05-09-08

Steun burgemeester Willy De Waele

De burgemeester van Lennik, Willy De Waele, wordt door Franstaligen met de dood bedreigd omdat hij enkel nog de Vlaamse Leeuw uithangt aan het gemeentehuis, en dat terwijl hij zelfs niet verplicht is ook een Belgische vlag uit te hangen.

Sinds De Waele de Belgische vlag liet verwijderen, naar eigen zeggen omdat hij niet meer gelooft in de Belgische staat, krijgt hij dreigbrieven en dito mails.Vorige week ontving hij zelfs een mail van een collega-burgemeester uit 's Gravenbrakel, Jean-Jacques Flahaux. Die verwijt De Waele racisme en fascistische praktijken. "Na de oorlog kreeg men voor dergelijk gedrag een kogel tussen de ogen", stond letterlijk in de brief. En als dergelijke bedreigingen uit een maffiose extremistische Franstalige mond komt, dan kan men die beter niet negeren.

Het wordt tijd dat we een moedige burgemeester, van welke kleur dan ook, steunen via een petitie.

Steun Willy De Waele door deze petitie te ondertekenen:

http://www.ipetitions.com/petition/vlaamse_vlag_in_lennik/index.html

13:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hey Ik heb met aandacht je bericht gelezen. Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: martin | 05-09-08

Dank je Martin. Ik wens je hetzelfde. Je hebt daar een verzamelingen toffe gezegdes op je blog staan. Succes ermee.

Gepost door: Janice | 05-09-08

nep-petitie Echt weer een petitie voor de Swa Cauwenbergh'sen onder ons, sommigen hebben wel 7x gestemd. De initiatiefnemers van deze petitie moeten zo al een geel-zwart voorgevoel hebben gehad dat er niet teveel volk zou op afkomen en schakelde dan maar de beperking '1 ip-adres = 1 stem' uit. Iedereen, kan dus zoveel stemmen als 'm wil. Dat verkopen dan ze nadien voor "de wil van het volk"......

Gepost door: sjef | 05-09-08

Jammer, ik vond het anders een goed initiatief.

Gepost door: Janice | 05-09-08

Sjef Soms lees ik de meest onnozele zaken van mensen die niets kennen van internet of informatica.
Ik ga hen echter niet beginnen iets uit te leggen...
Erger vindt ik dat men deze nutteloze 'kennis' gebruikt maar niet ingaat op de essentie van de zaak.

Blijkbaar vindt Sjef dat bedreigen van mensen kan zolang het maar vlamingen zijn en geen walen of allochtonen. Dan zou de eerste minister ons komen vertellen waar extreem rechts weer kan toe leiden....

Wie zijn hier eigenlijk de mensen zonder enige moraal maar met extreme reacties ?

Wel Sjef ?

Gepost door: Den Amerikaan | 05-09-08

onnozel? wat bedoelt Den Amerikaan met 'onnozel'? omdat Sjef beweert dat je zeven keer kan stemmen? Dat kan toch? het is zelfs niet moeilijk. de wil van het volk met het haar getrokken, niet?
Neen, ik heb dat stemmen niet geprobeerd en uitleggen ga ook ik het niet doen.

Gepost door: Evy | 05-09-08

Ik heb het nagekeken en er staan inderdaad namen meerdere keren op.

Gepost door: Janice | 05-09-08

Was eerst bereid.... om te ondertekenen,, maar het lijkt me tèveel op een louche fondsenwerving.
Op de franstalige site "lapetition.be" lopen/liepen er ook petities zoals: Annexion de la wallonie à la France & de tegenhanger belgique unie; maar dààr ging het ènkel om het stemmenaantal.
(bij die "annexion" hebben er zelfs 66 Vlamingen getekend om die waaltjes zo vlug mogelijk "bye,bye" te wensen)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 05-09-08

ik heb uiteraard getekend,waarom niet ? die burgermeester is een moedig man... maar inderdaad waarom vragen ze geld ? Ik kan me ook moeilijk voorstellen dat de burgermeester zelf het initiatief heeft genomen voor deze petitie

Gepost door: Rene | 06-09-08

Online of offline petities Het probleem van een online petitie is dezelfde als een papieren petitie. De echtheid wordt pas geldig als alle adressen en namen worden gecontroleerd. Dat is met alle petities zo.

Een adres = 1 IP kan niet omdat men ten eerste veelal gebruikt maakt van locale adresses bij firma's en naar buiten maar 1 adres gebruikt, ten 2de omdat beel private ip adressen regelmatig wijzigen door de provider.

Controles kunnen dus alleen door echte controles van ambtenaren en niet door informatica. Zelfs bevestigen door e-mails kunnen geen garantie bieden.

Mvg

Gepost door: Den Amerikaan | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.