08-09-08

Volgens Marc Van de Looverbosch is het Vlaams Belang oorlogszuchtig.

Marc Van de Looverbosch, u kent hem wel, de journalist die danspasjes maakte toen Janssens in Antwerpen de verkiezingen won, mocht vorige zondag als presentator komen opdraven in de Zevende dag.

Zijn vooringenomenheid kon hij weer eens niet verbergen. Toen Gennez (Sp.a) aan het woord was, (waarbij moet gezegd worden dat veel van wat zij aanklaagt aan het wanbeleid van de vorige regering ligt waar Sp.a deel van uitmaakte), was Van de Looverbosch bij elk woord dat uit haar mond kwam, zo hard en bewonderend met zijn kopje aan het knikken , dat er op een gegeven moment een reëel gevaar bestond dat zijn nek het elk moment zou gaan begeven.

Maar hij had geluk, het bleef staan dank zij zijn aartvijand Bruno Valkeniers die vindt dat een leger niet enkel moet paraat staan bij overstromingen of om rottende patatten uit de grond halen, maar eveneens hun NAVO-verplichtingen moeten nakomen. Niet alleen De Crem, maar elke beroepsmilitair zal het daar mee eens zijn, behalve natuurlijk Van de Looverbosch, die Bruno Valkeniers zowat verweet ‘oorlogszuchtig’ te zijn.
Waarop Bruno Valkeniers reageerde door te zeggen dat niet hij, maar de regering troepen heeft gestuurd en dat dit in Afghanistan nodig is omdat de Taliban zich daar hergroepeert.

Dat noem ik nu weer eens een sterk staaltje manipulatie van de, inderdaad weer extreem linkse journalist.

Ofwel komt België de NAVO-verplichtingen na, ofwel stappen ze eruit en hebben we zelfs geen leger meer nodig, maar enkel deelnemen aan een paar vredesmissies en dan nog op veilige afstand waar zo goed als geen gevaar dreigt kan niet.

In Nederland schreef De Telegraaf het volgende:

Belgen willen ook wel eens vechten

BRUSSEL - Het in internationaal verband nauwelijks serieus genomen Belgische leger wil eindelijk wel eens af van het sullige imago en echt de wapens oppakken. "De wil is er en we hebben nu eindelijk ook de goede spullen", aldus landmachtgeneraal Testelmans, die hunkert naar missies zoals Nederland die de laatste jaren heeft uitgevoerd.

"We willen ons softe imago kwijt. Als de politiek ons vraagt, zijn we er klaar voor", zo stelde de legerchef vlak na de aankomst van vier Belgische F16's in Afghanistan, die luchtsteun gaan verlenen bij de ISAF-missie in het land. Daardoor kunnen twee Nederlandse gevechtsvliegtuigen terug naar huis.

Belgische militairen ontbreken al jaren bij belangrijke vredesmissies en beperken zich internationaal tot kleine bijdragen aan logistieke en medische ondersteuning. "We blinken nu uit door patrouilleren in Kosovo, het beveiligen van een humanitaire missie in Libanon en het bewaken van vliegvelden. Maar we kunnen veel meer", aldus Testelmans, die graag binnenkort ook Belgische grondtroepen naar Afghanistan zou sturen.

Linkse partijen bij onze zuiderburen reageerden direct negatief, terwijl ook defensieminister De Crem in een reactie laat weten dat een dergelijke missie naar Afghanistan niet aan de orde is. ,,We gaan niet meer doen dan we nu hebben afgesproken. Bovendien ligt er ook geen enkel verzoek van de NAVO om grondtroepen te sturen."

Het Belgische leger mag dan wel een sullig imago hebben, legers uit andere landen Klik hier maken ook wel eens een blunder en hier ...

13:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Valkeniers in de z(w)evende dag Het Belgische leger zal steun verlenen aan de VS-operatie "Enduring Freedom", deze werd door de NAVO niet goedgekeurd (zelf afgekeurd). Kom dus niet af met NAVO-verplichtingen, dit is enkel om de VS-regering (Bush administration) te plezieren in hun jacht op olie. Voorts is het enige dat Van de Looverbosch zei dat Vlaams Belang achter het voornemen stond pom troepen te leveren. (Net zoals ze indertijd achter de inval in Irak stonden, maar later onder de publieke opinie daar op terug kwamen. Het gekende VB-kontdraaien). Valkeniers antwoordde daarom dat Vlaams Belang ergens stond tussen de regering en minister De Crem (Crembo), wat in de studio bij iedereen de wenkbrauwen deed fronsen (sommigen proesten het zelfs uit). Neen, een groot politiek licht kun je Valkeniers bezwaarlijk noemen...

Gepost door: sjef | 08-09-08

@jefke
Noem eens een groot politiek licht ? Gij zeker - hahaaahha ...

Gepost door: Schaterlach | 08-09-08

Indien er vanaf nu op elke bijdrage een persoonlijke aanval gaat volgen zet ik gewoon de reactiemodule af.

Bent u het niet eens, schrijf dan een tekst zoals Sjef. Ik vraag niet dat iedereen het met elkaar, laat staan met mij, eens is, maar persoonlijke aanvallen laat ik niet meer toe.

Gepost door: Janice | 09-09-08

Beste Sjef Sjef,

Ik had toevallig de uitzending gezien, en ik vond de reactie van de subjectieve moderator totaal ongepast. Een moderator moet objectief blijven en zelf geen insinuaties maken of dingen zeggen die niet gezegd geweest zijn. De 7De dag heeft de neiging te provoceren door woorden te verdraaien en meestal wel bij de niet linkse partijen.

Bruno had namelijk gelijk, ZIJN we dan niet betrokken bij de oorlog ? Heeft de regering geen F16s gestuurd ?

Belgie is een LAF land als het aankomt op het nemen van risico's en anderen te gaan helpen als het er echt op aan komt. Als je legerdienst neemt dan moet je weten dat je naar het front kan gestuurd worden, hetzelfde als een brandweerman die ook zijn leven zal moeten wagen bij een echte brand.

En dan nu...
Geef ons dan uw mening eens, moet Belgie de taliban nazi's mee helpen verwijderen of moet men die sukkels aan hun lot overlaten en die NAZI's verder hun ding laten doen ?

Gepost door: Den Amerikaan | 09-09-08

Kunt ge me nu eens zeggen waarom gij niet-blokkers consequent communisten blijft noemen. Ik zie echt het verband niet.
Wissen is makkelijker he.

Gepost door: JO | 09-09-08

de ene aanval is duidelijk de andere niet Janice, waarom worden aanvallen op mij dan wel getolereerd? consequent als het VB altijd is zal je de reactie van schaterlach subito presto verwijderen, ja toch?

Gepost door: sjef | 09-09-08

alleee Sjef.... Sjef..zo erg was die "aanval" tegen jou persoon nu ook weer niet,vond ik toch,er zat zelfs een beetje humor in...als ge weet wat VB allemaal te slikken en te verduren krijgt.Feit is dat de Belgische politiek een laffe politiek is ..eentje met twee gezichten , enerzijds lieten ze toe dat de Amerikaanse legers via de haven van Antwerpen konder verder trekken en anderzijds weigerden ze obussen te leveren ...publieke opinie wat is dat voor iets... die slikken maar wat er door bepaalde politiek getinte zenders in de oren wordt geblazen...Door de schuld van mensen zoals jij, 70 jaar geleden konden de nazi's vrij spel krijgen, men liet maar begaan tot het te laat was, miljoenen doden als gevolg ...zie jij nu echt niet, welk gevaar die Islaamrommel kan betekenen ,erger nog ,zij krijgen volop steun en je moogt er niets over zeggen want dan ben je rascist...trek je oogjes toch eens open sjef.
Die oorlog in Afghanistan is de grootste humanitaire zending ooit.

Gepost door: Rene | 09-09-08

Ik denk dat Janice het net had over die reactie, Sjef (of heb ik hier enkele reacties gemist?). In dat geval zeg ik, chapeau Janice, als je dit consequent toepast dan worden je blog (en de reacties) een stuk geloofwaardiger. Ik hoop dan ook dat alle grove aanvallen tegen mensen met een ander standpunt worden gewist. Langs beide kanten.
En Janice, als men jouw mening eens betwist, of zelfs kan tegenwerpen ( zoals in vorig postje), zou het je sieren mocht je dat ook eens gewoon willen toegeven. Iedereen maakt fouten, we zijn allen wel eens verkeerd, we hebben allen het recht om onze mening te herzien.
Maar tracht ze dan ook op een genuanceerde manier te formuleren, zonder de grote woorden uit te halen (ik erger me ook soms aan die MVL, maar "extreem linkse journalist", meen je dat nu echt?)
Met wat meer nuance zou je ook au sérieux kunnen genomen worden door anderen dan je achterban (deze morgen hoorde ik een flard Annemans op de radio, ik kon die mens zijn standpunt begrijpen).
Sommige rechtse politiekers stralen echter soms een ongelooflijke haat uit tegen al wie niet volgens hen denkt of leeft en dat stoort me mateloos( net als de haat van die rabiate moslims trouwens, laat dat duidelijk zijn)

Gepost door: die vlaming die steeds gewist werd (en nog steeds niet weet waarom) | 09-09-08

je vergat een zinnetje ,gewiste vlaming Sommige linkse politiekers stralen echter soms ongeloofelijke haat uit tegen al wie niet volgens hen denkt of leeft....

welke Groot Politieker sprak nu weer over mestkevers en alle middelen zijn goed ????

Gepost door: Rene | 09-09-08

DE GROTE POLITIEKER WAAROVER U SPREEKT HEET de gucht En zijn grootste verwezenlijking is dat hij ervoor gezorgd heeft dat via via zijn zoontje in de senaat zit!
Onze minister van buitenlandse zaken die plat op de buik gaat voor china als het Tibetanen vermoordt, voor rusland als het Georgië binnenvalt, die zelfs uitgespuwd wordt door meneer Kabila jr...
Dat is DE man die tegen discriminatie is, die graag de mensen in Rwanda leert dat ze hun medemensen niet moeten verwijten dat ze insekten zijn die moeen vernietigd worden.
Dat is de man die VB, VB politiekers en alle Vlamingen die voor die partij gestemd hebben mestkevers noemt!
LAAG!
LAAG!
LAAG!

En dan zijn er die hem al grappend de klucht noemen.
Dat is geen klucht! Dat wij zo een buitenlandminister hebben is een DRAMA!
(en daar heeft Leterme ook wel een beetje schuld aan!)

Gepost door: Udo | 09-09-08

O JA ! HET VERSCHIJNSEL tobback IS ER OOK NOG ! Ook hij heeft zijn zoontje politiek omhooggeschoten als een raket.
Hij is degene die de uitdrukking "alle middelen zijn goed" lanceerde.
Deze man werd te laat geboren: in WO 2 had hij met moord en doodslag heel wat kunnen verwezenlijken!
Gelukkig zijn er nu organisaties als Al Quiada die met zijn systeem dood en vernieling zaaien. Ik hoop dat zij hem voor zijn ideeën op een serieuze manier vergoeden.

Gepost door: Udo | 09-09-08

Lieden zoals die Udo verzieken het inderdaad voor degenen die een ernstig debat willen.
Jammer.

Gepost door: die vlaming die steeds gewist werd (en nog steeds niet weet waarom) | 10-09-08

gewiste vlaming ..en de waarom zal zijn reden wel hebben gehad ge gaat toch niet beweren mijn beste dat de politiek in Belgie NIET "ziek" is ...en gewiste vlaming wie is daar verantwoordelijk voor... een paar van die zogezegde Grootse democraten werden hogervernoemd

Gepost door: Rene | 10-09-08

@Vlaming die steeds gewist werd Als jij het betreurt dat je steeds gewist werd,
dan ben ik er zeker van dat bij de verkiezingen van de laatste 10 -15 jaar je stem (als je gaan stemmen bent natuurlijk)
NIET gewist werd!
En misschien is het wel te danken aan mensen zoals jij (of aan de kampioen)
dat mensen als een tobback, een de gucht of een janssens aan de macht zijn gekomen of gebleven!

Ik ken die heren toevallig persoonlijk en weet dat zij het beste MET ZICHZELF voor hebben.
Het profijt gaat voor alles! En voor de rest is het als in een kippenhok: zij zijn tot op de bovenste lat geklommen en nu sch... ze op de kop van al wat daaronder zit!Dat geldt voor mij maar ook voor jou (tenzij jij een hegergeplaatste bent die deze heren in loondienst heeft,- maar dat geloof ik niet.

Inderdaad:zij nemen zichzelf zeer erstig maar -geef het toch maar toe - zij verzieken de hele boel!
(en wie daar iets over durft te zeggen, rijgt de schuld!)

Gepost door: Udo | 10-09-08

Sjef schreef: "Janice, waarom worden aanvallen op mij dan wel getolereerd? consequent als het VB altijd is zal je de reactie van schaterlach subito presto verwijderen, ja toch?"

Sjef, als ik een pink geef moet geen hele arm willen, hé! Je kunt altijd zelf een blog beginnen en dan mag je op 't knopke duwen zoveel je wil. Bovendien was dat van schaterlach helemaal niet zo erg als dat jij mij niet consequent noemt want ik wis meestal heel consequent VB-aanvallende tegenstanders die graag leugens over ons verspreiden of er een hobby van maken om VB-ers belachelijk te maken...dus... don't push it.

Jo schreef: "Kunt ge me nu eens zeggen waarom gij niet-blokkers consequent communisten blijft noemen. Ik zie echt het verband niet.
Wissen is makkelijker he."

Nee, wissen is niet makkelijk, want daar moet ik mijn tijd insteken en die heb ik al niet in overvloed.
Bovendien zou ik willen weten waar jij het woord 'communisten' hebt gelezen.
Als je extreem links bedoelt dan gaat het over leden van de PvdA. De PvdA die met veel melancholie nog steeds spreekt over 'vadertje Stalin' op hun websites.
Iedereen weet dat de verantwoordelijke voor het nieuws op de VRT, Indra Dewitte (ja inderdaad, dochter van dokter Harrie Dewitte PvdA) zelf ook op de lijst heeft gestaan van de PvdA. Dan denk ik dat je vergelijking misschien toch wel enigszins klopt.

Wat Van den Looverbosch betreft heb je waarschijnlijk niet gekeken naar het nieuws destijds waarin hij in ware 'Sound of Music' stijl, met een smile van zijn ene oor tot zijn andere oor, de straat afhuppelde, om daarna Janssens in de armen te vliegen en hem af te lebberen? Wel ja, ik ga er dan van uit dat die meneer eerder linkse sympathieën heeft, want ik denk niet er er één journalist met rechtse, liberale (of 't moest Van Campenhout zijn) of CD-V/NV-A sympathieën, Janssens op dezelfde manier zou begroet hebben.

Ik hoop dat je even consequent tekeer gaat tegen diegenen die ons al jarenlang 'extreem rechts' noemen en ons binnen een schutkring hebben geplaatst? Of gaan je democratische gevoelens niet zover...Gepost door: Janice | 10-09-08

Van de Looverbosch heeft overigens nog op de SP-lijst gestaan, dus ik denk niet dat er veel discussie kan zijn over zijn politieke gezindte.

Gepost door: Antichrist | 10-09-08

Die uitzendingen over die salafisten heb ik gezien op NL. Dat zijn echte fundamentalisten die pertinent weigeren zich aan te passen en eisen dat wij ons aan hen aanpassen.
Bij ons zit er ook een groot aantal en ze houden de gematigden onder de knoet. Het zijn die kerels die Marokkaanse restaurant verbieden om nog alcohol te serveren e.d.
Zelfs meisjes die in een supermarkt werken, mogen een klant die alcohol heeft gekocht of wil kopen weigeren te bedienen of aan de kassa in te tikken. Zij luisteren ook niet naar muziek en eisen van alle anderen hetzelfde.
In de uitzending vond ik het net goed dat 'hij' moest opstappen voor het meisje in de minirok. In feite wou hij het tegendeel.

Pas dus op voor die gasten met baarden in woestijnkledij en een wit 'potske', dat zijn de ergsten.

Gepost door: Janice | 10-09-08

Hij die geen naam heeft dat is volgens "naamloze" allemaal geen reden tot ongerustheid...das normaal ...hij is ook niet bang... van mannen met baarden en gekleed alsof ze in de woenstijn rondliepen...geen pintje meer mogen drinken,geen plezier meer maken, noch naar muziek luisteren...dat is allemaal vanzelfsprekend ,die mensen verdienen alle steun want hun opgelegde levenswijze komt rechtstreeks van God .....behalve de talloze steun-uitkeringen ..dat komt niet van Allah dat komt van ons ,dat vinden ze "prima" Hij heeft echter wel schrik van VB want die zijn toch allemaal zo agressief en onverdraagzaam....

Gepost door: Rene | 11-09-08

Typische reactie van rene al wat je vertelt heb ik NIET gezegd.
Maar jullie aggressieve uitlatingen schrikken sommigen af, blijkbaar besef je dat niet.

Gepost door: en ga je me nu weer wissen, Janice? | 12-09-08

Nog niet.

Enne....Rene werd ook al gewist, maar dan zijn jullie selectief blind.

Gepost door: Janice | 13-09-08

Bah! Zo wordt wel erg duidelijk dat er niet gewist wordt vanwege schelden of aanvallen, men wist vooral kritische meningen. Hier zijn trouwens al heel wat reacties gewist waarin niks aanstootgevend stond en niemand geschoffeerd werd terwijl onverbloemd racisme of aanvallen op andere reacties gewoon blijven staan, tenminste als je uit VB-hoek komt. Erg smakeloos en geheel in de lijn van deze blog.

Gepost door: sjef | 13-09-08

Wat bedoel je met 'geheel in de lijn van deze blog'?? Wat insinueer je nu weer?

Er wordt hier helemaal niets gewist zonder reden. Die laatste zin van jou is wél een reden en toch laat ik het staan. Ik denk dat jullie (als tegenstanders van rechtse meningen) eens dringend moeten nalezen wat jullie op 'mijn' blog schrijven.

Maar jullie aanvallen, het kleineren en schofferen van anderen en deze blog en de veelvuldige lage insinuaties moeten wij wél aanvaarden? Ach ja, dat zijn 'kritische' reacties... jaja!!! Kom zeg!

Gepost door: Janice | 13-09-08

wees nu eerlijk Sjef typische reactie van Rene ? wat is er zo typisch " hij die geen naam heeft... ,of is het Sjef...ge hebt het misschien niet geschreven maar het ligt toch in de lijn van jullie arme gemanipuleerde geesten oneindige ,verdraagzaamheid en menslievendheid tegenover een vreemde fundamentalistische godsdienst en "nihil" verrijkende cultuur...kritische opmerkingen hierontrent krijgen van enkele belanghebbenden de stempel, racist ! hun slaafse jaknikkers volgen hun grote voorbeelden ,helpen zodoende aan de komende grootste ramp die Europa te wachten staat ...het is zoals de koekoek ,jullie broeden zijn eieren uit...het is zoals "pater Damiaan" die blind van naastenliefde zijn medemens hielp ! met dit verschil hij was zich bewust van zijn lot ,jullie niet....
Ik geef "een" voorbeeldje beste Sjef...probeer daar eens een eerlijk antwoord op te geven....
Stel je voor, morgen beslist de regering dat het verboden is om in het openbaar te verschijnen gekleed in boerka of woenstijnkledij...zou je dat abnormaal vinden , schandalig verwerpelijk , een aanslag op vrijheid van handelen ,vermoedelijk wel, als ge bedenkt wat voor een zever "kopvodden af" in openbare dienst ,teweegbracht....wat denk je dan van de mentaliteit in hun thuislanden ,daar moet je eens proberen met een minirok of modieus gekleed mantelpakje, dat geen twijfel laat " is het nu een vrouw of een verklede vent ?" ....een wandelingetje te maken...dat duurt geen 5 minuten of ge zit de doos in...op bepaalde plaatsen in ons fatherland zijn vrouwen al niet meer veilig als ze zich kleden naar onze normen.
Zeg nu eerlijk beste Sjef ,hoe was het vroeger zonder Allah! hoe is het nu ? is er geen gevaarlijke achteruitgang worden onze gewoontes zeden en cultuur niet aangetast door een hoop marginalen die voor een groot gedeelte leven van onze steun ... moeten we niet samen met het VB de alarmklok luiden...vindt je kritiek geven op dit soort toestanden racistisch ? verwerpelijk...daar had ik graag een antwoord op ...

Gepost door: Rene | 14-09-08

René, zoals ik al eerder schreef, begrijp ik jou wel een beetje. Ik kan er heel erg goed inkomen dat jij je niet meer thuisvoelt in de plaats (Borgerhout ?) waar je misschien niet geboren bent maar toch vele jaren van je leven reeds doorbracht. Je bent niet meer enkel misnoegd, je werd ook boos, wat later woedend en inmiddels zit je vol haat. Dat laatste René is een slechte raadgever, het vertekent de werkelijkheid.
Eerlijk, ik heb ook mijn idee over religie in het algemeen en islam in het bijzonder maar ik ga NIET elke moslim(a) veroordelen voor zijn/haar geloof en dat is toch een beetje wat jij doet. Je hebt het bvb. over hun 'hoofdvodden', durf je dat ook te gebruiken met een equivalent voor de pruiken van Joodse vrouwen ? Dat dacht ik niet.
Ik kan nog een beetje doorbomen maar 't is eerst aan jou (als je wil natuurlijk).

Gepost door: Soetkin | 14-09-08

Soetkin... met dank voor je aandacht de repliek en uw begrip Het is zeker niet zo dat het VB noch ikzelf de Moslims allemaal over dezelfde kam scheren, spijtig doen jullie dat wel met het VB in het algemeen.Het gaat over het soort fanatieke Moslims die hun geloofsgenoten en de maatschappij waar wij in leven regeltjes willen opleggen die onze vrijheid aantasten ,als wij daar tegen protesteren worden we racisten,onverdraagzamen en mestkevers genoemd !
Moslims eisen "respect" maar zelf zullen zij nooit of nimmer respect opbrengen voor onze regeltjes...het zal Janssens zijn kop kosten omdat hij het aandurfde het "hoofddoek" te verbieden ... er zijn talloze voorbeelden van betutteling ,waarom een herdenking van de Twin-Towers slachtoffers te verbieden...bang om Moslims te kwetsen ?? en welke partij, behalve het VB heeft de politieke moed om zich te verzetten...feit is en ik schreef het reeds ,aan heel die Moslim-cultuur hebben we al meer miserie beleefd dan plezier laat staan zou ze een "verrijking" betekenen. Inderdaad ik ben "boos" niet direct op die Moslims ,want die weten niet beter maar op de politiek die het allemaal zo ver heeft laten komen

Gepost door: Rene | 15-09-08

Jouw goed recht om boos te zijn, er loopt het één en ander mis, maar af en toe vlieg ook jij uit de bocht met je toch wel hatelijke uitlatingen. Dat ontaardt in een vicieuze cirkel en daar schiet niemand wat mee op.
Natuurlijk weet ik dat (let op ! begrip uitgevonden door een verguisd 'links' journalist) 'kutmarokkaantjes' de sfeer enorm verzieken. Niet toevallig altijd mannelijke pubers of jonge mannen.
Dat is bijna biologie, er bestaat daar interessante vakliteratuur over.

Ik geef toe dat ik de fout ook wel 's maak maar spreken in termen als 'wij' en 'jullie' is niet gezond. De islam bestaat uit verschillende stromingen en 'wij' hebben (gelukkig) ook niet allemaal dezelfde levensbeschouwing.

Die verrijking wíl/kan jij (en veel vb'ers met je) verblind door de haat niet meer zien maar die bestaat wel. Beïnvloeding van mode, eetcultuur, muziek, kan wel degelijk een aanwinst zijn. Ok smaken verschillen maar je moet dat willen zien en proeven hé René.
Ik hoor Karel Dillen nog fulmineren tegen Italiaanse restaurants in zijn stad; kunnen we de pizza nog wegdenken uit ons dagelijkse leven ?

Eén ding weet ik wel zeker: het VB is een slechte voedingsbodem. Ultraliberaal en dus zeker niet de partij van de arbeider, hoewel velen natuurlijk wel in hun val trappen.

Gepost door: Soetkin | 15-09-08

Soetkin verblind door "haat" dat is de beste omschrijving die kan gegeven worden aan de politiek correcten, tegenover een democratisch gekozen partij...zij hebben het volk geleerd het VB te haten ,ze sleuren 70 jaar oude nazi's erbij ...historische scheldnamen ,uitspraken door topfiguren,iedereen kent ze ondertussen wel...het cordonneke...de processen...meer recent de pogingen van "clown" Willox bv ...dat is pas haat Soetkin....het rare is echter dat na verloop van tijd VB gelijk krijgt ,uiteraard zullen ze dat niet toegeven ,zoals bv de spitsing van Belgie ,vroeger weggelachen nu staan de gazetten er vol van, tot zelfs in het buitenland...hun voorspellingen in verband met de vreemde volksverhuizingen ,naar de hemelse poorten van het mooie verdraagzame Belgie waar alles mag en kan...iedereen wil er zijn en ..iedereen is welkom...nu zitten ze met serieuse problemen.... alhoewel het VB dus een partij is , in tegenstelling tot de correcten ,verder kan zien dan de neus lang is wordt zij gehaat en iedereen die symphatie voelt met VB komt automatisch op het "haat" lijstje en wordt indien mogelijk gebroodroofd dat is bv ook de reden waarom breedsmoelkikker De Decker JM ,met zijn gezond verstand ..sprak over het uitroken van VB...dat waren de magische woorden om te mogen plaatsnemen in de wachtkamer voor een postje... om aanvaard te worden als partij en bij "le roi des Belges "op koffieclatch te worden uitgenodigd...VB kan dan wel een slechte voedingsbodem zijn maar het onkruid de parasieten van de correcte politiek kunnen er welig op tieren

Gepost door: Rene | 15-09-08

Als ik tijd heb probeer ik concrete vragen altijd concreet te beantwoorden maar die stel je eigenlijk niet. Ik probeer dan maar een beetje samenvattend te replikeren.

Ik kan u erg persoonlijke dingen vertellen maar aangezien er niet héél veel vrouwen met mijn voornaam rondlopen zou het vlug duidelijk zijn om wie het gaat voor sommigen. Misschien doe ik dat ooit wel maar nu is de tijd er nog niet rijp voor, naar mijn aanvoelen.

Een democratisch verkozen partij die onder een andere naam veroordeeld werd voor racisme, René. Niks meer, maar zeker ook niets minder.

Ben jij trouwens altijd zo'n flamingant geweest ?

Gepost door: Soetkin | 15-09-08

Soetkin, het is hier geen blad met als titel 'Vraag het aan Soetkin'!!
Als je dat wil, begin dan zelf een blog of ga discussiëren op een forum dat er speciaal voor is. Ben zeker dat politicinfo of politics.be zeer blij zal zijn met uw aanwezigheid op hun forum.
Ik vind de meeste van reacties beledigend en (om het beleefd te houden), bijzonder kinderachtig en dom. En ik heb nog nooit een goed argument, andere dan afbreken, van u gelezen.

Ik heb de keuze om de reacties al dan niet toe te laten, maar ik vind niet dat anderen moeten gestraft worden voor één of twee debielen die het niet kunnen nalaten om steeds weer persoonlijk te worden wanneer een mening hen niet zint.

Om kort te zijn, vanaf nu worden jij en DV hier consequent gewist, ik zal zelfs niet meer lezen wat jullie schrijven.

Gepost door: Janice | 16-09-08

En dat terwijl soetkin en rene net op een heel volwassen manier aan het debateren waren, met BEGRIP voor elkaars standpunten.
Als je dat wil wissen, Janice bewijs je je eigen hypocrosie en manifeste onwil

Gepost door: Jo | 16-09-08

Begrip? Kom zeg! En hypocriet werd ik al meemaals genoemd door tegenstanders die mijn blog misbruiken. Hypocriet, mijn beste, wil zeggen 'huichelaar' en dat ben ik niet. Ik zeg heel consequent welke mensen ik hier tolereer en welke niet. Soetkin en DV horen daar niet bij omdat ze steeds polemieken uitlokken.
Ik herhaal het nogmaals. Het is hier geen debatforum, er kan enkel gereageerd worden op de artikels en meer niet.
Als iemand een 'vragenuurtje' wil houden moeten ze zelf maar een blog beginnen.

Gepost door: Janice | 16-09-08

Alleee Janice !! Ik ben het volledig eens met Jo behalve dat hij je "hypocriet" noemt, dat ben je zeker niet,ik heb alle respect voor je werk en je doelstellingen.Ik kom reeds lang op je blog ,het succes van uw initiatief ligt mede in het feit dat er kan geredetwist worden,het zou maar een saaie boel worden te reageren op de topics met elkander gelijk te geven Het verwondert mij telkens weer hoe door, andersdenkenden kritiek kan gegeven worden op onderwerpen die voor ons "gelijkgestemden" totaal niet voor kritiek vatbaar kunnen zijn,toch weten ze te replikeren ,waarop wij met veel plezier hun hersenschimmen proberen te weerleggen en hun te overtuigen van "ons gelijk" Ik vind het spijtig dat je Soetkin wil schrappen,nu zeker wij in een beschaafde discussie actief waren...het was zeker geen blad van "vraag het aan Soetkin" want Soetkin vraagt het aan ons...het is toch een bewijs dat zij interesse heeft in onze ideeen,zij vraagt onze mening op een aanvaarbare beschaafde manier en die kan ze ten alle tijde krijgen . Tenslotte Janice het blog is van jou je doet ermee wat je wil maar ditmaal kan ik het niets eens zijn en ik denk velen met mij

Gepost door: Rene | 17-09-08

Alleee Janice !! Ik ben het volledig eens met Jo behalve dat hij je "hypocriet" noemt, dat ben je zeker niet,ik heb alle respect voor je werk en je doelstellingen.Ik kom reeds lang op je blog ,het succes van uw initiatief ligt mede in het feit dat er kan geredetwist worden,het zou maar een saaie boel worden te reageren op de topics met elkander gelijk te geven Het verwondert mij telkens weer hoe door, andersdenkenden kritiek kan gegeven worden op onderwerpen die voor ons "gelijkgestemden" totaal niet voor kritiek vatbaar kunnen zijn,toch weten ze te replikeren ,waarop wij met veel plezier hun hersenschimmen proberen te weerleggen en hun te overtuigen van "ons gelijk" Ik vind het spijtig dat je Soetkin wil schrappen,nu zeker wij in een beschaafde discussie actief waren...het was zeker geen blad van "vraag het aan Soetkin" want Soetkin vraagt het aan ons...het is toch een bewijs dat zij interesse heeft in onze ideeen,zij vraagt onze mening op een aanvaarbare beschaafde manier en die kan ze ten alle tijde krijgen . Tenslotte Janice het blog is van jou je doet ermee wat je wil maar ditmaal kan ik het niets eens zijn en ik denk velen met mij

Gepost door: Rene | 17-09-08

Rene, onlangs werd in Nederland een klacht neergelegd tegen een bezitter van een weblog omdat er in de reacties dingen geschreven werden die niet door de beugel konden. Ook bij ons bestaat er zoiets.

Waarover het ging weet ik niet en dat interesseert mij ook niet. Wat mij wel interesseert is dat ik niet verantwoordelijk ben voor reacties zoals die van jou omdat je hier niet anoniem schrijft, maar ik ben wel verantwoordelijk voor de reacties die hier anoniem geplaatst worden.

Stel dat iemand aanstoot neemt aan wat jij schrijft, dan kunnen ze tegen jou een klacht indienen en niet tegen mij. Dat is dan ook één van de redenen dat ik zogoed als niets wis van jou. Wie anoniem schrijft en iemand voelt zich daardoor gekwetst, kan een klacht indienen tegen mij omdat ik het niet heb gewist.

Dat is ook de reden dat ik bv. thePiano niet wis (of bijna nooit) hij is evenmin anoniem.

Als ik heel eerlijk moet zijn, dan moet ik toegeven dat ik het debat hier niet helemaal heb gevolgd wegens tijdgebrek, maar dat ik sommige mensen die in het verleden lage insinuaties, verdoken aanvallen en lasterlijke taal schreven al wis wanneer ik hun naam nog maar zie staan.

Zoals ik nu kan zien werd het debat deze keer inderdaad op een min of meer beschaafde manier gevoerd door Soetkin. Alhoewek ik toch hier en daar bedenkingen heb. Als ik al zie staan dat het VB een slechte 'voedingsbodem' is - een bewering van iemand die er de ballen van afweet, of een verwijt maakt naar alle joodse vrouwen toe wanneer ze het in feite heeft over de pruik van een chassidische vrouw. Dan is dat voor mij voldoende om te worden gewist, het eerste wegens onkunde - het tweede wegens racisme -

Dus de klagers over het 'wissen' van bijdragen hebben een optie. Ze kunnen zich bekend maken.

Gepost door: Janice | 17-09-08

corretie Janice, ze gaan zich kenbaar maken, niet bekend ;)

Gepost door: Ovi | 17-09-08

Ok,ok - what ever...

Gepost door: Janice | 18-09-08

@Soetkin @Die verrijking wíl/kan jij (en veel vb'ers met je) verblind door de haat niet meer zien maar die bestaat wel. Beïnvloeding van mode, eetcultuur, muziek, kan wel degelijk een aanwinst zijn
Mode : boerka's,chadors:lange broeken met daarover een lang kleed ,misschien dé mode voor links "progressief ? niet voor ons!
eetcultuur; bedorven kebab of pita, couscous met schaap op gruwelijke wijze geslacht -neen bedankt
muziek ; gejengel en geblér, dan liever de strangers !kan je nog een lachen

@soetkin :Een democratisch verkozen partij die onder een andere naam veroordeeld werd voor racisme, René. Niks meer, maar zeker ook niets minder,
veroordeeld door de loge ,zelf een sekte die in alle lagen van de regering en magistratuur verweven is,die hun eigen kinderen en familie mee laat genieten van ons belastingsgeld, de Tobbacks, Jannsens, de Gughten,De Wael(het leugenbeest en hoerenloper, Tielemans, Eyskens, Tindemans ,De HAENE , Martens ,zie de rubriek hierover 'de wraak van de logemannen' hierboven vermeldt , dat jullie "progressieven"geen enkel argument hebben dat strookt met de waarheid maar enkel voorgekauwde dogma's zijn van de apostelen der linkse kerk,moet wel erg frustrerend zijn,hopelijk kan je er nog van slapen,ik weet wel beter ,jij bent al onderworpen

Gepost door: lowieke staal | 18-09-08

dank u Lowieke om het niveau hier plots weer met een ruk naar beneden te halen.

Gepost door: Jo | 18-09-08

De commentaren zijn gesloten.