en ik snap de essentie van het journalistieke beroep niet. Want ik dacht dat die gehouden werden aan het weergeven van de waarheid. Nochtans kan één zin weglaten een volledig ander beeld geven van een inteview.

Gepost door: Janice | 07-09-08

Jade. Er zullen op het net nog wel gelijkaardige blogs als de deze zijn, maar dan met een socialistische schrijver. Maar ik trek mijn - volgens jou - 'rode' mondje niet echt heel vaak open op het net, dus ik ben geen site-expert. Even googelen kan soelaas bieden.

En die ene zin; tja, ik blijf ervan uitgaan dat men moet selecteren wat men uitzendt. In Het Journaal van 13 uur was het niet te zien, in dat van 19u wel, in de late editie weer niet. Let er maar eens op, Het Journaal van 19 uur is langer en uitgebreider dan dat van 13, 18 en +/- 23 uur. Op een nieuwsredactie komen dagelijks uren aan beeld binnen, men moet nu eenmaal selecteren. En soms laat men misschien relevante beelden niet zien ... Maar is dat een reden om een redactie te beschuldigen van desinformatie? Op vtm is er ook een nieuwsuitzending. Als u een volledig beeld wil van de actualiteit, moet u bijvoorbeeld 's middags Het Nieuws van vtm bekijken en 's avonds laat dat van de VRT ...

Gepost door: Gerda | 07-09-08

Uitleg Het is natuurlijk moeilijk schrijven over beelden en momenten in televisie-items, maar ik probeer het toch.
Heel het nieuwsitem ging in de eerste plaats over de zwangerschap van het meisje en de reacties daarop binnen het republikeinse kamp. Ik heb het 7 uur-journaal van 2/9 nog eens herbekeken. Het item werd als volgt opgebouwd:
- beelden van het congres van de republikeinen; de journalist vertelt off-screen het nieuwsfeit
- reactie van de woordvoerder van Mc Cain
- uitleg over de conservatieve opvattingen van Palin
- reactie van een republikeinse medestander die zegt dat het niet erg is
- reactie van Obama:
* "dit nieuws is geen probleem"
* "we houden ons daar niet mee bezig"
* "bovendien was mijn moeder ook 18 toen ik geboren werd"
- einde bericht en overschakelen naar Johan Depoortere in Amerika

Zoals we hier eerder al schreven is het laatavondjournaal een stuk korter dan dat van 19 uur. Niet uit "besparingsmaatregelen", zoals u elders schrijft, maar gewoon omdat dit zo in de programmatie ingepland is. Het radionieuws van 13 uur is trouwens ook een stuk langer dan dat van 12 uur en nog véél langer dan dat van 11 uur. Als het laatavondjournaal maar een bepaalde duur mag hebben moet men dus knippen.

Ik weet natuurlijk niet welk stuk van het nieuwsitem in het laatavondjournaal gesneuveld is, maar ik kan me voorstellen dat dit het hele Obama-stukje zou zijn dat als laatste onderdeel in de reportage zat. Met het pure nieuwsfeit op zich heeft dit immers het minst van al te maken. Het echte bericht over dit nieuws hadden we voordien al gehad: zwanger - connectie met opvattingen van Palin - reactie van "partner" Mc Cain - reactie partijgenoten. De reactie van Obama was interessant en relevant, maar niet essentieel om dit nieuwsitem goed te begrijpen. Wellicht kan het daarom gesneuveld zijn in het laatavondjournaal.

Bovendien heeft de (onheus behandelde) VLAMING-met-een-lange-naam gelijk als hij zegt dat het in de VB-visie op de VRT juist NIET verstandig zou zijn om dit laatste stukje te schrappen. Als de VRT zou willen beïnvloeden - zeg maar "reclame maken" voor Obama - , moeten ze dit stukje vooral laten zitten. Want: "Kijk eens wat een breeddenkende man die Obama toch is. Hij krijgt de kans om zijn concurrent af te schieten en doet dat niet omdat het om een privégegeven gaat" (wat volgens mij trouwens niet klopt, maar dat terzijde). "En hij geeft zelfs toe dat zijn moeder ook erg jong was toen hij geboren werd." Denk je nu echt dat welke Vlaming dan ook aanstoot zou nemen aan het feit dat de man kweetniethoelang geleden geboren is uit een meisje van 18?

O ja. En nu niet afkomen dat de VRT het in het drukbekeken 19 uur-journaal heeft laten staan om reclame te maken voor Obama, hé.

Gepost door: Barbertje | 07-09-08

Je hebt zelf het antwoord gevonden. De 'reclame' voor Obama is voor de linkse VRT geen reclame meer als hij de zwangerschap (terecht) relativeert en er zelfs bij zegt dat zijn moeder 39 jaar geleden in dezelfde situatie verkeerde.

Dat het laatavondjournaal een stuk korter is weet ik ook wel, maar ik heb het al dikwijls geschreven en blijkbaar moet ik het nog eens herhalen. Eén zin uit een interview halen is geen journaal inkorten, maar manipuleren.

Gepost door: Janice | 08-09-08

Onheus behandelde Vlaming??? Kan je mij één blog noemen waar iedereen zoveel kan en mag reageren als hier? Nogmaals, het is hier geen forum, daarvoor verwijs ik naar poltics.be of politicsinfo en die 'onheus behandelde anonieme meneer' kan daar zijn ei kwijt. Het kan natuurlijk zijn dat hij daar dan meteen geband wordt want die zijn heel wat strenger dan ik. En op linkse blogs kan je helemaal niet reageren.Gepost door: Janice | 08-09-08

helder Wat een ongelooflijke bofkont ben ik toch dat ik mij heb mogen laven aan uw superieure intellect en zo toch nog tot Het Antwoord gekomen ben...

Weet u: als u tot in den treure blijft voorbijgaan aan het FEIT dat het bericht in het drukbekeken 19 uur-journaal wél volledig was, als u mijn plausiblele analyse volkomen negeert en er zelfs niet op terugkomt en als u zo verblind bent door vooringenomenheid, dan moet ik plooien en misschien toch een ietwat beledigend woord in de mond nemen om uw intellectuele capaciteiten te omschrijven.

Ik zal het u misschien nog eens proberen uitleggen als we mekaar nog eens tegenkomen en u op dat moment van een helder moment geniet.

Gepost door: Barbertje | 08-09-08

Mensen toch....... Kijk toch niet naar dat BRT (de V onwaardig) nieuws, dat voorkomt een hoop ergernis, het is nog linkser dan links, manipuleert, censureert, discrimineert dat het zonlicht erbij verbleekt.
Ze staan wél aan te schuiven aan de Vlaamse kassa, die 3.000 linkse nietsnutten moeten toch kunnen smijten met belastingsgeld, of niet soms?
Laten we niet voorbij gaan aan ‘de echte problemen’ in dit land, en die zijn tot op heden nog altijd “de leegroof van Vlaanderen”, “het decadent parasitisme” gepleegd door een bende nietsnutten, “de vriendjespolitiek”, “de totaal overbodige gecreëerde postjes”, én “de degoutante geldverkwisting praktijken”.
Laten we daar samen, alle Vlamingen, tegen vechten tot het uitgeroeid is.

Gepost door: Jean | 08-09-08

@gerda

Die bovenstaande post was geen scheldtirade, het was gewoon een verduidelijking van het woord barbertje, net op zo een manier weergegeven zoals barbertje de hele context probeert naar zijn hand te draaien.

Gepost door: Ovi | 08-09-08

barbertje moet hangen??zonder zever de VRt is net zoals de pravda een LINKSE bende politiek geselecteerde hielenlikkers van de logeregering en hun vazallen in de magistratuur,een reden waarom vrije en internet zenders zoveel populariteit genieten,de mensen zijn de manipulatie ,en de dogma's kotsbeu,inmijn domus is de VRT taboe,ook de VTM mag zijn riooljournalistiek houden , de kranten moeten vanalles weg geven (vandaag een gratis krant bv) om hun po-co.gekrabbel nog proberen te slijten,natuurlijk zijn voor de linkse pseudo's dergelijke zenders het dagelijkse manna dat hen staaft in het eigen grote gelijk,sinds dominee jos Gijsels het voor het zeggen heeft bij boek.be worden stelselmatig Vlaamse uitgeverijen geweerd op de boekenbeurs , deze beurs is dan ook al gerecupereerd door de nieuwe linkse stasi,ik herinner mij nog hun "debatnammidag" over 'de gevaren van het Vlaams Belang,echter van een debat was er geen sprake,het was één grote monoloog en scheldtirade vol van LEUGENS en verwijzing naar de kampen(zoals steeds) als wij dan met gerichte vragen afkwamen "was het debat ineens afgelopen" Polspoel en zijn kompanen zijn inderdaad 'neutraal' woehaha ha

Gepost door: lowieke staal | 08-09-08

Ha die brave Gerda die geen tijd heeft om te googelen ""Jade. Er zullen op het net nog wel gelijkaardige blogs als de deze zijn, maar dan met een socialistische schrijver. Maar ik trek mijn - volgens jou - 'rode' mondje niet echt heel vaak open op het net, dus ik ben geen site-expert. Even googelen kan soelaas bieden.""

Gerda: Ik googel al jààren tevergeefs naar open forums met een socialistische schrijver, er zijn er geen meer, met de nadruk op 'meer'. Al jaren geleden werd het ene na het andere forum gesloten door de sossen. Ik heb daar ervaring mee. Zelf in de meest beleefde toon mag je die dictators niet op de echte verzuchtingen van het gewone volk meer wijzen, dan sluiten ze nog liever de boel. Uw antwoord is dan ook een teken van zwakte, u had zelf even kunnen googelen en mijn stelling ontkrachten.
Wees blij dat u uw frustraties nog kwijt kan bij mensen die meer mogelijkheden bieden dan de stalinisten wiens woorden u zo graag bevestigd.
Googel zelf, zoek zelf en denk zelf na.

Gepost door: jade | 08-09-08

"De meest beleefde toon", gerda is in het geval van de gefrustreerde rechtse ongelukkigen die hier constant hun gal spuwen een illusie.
En deze reactie kan je gerust onbeleefd noemen, Jancice zal wel wissen in dat geval (waarbij ze consequent de andere stemmen ongemoeid laat..

Gepost door: | 10-09-08

D'r is inderdaad nergens op het net een blog forum of wat dan ook te vinden van linkse signatuur waar men vrijelijk en ongestraft zijn mening mag uiten, want als het niét in de politiek-correcte winkel past wordt het eruit gesmeten. Zelfs het volgevreten varken Verstrepen, tussen twee flessen wijnin dé zelfbenoemde verdediger van de vrije meningsuiting, tolereert tegenwoordig op zijn blog niets meer wat als persoonlijke kritiek kan aangerekend worden. Een blog als Angeltjes, waarvoor overigens alle respect, is tenminste duidelijk in zijn bewoordingen, waarbij ze stellen dat ze niet de spreekbuis van politiek links zijn, wat uiteraard hun goed recht is.

Maar blogs waar voor-en tegenstanders nu eens kunnen open discussieren worden schaars. Janices blog is één van de laatste vrijplaatsen waarbij de bijdragen op de blog zelf tenminste nog van enig niveau getuigen.

Gepost door: Antichrist | 10-09-08

De bijdragen op de blog daar heb je gelijk in. Meestal gefundeerd, soms wat gekleurd(maar da s normaal) en behoorlijk relevant.

Maar het is de reactiezone die Janice toch eens zou moeten herbekijken.

Ofwel wis je ALLE beledigende (zeker persoonlijke) uitspraken (en niet enkel diegene die niet met je mening stroken

Ofwel wis je NIK

Ofwel schrap je de reactiemogelijkheid

Janice, kan jij je echt niet voorstellen dat wij, oewel an andere mening, het ook goed bedoelen? Maar dat, als je iemand van mening wil doen veranderen, de reacties vn sommigen hier gewoon té bot en grof zijn?

Dit was mijn laatste poging om julie toch iéts te doen veranderen of begrijpen (ik kan me de volgende reactie al voorstellen--iets in de zin van 'zijn we van die zaag van af--als het niet erger is)

Anders moet ik gewoon besluiten dat het hopeloos is...

Gepost door: OIpredcht bezorgde vlamn | 12-09-08

OIpredcht bezorgde vlamn Mooie nickname, slecht toetsenbord..

Gepost door: OIpredcht bezorgde vlamn | 12-09-08

Oprecht bezorgde Vlaming Hoe vaak denk je dat ik al gevraagd heb om de reacties beschaafd te houden? Bij sommigen heb ik zelfs al persoonlijke e-mails gestuurd en gewist. Maar dat zien de 'andere meningen' niet.

Wat opvalt is dat jullie zelf menen 'kritisch' te reageren, maar in feite bijna nooit reageren op wat ik schrijf (tenzij om het in twijfel te trekken) maar meestal reageren op andere reacties, die ik niet allemaal lees. Ik zit tenslotte niet een hele dag achter mijn computer.

Ik lees wel meestal de reacties van nieuwkomers en wis sommige bijdragen om 'ambras' te vermijden wanneer een andere deelnemer wordt aangevallen.
Doodsbedreigingen laat ik ook staan om te laten zien hoe tolerant tegenstanders zijn tegenover een mening die niet de hunne is. Het hoeft zelfs niet eens mijn mening te zijn, maar echt gebeurde feiten worden ook zelden aanvaard als het onze opponenten in een slecht daglicht stelt of wanneer het om moslims gaat.

Bovendien heb ik een bloedhekel aan mensen die mij willen analyseren zonder mij echt te kennen. Dat hoort evenmin thuis in een reactie en dat wis ik vast en zeker.

Gepost door: Janice | 13-09-08

aan OIpredcht bezorgde vlamn dan zijn we van die zaag vanaf ! U vraagt, wij draaien !

(daarmee heb je toch voor 1 keer gelijk gekregen op deze blog ;))

Gepost door: Ovi | 13-09-08

De commentaren zijn gesloten.