08-09-08

Afghanistan

28talibsTaliban onderukken met geweld een opstand van de bevolking.

Ieder normaal denkend mens is tegen oorlog voeren, maar ieder normaal denkend mens ziet wat er zal gebeuren als er niet tussenbeide wordt gekomen door Westerse troepen in landen waar vooral vrouwen en kinderen te lijden hebben onder een gruwelijk en onmenselijk religieus bestuur van de Taliban of zoals in Irak, een dictatoriale leider die zijn eigen volk uitmoordde. Niemand kan radicaal voor of radicaal tegen een gewapende tussenkomst zijn in dergelijke gevallen. Daarom was de uitdrukking van Bruno Valkeniers misschien wat ongelukkig gisteren in de Zevende Dag, maar het komt er inderdaad op neer dat iemand die tegen oorlog is, maar de realiteit onder ogen durft te zien ‘zowat tussenin zweeft’.

Wie beweert radicaal vóór of radicaal tegen te zijn heeft ofwel geen hart of weet het niet. In Irak kan men aanvankelijk voor een tussenkomst zijn geweest, maar nu de dictator Saddam Hoessein niet meer is, wordt het tijd om dat land te verlaten.dec10-04


Afghanistan is een ander geval…
2

Rawa is sinds 1977, de eerste en oudste politiek sociale organisatie voor de vrijheid, democratie en vrouwenrechten in Afghanistan.

Hoe kon iemand die mensen NIET helpen.
Ik heb hen gesteund, en steun ze nog!

Toen de Amerikanen naar Afghanistan trokken was ik blij, ik geef het eerlijk toe. Blij dat er wat zou gedaan worden aan het lot van de vrouwen en kinderen.

afghanistan_teaserNa de oorlog met de Sovjet Unie nam de Taliban, de macht in het land over en werden vrouwen en meisjes de grootste slachtoffers van deze religieuze barbaren.


jalal1Vrouwen mochten geen beroep meer uitoefenen, vrouwelijke dokters, leraressen, wetenschappers moesten verplicht thuisblijven en vielen zonder middelen van bestaan. Vrouwen die alleenstaand waren werden verplicht te bedelen en te leven van kruimels die hen werden toegeworpen om niet van honger om te komen.
Vrouwen kregen geen gezondheidszorg meer, want mannen mochten vrouwen niet aanraken en vrouwelijke artsen waren er niet meer.

kab-jan05_5
kab-jan05_6


Meisjes mochten geen onderwijs meer volgen, dat was louter voorbehouden aan jongens die dan voornamelijk koranles kregen van de Taliban. Iets anders hoefden ze niet te leren.

mazar-6


Vrouwen werden verplicht een burqa te dragen en wie zich niet aan de voorschriften hield of protesteerde werd publiekelijk terecht gesteld op voormalige voetbalpleinen, want sport en muziek was eveneens des duivels en mocht niet meer beoefend en beluisterd worden.

Een terechtstelling was voor de Taliban een zondags uitstapje.


zar-4zar-8zarmina2qasas-bamyan2statue2


Ondertussen probeerde de Taliban het Westen en dan vooral de VS uit te dagen door aanslagen op schepen, ambassades en o.a. het vernietigen van de 1400-jaar oude Boeddhabeelden van Mamiyan.

handcut6
Onder de gruwelijke terreur van de Taliban werden jonge mannen opgeleid om de straffen, afhakken van handen en voeten, uit te voeren.

Voeg daarbij de aanhoudende uitdagingen van Al’Qaeda en de Amerikanen vielen uiteindelijk Afghanistan binnen.

dec10-08


r-scho_42

Eens de Taliban de onherbergzame Afghaanse bergen waren ingevlucht mochten vrouwen na korte tijd terug hun beroep opnemen en meisjes mochten terug naar school.
Rawa hoopte op de democratie en vrouwenrechten waar ze al zolang voor streden.

bro-p4-5


De Taliban gaf echter niet op kreeg ondertussen tijd genoeg om te hergroeperen en rukken stilaan terug op, ze nestelen zich in dorpen van waaruit ze de NAVO-troepen bestoken. Alles is kapot geschoten in Afghanistan. Heel wat onschuldige burgers worden eveneens door, wat men noemt, ‘vriendelijk’ mortiervuur gedood.

De burgerbevolking is ondertussen meer dan oorlogsmoe en een groot deel wil de ‘vreemdelingen’ het land uit.

Opium_123523cAfghanistan is de grootste leverancier van opium en kwade tongen durven wel eens beweren dat de VS daar interesse in heeft. Het zou kunnen, maar dat is zeker niet de enige reden. Afghanistan is een buurland van Iran waarvan de atoomdreiging uitgaat en aan de andere kant is de grens met China. Neem daarbij nog de natuurlijke olie- en gastoevoer die via Afghanistan loopt en we zitten weer bij de belangrijke ‘pipelines’ naar het Westen.
Dat maakt Afghanistan een strategisch zeer belangrijk land, waar om die redenen - net zoals in Kosovo -, een permanent Amerikaans kamp zal blijven. En of we er nu mee akkoord gaan of niet, zolang de dreiging van Al’Qaeda en de Talban er blijft bestaan, zolang zullen de Amerikanen er blijven.
Wie net als ik geloofde dat de vrouwen en de burgers in het algemeen het beter zouden hebben komt bedrogen uit, want de Taliban is te sterk voor de kleine buitenlandse troepen en ik betwijfel of die paar Belgische soldaten het tij kunnen keren.
Nochtans, als ieder land zijn verantwoordelijkheid opneemt is er misschien nog hoop.

De Noordelijke Alliantie is al evenmin een optie, wil iemand het land bestuurd zien door die mensen?’, vraagt Rawa zich af.

na-kills Op de foto ziet men wat de NA doet met een gevangen genomen Taliban.


Er is een keuze. Ofwel trekt de NATO er weg en laat men alles terug over aan de Taliban en de andere ‘warlords’, ofwel zet men meer troepen in en zorgt men werkelijk voor de veiligheid, (ook voor de pijpleidingen naar het Westen) de vrijheid, vrouwenrechten en democratie voor de burgerbevolking. Een moeilijke keuze… niemand kan zich in het Westen veroorloven de olie-en gastoevoer naar hier in handen te laten van onbetrouwbare landen en al zeker niet als Al-Qaeda en de Taliban er de plak zwaaien.
http://www.rawa.org/gallery.html

kab-jan05_6
In de dorpen in de zeer droge gebieden waar de Taliban al terug heer en meester zijn is de bevolking er erg aan toe. De taliban neem hun voedsel af en drinkwater is er bijna niet.

herat2-4 28apr-5


Het lot van de Afghaanse gewone burgers en dan vooral de vrouwen is er jammer genoeg niet veel beter op geworden. Vrouwen worden nog steeds als minderwaardige wezens behandeld en velen dragen nog steeds een burqa.

22:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het kwade moet bezworen worden! VB-ers of mestkevers dienen met alle middelen bestreden, want het zijn duivels ,wolven met een schaapvacht,dat is toch de mening van onze grote correcte partijen die dat in de hersenen van hun slaafjes hebben gepompt,hun zombie's lopen achter hun zogezegde hoogmoralistische menslievende leiders als een kudde runderen....Getuigenissen van mensen die te leiden hebben onder die barbaarse tak van de Islaaaaaaam ,foto's ,noem maar op ,kunnen die wereldvreemde "kajotsers" met Mie Katoen e.d. op kop niet overtuigen ,die rottende steenpuist of Taliban te bestrijden...Vanuit hun prachtig appartement, hun luxe-leventje stellen zij hun politieke progamma punten op en verspreiden hun vergif en naieve onozelheid onder hun ja-knikkende apostelen en volgelingen..ze "weigeren" in feite hulp aan de Taliban-Islaam slachtoffers..."mensen in nood" ,waartoe dient ons leger(tje), toch niet enkel om wat melk en koekjes uit te delen in ramp-gebieden .... militairen zijn er toch ook om te "vechten", Taliban-barbaren en hun ideologie uitschakelen is een uitermate prachtig humanitair doel,zoals indertijd ,meer dan 60 jaar geleden de Nazi's !!

Gepost door: Rene | 08-09-08

tekst laatste footootje een beetje aangepast !! Het lot van de Belgische Moslim-vrouw is er jammer genoeg niet veel beter op geworden..Vrouwen worden nog steeds als minderwaardige wezens behandeld en velen dragen nog steeds een "burka" "zie ik in ons beschaafd fatherland geen Taliban trekjes" met steun van onze grote leiters

Gepost door: Rene | 08-09-08

met excuus voor de taalfoutjes leiden =lijden enz (heb slecht klavier !)

Gepost door: Rene | 08-09-08

De beelden die we hier te zien krijgen zijn inderdaad schrijnend. Wie hier ongevoelig voor is heeft dringend nood aan een psychiater. Dit is de islam in haar uiterste, meest konsekwente vorm.
Maar ik wil toch ook even enkele bedenkingen uiten.
Als de Amerikanen ergens ingrijpen, is dit nooit omwille van de mensenrechten; zelfs niet in de Tweede Wereldoorlog. Integendeel: als het hen uitkomt steunen ze de grootste schurken. Vergeet niet dat ze, ten tijde van de oorlog tegen de Sovjets in Afghanistan, de Taliban uitvoerig bewapend en gefinancierd hebben, met de hierboven geschetste toestanden vandien.
Daarbij komt nog dat hoe meer de Amerikanen zich bemoeien in het Midden-Oosten en omgeving, hoe meer de moslims er radicaliseren. En ook de Russen zijn het beu dat de VS komen baas spelen in hun achtertuin. Mensenrechten zijn voor de Amerikanen slechts een schaamlapje om hun werkelijke bedoelingen te verhullen, namelijk de absolute wereldmacht.
En tenslotte dit: dat De Crem het moslimfundamentalisme in Afghanistan wil bestrijden is ongetwijfeld nobel, maar ondertussen gebeurt er niets tegen de islamisering van ons eigen land, en dat is toch wel wat hypocriet, niet?

Gepost door: Willem | 09-09-08

En rene is het mogelijk om te stoppen de taliban gelijk te stellen met de islam?

Gepost door: | 10-09-08

naamloze...(waarom ?) Is het mogelijk om te stoppen met de Nazi's gelijk te stellen aan het VB !!

Gepost door: Rene | 10-09-08

Ik woon en werk in een muslim land en ik vind dat de mensen hier veel moderner, beschaafder en verdraagzamer zijn dan wat ik tot nu toe in Belgie heb gezien. Wat er in Afghanistan gebeurd wordt hier zwaar afgekeurd en iedereen hoopt dat zulks fundamentalisme nooit overwaait naar hier. Dus laten we vooral niet alle muslims over dezelfde kam scheren, maar onze woede eerder richten op de gefrustreerde, islam manipulerende naar hun eigen interpretatie, primitieve, onwetende en barbaarse fundamentalisten, zowel in Belgie, Afghanistan als in de rest van de wereld. Ik heb sowieso een hekel aan het misbruiken van godsdienst voor het ondrukken van mensen, of het nu islam, katholicisme of jodendom is. Ieder moet maar lekker doen wat ie zelf wil in zijn eigen huis, en laat de rest van de wereld met rust. Bid 100 keer, interesseert me echt niet, zolang niemand mij met een scheef oog bekijkt omdat ik van mijn glaasje wijn geniet ben ik content.

Gepost door: Erica | 10-09-08

Ik wou er toch even de aandacht op vestigen dat de mensen die het slachtoffer zijn van de fundamentalistische Taliban, inderdaad ook moslims zijn. En Willem heeft gelijk, de Amerikanen hebben inderdaad de Taliban bewapend om tegen de Sovjets te strijden. Daarna gebruikten ze diezelfde wapens tegen hun eigen volk.

En Willen heeft nog meer gelijk. Ik schreef het trouwens al, dat het hier om een Kosovo scenario gaat, de pipelines waardoor gas en olie naar het Westen vloeit zijn heilig en moeten beschermd worden. Niet de Afghaanse vrouwen, kinderen en gewone burgers.

Maar het zijn niet alleen de Amerikanen, ook de Fransen en hun vazal België, Duitsland, Nederland en Japan hebben er belang bij. En ook andere groeiende grootmachten.

Waarom wou Frankrijk (en hun vazal belgië) destijds niet mee naar Irak? Omdat ze kwaad waren op de Amerikanen die hun deal met Saddam in de war had gestuurd.

Geen enkel land in het Westen trekt zich veel aan van de lijdende burgerbevolking, het magische woord is 'olie' - Geen olie - geen beschaving, terug naar kaarsen en paard en koets.

En de machthebbers denken dat ze zóóó goed zijn door alle vluchtelingen uit die gebieden hier en elders in het Westen op te vangen...tot de bom barst bij onze gewone bevolking. De burgers die alles moeten slikken en verdragen voor de hebzucht van enkelen.

Het beste voorbeeld is Darfur, waar al decennia lang mensen om puur etnische redenen worden uitgeroeid door de islamitische janjaweed met steun van de (eveneens islamitische) regering. Islamieten die trouwens geen oorspronkelijke inwoners waren van het gebied, maar het via moorden, plunderen en brandstichten van volledige dorpen van de zwarte bevolking gewoon onder het oog van het Westen veroverden.
En niemand doet iets...omdat er niets te halen valt. Geen olie - geen gas en geen andere bodemrijkdommen.

Erica, je hebt gelijk, een imam zei ooit dat de islam is als een stroom. Hij verkleurt naargelang de grond waar hij over loopt. (Ik heb er namelijk ook een tijd gewoond, weliswaar dertig jaar geleden, toen vrouwen in Algerije en Marokko en zelfs in Iran nog minirokken droegen) Maar alles gewoon op zijn beloop laten en een glaasje wijn drinken terwijl er vrouwen in andere werelddelen meestal GEEN leven hebben, 't ja, dat kan ik niet.

Gepost door: Janice | 10-09-08

uiteraard alle moslims over dezelfde kam scheren zou niet rechtvaardig zijn.de meeste mensen willen zoals wij in vrede leven en van iedere dag het beste maken...maar met geweld bereik je alles ,tijdelijk toch...zo zijn de nazi's aan de macht gekomen , de Taliban en de zovele anderen,die uit een ideologie ,eigenbelang of gewoon waanzin de grootste "fratsen' uithaalden...Janice schreef zelf ...over dertig jaar kon je nog Moslim meisjes zien rondlopen in mini-rok ,dat moeten ze nu eens proberen , zelfs in Belgie...er is dus wel degelijk iets aan het veranderen in de slechte zin , die idioterie moet gestopt worden,de Islam "mestkevers" die voor al dat leed ,heden ten dage en de miserie die nog moet komen verantwoordelijk zijn...dienen te worden bestreden ,met alle middelen en momenteel is "rechts" de enigste politiek die daar de moed voor heeft....eens de fanatiekers weg ,de Moslimmensen hun vrijheid van denken en handelen terug kunnen binnenhalen dan verdwijnen woordjes zoals "racisme" vanzelf...ik verwacht en hoop dat de "normaal" denkende Islaam zich openlijk zal afscheuren van die ,machtsgeile idioten, zoals indertijd de protestanten zijn ontstaan...het is de enigste hoop die we mogen koesteren...een lichtpuntje is de strijd tegen de Taliban ,de grootste humanitaire zending ooit,uitroeien die troep ...of ze roeien ons uit !!

Gepost door: Rene | 10-09-08

naamloze omdat ik echt schrik krijg van jullie aggressie.

Gepost door: | 11-09-08

Wat ik jammer vind is dat René de nazi's er weer bij sleurt ('...zo zijn de nazi's aan de macht gekomen...'). De neiging om islam en nationaal-socialisme op een hoopje te gooien getuigt van weinig historisch inzicht. Het zijn juist die Arabische landen, die het meeste door het nationaal-socialisme beïnvloed werden, die de fundamentalistische islam bestreden hebben. Nasser bijvoorbeeld bestreed de Moslimbroederschap in het Egypte van de jaren '50. Syrië, met de seculiere Baath-partij (scheiding tussen kerk en staat), leverde begin de jaren '80 ook een zware strijd tegen de Moslimbroederschap. Dit laatste land speelde al meermaals informatie door over Al Quada aan de Amerikanen. Vreemd genoeg maakt Syrië volgens de Amerikanen ook deel uit van de 'As van het Kwaad'. Ik zou het eerder logisch vinden om een goede verstandhouding te kweken met de meer seculiere Arabische landen, i.p.v. ze tegen ons in het harnas te jagen.

Gepost door: Willem | 11-09-08

Willem

Toch maar eens even naar verzet.org (ge weet wel van den Hugo) gaan lezen over de invloed van het NAZIsme op de Islam van vandaag.

De vraag is of hun politiek dezelfde/gelijkaardig is of niet. Hebben vele moslims idd geen afkeer van andere religies/culturen en godsdiensten ? Onderzoeken wijzen dat nochtans aan.


Andere links
http://www.whatthewestneedstoknow.com

Ook effe nagaan wat de groet is die de palestijnen nog steeds vandaag gebruiken in het leger.... (hitlergroet)

Mvg

Gepost door: Den Amerikaan | 11-09-08

Ja, Amerikaan, ik ken al die teksten en foto's waar je naar verwijst wel, maar juist daarom ben ik dieper gaan graven naar het waarom ervan. Hoe is het contact tussen Hitler en de groot-moefti er gekomen? Hitler kon wel een bondgenoot in het Midden-Oosten gebruiken, en dit om twee redenen: ten eerste om het de Britten, die toen een deel van de Arabische wereld bezet hielden, moeilijk te maken en ten tweede vanwege de beschikbaarheid van ruwe olie. Het wederzijdse anti-semitisme werkte de samenwerking natuurlijk in de hand, maar het ging meer om een tactisch dan om een ideologisch bondgenootschap. Zonder het nationaal-socialisme zou de Moslimbroederschap ook overal de toepassing van de sharia geeist hebben.
Hoe het staat met de verdraagzaamheid van moslims t.o.v. niet-moslims weet ik niet 100%. Volgens mij hangt dat ook af van het land, welke stroming in de islam enz. Saoudie-Arabië, een puur islamitisch land, lijkt me zeer onverdraagzaam te zijn. Syrië, een seculier land met overwegend moslims, ziet er volgens mij dan weer toleranter uit, al is het geen democratie naar westers model. Het schijnt dat christenen het daar relatief goed hebben, al dreigt daar ook het gevaar van de fundamentalistische islam. Daarom lijkt het me ook aangewezen om op goede voet te staan met landen zoals Syrië. Het neo-kolonialisme van de Amerikanen leidt alleen maar tot radicalere reacties vanuit de Arabische wereld.

Gepost door: Willem | 12-09-08

Willem, de Baathpartei is gestoeld op het programma van de NSDAP - het is gewoon een kopie van het nationaal socialistische programma.
En Nasser was gewoon en grote fan van Hitler.

"30. apr. 1941
Hitler bedankt de Egyptische koning Faroek I voor zijn sympathie voor nazi-Duitsland. Faroek bezorgde het OKW informatie over de Britse strijdkrachten en had voor het geval dat Duitsland zou overwinnen in Afrika het bevel gegeven om dan zo snel mogelijk Tel Aviv (in Palestina ondr Brits mandaat) te bombarderen door de Egyptische luchtmacht. De neef van Faroek, Mansur ad-Da-'ud, sluit zich in Duitsland aan bij de Waffen-SS."

Nasser en Saddam waren eveneens grote aanhangers en bewonderaars van nazi-Duitsland.

Ik zet het hier even in het Duits, want daar heb ik het gelezen (blijkbaar zijn ze er nog steeds fier op):

Foto van Nasser (die ik hier in de reacties niet kan weergeven)

Ägyptischer Kommandoratspräsident 1954, 1954-56

Ägyptischer Präsident 1956-70

Ein Komplize des deutschen Imperialismus

17. Nov. 1954

In Ägypten übernimmt der ehemalige prodeutsche Kollaborateur Nasir (HAT) die Regierung.

„Während des Zweiten Weltkrieges waren unsere Sympathien mit den Deutschen, und die Lüge von den sechs Millionen ermordeten Juden glaubt sowieso niemand.“

― Gamal Abd an-Nasir („Arabische sozialistische Union“ – IIA), ägyptischer Präsident, 1. Mai 1964 (Deutsche National- und Soldatenzeitung, 01.05.1964)

En Syrië maakt inderdaad ook deel uit van de 'As van het Kwaad'. Als ik tijd heb zal er binnenkort eens heel gedetailleerd op terugkomen met het nodige fotomateriaal.


En Hitler werkte samen met de Moslimbroederschap, de Mufti van Jeruzalem verbleef trouwens tot het einde van de oorlog in Berlijn en was mee de aanstoker en aanzet tot het uitroeien van de joden.

In mei 1945, net één dag voor de overgave van nazi-Duitsland, vluchtte al-Husseini naar Zwitserland, waar hij aan de Fransen werd uitgeleverd.
Maar de Britten zagen af van een uitlevering, omdat ze hun politiek tegenover de Arabische landen niet in gevaar wilden brengen. Tijdens de Neurenberg processen mochten geen bewijsstukken die al-Husseini zouden kunnen belasten, aangebracht worden.

Op de Neurenberg-tribunalen, getuigde de rechterhand van Eichmann, Dieter Wisliceny (die later als oorlogsmisdadiger werd terecht gesteld) het volgende:

"De Mufti was één van de aanstichters van het systematisch uitroeien van Europese Joodse gemeenschappen en was een collaborateur en adviesgever van Eichmann en Himmler in de uitvoering van de plannen. (…) Hij was één van Eichmann’s beste vrienden en heeft hem gedurig aangespoord de uitroeiingsplannen aan te vangen. Ik hoorde hem zeggen, vergezeld van Eichmann, dat hij incognito de gaskamers had bezocht in Auschwitz. "

Ik heb er trouwens al over geschreven op mijn andere blog.
Gepost door: Janice | 12-09-08

mooie analyse waar ik een punt kan aan zuigen en bewijst alleen maar hoe smerig politiek kan zijn en dit zonder uitzondering in alle kampen,ergens in dit blog las ik zelfs dat de bevrijding van Europa in WO2 door de Amerikanen ook andere en duistere doelen had ,dan enkel maar de Nazi's buiten te zwieren...DE arabieren raken zogezegd meer en meer overtuigd dat achter de aanslagen van de towers in New-York de "joden" zaten enz enz...er bestaat geen "prachtige politiek" maar we moeten een keuze maken..schreef Janice niet.. de toekomstige Amerikaanse president is ook een beetje onze president ,overschot van gelijk ,dat is inderdaad zo..wij zijn nu eenmaal westerlingen en geen arabieren , mijn keuze is vlug gemaakt..doe je dat niet dan sta je alleen en ben je vlees noch vis en kun je alleen maar een beetje filosoferen... alhoewel ik geen gelovige ben voel ik me toch stukken beter in een kerk dan in een moskee,als ge begrijpt wat ik bedoel. Voor mij geen moslims noch de partijen die ze steunen en aflikken,waarom ze dat doen ,dat is dan weer een staaltje van vuile politiek , eigenbelang en heeft met menslievendheid ,verdraagzaamheid ,vrijheid van dit en dat.. geen fluit te maken

Gepost door: Rene | 12-09-08

Dat Syrië (met de Baathpartij) en het Egypte van Nasser geïnspireerd waren op het nationaal-socialisme heb ik reeds gezegd in een vorige reactie, en dit om aan te tonen dat juist deze regimes het hardst tegen de Moslimbroederschap tekeer gingen.
Al de feiten, foto's en documenten die hier aangehaald worden bewijzen dat er een samenwerking was tussen moslims en nazi's, maar niet dat islam en nazisme hetzelfde is. Het ging om een tactisch bondgenootschap: Hitler en de groot-mufti konden elkaar goed gebruiken, net zoals George Bush sr. en Saddam Hoessein (bewondereraar van nazi-Duitsland) elkaar goed konden gebruiken in de jaren '80. Misschien bestaan er ook foto's van papa Bush met Saddam: dat is dan nog geen bewijs dat Bush sr. een nazi of een moslim zou zijn. De groot-mufti (waar ik voor alle duidelijkheid geen enkele sympathie voor voel) was trouwens al een fanatieke anti-zionist toen van Hitler nog geen enkele sprake was.
En om op de reactie van René te antwoorden: ik wil niet kiezen tussen de Arabische wereld en de Amerikanen. Leven in Eurabië spreekt me niet aan, maar de Amerikaanse president is zeker mijn president niet! Ik kies voor een Europees zelfbewustzijn (dat is niet hetzelfde als de EU aanvaarden), al ligt dat momenteel niet zo voor de hand. Dat heeft met 'noch vis, noch vlees' dus geen sikkepit te maken.

Gepost door: Willem | 15-09-08

De commentaren zijn gesloten.