26-09-08

Uitbater fitnessclub veroordeeld wegens racisme

De uitbater van een fitnesscentrum op het Antwerpse Kiel is veroordeeld voor racisme. Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding had een klacht ingediend, omdat allochtone jongeren geweigerd werden. Dat meldt VRT-radio.

Allochtone jongeren kregen er te horen dat het fitnesscentrum vol zat, terwijl blanke jongeren zich wel nog konden inschrijven.

De uitbater van het centrum is veroordeeld en krijgt een dwangsom van 2.500 euro opgelegd voor elke allochtoon die hij nog weigert.

Het Centrum voor Racismebestrijding is tevreden met de uitspraak, maar betreurt wel dat het tot een rechtszaak moest komen.

Let vooral op het feit dat de nadruk wordt gelegd op het woordje 'blank' en niet op de eventuele overlast door een meerderheid 'jongeren' in je zaak en het wegblijven van de reguliere klanten die geen problemen willen met die 'jongeren'.

Wanneer gaat het CGKR eens eindelijk begrijpen dat het niet om de kleur gaat maar om dat wat eronder zit???

Ik vraag mij trouwens af wat ze altijd maar liggen te zeuren over 'blank racisme'. Terwijl Marokkanen eveneens tot het blanke ras behoren en heel wat racistischer zijn dan wij. Ik kan zelfs één en ander opnoemen waar ik als 'ongelovige', 'westerse' en daarbij nog 'vrouw' ook zal geweigerd worden. Dat is dan niet alleen racisme maar ook nog eens seksisme. Maar volgens het CGKR niet strafbaar.

Ik haal even een tekst van hun website Maroc.nl:

"Ook arabieren horen tot het blanke (Europide) ras; subgroep Orientalide.

Imazighen daarentegen behoren tot; meditteranen en dalonordiden (het oorspronkelijke ras in Noordmarokko)

De beschaving van de iberomaurusienne in Rifgebergte waren voorlopers van de Dalonordiden...een ras dat tamelijk lang was, een getinte huid,lichte ogen, roodbruin haar. Komt sporadisch tegenwoordig voor maar wel wijdverbreid.Meditteranen zijn in overvloed....een ras dat normale lengte heeft, blank tot lichtgetint, bruine ogen, bruin tot zwart haar.

Hoe kan je dan racist zijn tegenover iemand van je eigen ras? Als iemand luidruchtige Nederlanders of dronken Britten uit z'n zaak weert, is dat dan ook racisme? Voor het CGKR niet, zelfs Britten uitschelden in een bepaalde zelfbenoemde kwaliteitskrant mag, dat noemt men dan 'satire'.

03:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

er is maar "een"ras het MENSELIJK ras de rest zijn "WILDEN en de vraag om gescheiden zwemuurtjes voor de Islam vrouwen ? ...is dat ook geen vorm van "racisme" of is dat gewoon angst,denken die nu echt dat wij hen zouden bespringen ,wat stellen die zich voor ? het is andersom ,groepsverkrachting gebeurde al vaker voor niet hoofddoekdragers....wat zegt dat centrum daarvan ,ook racisme of is dat "kultuur"...Het spijtige voor de Islamers ,die zich "wel gedragen" als beschaafden en niet als wilde achterlijke agressieve niksnutten ...is dat zij over dezelfde kam geschoren worden. Het wordt hoogtijd dat ,de aangepaste normale gemeenschap van Islammers ,iets gaat doen om hun imago wat op te poetsen en vooral begeleiding geven in de opvoeding van de half wilde rasgenoten, hun voortplantingsproducten,hun bijverdienste, zeg maar,zodat zij de naam "mens" waardig worden en geen medeburgers ineenslagen omdat zij een pintje drinken of politie-inspecteurs met messen bewerken of ... enz enz ...dat centrum doet me kotsen.het heeft niks met racismebestrijding te maken het zijn bewakers van "reservaten waar alles kan en mag" wie anderen benadeeld zowel moreel lichamelijk als financieel zijn de echte Mestkevers van de maatschappij die met alle middelen moeten bestreden worden en wie politiek die groep in bescherming neemt ,zijn bange lafaarden

Gepost door: Rene | 26-09-08

Niet vergeten dat De apostelen van de Islam veel geld krijgen van de lotto ,en ons belanstingsgeld er nog bovenop!
hoog tijd dat men hiertegen optreedt , dit duister kliekje zelfverklaarde "democraten" met hun exuberrante lonen is dan ook zorgvuldig geselecteerd op de linkse en liberale kabinetten waar nepotisme en fraude een hoofdbezigheid zijn,
zij zijn het nieuwe en ware faschisme, der Josef Stalin heeft ook zijn eigen mensen laten folteren ,vermoorden, deporteren, dit clubje zou het ook doen moesten ze het mogen,dat Leman een vetbetaalde job heeft in Europa kan men merken aan de totale Europese dhimmy atitude van de euromaffiacommissie, ook een bende zichzelf benoemende zakkenvullers die lang na hun pensioen nog magistrale bedragen binnenrijven in de verschillende commissies waar zij en hun familie deel van uitmaken,zolang de suffe kudde door de media bewerkt wordt met debiele po.co. sitcoms zullen de bruine horden hier enkel aan gezag winnen jammer maar dat is een feit

Gepost door: lowieke staal | 26-09-08

mooie spreuk De Islam deze absurde theologie van een immorele bedouin is een rottend lijk dat onze levens vergiftigd

Mustafa Kemal Atatûrk 1915

Gepost door: lowieke staal | 26-09-08

Het weigeren van mensen op basis van hun uiterlijk (getinte huid), lijkt mij overduidelijk een vorm van racisme. Ik snap dan ook niet dat dit dan ook maar kan goed gepraat worden.

Gepost door: Gerda | 26-09-08

Wie zegt dat het hier over racisme gaat? Dus m.a.w. die man zijn zaak gaat naar de gladiolen. Eerst proberen boelmakers (en dat kunnen zowel autochtonen als van allochtone afkomst zijn) uit zijn zaak te weren, dan komt het Centrum voor Autochtonenbestrijding een duit in het zakje doen. Gevolg (zoals zo dikwijls), die boelmakers gaan heel de zaak overnemen, de eigenaar buiten pesten, de man zijn zaak kwijt en weer een nieuwe uitvalsbasis om de buurt te gaan terrorriseren.

Gepost door: Bob D, Frankrijk | 26-09-08

Heben jullie ooit geschiedenis geleerd? Indien ja, dan zou je moeten weten dat er een een menselijk ras bestaat

maar dat erook zgn. UBERMENSCHEN bestaan, zij die boven hun medemensen staan!
Wie ogen in zijn hoofd heeft, is die zeker al eens tegen gekomen.
En die moeten alle rechten hebben en staan torenhoog verheven boven ons allemaal.
HET WORDT TIJD DAT WE DAT EINDELIJK EENS GAAN BESEFFEN,
maar
dat zal waarschijnlijk nog veelbloed, zweet en tranen kosten!

Gepost door: Francis | 26-09-08

Natuurlijk evenwicht En wat als de uitbater van de fitnesszaak het natuurlijk evenwicht tussen mannen en vrouwen in zijn zaak wil bewaren? Ik durf wedden dat de overgrote meerderheid van de allochtonen die zich aanbieden van de mannelijke kunne zijn, zoals in de meeste dancings waar allochtonen binnenvallen het natuurlijk evenwicht tussen de geslachten verdwijnt en er zever van komt omdat zij de jacht op autochtone vrouwen als geopend beschouwen. Dikwijls genoeg meegemaakt in het uitgaansleven.

Gepost door: Metten | 26-09-08

Nadat ik smakelijk gelachen heb met de ironische post van Francis, toch even reageren op wat Bob D zei.

Waar haal jij het feit (?) dat die allochtonen amok maakten in die zaak? Het is namelijk makkelijk om te denken in stereotypen. Trouwens, zulke voorvallen (het discrimineren van allochtonen, zorgt enkel en alleen voor meer segregatie tussen autoch- en allochtonen. Ik vind het daarom ook goed dat er tegen zulke onzin opgetreden wordt, al lijkt het me misschien beter om eens een goed gesprek te hebben met die uitbater en hem niet meteen voor het gerecht te dagen.

Als - en enkel als - er echt problemen zijn met allochtonen in zijn zaak, dan moet die man ondersteund worden om een oplossing te vinden. En de beste oplossing bestaat er volgens mij niet in om allochtonen de deur te wijzen.

Gepost door: Gerda | 26-09-08

Hallo Gerda ? Welke oplossing heb jij dan wel als er problemen zijn ?

In het geval Joe Van Holsbeeck zou het ongetwijfeld de beste opossing zijn dat jongeren geen mp3 speler of gsm bij zich hebben, alleen sigaretten en geld klaar om af te geven bij het eerste verzoek.

Of bedoelde je: iedereen buiten, tenzij de allochtonen?

Gepost door: Francis | 26-09-08

ocharme toch ,die Gerda Beste Gerda ,het is mooi om je op te werpen als verdedigster van een kansarme gedemoniseerde minderheid.Het feit dat die uitbater onze "nieuwe Belgen weigerde" zal wel zijn reden hebben ,wat Bob aanhaalde is de realiteit,het heeft niks met racisme te maken..ze nestelen zich ergens en binnen de kortste keren is het "hun" dancing of fitnesszaal en zwaaien er de septer ,voorbeelden genoeg ...in bepaalde wijken en vooral te Brussel..het begint met een onschuldig gezinneke en na verloop van tijd blijf je er beter weg,wegens onveilig,zelfs voor de politie ,als je dat ontkent Gerda ben je niet van deze tijd maar leef je in een droomwereld zoals Alice in Wonderland.Het hoefde allemaal, niet ze konden perfect overal toegelaten worden ,waarom niet ? als die met de vinger nagewezen kansarmen hun vrouwen ,vriendinnen ,tantes enz ..ook naar die dancing of fitnesclub zouden gaan...maar die zie je nooit, behalve op de markt ,voor het overige opgesloten , ten alle tijde onmiddellijk beschikbaar voor de "heer des huizes" wat denkt onze Gerda daarvan ? of ga je dat soort cultuur ook verdedigen...dat vindt je blijkbaar niet erg maar wel het feit dat een fitnessuitbater uit "SCHRIK" voor zever een soort van mensen weigert,met een bepaalde reputatie....Ik geef Francis helemaal geen ongelijk met zijn Ubermenschen... ten opzichte van die Islaamcultuur zijn wij dat inderdaad. Wij verkennen de ruimte.... met een klein toestelleke (GSM) kunnen we iedereen waar ook ter wereld bereiken , we sluiten onze vrouwen niet op ,noch verpakken we ze in een hoop dekens...wij huwen geen kinderen van 9 jaar ,hakken geen handen af ,noch geselen ,voor het drinken van een pintje...wij geloven niet "letterlijk" in het paradijs van Allah met zijn 77 maagden maar in een wetenschappelijk bewezen evolutie-leer enz enz enz ..wees nu eens eerlijk beste Gerda welke cultuur is nu "Uber" en welke cultuur is NIET Uber, hoe noem je de mensen die "Uber" cultuur hebben geschapen en erin leven ??? Het grote maatschappelijk drama is dat WIJ westerlingen met onze vrijheid van denken en handelen politiek moeten plat op den buik gaan liggen voor een "achterlijke" cultuur....geluk dat het geen menseneters zijn,we werden misschien gedwongen dat feit ook te accepteren...Verdiep je verder in hun achterstand beste Gerda en draai de klok voor jezelf een paar honderd jaar terug...

Gepost door: Rene | 26-09-08

Huidskleur Wie was het ook alweer die zei dat hij geen allochtonen meer wou toelaten in zwembaden?
Ach ja, de zelfbenoemde verdediger van de holebi gemeenschap - Danny Smagghe (VLD) -

Werd hij daarvoor veroordeeld?
Natuurlijk niet, maar weet je wie er wel voor de rechter werd gedaagd?
Tom Lanoy.

"In een interview met het holebi-blad Uitkomst had Lanoye Smagghe een "lul" genoemd en ook "Danny Smegma", omdat die zich tegen adoptierecht voor homo's en voor een toegangsverbod voor allochtonen in zwembaden had uitgesproken. Smagghe diende daarop een klacht in."

Toen men Smagghe vroeg hoe hij wou vaststellen dat het om een allochtoon ging, zei hij: "dat zie je toch aan hun huidskleur?"

Hij snapt dus werkelijk de ware betekenis van het woord allochtoon niet, dat is niet meer of niet minder iemand die niet in ons land geboren werd. In de Kleine WP staat zelfs 'van elders werd aangevoerd of gekomen, oorspronkelijk niet in het betrokken gebied thuishorend'.

Met andere woorden, een Deen, een Rus of een Amerikaan zijn net zo goed allochtonen volgens de ware betekenis van het woord.

Hij had beter een kat een kat genoemd want in dit geval bedoelde hij 'moslims' en voor zover ik weet kan men geen racist zijn tegenover aanhangers van een religie.

Ik laat de getuigen van Jehova ook nooit binnen en ik werd nog nooit voor de rechter gedaagd.

Ik vind dat men de mensen nog altijd de vrije keuze moeten laten wie ze al dan niet in hun eigendom binnen laten. Je kunt tenslotte niemand verplichten om iedereen 'graag te zien' en al zeker geen 'risicogroepen' als je boterham ervan afhangt.

Werd De Morgen ooit voor de rechter gedaagd toen ze het artikel 'Waarom wij de Britten zo haten' schreven? Nee, nochtans heeft mijn allochtone familie zich daar ook aan geërgerd toen ik hen de vertaling opstuurde. Maar een klacht bij het CGKR werd toen gewoon van tafel geveegd.

Gepost door: Janice | 26-09-08

Gerda verdwijnt in het niets ,in de nevel ,geen commentaar meer..zij vindt blijkbaar dat onze cultuur evenwaardig is als de "onze" ,besnijdenis uithuwelijken,eremoorden ... en heel het lijstje van middeleeuwse barbaarse gebruiken,dat plaatst Gerda onder de noemer "cultuur" waar wij respect voor moeten opbrengen en ons vooral aanpassen !! doe we dat niet zijn we racisten....en ...mestkevers die met alle middelen enz enz..krijp terug in je rood groene burcht Gerda

Gepost door: Rene | 27-09-08

slecht toetsenbord ! drukfout...zij vindt dat onze cultuur evenwaardig is aan de """"Islaaaaam """"

Gepost door: Rene | 27-09-08

Rene

Ik ben nog steeds niet pc-verslaafd, dus ik houd deze blog niet 24/7 in de gaten ...

Ik vind alle culturen inderdaad even veel waard en ik zal zeker geen onderscheid maken met woorden à la Unter- en Übermenschen, woorden die toch een diepere connotatie hebben.

Op uw stereotype opvattingen over de islam zal ik geen weerwoord bieden. Dat is toch volkomen zinloos, daar u alleen leest wat u wil lezen. We weten ondertussen wel dat alle moslims Europa, en bij uitbreiding uw eigen dorp willen komen veroveren, liefst met zoveel mogelijk machtsvertoon en met zoveel mogelijk bloedvergieten. Want dat is de natte droom van élke moslim, zonder enige uitzondering.

Verder denk je verkeerdelijk dat enkel Westerlingen gsm's gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de fitnessclub geen getto wordt van de de allochtonen, moeten er sociale maatregelen getroffen worden. De uitbater zou ondersteund moeten worden door, bijvoorbeeld, sociaal assistenten. Dat is volgens mij veel doeltreffender dan het weigeren van migranten.

Gepost door: Gerda | 27-09-08

En zo gaat hier alles naar de kl*****n! Want voor ons is er maar één zaak prioriteit, nl. ONZE VEILIGHEID, dat wil zeggen, gelegenheden, of dat nu een fitness-, eet-, dans- horeca- verkoop- of eender welke gelegenheden dat ook mogen zijn waar fanatici komen zullen wij NOOIT meer betreden.
Als dat de bedoeling is van dat ordinair achterbaks haatcentrum tégen Vlaanderen dan lukt het ze vrij aardig.
Of de eigenaars van bovenvermelde gelegenheden ook zo blij zullen zijn betwijfel ik sterk!
Er zullen nog véél zaken op de fles gaan want wij zijn niet gek, wij laten ons niet intimideren.
Wij willen met godsdienstfanatici niets te maken hebben, nooit in ONZE gemeenschap, kwestie van onze eigen veiligheid en bescherming van onze kinderen én kleinkinderen.

Gepost door: Jean | 27-09-08

(b)Om ervoor te zorgen dat de fitnessclub geen getto wordt van de allochtonen, moeten er sociale maatregelen getroffen worden. De uitbater zou ondersteund moeten worden door, bijvoorbeeld, sociaal assistenten. Dat is volgens mij veel doeltreffender dan het weigeren van migranten(/b)... Aldus Gerda.

Oh oh oh!!! te triestig om al te veel woorden aan te verslijten, maar toch:
Wie gaat die sociaal assistenten betalen? Wordt dat door verrekend in het abonnement en gelijk over alle klanten? Moeten de autochtonen of die immigranten die zich wél weten te gedragen en geen slecht imago hebben of dat van hun 'broeders' durven aanklagen (die paar zeldzame durvers)nog eens een bijkomende belasting betalen op crapuul dat een normale werking van een fitness centrum onmogelijk maakt?
Ik denk dat Gerda van toeten nog blazen weet over het clienteel in bepaalde fitness clubs of op haar doorzichtigst onder de geile indruk is van die gebruinde stierennekken met nog een beetje zwarte tapis plein op een niet zo goed gevulde schedel, met borstkassen als ouderwetse brandkasten en armen als metaalwerkers maar dan té blazé om in het metaal effectief te gaan werken en voor onze pensioenen te gaan zorgen zoals door het po-co gestapo heer al decennia gebrald wordt.
Gerda... alstublief, kijk niet naar de mooie lijven van die gasten, westerse mannen mogen ook niet naar hun vrouwen of dochters kijken of je krijgt zo een moslim body-builder op uw lijf.
Gerda, volg uw lichamelijk hunkeren niet, volg uw (eventuele) verstand, doe eens aan westerse brein-fitness, kijk niet naar hun huidskleur of de inhoud van hun T-shirts of Nike broeken, kijk eens wat verder dan waar u graag u neus zou insteken.

Gepost door: jade | 27-09-08

volgens mij moet het een marteling zijn voor Gerda om met zo een germaans klinkende naam door het leven te moeten gaan . arm kind! waarom hebben haar ouders haar toch niet Naima of zo genoemd!?

Gepost door: jos | 27-09-08

hopeloos...zo groen als gras, ook achter de oren In ieder geval bedankt voor je antwoord Gerda...Ik dacht echt je schaakmat te hebben gezet met de vergelijking tussen beide culturen.
Volgens jou ,is dus de cultuur van het vrije westers denken op technologisch ,sociaal en menselijk gebied .. gelijkwaardig aan deze van de Islaaam (eremoorden bv en dergelijk guitige toestanden) ...dan hoeven we niet verder te discussieren !!!!Ik schrok ook even, toen je sprak over "begeleiding" door een sociaal assistente, een oplossing voor die fitnessclub of andere openbare gelegenheden ,om te vermijden dat ze allochtone gheto's worden !!!!...dus concreet, als onze woenstijnbroeders bv klanten of vrouwen lastig vallen, den boel op stelten zetten iemand ineentimmeren (je leest het bijna dagelijks in de kranten) moet die sociaal assistente onze uitbaters overtuigen dat het feitelijk allemaal niet zo bedoeld is,ze enkel maar willen "verrijken" , gedreven door hun "anders" zijn, hunne cultuur...en dat onze uitbaters "respect" moeten, tonen ,zoniet zijn het "racisten".....Wat die GSM ekens betreffen bewijst alleen maar dat je niet altijd snapt wat ik bedoel...dat toestelleke is een product van de vrije westerse geest,.....waar onze "gelijkwaardige" cultuur- broeders" gretig gebruik van maken ...het was slechts een voorbeeld......wij hebben zoveel te bieden !!! wat hebben zij te bieden ??? (uber - unther)
Wees nu eens eerlijk beste Gerda is die agressieve idioot die gedreven door zijn godsdienstmotieven ,een mens omwille van een pintje !!! bijna dood slaagt,in jouw ogen GELIJKWAARDIG .....en tot slot beste vriendin ,ik moet bekennen .....je schrijft ook "rake" dingen ..."""het is de natte droom voor elke moslim elke stad elk dorp te veroveren"""" beste Gerda daar zijn ze volop mee bezig.....lees dat artikeltje nog eens.... van die met mes bewerkte politie-inspecteur , die had de moed enkele Valentino's lastig te vallen

Gepost door: Rene | 28-09-08

beste gerda Ik vind het ongelooflijk moedig dat je mensen op deze blog op andere ideeën probeert te brengen. Anderzijds vraag ik me steeds weer af of het wel de moeite loont, want het intellectuele niveau van wat hier reageert op jouw postjes is zo bedenkelijk, dat ik me afvraag of de parels de zwijnen wel waard zijn. Anderzijds (hé, een nuancering - de vaste bezoekers hier zullen schrikken) is het onmiskenbaar nuttig om de navelstaarders hier aanwezig te laten vastsellen dat lang niet iedereen meegaat in hun De Deckeriaanse populisme (want inderdaad, een verschil tussen VB en LDD heb ik nog niet gevonden). Dus beste Gerda, versaagt niet. Ik ondersteun uw missioneringswerk volmondig...

Gepost door: jan dr | 28-09-08

LOL @jan dr ;want het intellectuele niveau van wat hier reageert op jouw postjes is zo bedenkelijk, dat ik me afvraag of de parels de zwijnen wel waard zijn

Weer een pseudo "progressieve intelectueel" die zichzelf en zijn links gedachtengoed verheven voelt boven het plebs
En neen ,wij Deckeriaanse populisten-lol- zullen nooit meeheulen met verraders die samen met bruine ubermenschen (niet te verwarren met die van vroeger) op zgn.antifa betogingen een alibi zoeken om de boel kort en klein te slaan, het linkse profitariaat dat deze troepen nodig heeft om hun eigen vetbetaalde postjes te vrijwaren, doet krampachtige pogingen om via benoemingen in scholen en opvangcentra een algehele hetze te créeren tegen alles wat rechts is of denkt, deze "verdraagzaame zonder haatstraaters" verzieken buurten, scholen ,bejaarden tehuizen, cultuurcentra,enz..de anticlerkale dogma's van onze logeregering werpt hun vruchten af voorlopig toch nog!
Dit soort "verlichte geesten" zijn de ergste vijand van een democratische samenleving, democratie een woord dat door hen ontelbare keren is verkracht ,zij zijn het die maffiosi zoals een Onkelincks en haar achterban aan de macht hebben gehouden,nog niet zo lang geleden kregen zij de kogel,en werd er verder niet over gezeverd

Gepost door: lowieke staal | 28-09-08

beste lowieke zeer bedankt om mijn stelling nog eens te bevestigen - wat zeg ik - kracht bij te zetten.

Gepost door: jan dr | 28-09-08

Omdat van Jade, Jos en Rene enkel Rene een deftige reactie heeft achtergelaten, zal ik enkel op Rene's post reageren.

Ik ben ook trots op mijn cultuur. Voor geen geld van de wereld zou ik "van cultuur willen wisselen". Maar dat is nog steeds geen reden om neer te kijken op andere beschavingen en ze in te delen in Über- en Unterkulturen.

Bij de moslims loopt er heel wat mis. Dat ga ik zeker niet ontkennen. De voorbeelden die je aanhaalde: eremoorden, vrouwen die geen gelijke rechten hebben etcetera. Maar ook in onze cultuur loopt er heel wat mis. Denk maar aan de imperialistische en megalomane Amerikaanse oorlog in Irak en Afghanistan, aan deze laatste neemt ook België deel. Maar ook aan de miserie die Westerlingen mekaar aandoen. Of de miserie die ze migranten (moslims) aandoen.

U kan nu zeggen dat u de oorlog in Irak niet steunt, u uw medemens geen miserie aandoet ... Maar dat maakt niets uit. Want denkt u dat elke moslim die eremoorden en dergelijke steunt. Als u de moslims als groep bekijkt, moet u consequent zijn en de Westerlingen ook als groep bekijken.

Verder vindt u ons ook superieur omdat wij veel uitvinden. Wij vinden inderdaad veel uit. maar dat wil niet zeggen dat de moslims niets uitvinden. Wist u bijvoorbeeld dat de moslims (de Irakezen meer bepaald) in de 12de eeuw de eersten waren die duiven gebruikten om post te versturen?

Verder moet u ook niet vergeten dat in de westerse 'uitvindingsteams' ook moslims zitten.

Die redenering doet me trouwens ook denken aan de algemene gedachte in het interbellum. Nu: "De moslims gebruiken onze uitvindingen", toen: "De joden verrijken zich met ons geld".

Verder zei ik ook een sociaal assistent in te zetten en geen allochtonenverdediger, zoals u insinueert. Zowel de uitbater als eventuele probleemallochtonen moeten hun gedrag wijzigen en dat moeten ze zelf inzien.

Gepost door: Gerda | 28-09-08

Beste Gerda Ik wou eerst niet reageren maar uw laatste mail blijkt op zich een bewijs van uw eigen vooroordelen en selectief racisme.

Eerst en vooral, er is een verschil tussen racisme en discriminatie. Het feit alleen al dat u dat verschil niet kent begrijp ik niet goed.
Een voorbeeld, een dancinguitbater laat wel allochtone meisjes binnen maar geen jongens is geen racisme maar discriminatie.
In dit geval laat hij bepaalde jongeren niet binnen, jongens en meisjes ? Dat werd niet getest en kan dus niet bewezen worden.

De vraag is waarom laat hij ze niet toe? Heeft u zelf al eens in een fitness club geweest als vrouw waar veel van die 'jongeren' hangen ? Ik kan u garanderen dat u daar wordt bekeken en behandeld als vuil. Tof.

2) Uw quote "Maar ook in onze cultuur loopt er heel wat mis. Denk maar aan de imperialistische en megalomane Amerikaanse oorlog in Irak en Afghanistan"
U bent dus een voorstander van de fascisische taliban blijkbaar of wat heeft U daar dan ooit tegen gedaan ?
U bent dus ook een voorstander van Sadam Hoessein, een misdadiger tegen de menselijkheid, of wat was uw oplossing voor deze situaties ?

"Maar ook aan de miserie die Westerlingen mekaar aandoen. "
Zoals ?

Of de miserie die ze migranten (moslims) aandoen.
Zoals ?


3) "Verder moet u ook niet vergeten dat in de westerse 'uitvindingsteams' ook moslims zitten."
Zoals u zelf bevestigd, in de WESTERSE ! U geeft dus expliciet toe dat er buiten wapens niet veel anders is bijgedragen tot de beschaving sinds de Islam zijn intrede gedaan heeft. Dat is ook normaal omdat de Islam geen wetenschap toelaat, het staat allemaal al in de Koran.

Die laatste is een echte billinkletser
"Verder zei ik ook een sociaal assistent in te zetten en geen allochtonenverdediger, zoals u insinueert. Zowel de uitbater als eventuele probleemallochtonen moeten hun gedrag wijzigen en dat moeten ze zelf inzien. "
Volgens mij verliest u hier alle zin voor realiteit. Wie gaat die ten eerste betalen ? En beseft u eigenlijk wel wat u zelf zegt ?


Ten slotte, dit zijn prive bedrijven en prive organisaties. Als een organisatie zoals het BBTK zijn leden mag buitensmijten omdat ze enkel opkomen bij het VB dan mag dit volgens de weet wel. Als men bepaalde jongeren weigert omdat ze duidelijk onaangepast zich willen aansluiten bij een prive organisatie noemt men dat racisme. Hoe kan dit ?

U hart zit waaraschijnlijk op de juiste plaats, uw realiteitszin blijkbaar niet.
Sorry

Mvg

Gepost door: denamerikaan | 28-09-08

Jan dr vindt Gerda ongeloofelijk moedig...en wat vindt je van ons beste...wij hebben de moed om tegen de stroom in te varen ...iedereen tegen ons .... toch blijven we onze stellingen verdedigen..ze hadden BV een beetje ernsig moeten nemen het had allemaal niet zo ver hoeven te komen...nu gaan er stemmen op vanuit de Marokaanse gemeenschap zelf ,om hun jongere rasgenoten stevig aan te pakken en niet meer te bepamperen....Gerda heeft inderdaad het hart op de juiste plaats ,zij ziet de wereld zoals hij zou moeten zijn,maar zo is hij nu eenmaal niet...zij hoort samen mer Jan dr tot de nieuwe generatie moraalridders die meer aandacht geven en wensen aan de daders, dan aan de slachtoffers...ge kunt het krapuul niet beter maken ,dat moeten ze zelf doen ,wij kunnen ze hoogstens de middelen geven en op een harde manier de bescherming geven aan de maatschappij...even goede vrienden hoor Gerda ,maar in mijn 36 jarige loopbaan als politie-inspecteur heb ik wel het een en ander meegemaakt....

Gepost door: Rene | 28-09-08

Beste Jean, Beste Jean

Ik verdedig hier enkel mijn postings, maar er is niets moedig aan politieke correctheid, diegenen die moedig waren ten tijde van Stalin waren de tegenstanders, niet diegenen die meeheulden. Dat is vandaag niet anders en is iets van alle tijden.

De progressieven van gisteren zijn de conservatieven van vandaag, de seperatisten van vroeger, zijn de nationalisten van vandaag.

De bewijzen worden stelselmatig geleverd, de NVA werd kortelings door de politiek correcten de extremisten genoemd, nota bena door de echte extremisten in dit land, de FDF....

Het broodroven van mensen die opkomen voor hun mening zijn schering en inslag (eg waranda manifest), vakbondsmensen, zangers, acteurs etc...

Ik ga niet altijd akkoord met wat hier wordt geschreven, noch van 'links', noch van 'rechts', noch van Janice zelf.

Maar wat u zegt... Neen, het is niet moedig om politiek correct te zijn.

Mvg

Gepost door: Den Amerikaan | 28-09-08

"Ik vind alle culturen inderdaad even veel waard " Best Gerda,

Dat u zoiets durft schrijven is een schande, laat mij mezelf even verduidelijken.

U zegt eigenlijk dat de NAZI cultuur van toen even veel waard is aan de onze van vandaag ?

U zegt dat de Taliban Nazi's cultuur gelijk staat aan de onze, terwijl zij alle cultuur verbieden.

U vindt een cultuur waarbij vrouwen worden besneden gelijkwaardig aan de onze ?

U vindt een cultuur waarbij vrouwen worden verplicht (zoals Joden) om gesluierd te lopen verbieden van scholing te krijgen gelijkwaardig aan de onze ?

U vindt dat een cultuur (Roma) waarin een onderscheid wordt gemaakt tussen Roma en niet Roma bij het stelen van goederen. (Men mag van niet Roma stelen volgens hun wetten) gelijkwaardig aan de onze ?

U vindt een maatschappij gebaseerd op de Koran en waar voor wetenschap geen plaats meer is gelijkwaardig aan de onze ?

Dit soort populistische prietpraat leidt tot niets en zeker niet tot oplossingen voor de problemen die we kennen. Wat u doet is ontkennen, en ontkennen dat weten we tot wat dat leidt.

Als u dit echt niet beseft wel ga dan leven in zulke gelijkwaardige cultuur.

Gepost door: Den Amerikaan | 28-09-08

Den Amerikaan

In alle culturen gaat wel het een en het ander mis, zoals ik reeds gezegd heb hier. Guantanamo Bay, Marc Dutroux (Westerling die Westerlingen de duvel aan doen), Hans Van Temsche (Westerling die allochtoon de duvel aandoet) en zo kunnen er nog wel dingen opgesomd worden.

U doet nu net alsof onze cultuur er met kop en schouders bovenuit steekt en daar maakt u net dezelfde fout als extremistische moslims die hun extremistische moslimcultuur willen opleggen aan anderen. De pot verwijt de ketel als het ware.

Om weer even terug te komen op die uitvindingen. De moslims hebben niets anders uitgevonden dan wapens, sinds hun ontstaan, zegt u. Mag ik u nog eens even herinneren aan de kruistochten - u zult het niet graag horen, maar toch - waar wij christenen, Westerlingen, de moslims gingen 'ambeteren'? Zeggen dat het geweld doorheen de geschiedenis slechts van één kant komt, is dus larie.

Gepost door: Gerda | 28-09-08

En om nog eens te illustreren dat ook onze cultuur en ingesteldheid niet altijd even zuiver is, het volgende, verse voorbeeld. Want binnenkort moet je twee keer nadenken of iemand het tegen jou heeft of niet. Anders maak je kans op een pak slaag.

http://hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/431805/2008/09/28/Vader-en-zoon-slaan-bejaarde-fietser-in-elkaar-in-Etterbeek.dhtml

Gepost door: Gerda | 28-09-08

Bezeten door huidskleuren? Gerda, u bewijst uw naïviteit of vooringenomenheid ter plekke. Dat die Mohammed in mekaar geslegen werd is ontoelaatbaar punt uit.
Maar wie zit er eigenlijk al jaren te zeuren dat niet naar de ethnische achtergronden moet gezocht worden bij misdaden maar dat een misdaad een misdaad is?
Nu komt uzelf af met een (jammerlijk) slachtoffer dat toevallig Mohammed heet.
Het is inderdaad in dit geval moeilijk om van het slachtoffer als een 'jongere' te spreken, alhoewel zijn zonen en neven misschien...
Statistisch gezien is de kans groter dat fietser Mohammed zelf, of zijn zonen of broers of neven en noem maar op meer op de kerfstok hebben dan die twee bleekscheet onnozelaars die erop sloegen. Maar dat spreekt uiteraard niets goed. Deze Mohammed zou wel eens de beste van de hele hoop kunnen zijn.
Misschien ligt dat agressief gedrag van die tweebleekscheten ook aan de sfeer van reeds jarenlange positieve discriminatie, criminele feiten minimaliserend en onder-het-tapijt-vegen van de po-cos zoals u ze onvoorwardelijk steunt, zodat de stoppen doorslagen bij de meest primitieven van gedrag.
Wat zal het nu zijn Gerda? Moet er naar de ethnische achtergrond gekeken worden, kunnen verschillen in huidskleur en afkomst verzwarende feiten zijn of telt dat alleen voor autochtonen? U bent me nogal een selectief mensken, gewoon opportunistisch of naïef, maar gevaarlijk naîef.

Gepost door: jade | 28-09-08

Gerda toch.... Beste Gerda,

1) "In alle culturen gaat wel het een en het ander mis, zoals ik reeds gezegd heb hier. Guantanamo Bay, Marc Dutroux (Westerling die Westerlingen de duvel aan doen), Hans Van Temsche (Westerling die allochtoon de duvel aandoet) en zo kunnen er nog wel dingen opgesomd woden. "
U haalt een aantal individuele criminelen aan om uw punt te staven maar begrijpt niet dat u daardoor zelf u eigen redenering onderuit haalt. In iedere samenleving worden regels opgesteld en zijn er diegenen die zich er niet aan houden. Ik meen te mogen zeggen dat in het westen er een hogere beschaving bestaat over hoe wij met die criminelen omgaan. Er zijn democratische regels, onschuld tot schuld bewezen, met een onafhankelijk gerecht.

Dat u dit nog maar durft te vergelijken met andere landen en culturen daar kan ik echt niet bij. Hoe KAN u dat nu rechtvaardigen, het getuigt echt van verregaande naiviteit.

2) "U doet nu net alsof onze cultuur er met kop en schouders bovenuit steekt en daar maakt u net dezelfde fout als extremistische moslims die hun extremistische moslimcultuur willen opleggen aan anderen. De pot verwijt de ketel als het ware. "
A) Ja ik durf beweren, voorbeelden gegeven in eerste posting die u NIET heeft weerlegd, dat het westen er bovenuitsteekt op alle vlakken. Bewijs mij het tegendeel ? Onze cultuur en maatschappij is niet perfect, verre van, dat zie je aan de politiek correctheid en de vrijheid van mening die wordt aangetast. Daar heeft u wel een punt.

B) FOUT, ik wil NIETS OPLEGGEN aan niemand, maar niemand moet mij een cultuur opleggen die discrimineert en minderwaardig is. Het is niet omdat ik de onze beter vindt dat ik ze wil opleggen aan anderen.

3) Mag ik u nog eens even herinneren aan de kruistochten - u zult het niet graag horen, maar toch - waar wij christenen, Westerlingen, de moslims gingen 'ambeteren'? Zeggen dat het geweld doorheen de geschiedenis slechts van één kant komt, is dus larie.
Compleet irrelevant aan deze discussie en bovendien pertinent onjuist. Gelieve uw geschiedenis na te gaan of op te zoeken. Aan deze larie ga ik verder geen woorden vuil maken.

Misschien heeft u ook nog iets van tijdens het stenen tijdperk om uw argumenten te staven.


4) "En om nog eens te illustreren dat ook onze cultuur en ingesteldheid niet altijd even zuiver is, het volgende, verse voorbeeld. Want binnenkort moet je twee keer nadenken of iemand het tegen jou heeft of niet. Anders maak je kans op een pak slaag. "
Opnieuw maakt u de fout door een misdaad van een individu aan een maatschappij te linken. Dit zijn criminelen waartegen in onze maatschappij een gerecht bestaat. Dit in tegenstelling tot sommige van 'uw gelijkwaardige' culturen.

Bovendien bent u selectief in uw voorbeelden. Waar is uw link van die man die bijna is doodgeslagen door een vader en zoon omdat hij alcohol dronk tijdens de ramadam ?

De voorbeelden van maatschappelijk probleemgedrag kan u niet aantonen bij de autochtonen, tenzij u mij kan overtuigen door daadwerkelijk voorbeelden van maatschappelijk probleem gedrag door groepen.

Die voorbeelden kunnen wij helaas wel geven van onze allochtone groepen, en niet enkelin Belgie.

Mvg

Gepost door: Den Amerikaan | 28-09-08

't zal geen 'deftige' reactie zijn ! 'k weet het gerda ! de voorbeelden die gerda aanhaalt zoals dutroux.... lijken wel godsgeschenken voor links! maar gerda moet eens haar oor te luisteren leggen bij het gevangeniswezen en eens vragen welk percentage in de gevangenissen door allachzonen word bevolkt!

Gepost door: jos | 28-09-08

Constantinopel zou Gerda wel weten dat de Aya sofia in feite een CHRISTELIJKE kerk was en dat Istanbul in feite Constantinopel heette? Of zou ze denken dat de moslims daar al de plak zwaaiden van het jaar 27 voor christus?

Spijtig dat de geallieerde christenen toen wel verloren hebben. Stel je voor dat de geallieerden hier in 1945 ook verloren hadden, dan zou Gerda zich vast ook hebben afgevraagd waarom die democraten de nazi's kwamen ambeteren.

Gepost door: Nele | 28-09-08

Okee, dus ik mag nu ook in mijn zwembroek in het theehuis of ik stap naar het CGKR en laat de uitbater vervolgen voor "racisme"... Maar waar gaan we nu toch naartoe? Ik mag in mijn zaak toch weigeren wie ik wil. Als ik van iemand weet dat hij bijvoorbeeld regelmatig dronken mijn klanten komt lastigvallen, mag ik 'm toch weigeren?

Gepost door: Antichrist | 29-09-08

Gerda ?? Gerda, geen tegenargumenten meer ?

Gepost door: Den Amerikaan | 29-09-08

En Dutroux is geen goed voorbeeld. Hij is in Vlaanderen ook een allochtoon.

Gepost door: Marc | 30-09-08

mooie Replieken hier! ik wordt er stil van(,voor mij heel moeilijk) een bewijs te meer dat onze zichzelf benoemde "progressieven" angst hebben voor gefundeerde argumenten,ik heb dit afgelopen Zondag nog gezien in ST Truiden waar b-plus een waalse geestdag kwam organiseren, wij zijn toen nog afgezakt naar de brandweerkazerne (op verzoek van enkele pompiers)waar het opendeurdagen waren, de burgemeester(sp.a) was daar ook, alleen de vraag ' waarom hij dit evenement steunde?' was genoeg om de politie op te trommelen, nu moet men weten dat deze rode paljas helemaal uit de gratie is van zowel de brandweer als het gemeentepersoneel icl.de politie , zodat deze laatste zelf geen moeite deed om uit de combi's te komen,twee van hen zijn bij ons wat komen drinken,om nadien als het feest gedaan was vriendelijk afscheid te nemen terwijl de burgervader reeds gaan lopen was,
het was toch nog een fijne dag

Gepost door: lowieke staal | 30-09-08

De commentaren zijn gesloten.