25-09-08

Dewael!! Hou de eer aan uzelf...

De positie van Dewael is onhoudbaar en zijn ontslag wordt geëist door Vlaams Belang, LDD, Groen!, N-VA, en ook Sp.a (maar die eisen het ontslag van elke partij, net als Bart Somers (Open VLD), die we in dit geval natuurlijk niet horen).
Alle partijen eisen het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open VLD) na de uitspraken van de geschorste inspecteur-generaal Luc Closset, dat het kabinet-Dewael per mail opdracht gaf tot om op een onwettige manier iemand van het kabinet te benoemen bij zijn dienst. Ofwel wist Dewael daarvan, en is hij verantwoordelijk. Ofwel pleegden zijn medewerkers achter zijn rug schriftvervalsing, en komt hij ook in het nauw. Als reactie op Clossets uitspraken stapte Dewaels adjunct-kabinetschef Paul Van Tichelt al op, maar dat volstaat niet voor de oppositie. Blijkbaar riep Somers zo hard om het ontslag van Geert Bourgeois om de aandacht af te leiden van het gesjoemel binnen de eigen partij.Silvy Ricour verklaarde al eerder in de media, dat er vanuit de hoek van Dewael werd aangedrongen op een promotie voor haar negen jaar onberispelijk werk op het kabinet.

Als het dan al een ‘canapébenoeming zou zijn geweest, dan vraag ik mij af waar en bij wie die canapé stond. Lees hier: 'Ik ben geen canapébenoeming. Wie dat zegt, vernedert me tot in mijn ziel.'

In een mededeling stelde Closset gisteren glashelder dat de diensten van de Algemene Inspectie nauwgezet de instructies hebben gevolgd die ze via mail hadden ontvangen van drie leden van het kabinet. Closset heeft die mails om zijn beweringen te staven.

Dewael kon niet anders dan de koppen te laten rollen van zijn adjunct-kabinetschef en rechterhand Paul Van Tichelt en adviseur Chris Vanderlingente , in de hoop zo zelf te kunnen aanblijven en de schuld door te schuiven naar zijn medewerkers.

Het is zo goed als onmogelijk dat Dewael niet op de hoogte zou zijn geweest over het doen en laten van zijn adjunct-kabinetschef die tenslotte één van zijn naaste medewerkers is.

KLIK HIER VOOR BRIEF AAN DEWAEL

Tegen Closet loopt een gerechtelijk onderzoek wegens schriftvervalsing. Hij zou eind 2006 samen met zijn toenmalige adjunct de examenresultaten hebben vervalst nadat het verdict van de examencommissie ‘ongeschikt’ was. (Toen was er van Koekelberg nog geen sprake).Werd Koekelberg beschuldigd door postjesjagers?

Volgens de vakbondsvoorzitter Philip Van Hamme zijn de rapporten 'gekleurd'.
"Het rapport van het Comité P stelt dat de promotie van zijn secretaresse een persoonlijke ingreep is van mijnheer Koekelberg. Dit gaat te ver. Want de superpromotie volgde na een positief advies van de toenmalige directeur-generaal Duchatelet (bevoegd voor personeel)."

Van Hamme stelt zich luidop vragen over de werking van het Comité P. "Ik vind het bizar dat een magistraat van het Comité P zich plots mengt in het onderzoek en de ondervragingen. Zeker omdat diezelfde magistraat volgens geruchten blijkbaar kandidaat is voor de functie van inspecteur-generaal, de functie waar het onderzoek rond draait." .Toch blijft Dewael vol houden dat hij door zijn kabinet ‘om de tuin werd geleid’. Als het waar is, dan is hij evengoed in de fout gegaan. Een minister hoort te weten wat er op zijn kabinet gebeurt. Maar blijven ontkennen dat hij het niet wist nadat drie van zijn naaste medewerkers beweren over e-mails te beschikken die dat kunnen bewijzen, krijgt hij het toch met de dag moeilijker om het te blijven volhouden.

Dewael is echter niet van de eerste leugen dood, misschien kan hij gelijk eens vertellen waar en hoe hij een paar jaar geleden zijn been brak en over welk balkon hij hier toen sprong? Niet dat een scheve schaats rijden voor een minister zo belangrijk is voor het volk, maar wat erna gebeurde wel. Met een legervliegtuig snel naar een skioord gebracht worden en daar een zogenaamd skiongeval ensceneren om even later gerepatrieerd te worden is niet alleen misbruik vertrouwen maar vooral misbruik maken van belastingsgeld.

14:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hu ? Janice,

Vanwaar komt dat laatste verhaal of is het sarcasme?

Gepost door: denamerikaan@hotmail.com | 25-09-08

Ministerie van plezante zaken . Natuurlijk wist Patrick Dewael niets af van het " gesjoemel" op zijn kabinet .Wie hem kent weet immers dat zijn ministerie gerund wordt door zijn kabinetsmedewerkers .Elke namiddag vlug vlug documenten en memos die onder zijn neus worden geschoven tekenen was voor onze Patrick al zwaar genoeg maar ze dan nog lezen , oh nee maar .Het is een publiek geheim dat de meeste (huidige) ministeries draaien dank zij de overwegend goede tot zeer goede inzet van de kabinetsleden .Dat die plotselinge "macht" van die hogere ambtenaren erg verleidelijk is ,zo is korruptie niet ver weg .
Dus Dewael heeft niks gezien , niks gehoord .
Hoe dan ook ons Patrickske is schuldig , zo schuldig als wat .Als uiteindelijke verantwoordelijke had hij zijn kabinet beter in de hand moeten houden , als minister moet hij de moed hebben achter elke medewerker te staan .
Vele ministers , waaronder Dewael die stoeien en allerhande bezigheden hebben , die zeker niet in overeenstemming zijn met hun positie,beschouwen ministerke spelen als een bijkomende en lucratieve bezigheid, liefst zonder te veel inspanning .Weet je , achter de brede rug van " goed bestuur" kan men zoveel verbergen .
Dat zijn "naaste" medewerkers nu beginnen te zwaaien met bewijzen i.c. e-mails is een onplezante bijkomstigheid .
Wedden dat alles binnen enkele dagen alles vergeten zal zijn . Zijn "ontslagen" medewerkers afgevoerd naar andere vetbetaalde postjes en hijzelf als de onschuld zelve van zijn "tutter" geven op de " ongehoorde en perfiede manipulaties van de NVA "
Dat poesjenel B.Somers hysterisch op Bougeois inhakte bewijst maar eens te meer wat de VLD werkelijk is : een collaboratiepartij die " houd die sjoemelaar " bralt en terwijl lekker zelf ligt sjoemelen .

Gepost door: Theo | 25-09-08

Nee, dat is een waar gebeurd verhaal dat normaal niet verder gaat dan de wandelgangen van het parlement.
Zoiets komt ook niet in de pers, niet enkel omdat de ene schuinsmarcheerder moet zwijgen voor de andere, maar omdat er bepaalde afspraken zijn gemaakt. Een journalist die uit de biecht zou klappen kan het wel vergeten om nog een gesprek te hebbebn of een reis te maken met de één of andere minister.

Zo zijn er wel meerdere straffe verhalen. Een naaste medewerkster van Verhofstadt zei tijdens haar vakantie een jaar of drie geleden dat ze het boekje van Verhofstadt zou opendoen in Humo eens ze de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt. Ik heb niet gevraagd hoe oud ze was, maar dat moet volgens mij toch heel binnenkort zijn.
Ben benieuwd of ze het doet...

Gepost door: Janice | 25-09-08

Janice
Oeschje ! Ik knipper toch eventjes met de ogen .
U houdt er toch rekening mee dat uw blog druk gelezen word door ALLE geledingen van de maatschappij? sappige verhalen moet ik zeggen.

Gepost door: jos | 25-09-08

Bravo Janice.... Door een "brugje" te geven kunnen nu àl jouw bloglezers èn lezeressen die fameuse correspondentie lezen èn dus ook zie WIE er allemaal al op de hoogte waren van dit schandalig gesjoemel.
Die brieven staan reeds geruime tijd op de webside van de Oostendse brulboei, maar ja,, niet iedereen kijkt naar "de concurrentie",,(om niet te moeten zeggen: tegenstanders)
Toch fijn dat U Uw "fans" laat meegenieten.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 26-09-08

Sorry.... lettertje overgeslagen.
"lezen èn dus ook zieN wie er allemaal"...
Een beetje tè vlug geweest (omdat het hoogtijd is om te gaan slapen)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 26-09-08

Ik heb die brief inderdaad op de site van LDD gevonden omdat ik wist dat hij de enige was die de documenten had.

Ja, ik surf soms wel wat rond om informatie te vinden...

Wat dat 'straffe verhaal' betreft. Ik heb vanavond vernomen dat de internetkrant 't Scheldt er vorige week ook iets over schreef.

Gepost door: Janice | 26-09-08

NIET VERGETEN ! Onze hooggeachte Minister van Binnenlandse Zaken is ook degene die helpen zorgen heeft dat het museum ter herinnering aan de Holocaust weer 18 miljoen euro krijgt toegestopt.
Waarom alleen in Mechelen zo'n museum?
Eigenlijk hoort er zo een museum te komen in elke Vlaamse provionciehoofdstad: we hebben toch geld genoeg.

Nog iets: De minister was doof en blind toen eerzame burgers werden neergeklopt op 11 septembe 2007 tijdens de betoging tegen de Islamisering... De moedige beesten uit Luik namen dat werd voor hun rkening, onder de opperste leiding van de Freddie, opperhoofd in Brussel.

Wordt het geen tijd dat dit verachtelijk creatuur, de DON JUAN cum laude van de Wetstraat, eens eindelijk op zijn plaats gezet wordt?
Dat heeft hij toch ook zo vaak geprobeerd te doen met VB, leiding en kiezers!


ALS HET KAN , MOET DIT ZO VLUG MOGELIJK GEBEUREN!

Gepost door: Francis | 26-09-08

Nog iets vergeten. Hij wou ook niet opstappen nadat hij Erdal (in dit geval wél een terroriste) liet (of hielp) ontsnappen.

Gepost door: Janice | 26-09-08

Cowboyverhaal over Dewael Janice, als ik u was, ik zou een beetje opletten met het publiceren van cowboyverhalen over politici op uw blog. Want voor je 't weet ga je (weer) op je bek, zoals in http://forum.politics.be/showthread.php?t=85987

Gepost door: Kampioen | 27-09-08

Bandietenverhaal over Dewael. Over cowboyverhalen wil ik niets vertellen,
de voorbeelden die ik gaf betreffen bandietenverhalen!
Iemand die zgn. minister is,
althans de wedde en de vele voordelen binnenrijft
-ZLFS ONDR LETERME die dit alles goedkeurt!-
hoort op een menselijke manier te handelen met zijn "onderdanen", de Belgische burgers.
Indien hij alles in het werk stelt om ze te beroven, is hij ....JUIST!

Gepost door: Francis | 28-09-08

Wie zegt dat ik op mijn bek ben gegaan? Ach ja, de socialisten natuurlijk! Hoe kan het ook anders.
Het is nog altijd zoals het er staat. De feiten waren correct. Het hele voorval werd geënsceneerd door Willockx om zijn beschermeling bekend te maken.

Hij zou het heel gemakkelijk kunnen weerleggen natuurlijk. Hij hoeft enkel de koppels die weigerden zich te laten trouwen bekend te maken.

Och nee, dat gaat natuurlijk niet, in deze tijd van informatica werden de namen met potlood opgescheven en hoe kan het ook anders...weer uitgegomd zonder dat Willockx een klacht bij het CGKR had ingediend.

Kampioen, jij gelooft nog in sprookjes!

Gepost door: Janice | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.