30-09-08

BBC probeert haar lezers uit te leggen waarom wij Vlamingen België willen splitsen

De webstek van BBC probeert haar lezers uit te legen waarom wij Vlamingen België willen splitsen en waar de grote verschillen tussen de twee landsdelen eigenlijk vandaan komen. Vandaag deel 1 en al meteen bovenaan de lijst 'most e-mailed' !

KLIK HIER


De Britse openbare omroep BBC is op zijn site een reeks begonnen over de mogelijke splitsing van België. Onder de titel "Coming Untied?" wordt een blik op de toekomst van ons land geworpen. In het eerste artikel portretteert journalist Henri Astier het noordelijke landsdeel.

Geen efficiënte regering
"Vlaanderen kan bogen op een hoge welvaart, een hardwerkende bevolking en prachtige steden als Brugge, Gent en Antwerpen", schrijft de BBC. "Veel Vlamingen vragen zich af waarom hun belastinggeld naar een regio vloeit die ze beschouwen als achtergesteld en slecht beheerd."

De Britten stippen aan dat het Waalse landsgedeelte niet van een staatshervorming wil weten. "Zij eisen dat het beheer van belastingen en welvaart op het federale niveau blijft. Het gevolg is dat België geen efficiënte regering meer heeft sinds de verkiezingen in juni 2007."

Grondwet laat erkend
Volgens de BBC ligt de oorzaak van dat probleem erg diep. De culturele kloof tussen het Germaanse noorden en het Latijnse zuiden verdeelt het land al sinds de Romeinse overheersing. "Bovendien werden de Vlamingen lang miskend door de Franstaligen. De Nederlandstalige versie van de grondwet kreeg pas rechtsgeldigheid in 1967."

Wallonië weet zich volgens de Britse omroep gesterkt door de Franssprekende gemeenschap, die wereldwijd 200 miljoen mensen telt. De Vlamingen hebben die ruggensteun niet en zijn daarom een stuk enthousiaster om andere talen te leren en hun horizon te verbreden.

Paria
Als voorbeeld van de problemen in de Brusselse rand wordt in het artikel de gemeente Liedekerke aangehaald. Omdat steeds meer Brusselaars groenere oorden opzoeken, verfranst het dorp in sneltempo. Het aantal gezinnen waarin geen van beide ouders Nederlands praat, is in vier jaar tijd verdubbeld tot bijna een kwart van de bevolking. De talloze affiches van het Vlaams Belang zijn volgens BBC het rechtstreekse gevolg van die evolutie. "De partij heeft de status van een paria, " aldus de Britten, "maar slaagde er de laatste jaren in een opmerkelijke basis van proteststemmers op te bouwen."


Bron: Belga

11:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-09-08

Agente in Borgerhout maand arbeidsongeschikt geslagen

Een 46-jarige politieagente is gisterenmiddag gewond geraakt bij een gevecht na een controle van een kruidenierszaak in Borgerhout. Dat meldt de lokale politie. De agente is minstens een maand arbeidsongeschikt door een scheur in de pols die ze aan het incident overhield.

Daders bekend bij politie
Het voorval gebeurde in de Statielei in Borgerhout. Twee politiemensen controleerden de uitstallingen van een kruidenier toen ze plots werden aangevallen door de 27-jarige uitbater en diens 22-jarige broer. De agenten werden opgesloten in de winkel, maar konden na een schermutseling de verdachten toch arresteren. Bij de politie staan de daders voor meerdere feiten bekend. Het agressieve duo werd vandaag voorgeleid, maar of ze aangehouden werden is niet bekend.


(belga/svm)

13:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Filip Dewinter ontving een week geleden de 'Oriana Fallaci-prijs

Op 13 september j.l. ontving Filip Dewinter in Firenze de 'Oriana Fallaci'-prijs 'omwille van de moed waarmee hij oproeit tegen de vloedgolf van de politieke correctheid’.

Oriana Fallaci, overleden in 2006, was een Italiaanse oud- verzetsstrijdster, journaliste en publiciste, die zowat alle groten der aarde aan een diepte-interview heeft onderworpen, en op het einde van haar leven enkele spraakmakende islamkritische boeken publiceerde.

Voor zover ik kan nagaan heeft geen enkele Belgische krant, weekblad, radio- of TV-zender melding gemaakt van de prijsuitreiking. Ik kan dat moeilijk anders kwalificeren dan als een vorm van (auto)-censuur die deel uitmaakt van het globale democratisch deficit in dit land. Men moet geen fan van Dewinter zijn, om vast te stellen dat we hier met desinformerende journalistiek te maken hebben, gericht op een politiek-correcte uitfiltering van nieuwsitems. Het weggommen van Fallaci, een absoluut journalistiek icoon uit de vorige eeuw, omwille van een ‘foute’ laureaat, is daarbij grotesk en lachwekkend.

Het is ongeduldig wachten op een nieuw persinitiatief dat dit soort blunders afstraft én rechtzet. Kom terug, Anthierens, waar ge ook zit, het is vergeven en vergeten...


Auteur - Johan Sanctorum

13:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Waanzinnig!

"Roken van tabak is dodelijk, drugs blijkbaar niet.

12:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-09-08

Uitbater fitnessclub veroordeeld wegens racisme

De uitbater van een fitnesscentrum op het Antwerpse Kiel is veroordeeld voor racisme. Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding had een klacht ingediend, omdat allochtone jongeren geweigerd werden. Dat meldt VRT-radio.

Allochtone jongeren kregen er te horen dat het fitnesscentrum vol zat, terwijl blanke jongeren zich wel nog konden inschrijven.

De uitbater van het centrum is veroordeeld en krijgt een dwangsom van 2.500 euro opgelegd voor elke allochtoon die hij nog weigert.

Het Centrum voor Racismebestrijding is tevreden met de uitspraak, maar betreurt wel dat het tot een rechtszaak moest komen.

Let vooral op het feit dat de nadruk wordt gelegd op het woordje 'blank' en niet op de eventuele overlast door een meerderheid 'jongeren' in je zaak en het wegblijven van de reguliere klanten die geen problemen willen met die 'jongeren'.

Wanneer gaat het CGKR eens eindelijk begrijpen dat het niet om de kleur gaat maar om dat wat eronder zit???

Ik vraag mij trouwens af wat ze altijd maar liggen te zeuren over 'blank racisme'. Terwijl Marokkanen eveneens tot het blanke ras behoren en heel wat racistischer zijn dan wij. Ik kan zelfs één en ander opnoemen waar ik als 'ongelovige', 'westerse' en daarbij nog 'vrouw' ook zal geweigerd worden. Dat is dan niet alleen racisme maar ook nog eens seksisme. Maar volgens het CGKR niet strafbaar.

Ik haal even een tekst van hun website Maroc.nl:

"Ook arabieren horen tot het blanke (Europide) ras; subgroep Orientalide.

Imazighen daarentegen behoren tot; meditteranen en dalonordiden (het oorspronkelijke ras in Noordmarokko)

De beschaving van de iberomaurusienne in Rifgebergte waren voorlopers van de Dalonordiden...een ras dat tamelijk lang was, een getinte huid,lichte ogen, roodbruin haar. Komt sporadisch tegenwoordig voor maar wel wijdverbreid.Meditteranen zijn in overvloed....een ras dat normale lengte heeft, blank tot lichtgetint, bruine ogen, bruin tot zwart haar.

Hoe kan je dan racist zijn tegenover iemand van je eigen ras? Als iemand luidruchtige Nederlanders of dronken Britten uit z'n zaak weert, is dat dan ook racisme? Voor het CGKR niet, zelfs Britten uitschelden in een bepaalde zelfbenoemde kwaliteitskrant mag, dat noemt men dan 'satire'.

03:01 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-09-08

Dewael!! Hou de eer aan uzelf...

De positie van Dewael is onhoudbaar en zijn ontslag wordt geëist door Vlaams Belang, LDD, Groen!, N-VA, en ook Sp.a (maar die eisen het ontslag van elke partij, net als Bart Somers (Open VLD), die we in dit geval natuurlijk niet horen).
Alle partijen eisen het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open VLD) na de uitspraken van de geschorste inspecteur-generaal Luc Closset, dat het kabinet-Dewael per mail opdracht gaf tot om op een onwettige manier iemand van het kabinet te benoemen bij zijn dienst. Ofwel wist Dewael daarvan, en is hij verantwoordelijk. Ofwel pleegden zijn medewerkers achter zijn rug schriftvervalsing, en komt hij ook in het nauw. Als reactie op Clossets uitspraken stapte Dewaels adjunct-kabinetschef Paul Van Tichelt al op, maar dat volstaat niet voor de oppositie. Blijkbaar riep Somers zo hard om het ontslag van Geert Bourgeois om de aandacht af te leiden van het gesjoemel binnen de eigen partij.Silvy Ricour verklaarde al eerder in de media, dat er vanuit de hoek van Dewael werd aangedrongen op een promotie voor haar negen jaar onberispelijk werk op het kabinet.

Als het dan al een ‘canapébenoeming zou zijn geweest, dan vraag ik mij af waar en bij wie die canapé stond. Lees hier: 'Ik ben geen canapébenoeming. Wie dat zegt, vernedert me tot in mijn ziel.'

In een mededeling stelde Closset gisteren glashelder dat de diensten van de Algemene Inspectie nauwgezet de instructies hebben gevolgd die ze via mail hadden ontvangen van drie leden van het kabinet. Closset heeft die mails om zijn beweringen te staven.

Dewael kon niet anders dan de koppen te laten rollen van zijn adjunct-kabinetschef en rechterhand Paul Van Tichelt en adviseur Chris Vanderlingente , in de hoop zo zelf te kunnen aanblijven en de schuld door te schuiven naar zijn medewerkers.

Het is zo goed als onmogelijk dat Dewael niet op de hoogte zou zijn geweest over het doen en laten van zijn adjunct-kabinetschef die tenslotte één van zijn naaste medewerkers is.

KLIK HIER VOOR BRIEF AAN DEWAEL

Tegen Closet loopt een gerechtelijk onderzoek wegens schriftvervalsing. Hij zou eind 2006 samen met zijn toenmalige adjunct de examenresultaten hebben vervalst nadat het verdict van de examencommissie ‘ongeschikt’ was. (Toen was er van Koekelberg nog geen sprake).Werd Koekelberg beschuldigd door postjesjagers?

Volgens de vakbondsvoorzitter Philip Van Hamme zijn de rapporten 'gekleurd'.
"Het rapport van het Comité P stelt dat de promotie van zijn secretaresse een persoonlijke ingreep is van mijnheer Koekelberg. Dit gaat te ver. Want de superpromotie volgde na een positief advies van de toenmalige directeur-generaal Duchatelet (bevoegd voor personeel)."

Van Hamme stelt zich luidop vragen over de werking van het Comité P. "Ik vind het bizar dat een magistraat van het Comité P zich plots mengt in het onderzoek en de ondervragingen. Zeker omdat diezelfde magistraat volgens geruchten blijkbaar kandidaat is voor de functie van inspecteur-generaal, de functie waar het onderzoek rond draait." .Toch blijft Dewael vol houden dat hij door zijn kabinet ‘om de tuin werd geleid’. Als het waar is, dan is hij evengoed in de fout gegaan. Een minister hoort te weten wat er op zijn kabinet gebeurt. Maar blijven ontkennen dat hij het niet wist nadat drie van zijn naaste medewerkers beweren over e-mails te beschikken die dat kunnen bewijzen, krijgt hij het toch met de dag moeilijker om het te blijven volhouden.

Dewael is echter niet van de eerste leugen dood, misschien kan hij gelijk eens vertellen waar en hoe hij een paar jaar geleden zijn been brak en over welk balkon hij hier toen sprong? Niet dat een scheve schaats rijden voor een minister zo belangrijk is voor het volk, maar wat erna gebeurde wel. Met een legervliegtuig snel naar een skioord gebracht worden en daar een zogenaamd skiongeval ensceneren om even later gerepatrieerd te worden is niet alleen misbruik vertrouwen maar vooral misbruik maken van belastingsgeld.

14:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De snelste varkens ter wereld

FS_porkchop


Pork Chop gaat als eerste de bocht in, maar Ham Bone en Bacon Bone zitten hem op de hielen..

Het massaal opgekomen publiek gaat door het dak tijdens de Royal Melbourne Show in Australië waar de snelste varkens ter wereld het jaarlijks tegen elkaar opnemen. Het sportieve hoogtepunt van de diertjes is echter van korte duur. Langer dan een jaar blijven ze niet in het vak.

Lijkt mij een leuk idee om zo’n race eens in Borgerhout te organiseren.


Bron: Nieuwsblad


Interessant: Varkens zijn zeer sociale en intelligente dieren KLIK HIER

13:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-09-08

Vrienden opgepakte jongere bewerken agent met mes

Een agent van de lokale politie van Brussel Hoofdstad/Elsene is gisteravond door een groep jongeren in elkaar geslagen en bewerkt met een stanleymes. Dat meldt de onafhankelijke politievakbond VSOA. Die klaagt aan dat dergelijke gewelddaden schering en inslag zijn en dat er nauwelijks wordt tegen opgetreden. Ze eisen ook een oplossing voor het personeelsgebrek in de zone.

Vrienden van opgepakte jongere
De agent die het slachtoffer is geworden van de agressie had enkele dagen voordien een jongere opgepakt en het zouden de vrienden van die jongere zijn die zich nu gewroken hebben. Volgens de VSOA volgden ze de agent naar zijn woonplaats en sloegen hem daar in elkaar. Vervolgens bewerkten ze zijn borstkas met een stanleymes. Daarbij zouden ze hem duidelijk gemaakt hebben dat de aanval het gevolg was van zijn job.

Vakbond protesteert
De VSOA protesteert tegen de agressie. "We moeten vaststellen dat zware gewelddaden tegenover politiepersoneel van onze zone schering en inslag zijn en dat dit steeds meer gebanaliseerd en verzwegen wordt", klinkt het. "Sinds begin 2008 stellen wij vast dat geweld tegenover politieambtenaren in onze zone enkel toeneemt en dit in alle wijken. Het gebruik van messen, molotovcocktails en dergelijke neemt enkel maar toe, zonder dat er een passend antwoord wordt gegeven op dit fenomeen."

Maatregelen
Het VSOA dringt aan op een ronde tafel om een oplossing te vinden voor het steeds weerkerende personeelstekort in de zone en vraagt een nultolerantie tegenover wapendracht, specifiek tegenover blanke wapens zoals messen. Ook willen ze oplossing voor het gebrek aan plaatsen in de gesloten jeugdinstellingen.

Zone
"Ook willen we eens te meer de aandacht vestigen op de specificiteit van onze zone", gaat het verder. "We stellen immers vast dat het heel moeilijk, bijna onmogelijk, is om de diverse overheden op politioneel, syndicaal of politiek vlak te sensibiliseren voor de specificiteit van onze zone. We vragen de erkenning van dat speciale karakter en eisen de gepaste maatregelen."


(belga)

18:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Toespraak Didier Reynders tijdens de Waalse Feesten

"Al 20 jaar wordt Wallonië bestuurd door de meest archaïsche socialisten van Europa. Ze zijn niet geëvolueerd zoals in Groot-Brittannië, Spanje of Duitsland. Ze blijven kampen met hun problemen: cliëntelisme, affaires, aanvallen op bedrijven..."

Dat zegt het Vlaams Belang al jaren, maar deze keer komt het uit de mond van Didier Reynders zelf in een interview met La Dernière Heure vorige zaterdag.
Volgens Didier Reynders blijft de PS "geld geven aan de Walen om vis te kopen in plaats van hen te leren vissen". Hij zegt dat net op het moment van de Waalse feesten.
"De toespraken zullen er gegeven worden door drie socialisten in naam van alle Walen. Ze vergeten dat twee derde van de Walen geen socialisten zijn. Dat zijn praktijken uit de tijd van de Berlijnse Muur. Dit is de Sovjetstaat van toen."

Didier Reynders klampt zich niet vast aan ‘België’ omdat hij ons, Vlamingen, zo graag ziet, maar omdat hij beseft dat het geld van hier moet blijven komen. Hij schat dat de Waalse schuld intussen op een bedrag tussen de 8 en 10 miljard euro. "Terwijl de financiële toestand van Wallonië verslechtert, heeft Vlaanderen zijn schuld weggevaagd. Dat is onze realiteit", benadrukt Reynders.
Met andere woorden, de slechtste federale Minister van Financiën die we ooit hebben gehad zal er moeten voor zorgen dat de Vlaamse vette vissen naar Wallonië blijven zwemmen.


12:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-09-08

Waalse feesten!

Vorige zaterdag waren er Waalse feesten. Maar Michel Daerden (PS) had duidelijk weinig interesse in wat zijn baas te vertellen had.

13:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Quo Vadis belgica?

Toen Leterme werd verkozen als Vlaams minister-president, en hij een gesprek aanging met het Vlaams Belang over een eventuele samenwerking, zei hij nadien dat hij met die partij in een impasse zou geraken. Ze waren te separatistisch.
‘t Ja, nu in ieder geval niet…nu zitten ze niet in een impasse omdat ze van plan zijn toe te geven aan de Franstaligen.


De ‘dialoog van gemeenschap tot gemeenschap’ is in het water gevallen. Nog vooraleer de gesprekken begonnen klonk er al dreigende taal van Reynders en Di Rupo die een “interinstitutionele dialoog” eisten, een dialoog waaraan zowat iedereen mocht meedoen.

Kris Peeters liet weten dat er over alles mocht gepraat worden, maar niet over de splitsing van B-H-V, omdat er al werd afgesproken dat dit in het parlement zou gestemd worden ‘ten gepaste tijde’. Wat Lambertz (PS) met een spottend glimlachje en een zwaar Duits accent liet zeggen dat dit niet hetzelfde was als ‘onverwijld’.

Kris Peeters wou niet onderhandelen met een Franstalig B-team en zei dat de gesprekken niet mochten uitdraaien op een praatcafé. De Franstaligen waren duidelijk geen vragende partij voor gesprekken van gemeenschap tot gemeenschap en al zeker de topmannen, Di Rupo en Reynders wilden tegenover hun achterbaan geen gezichtsverlies lijden door eraan deel te nemen. Aan Vlaamse kant werd Peeters onder vuur genomen door de verraders van het Vlaamse front Sp.a en VLD, waardoor Peeters al snel zijn machohouding liet varen en al lang tevreden was met ‘toegevingen’ weliswaar onder strikte voorwaarden maar even later wou beginnen met een blanco blad. Geen eisen meer aan Vlaamse kant. Dat heeft uiteindelijk Bart De Wever ook gezien en zijn partij zag er het nut niet meer van in om samen met de CD&V verder te doen. Bart De Wever trok de stekker uit het kartel.

Doordat de Vlaamse regering in de ‘dialogen van gemeenschap tot gemeenschap (die nooit plaatsvonden)’ werd betrokken werd de positie van Kris Peeters op slag moeilijker. Zijn harde en vastberaden houding bleek maar schijn. Geert Bourgois, die als minister deel uitmaakte van deze Vlaamse regering kreeg door dat de onderhandelingen nooit zouden plaatsvinden en dat er weer aan Vlaamse toegevingen werd gedacht vanuit de CD&V en gaf zijn ontslag als minister. Hij werd aangevallen door de twee grootste idioten in de Vlaamse politiek, namelijk Gennez (Sp.a) en Bart Somers (VLD), die al meteen klaar stonden om zijn ministerpost op te eisen. Dat Gennez een stom rund is weten we al lang maar wat die Somers allemaal brabbelt (nota bene een ex-Volksunieman) grenst aan het ongelofelijke. Ik heb nog nooit zoveel onzin uit de mond van één man weten komen (of het moest de oude CVP- krokodil en notoir belgicist Eyskens zijn.

Een ander scenario kan zijn dat men Peeters offert als ultiem reddingsmiddel om Leterme tot aan de volgende verkiezingen in het zadel te houden . Leterme heeft zijn reis naar de VS, die voorzien was voor vandaag, geannuleerd. Hij weigert zijn ontslag in te dienen, zelfs niet onder druk van zijn eigen partij, zegt hij. Hij ziet er in ieder geval aangeslagen uit en misschien waren zijn bedoelingen wel goed maar hij mist in ieder geval de moed om zijn verkiezingsbeloften krachtdadig door te zetten.

De Vlamingen hebben nu geen meerderheid meer in de federale regering. Leterme kan het duidelijk alleen niet aan maar is niet van plan zijn koffers te pakken en uit de Wetstaat 16 weg te trekken, maaréén ding is zeker, hij zal zijn score van de vorige verkiezingen nooit meer halen.

Nochtans komt 2009 steeds dichterbij. Heeft de CD&V gehoopt op de stoere Vlaamse jongen Kris Peeters? Hij zal het evenmin halen als hij blijft draaien, buigen en kruipen. Het Vlaams Front is niet meer. Alle hoop op een broodnodige staatshervorming is weg. De N-VA wil nog samenwerken met de CD&V, klinkt het, maar of het iets zal uithalen blijft nog maar zeer de vraag. Van één ding zijn we nu wel zeker, de oppositie Vlaams Belang, N-VA en Lijst Dedecker zal ongemeen hard zijn. Wie denkt dat de staatshervormingen niet nodig zijn en dat de regering zich beter zou bezighouden met de koopkracht van de mensen beseft niet dat het ene niet kan zonder het andere. Vlaanderen heeft dringend nood aan eigen bevoegdheden. Onze koopkracht en onze welvaart hangt ook daar van af. Wat in Nederland kan, kan ook in Vlaanderen zonder Wallonië.

Bart De Wever zei in een interview met het Nieuwsblad dat hij in ieder geval van plan is om op federaal niveau niet te zwijgen over hoe Franstaligen de werking van de regering verlammen. Tegenover een beleid van economische migratie, gevraagd door de Vlamingen, staat de ‘open-deur-visie’ van CDH. De politieke cultuur van gesjoemel en politieke benoemingen, schering en inslag bij de Franstalige partijen, daar gaan wij niet over zwijgen, zegt hij. Maar een klopjacht houden op de CD&V, een partij waar ze vier jaar lief en leed mee gedeeld hebben, wil hij niet.

De Franstaligen lachen in hun vuistje en de reacties in de Franstalige kranten liegen er niet om. Ze hebben weer eens gewonnen! De teleurstelling in Vlaanderen is groot.

13:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-09-08

Binnen 30 jaar zullen diegenen die zich anti-fascisten noemen de nieuwe fascisten zijn. (W.Churchill)

_MG_4862
Het “Stop islamisering”-congres in Keulen, georganiseerd door Pro Köln en Steden Tegen Islamisering werd gisteren en vandaag door extreem-linkse zgn. antifascistische demonstranten met straatgeweld (brandstichting, rellen, vandalisme, molesteren van congresdeelnemers, …) totaal onmogelijk gemaakt. Het extreme geweld van de linkse tegendemonstranten kende geen maat. Gisteren werd de boot waarop een persconferentie plaatsvond aangevallen en ernstig beschadigd, congresgangers werden gemolesteerd met verschillende gewonden tot gevolg, de bussen die congresgangers vervoerden werden aangevallen en beschadigd, er werd brandgesticht en ontelbare vernielingen aangebracht…

Vierhonderd congresgangers waaronder Filip Dewinter, Duits parlementslid Henry Nitzsche (ex –CDU), verschillende Oostenrijkse parlementsleden van de FPÖ, de Europarlementsleden Philip Claeys en Andreas Mölzer en het Italiaanse Europarlementslid Mario Borghezio werden door extreem-linkse tegenbetogers gegijzeld in de luchthaven van Keulen die ze niet konden verlaten.

_MG_4771Uiteindelijk kondigde de politie wegens het extreme geweld van de tegendemonstranten de noodtoestand af. Het door de overheid toegelaten congres kan dan ook niet plaatsvinden. Filip Dewinter stelt dat “de Duitse autoriteiten capituleren voor het geweld van zgn. antifascistische geweldenaars. Het zgn. antifascisme is het echte fascisme geworden. Het is wraakroepend dat het recht op vrije meningsuiting niet gegarandeerd kan worden. Geweld haalt het op de democratie en dat mag en kan nooit het geval zijn”.

Een opiniepeiling van Welt-online toont aan dat 45% van de Duitsers vindt dat dit congres diende plaats te vinden, 35% vindt het belangrijk dat er over het thema islamisering gesproken wordt en slechts 20% vindt dat het congres verboden diende te worden.

“Ondertussen is het duidelijk dat het debat omtrent de islamisering van Europa in de kiem gesmoord wordt en onmogelijk gemaakt wordt door multiculturele hardroepers die blind en doof zijn en blijven voor de islamisering van Europa”, zegt Filip Dewinter.

13:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-09-08

De integratie van de 'Belgen' verloopt moeizaam

We mogen ons natuurlijk niet druk maken over de gewoontes en de cultuur van onze lieve moslims, maar soms gaat het niet anders. In Brussel werd een autochtone dakloze halfdood geslagen door moslims omdat hij bier dronk tijdens de ramadan.
't Wordt steeds beter...


LEES HIER VERDER

18:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Het probleem 'België' op TF1

Belgique : Le fossé se creuse entre Wallons et Flamands - KLIK HIER

17:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Palin? Nee, toch liever niet.

Ik heb geen vertrouwen in mensen die niet van dieren houden.

Dear janice,

Thanks to the unprecedented support of more than 14,000 wildlife supporters, millions of voters in key swing states are learning more about vice presidential candidate Sarah Palin’s values -- and her brutal record on aerial hunting of wolves and other wildlife.

Now, thanks to the phenomenal support of wildlife supporters like you, we’ll be able to extend our ad buy in Ohio and Florida, air it in Michigan -- and beyond.

Encourage your friends to watch the ad online and help us reach even more people with the awful truth about Governor Sarah Palin’s brutal record aerial wolf hunting.

With your help, we’re breaking this story wide open.

This hard-hitting TV ad has already been seen by nearly 300,000 people online. It’s been covered by many news outlets, including CNN, ABC, MSNBC, The Wall Street Journal, The LA Times, several Ohio newspapers and more. And thanks to the generous donations of people like you, millions of people in Ohio and Florida know the truth about Governor Palin’s brutal record.

04:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-09-08

Agressie tegenover buschauffeurs

Wanneer in Vlaanderen bussen worden aangevallen, ruiten stukgeslagen en buschauffeurs worden gemolesteerd dan heeft de Lijn maar één oplossing, ze leiden de busroute om.

In het Nederlandse Gouda, waar ook een grote gemeenschap Marokkanen leeft, wou er eveneens geen bus meer door het gebied rijden nadat buschauffeurs herhaaldelijk te maken kregen met vandalisme en geweld.

Geert Wilders heeft er iets op gevonden.
Hij wil het leger er op af sturen. "Het kan niet zo zijn dat we alles doen om Afghanistan veiliger te maken, terwijl Nederland steeds onveiliger wordt'', aldus Wilders. Blijkbaar heeft de oproep van Geert Wilders om het leger in te zetten effect gesorteerd, want de strijdende partijen wisten niet hoe snel ze aan tafel moesten, schrijft ‘geenstijl.nl’

Bekijk het filmpje op de site (na de vervelende reclame) KLIK HIER

13:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-09-08

Moeten artiesten aan de dop elke job aannemen?

Vandaag verscheen een interview met actrice Antje De Boeck in het Nieuwsblad. Ze kloeg over haar schorsing bij de RVA nadat ze een aangeboden job had geweigerd.

Er moet wel eindelijk eens een deftig statuut opgemaakt worden voor artiesten. Tussen de opdrachten zijn de artiesten werkloos en kunnen ze terecht bij de RVA, wat normaal is als het gaat om een korte periode, iemand die vast voor een interim-bureau werkt, kan dat ook.

De vraag is nu of artiesten dan ook elke aangeboden job moeten aanvaarden. In het geval van Antje De Boeck werd haar door de VDAB een job aangeboden als medewerkster in de vestiaire bij de musical ‘Daens’. En ik kan mij best voorstellen dat deze jobaanbieding voor een artieste als Antje De Boeck best zeer vernederend is, aangezien zij voor de rol in de film ‘Daens’ op het Internationaal Filmfestival in Vlaanderen de prijs kreeg voor de beste Belgische actrice. Maar omdat ze het tijdelijk baantje niet wou aannemen werd ze geschorst door de RVA.

Misschien wordt het tijd om eens eindelijk in een statut vast te leggen hoeveel tijd er mag zijn tussen de opdrachten door om de duurte van de werklozensteun te kunnen bepalen, want België is het enige land in de Europese Unie is waar de werkloosheidsvergoeding nog niet in de tijd beperkt is: men kan bij wijze van spreken na de schooltijd zijn hele “carrière” lang werkloos blijven, om dan naadloos over te stappen naar de pensionering: in Wallonië (en ook bij ons) hebben zo reeds een aantal individuen hun loopbaan succesvol beëindigd.

13:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-09-08

We moeten weer besparen.

Vicegouverneur van de Nationale Bank en vorige kabinetschef van Verhofstadt, Luc Coene slaat alarm over de federale begroting. Volgens hem stevenen we af op een begrotingstekort van 3,5 miljard en sommigen politici praten zelfs over 5 miljard euro.

Coene meent dat de politiek vastzit in communautaire thema’s en zich minder bezig houdt met sociaal-economische thema’s, maar dat klopt niet helemaal.

Het is een feit dat de vorige regering Verhofstadt (waar Coene deel van uitmaakte) heeft nagelaten in tijden van hoogconjunctuur een spaarpotje opzij te zetten voor dagen van laagconjunctuur. Door dit slechte beleid heeft Verhofstadt gedurende opeenvolgende jaren eenmalige verkopen gedaan om zijn begroting te redden. Het opsouperen van de Belgacom pensioenen, verkoop van gebouwen, verkoop van buitenlandse ambassades enz…

Deze regering heeft te kampen met de nalatenschap van Verhofstadt en dit in tijden van een wereldrecessie en koppige Waalse tegenwerking in de broodnodige staatshervormingen.

Bovendien blijft de euro veel hoger dan de dollar en zorgt er mee voor dat de export zo goed als stilgevallen is. Grote schepen brengen goederen vanuit China, Japan en andere landen naar Europa en varen meestal leeg terug. De buitenlandse handel is nochtans van groot belang voor de economische ontwikkeling van ons land.

Leterme had gehoopt op meer inkomsten via de BTW. Maar de recessie zorgt voor minder opdrachten en minder verkoop. Heel wat bedrijven zijn op korte tijd failliet gegaan en de verhoopte BTW inkomsten bleven uit. Leterme had ook gehoopt op de 250 miljoen van Electrabel en de federale minister van Klimaat en Energie Paul Magnette (PS) beweerde daarna dat Electrabel terugkwam op het akkoord om een belasting van 250 miljoen euro op de kerncentrales te betalen.
Maar ook dat klopt niet helemaal, want er zijn nooit akkoorden afgesloten, laat staan contracten ondertekend met Electrabel.
Integendeel. De regering Verhofstadt heeft zich laten rollen toen Suez, Electrabel overnam. De jarenlange bijdragen voor de sluiting van de kerncentrales die door de consumenten in ons land aan Electrabel werden betaald, gingen blijkbaar eveneens mee naar Suez. Waar is dat geld naartoe nu er sprake meer is over sluiting van kerncentrales?


(tijd/belga) - 'De commentaren waarin sprake van een akkoord van de nucleaire producenten om de 250 miljoen euro bij te dragen aan de begroting 2008 zijn niet correct. A fortiori werd dan ook geen enkele beschikking voor de komende begrotingsjaren onderzocht', luidt het in de mededeling van Electrabel.’ Met andere woorden: een akkoord met de regering is nog niet verworven. Met andere woorden, iemand heeft zijn dromen voor werkelijkheid genomen.

Voor ons is een lastenverhoging om meer inkomsten te genereren via de directe belastingen geen optie, ook niet via indirecte belastingen zoals bv. verhogingen van de BTW-tarieven. We staan nu al nummer twee op de Europese lijst van landen met de hoogste belastingstarieven. Socialisten loeren naar (Vlaamse) werkgevers om de schatkist te vullen en de koopkracht van de werknemers te verhogen, maar ook dat zal een tegengesteld effect geven. We hebben eerst en vooral nu al de hoogste lonen van Europa en de bedrijven, die tot hiertoe in ons land bleven ondanks de hoge lasten op lonen en andere belastingen, zullen dan zeker hun heil zoeken in het buitenland of lage loonlanden.

Ondertussen trekken dagelijks 67 Belgen naar andere oorden en komen er –dagelijks – tot 300 vreemdelingen bij. (Bron Nieuwsblad) Misschien zal ooit eens iemand berekenen wat dit aan onze maatschappij kost?

Volgens Coene zit er maar één ding op voor ons en dat is besparen. De regering zal haar uitgaven moeten beperken. Daarom keken sommigen naar de ambtenarij. Op bepaalde diensten, zoals bv. gevangenisbewaking, zijn de beambten onderbemand, op andere gebieden, o.m. de kabinetten van de (vele) ministers zijn de beambten overbemand en kosten ze bakken geld aan de belastingbetaler.

In Wallonië maakt 45% van de actieve bevolking deel uit van de ambtenarij.
Tel daarbij de werklozen, leefloners, kortom steuntrekkers allerhande en er blijft in ons land uiteraard straks geen geld meer over om de pensioenen te betalen van de mensen die nu met hun steeds kleiner wordend legertje ‘actieven op de arbeidsmarkt’ de rest moet onderhouden.

In 1999 telde ons land op 10 miljoen inwoners, 3.346.000 loontrekkenden en 661000 zelfstandigen. Maar onze eigen bevolkingsgroei stijgt niet. Het bevolkingsaantal in België wordt beïnvloed door immigratie uit andere landen. Immigranten zijn verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de jaarlijkse bevolkingsaanwas. Dat wil zeggen dat de huidige cijfers over de ‘actieve bevolking’ er anders uitzien dan 10 jaar geleden maar daarover heb ik geen cijfermateriaal. Dat het er niet beter op geworden is merkt iedereen wel.

Ondertussen probeert men geld binnen te rijven door de automobilisten uit te persen als citroenen via de hoge accijnzen op de brandstofprijzen, parkeerplaatsen en het planten van een bos flitspalen over heel Vlaanderen. In Wallonië is dat niet nodig want ook daar betalen wij het gelag van een decennialang slecht en corrupt PS-beleid. Voeg daarbij het ingewikkeld institutioneel kluwen dat dit kleine land kenmerkt en je zal moeten toegeven dat zulk een kluwen enkel tot immobilisme kán leiden.

Door de Belgische structuren sukkelen we van het ene probleem in het andere zonder dat er ook maar iemand een visie heeft of met een oplossing komt. Marchanderen, praten en marchanderen, toegevingen van Vlaamse kant, pikken aan de andere kant. Wie met een oplossing komt wordt gedemoniseerd en uitgesloten.

Neem nu alleen al Brussel. Brussel had nooit een apart gewest mogen worden. Het wordt nu bestuurd door 19 gemeentebesturen, een Franstalige gemeenschapscommissie, een Vlaamse gemeenschapscommissie, een gemengde gemeenschapscommissie, een Brusselse gewestregering en een federale overheid . Ik zou wel eens willen weten wat dat allemaal kost. En of Vlaanderen dat allemaal zal kunnen blijven betalen.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de overheidsschulden en..ach ja, het koningshuis.

13:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-09-08

9/11

ground-zero
t_fdw-aktie-5De herdenking van 9/11 is alweer een paar dagen geleden en zoals we het gewoon zijn schreven de kanten natuurlijk weer de grootste onzin.

We waren ongeveer met 200 mensen (en geen 50, zoals de kranten schreven) die op een vreedzame manier bloemen gingen neerleggen aan het Brusselse WTC-gebouw. Onder hen alle Vlaams Belang-kopstukken en de Europese Parlementsleden Carl Lang (FN) en Mario Borghezio (Lega Nord en voormalig staatssecretaris van Justitie). Maar zoals we meteen konden vaststellen waren de politieagenten in burger met veel meer. Zelfs in burger haal je ze er zo uit…ze lijken iets teveel op ‘man in black’.

Foto's-0014Foto's-0020


Foto's-0012De eerste vrouw die de rozen neerlegde werd meteen op een brutale manier tegen de arm geschopt door de Franstalige politie, de tweede vrouw protesteerde tegen dit onzinnig en nodeloos geweld en om die reden werden ze meteen afgevoerd en opgesloten. Een derde, onbekende vrouw, protesteerde via een spandoek tegen de islamisering van Europa en werd eveneens opgepakt.

In ieder geval wilden wij de herdenking sereen houden en in alle stilte één voor één rode rozen neerleggen op het grasperk vóór het gebouw. Om de hoek stond echter een volledig cordon op ons te wachten. De politiechefs waren dezelfde twee bruten van vorig jaar die geweld niet schuwen, ook niet op vrouwen. Toen ik met mijn roos aan het grasperk aankwam zag ik hun van haat vertrokken gezichten die mij in gebroken Nederlands toesnauwden dat ik maar beter kon opkrassen als ik niet net als de andere vrouwen in de cel wou belanden.
Maar ze hadden toch hun lesje geleerd na vorig jaar, de hele westerse media schreef toen schande over hun brutaal en gewelddadig optreden tegenover onschuldige burgers en ze bleven deze keer op afstand.

In Brussel mag alles en iedereen betogen tegen alles en om het even wie of wat. Behalve als je Vlaming bent of tegen de islamisering van Europa bent. Deze keer mocht de betoging niet doorgaan omdat de moslims het al zo moeilijk hadden vanwege de ramadan. Geen eten en geen seks tijdens de dag maakte hun al zenuwachtig genoeg…

Ja zeg! Geen seks tijdens de dag? Mensen die gaan werken hebben ook geen seks tijdens de dag, misschien moeten ze dat ook eens proberen om hun zinnen te verzetten.fdw-aktie-2
t_fdw-aktie-8

t_fdw-aktie-9In zijn toespraak haalde Filip Dewinter dan ook fel uit naar PS-burgemeester Freddy Thielemans, die hij een islamo-socialist en een collaborateur met de radicale islam noemde. “Het betogingsverbod is het beste bewijs van de islamisering van ons land,” aldus Dewinter. Voorts luidde het dat “9/11 niet zomaar een terreuraanslag was, maar een oorlogsverklaring van de radicale islam aan het adres van het vrije Westen. De islam legitimeert via de koran het gebruik van geweld tegen ongelovigen om hun doelstellingen te verwezenlijken. De islam dient iedere vorm van geweld af te zweren en afstand te nemen van passages in de koran die oproepen tot geweld tegen ongelovigen, zoniet kan de islam nooit getolereerd worden op het grondgebied van Europa.”

Foto's-0010

Zowel voor als tijdens en na de 9/11 herdenking hebben moslimjongeren stenen gegooid naar Lijnbussen en trams. Het is tenslotte een ‘nationale sport’ bij hen. In Houthalen werd zelfs een Lijnbus geschrapt vanwege jongeren die met stenen gooiden. Maar omdat ze ook op 9/11 met stenen naar trams en bussen gooiden aan de andere kant van Brussel; was het uiteraard allemaal de schuld van…hoe kan het ook anders…het Vlaams Belang. (Als ze ons niet hadden als zondebok moesten ze ons uitvinden, want het is toch zó gemakkelijk om je eigen onkunde en lafheid af te wentelen op iemand anders). Ach, ze doen maar, het valt echter niet te ontkennen dat zelfs de meest gematigde mensen tegenwoordig de islam ontdekken voor wat het werkelijk is en het net als wij, hartsgrondig beu worden.

Foto's-0013


Foto's-0016Foto's-0017Foto's-0021Foto's-0015Foto's-0019Foto's-0017

t_fdw-aktie-10

03:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Politieke heksenjacht op Frank Van Hecke

De eis om opheffing van de onschendbaarheid tegen Vanhecke is gebaseerd op een tekst van een andere auteur in een lokaal blad uit Sint-Niklaas, waarin ten gevolge van getuigenissen van omwonenden foutief werd gemeld dat de vandalen die grafschennis pleegden, allochtone jongeren waren. Alhoewel meteen een rechtzetting in alle bussen werd verspreid, heeft Willockx het zover gekregen dat het Belgische gerecht Frank Vanhecke wil vervolgen, en niet de werkelijke verantwoordelijke voor de foutieve melding. Van Deurzen (CD&V) eist de opheffing van zijn politieke onschendbaarheid.
De politieke motivering is duidelijk.


Het Europees Parlement mag niet het instrument worden van een politieke lynchpartij

Pleidooi Guido Naets over opheffing parlementaire onschendbaarheid Frank Vanheckevoor de Juridische Commissie van het EP, maandag 8 september 2008

- Uitgesproken tekst –

Mijnheer de voorzitter,

Ik ben niet gekomen om Frank Vanhecke te begraven, te verdedigen of van iets vrij te pleiten. Ik sta hier om het Europees Parlement te verdedigen, opdat het zich niet zou laten verleiden tot het opheffen van de onschendbaarheid van Frank Vanhecke. Sta mij toe dit in 7 punten te ontwikkelen.

1° Ik heb dit Parlement meer dan 50 jaar van nabij gevolgd en met grote toewijding gediend: eerst 4 jaar als medewerker van de studiedienst van de Belgische christendemocraten, dan 18 jaar als Europacorrespondent o.m. voor Duitse en Nederlandse media en voor de Vlaamse openbare radio en televisie,dan 15 jaar als directeur-perschef van dit Parlement zelf. In deze laatste hoedanigheid was het ook mijn taak, het Parlement te beschermen tegen allerhande aanvallen. Ik grijp graag de kans aan om die taak, die ik van 1980 tot 1995 fervent verdedigde, vandaag voort te zetten.

2° Kringen die België te allen prijze willen behouden - zoals ze zelf zeggen ook met onwettige middelen -willen dit Parlement doen opdraven in een lynchpartij op de voorzitter van een partij die België ziet als een mislukte staat, “a failed state”, die zij democratisch en vreedzaam wil opsplitsen in een onafhankelijk Vlaanderen en Wallonië in Europa. Hier wordt onterecht misbruik gemaakt van het gemakkelijkste voorwendsel – neen, geen verkiezingsbedrog, corruptie, smeergeld, of pedofilie (we zijn tenslotte in België), maar de meest abjecte van alle misdaden: racisme. Mijnheer de Voorzitter, in de bijna 30 jaar dat ik Frank Vanhecke ken, sinds hij hier assistent werd van Karel Dillen, heb ik hem nooit op enige vorm van racisme kunnen betrappen.

3° Niemand mag zich achter een parlementair mandaat verschuilen om misdrijven toe te dekken of te ontsnappen aan rechtsvervolging. Maar ik heb de indruk dat men Vanhecke wil vervolgen, niet voor een of ander misdrijf maar om wie hij IS; precies wat Hannah Arendt bestempelde als totalitarisme. De nationaalsocialisten gingen zo tewerk, Stalin liquideerde op dezelfde wijze al zijn tegenstanders. Vanhecke wordt vervolgd omdat hij symbool staat voor een partij die België wil opdoeken, zoals Cato in Rome elke toespraak voor de Senaat besloot met de woorden “ceterum censeo Carthaginem essedelendam”. Ook een andere Vlaamse partijvoorzitter, Bart De Wever wiens partij kartel vormt met deVlaamse christendemocraten wordt om dezelfde reden verguisd en ook de voorzitter van die andere radicaal-Vlaamse Partij Lijst Dedecker wordt er om belaagd. Wie opkomt voor Vlaamse en Waalse onafhankelijkheid mag zich aan de ergste represailles verwachten.

4° Aanklagers in deze zaak zijn totalitair denkende en handelende figuren, die zichzelf kwalificeren als horende tot “democratische partijen”, tja, zoals de DDR zich vroeger “democratisch” noemde. Dit Parlement zou zich eigenlijk eens moeten buigen over de praktijken die tegen radicaal Vlaamse partijen worden gebruikt: doodsbedreigingen aan het adres van gekozenen, intimidaties van leden en sympathisanten, het gewelddadig arresteren van gekozenen hier voor dit Parlement bij een vredelievende herdenking van Nine Eleven, de sociale en politieke uitsluiting, het uit de vakbond zetten van leden van het Vlaams Belang – en dat wil in België wat zeggen want werklozensteun wordt door de vakbonden uitbetaald, die er een bonus van 160 miljoen EURO per jaar voor ontvangen. De zaak tegen Vanhecke is aangebracht door een man, Freddy Willockx, ooit ook Europarlementslid,vandaag burgemeester van Sint Niklaas, die 14 jaar geleden bekende dat hij 5 miljoen smeergelden uit het Agustaschandaal had aanvaard, het omkoopschandaal met helikopters waardoor Willy Claes ontslag moest nemen als NAVO-secretaris-generaal.

5° Het totalitaire blijkt uit het feit dat de opheffing van de onschendbaarheid werd gevraagd precies 2 dagen nadat Frank Vanhecke na 12 jaar voorzitterschap de fakkel aan zijn opvolger had doorgegeven –een voorzitter in functie aanpakken vond men blijkbaar toch net iets te gewaagd.De willekeur blijkt hieruit dat U dit dossier bij hoogdringendheid moet behandelen, terwijl vandaag bij de Brusselse politierechtbank alleen al 47.000 inbreuken op vervolging wachten wegens allerlei geweldplegingen en zware verkeersovertredingen als dronkenschap achter het stuur. Het totalitaire blijkt uit het feit dat het Belgische apparaat een tot Belg genaturaliseerde Marokkaanse terrorist genaamd Bellirasj gedurende tientallen jaren ongemoeid moorden liet plegen,terwijl de Marokkaanse diensten hem en andere terroristen wél konden klissen en buiten een reeks wapenopslagplaatsen ook nog ontdekten dat Bellirasj al jaren op de payroll stond van de Belgische staatsveiligheid!

6° In het licht hiervan ben ik als Belg gegeneerd, ja beschaamd dat dit Parlement en deze Commissie in spoed is opgetrommeld voor één zin in een persbericht uit een plaatselijk krantje uit 2005 dat ernstige grafschendingen in Sint Niklaas toeschreef aan allochtone jongeren. Eén zin die na enkele dagen werd rechtgezet in een nieuw bulletin voor alle brievenbussen van de stad omdat inderdaad niet met naam en toenaam kon bewezen worden dat het ging om allochtone jongeren. Het waren immers minderjarigen en dan kan de politie de identiteit niet vrijgeven!

Volgens de Belgische Grondwet mocht Frank Vanhecke als juridisch “verantwoordelijke uitgever” niet eens worden vervolgd omdat de schrijver van het stukje, een plaatselijke gekozene, zich vrijwillig had bekendgemaakt. Maar zoals U allicht weet is de grondwet in België allang een vodje papier. Men wou trouwens niet de schrijver doen veroordelen maar Vanhecke pakken. Hannah Arendt zou het met lede ogen hebben aangezien.

7° De Belgische politieke toestand is meer dan ooit een wespennest en wie hier als buitenlander in gaat roeren, weet niet wat hem te wachten staat. Als de Juridische Commissie de deur zou openzetten voor vervolging door het Belgische gerecht, van één van de meest uitgesproken voorstanders van Vlaamse onafhankelijkheid, zijn de kwalijke gevolgen voor het aanzien van het Parlement en voor de weerslag op de publieke opinie niet te overzien.

Om al deze redenen smeek ik het Europees Parlement, te beginnen deze Commissie, zich niet medeplichtig te maken aan een politieke lynchpartij en een karaktermoord op een radicaal Vlaamse politicus, met zg. racisme als goedkoop voorwendsel. België staat vandaag voor een van de grootste uitdagingen sinds het zich in 1830 van Nederland afscheurde; het zou bijzonder onverstandig zijn als het Parlement in die communautaire onderhandelingen partij zou kiezen.Mijnheer de Voorzitter, ik zei het al, ik hield dit pleidooi niet voor Frank Vanhecke maar voor het Europees Parlement zelf, dat al genoeg door het slijk wordt gehaald.


GN/GN DEF
Brussel, 8 september 2008 guido.naets@telenet.be

01:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-09-08

Column - Mia Doornaert

12-09-2008 - Mia Doornaert - de standaard

Mag kritiek op de islam nog?
Nee, als je de afgelopen paar weken de tirades tegen Geert van Istendael las. Het leek warempel wel of de beminnelijke schrijver een goed deel van de Vlaamse intelligentsia over zich heen kreeg wegens zijn kritisch essay over godsdienst in het algemeen en de islam in het bijzonder.

De vloed van kritiek op de opiniepagina's van enkele Vlaamse kranten vormt echter een optisch bedrog. Hij kwam uit een klein islamo-gauchistische hoekje dat electoraal drie keer niets voorstelt, maar dat zeer sterk staat in sommige academische kringen en vooral in de wereld van de ngo's. Met verschillende petten op, die de indruk geven van een breed forum, bestookt dat groepje dan de media met telkens dezelfde boodschap.

Die boodschap is simpel. Alles wat in de wereld fout gaat, is de schuld van het Westen, in de eerste plaats van de Amerikaanse Grote Satan. En de enige schurkenstaat ter wereld is Israël, die in een obscene vergelijking soms op één lijn met de nazi's wordt geplaatst. Dat de Palestijnse bevolking een van de snelst groeiende ter wereld is, doet er niets toe. Als de volgelingen van Stalin en Mao decreteren dat Israël genocidair is, dan is wie dat ontkent een handlanger van het kwaad.

Hun hypocriete kreet is dan telkens weer dat 'kritiek op Israël geen antisemitisme is'. Nee, en kritiek op een jood is evenmin jodenhaat. Maar, zoals Jean-Paul Sartre schrijft in zijn 'Réflexions sur la question juive', als men stelselmatig alleen maar joden bekritiseert en aanvalt, dan is er wel sprake van jodenhaat. En hetzelfde geldt als men alleen Israël aanvalt, en stelselmatig zwijgt over alle onrecht en wreedheid en onderdrukking in de moslimwereld, of die allemaal aan het bestaan van Israël toeschrijft.

Het lijkt dan ook alleen maar tegenstrijdig dat lieden die het atheïsme en historisch materialisme aanhangen en hevig antiklerikaal zijn, wel beste maatjes zijn met de islam. De vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden, niet waar? In een werkgroep van het andersmondialistische Forum van Porto Alegre viel al te horen dat de 'bevrijding van de wereld begint in Afghanistan', waarmee bedoeld werd aan de zijde van Osama bin laden tegen de Amerikanen.

Eén van de hardnekkigste oplichterijen, ook hier te lande, is dat anti-Amerikanisme per definitie 'links' of 'progressief' is. Maar alle totalitaire regimes waren en zijn anti-Amerikaans. Het naziregime of de Iraanse Khomeinistische revolutie bijvoorbeeld waren zeer subversief en anti-Amerikaans, maar zeker niet 'progressief'.

Als men dat gauchistische groepje tot aanhangers of nuttige idioten van Osama bin laden of president Ahmadinejad van Iran zou bestempelen, zou de wereld te klein zijn. Maar zelf maken ze een specialiteit van oneerlijke intentieprocessen. Elke kritiek op de islam stellen ze gelijk met extreemrechtse sympathieën, xenofobie en racisme. Wie zoals Van Istendael vrij en vrank kritiek op de islam uit, kan alleen kwalijke bijbedoelingen hebben.

Bij de aanvallers voegde zich Gouad Gandoul, voorzitter van het ACW van Genk. 'Woorden zijn nooit onschuldig. Het begon allemaal met woorden en het eindigde met gaskamers en massagraven', aldus een van zijn vermaningen aan Van Istendael (DS 9 september).

Die 'gaskamers' behoren ook tot het gauchistisch discours. De moslims zouden de joden van vroeger zijn, een onaanvaardbare vergelijking die op een vorm van negationisme neerkomt. De joden werden vervolgd en systematisch uitgemoord niet om wat ze dachten of zegden of geloofden maar om wat ze waren: Jood. De moslims hier worden niet systematisch vervolgd en nog minder uitgemoord. Ze genieten net als iedereen de bescherming van een democratische staat. Als er geweld gebruikt wordt, verloopt het eerder in de andere richting. Het zijn de critici van de islam die een mes in de buik moeten vrezen, het zijn de critici van de islam die moeten onderduiken en beschermd worden. Uit schrik voor moslimgeweld is er ook een zorgwekkende zelfcensuur aan de gang.

Binnen onze democratische systemen, met hun bakens en borstweringen, moet het democratisch debat vrij zijn gang kunnen gaan. Daarbij horen aanvallen op heilige huisjes. Dat geldt voor de Kerk van Rome, het koningshuis, de gekozenen des volks, dat geldt voor elke instelling. Waarom zou dat niet voor de islam gelden? De vloed aanvallen op Van Istendael lijkt hem juist gelijk te geven. Sorry, maar niet onze democratische rechten moeten zich aanpassen aan de islam. De islam moet leven met de vrije meningsuiting, ook die van beeldenstormers.


Mia Doornaert is redactrice buitenland

14:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-09-08

Obama heeft de 'rednecks' niet mee.

http://news.bbc.co.uk/go/em/fr/-/today/hi/today/newsid_7600000/7600592.stm

Engelstalige tekst door 'redneck' Joe Bageant

02:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Clip op YouTube geeft heftige reacties tegen Vlamingen

Onder andere:

et puis les flamands sont complexe et on un REEL PROBLEMME D IDENTITE identiteit tu connais lol, vous pensez tjs au passer mais vous etes de gros retarde de fermier allez cueillir vos fraises et mettez les dans le cul de vos grosses femmes.

Dus Vlamingen zijn dikke achterlijke boeren, hebben een ernstig indentiteitsprobleem en moeten aardbeien gaan plukken om in het achterste van hun vette vrouwen te steken???
Ja zeg, en ik dacht dat de reacties hier soms al grof waren...

Titel: (Emeute anderlecht place de linde st guidon)

http://www.youtube.com/watch?v=LzESv03nDNE>http://www.you...

01:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-09-08

Nieuwe belgen

En weer mogen we ons verheugen op de komst van kersverse nieuwe medelanders voor wie het parlement zo vriendelijk is geweest hun naturalisatie goed te keuren. Lees het Staatsblad en ga naar Editie N 273.
Vergeet vooral niet minister Van Deurzen te bedanken voor de vele mensen uit Afrika, Turkije, Albanië, Marokko en andere onmogelijke hoeken van de wereld die hij naar ons onooglijk kleine landje haalt.
Zij zullen door hun harde inzet en werk, ervoor zorgen dat onze economie weer de hoogte ingaat en ons sociaal zekerheidssysteem financieel gezond blijft.

01:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-09-08

Afghanistan

28talibsTaliban onderukken met geweld een opstand van de bevolking.

Ieder normaal denkend mens is tegen oorlog voeren, maar ieder normaal denkend mens ziet wat er zal gebeuren als er niet tussenbeide wordt gekomen door Westerse troepen in landen waar vooral vrouwen en kinderen te lijden hebben onder een gruwelijk en onmenselijk religieus bestuur van de Taliban of zoals in Irak, een dictatoriale leider die zijn eigen volk uitmoordde. Niemand kan radicaal voor of radicaal tegen een gewapende tussenkomst zijn in dergelijke gevallen. Daarom was de uitdrukking van Bruno Valkeniers misschien wat ongelukkig gisteren in de Zevende Dag, maar het komt er inderdaad op neer dat iemand die tegen oorlog is, maar de realiteit onder ogen durft te zien ‘zowat tussenin zweeft’.

Wie beweert radicaal vóór of radicaal tegen te zijn heeft ofwel geen hart of weet het niet. In Irak kan men aanvankelijk voor een tussenkomst zijn geweest, maar nu de dictator Saddam Hoessein niet meer is, wordt het tijd om dat land te verlaten.dec10-04


Afghanistan is een ander geval…
2

Rawa is sinds 1977, de eerste en oudste politiek sociale organisatie voor de vrijheid, democratie en vrouwenrechten in Afghanistan.

Hoe kon iemand die mensen NIET helpen.
Ik heb hen gesteund, en steun ze nog!

Toen de Amerikanen naar Afghanistan trokken was ik blij, ik geef het eerlijk toe. Blij dat er wat zou gedaan worden aan het lot van de vrouwen en kinderen.

afghanistan_teaserNa de oorlog met de Sovjet Unie nam de Taliban, de macht in het land over en werden vrouwen en meisjes de grootste slachtoffers van deze religieuze barbaren.


jalal1Vrouwen mochten geen beroep meer uitoefenen, vrouwelijke dokters, leraressen, wetenschappers moesten verplicht thuisblijven en vielen zonder middelen van bestaan. Vrouwen die alleenstaand waren werden verplicht te bedelen en te leven van kruimels die hen werden toegeworpen om niet van honger om te komen.
Vrouwen kregen geen gezondheidszorg meer, want mannen mochten vrouwen niet aanraken en vrouwelijke artsen waren er niet meer.

kab-jan05_5
kab-jan05_6


Meisjes mochten geen onderwijs meer volgen, dat was louter voorbehouden aan jongens die dan voornamelijk koranles kregen van de Taliban. Iets anders hoefden ze niet te leren.

mazar-6


Vrouwen werden verplicht een burqa te dragen en wie zich niet aan de voorschriften hield of protesteerde werd publiekelijk terecht gesteld op voormalige voetbalpleinen, want sport en muziek was eveneens des duivels en mocht niet meer beoefend en beluisterd worden.

Een terechtstelling was voor de Taliban een zondags uitstapje.


zar-4zar-8zarmina2qasas-bamyan2statue2


Ondertussen probeerde de Taliban het Westen en dan vooral de VS uit te dagen door aanslagen op schepen, ambassades en o.a. het vernietigen van de 1400-jaar oude Boeddhabeelden van Mamiyan.

handcut6
Onder de gruwelijke terreur van de Taliban werden jonge mannen opgeleid om de straffen, afhakken van handen en voeten, uit te voeren.

Voeg daarbij de aanhoudende uitdagingen van Al’Qaeda en de Amerikanen vielen uiteindelijk Afghanistan binnen.

dec10-08


r-scho_42

Eens de Taliban de onherbergzame Afghaanse bergen waren ingevlucht mochten vrouwen na korte tijd terug hun beroep opnemen en meisjes mochten terug naar school.
Rawa hoopte op de democratie en vrouwenrechten waar ze al zolang voor streden.

bro-p4-5


De Taliban gaf echter niet op kreeg ondertussen tijd genoeg om te hergroeperen en rukken stilaan terug op, ze nestelen zich in dorpen van waaruit ze de NAVO-troepen bestoken. Alles is kapot geschoten in Afghanistan. Heel wat onschuldige burgers worden eveneens door, wat men noemt, ‘vriendelijk’ mortiervuur gedood.

De burgerbevolking is ondertussen meer dan oorlogsmoe en een groot deel wil de ‘vreemdelingen’ het land uit.

Opium_123523cAfghanistan is de grootste leverancier van opium en kwade tongen durven wel eens beweren dat de VS daar interesse in heeft. Het zou kunnen, maar dat is zeker niet de enige reden. Afghanistan is een buurland van Iran waarvan de atoomdreiging uitgaat en aan de andere kant is de grens met China. Neem daarbij nog de natuurlijke olie- en gastoevoer die via Afghanistan loopt en we zitten weer bij de belangrijke ‘pipelines’ naar het Westen.
Dat maakt Afghanistan een strategisch zeer belangrijk land, waar om die redenen - net zoals in Kosovo -, een permanent Amerikaans kamp zal blijven. En of we er nu mee akkoord gaan of niet, zolang de dreiging van Al’Qaeda en de Talban er blijft bestaan, zolang zullen de Amerikanen er blijven.
Wie net als ik geloofde dat de vrouwen en de burgers in het algemeen het beter zouden hebben komt bedrogen uit, want de Taliban is te sterk voor de kleine buitenlandse troepen en ik betwijfel of die paar Belgische soldaten het tij kunnen keren.
Nochtans, als ieder land zijn verantwoordelijkheid opneemt is er misschien nog hoop.

De Noordelijke Alliantie is al evenmin een optie, wil iemand het land bestuurd zien door die mensen?’, vraagt Rawa zich af.

na-kills Op de foto ziet men wat de NA doet met een gevangen genomen Taliban.


Er is een keuze. Ofwel trekt de NATO er weg en laat men alles terug over aan de Taliban en de andere ‘warlords’, ofwel zet men meer troepen in en zorgt men werkelijk voor de veiligheid, (ook voor de pijpleidingen naar het Westen) de vrijheid, vrouwenrechten en democratie voor de burgerbevolking. Een moeilijke keuze… niemand kan zich in het Westen veroorloven de olie-en gastoevoer naar hier in handen te laten van onbetrouwbare landen en al zeker niet als Al-Qaeda en de Taliban er de plak zwaaien.
http://www.rawa.org/gallery.html

kab-jan05_6
In de dorpen in de zeer droge gebieden waar de Taliban al terug heer en meester zijn is de bevolking er erg aan toe. De taliban neem hun voedsel af en drinkwater is er bijna niet.

herat2-4 28apr-5


Het lot van de Afghaanse gewone burgers en dan vooral de vrouwen is er jammer genoeg niet veel beter op geworden. Vrouwen worden nog steeds als minderwaardige wezens behandeld en velen dragen nog steeds een burqa.

22:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Volgens Marc Van de Looverbosch is het Vlaams Belang oorlogszuchtig.

Marc Van de Looverbosch, u kent hem wel, de journalist die danspasjes maakte toen Janssens in Antwerpen de verkiezingen won, mocht vorige zondag als presentator komen opdraven in de Zevende dag.

Zijn vooringenomenheid kon hij weer eens niet verbergen. Toen Gennez (Sp.a) aan het woord was, (waarbij moet gezegd worden dat veel van wat zij aanklaagt aan het wanbeleid van de vorige regering ligt waar Sp.a deel van uitmaakte), was Van de Looverbosch bij elk woord dat uit haar mond kwam, zo hard en bewonderend met zijn kopje aan het knikken , dat er op een gegeven moment een reëel gevaar bestond dat zijn nek het elk moment zou gaan begeven.

Maar hij had geluk, het bleef staan dank zij zijn aartvijand Bruno Valkeniers die vindt dat een leger niet enkel moet paraat staan bij overstromingen of om rottende patatten uit de grond halen, maar eveneens hun NAVO-verplichtingen moeten nakomen. Niet alleen De Crem, maar elke beroepsmilitair zal het daar mee eens zijn, behalve natuurlijk Van de Looverbosch, die Bruno Valkeniers zowat verweet ‘oorlogszuchtig’ te zijn.
Waarop Bruno Valkeniers reageerde door te zeggen dat niet hij, maar de regering troepen heeft gestuurd en dat dit in Afghanistan nodig is omdat de Taliban zich daar hergroepeert.

Dat noem ik nu weer eens een sterk staaltje manipulatie van de, inderdaad weer extreem linkse journalist.

Ofwel komt België de NAVO-verplichtingen na, ofwel stappen ze eruit en hebben we zelfs geen leger meer nodig, maar enkel deelnemen aan een paar vredesmissies en dan nog op veilige afstand waar zo goed als geen gevaar dreigt kan niet.

In Nederland schreef De Telegraaf het volgende:

Belgen willen ook wel eens vechten

BRUSSEL - Het in internationaal verband nauwelijks serieus genomen Belgische leger wil eindelijk wel eens af van het sullige imago en echt de wapens oppakken. "De wil is er en we hebben nu eindelijk ook de goede spullen", aldus landmachtgeneraal Testelmans, die hunkert naar missies zoals Nederland die de laatste jaren heeft uitgevoerd.

"We willen ons softe imago kwijt. Als de politiek ons vraagt, zijn we er klaar voor", zo stelde de legerchef vlak na de aankomst van vier Belgische F16's in Afghanistan, die luchtsteun gaan verlenen bij de ISAF-missie in het land. Daardoor kunnen twee Nederlandse gevechtsvliegtuigen terug naar huis.

Belgische militairen ontbreken al jaren bij belangrijke vredesmissies en beperken zich internationaal tot kleine bijdragen aan logistieke en medische ondersteuning. "We blinken nu uit door patrouilleren in Kosovo, het beveiligen van een humanitaire missie in Libanon en het bewaken van vliegvelden. Maar we kunnen veel meer", aldus Testelmans, die graag binnenkort ook Belgische grondtroepen naar Afghanistan zou sturen.

Linkse partijen bij onze zuiderburen reageerden direct negatief, terwijl ook defensieminister De Crem in een reactie laat weten dat een dergelijke missie naar Afghanistan niet aan de orde is. ,,We gaan niet meer doen dan we nu hebben afgesproken. Bovendien ligt er ook geen enkel verzoek van de NAVO om grondtroepen te sturen."

Het Belgische leger mag dan wel een sullig imago hebben, legers uit andere landen Klik hier maken ook wel eens een blunder en hier ...

13:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Does that seem fair to you?

Ik laat even iemand anders aan het woord, (en ik hoop dat jullie Engels goed genoeg is om het te begrijpen).
Ik mag het wel zeggen, hij is één van mijn favorieten op YouTube, bekijk dus gerust ook alle andere clips van hem.

01:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-09-08

Enkel op uitnodiging.

Enkel op uitnodiging.
Vragen? Enkel de toegestane uitnodigingsvragen.


20:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

05-09-08

Sarah Palin is geen doetje

225px-Palin1


Sarah Palin, de running mate van John McCain is als een komeet in de hoogte geschoten. Ze is de voormalige Miss Alaska, ex-sportjournalist, visser en jager, klokkenluider, burgemeester, strijdster tegen corruptie (ook binnen de eigen partij),moeder van vijf kinderen en sinds twee jaar gouverneur van Alaska.

Ze stelt haar familie voor, aan de Republikeinse conventie in St. Paul en aan tientallen miljoenen kiezers thuis voor de tv: haar zoon Track, die volgende week als soldaat naar Irak gaat; haar jongste zoontje Trig, vijf maanden geleden geboren met het syndroom van Down; ertussenin ‘mijn sterke, goedhartige meisjes’ Bristol, Willow en Piper. Echtgenoot Todd, zegt Palin, is een verhaal op zichzelf. ‘Hij is zijn leven lang beroepsvisser geweest, productieleider in de olievelden van Alaska’s North Slope, trots lid van de United Steel Workers-vakbond, en ook nog wereldkampioen sneeuwscooter-rijden. Voeg daarbij zijn Eskimo-afkomst, en het is een flink pakket.’

6873504039standaloneprokr3_0
Een moedige, welbespraakte mooie vrouw die dezelfde problemen heeft als elk ander Amerikaans doorsnee gezin, zegt ze zelf. Daarmee verwijst ze naar de zwangerschap van haar zeventienjarige dochter. Eerlijk gezegd, ik wist wel dat de mensen in de VS, en dan vooral het zuiden nogal conservatief waren, maar dat onze pers daar hard over oordeelde had ik allerminst verwacht. Of toch? Natuurlijk, dat is het…Sarah Palin is rechts. In ieder geval rechtser dan de gematigde John McCain, die af en toe een beetje onzeker overkomt en de boodschap, die dan nog vaak niet gelijklopend is met die van Sarah, duidelijk niet zo goed kan overbrengen als de zelfzekere Sarah Palin.

Maar dat een zwangerschap van een bijna volwassen jonge vrouw het struikelblok voor de VRT zou zijn? ’t Ja, dan vraag ik mij af wie er in feite progressief is en wie er oerconservatief is.
Toen men aan Obama zijn mening vroeg over die beruchte zwangerschap, zei hij dat hij wel de laatste was die daarover iets kon zeggen, want dat zijn moeder ook maar amper 18 was, toen hij werd geboren. … En dat beste lezertjes, dat mocht u horen in het journaal van 13,00 uur maar later werd er duchtig geknipt want het kwam de Obama fans niet zo goed uit.
De evangelische voorman Richard Land wees op het contrast met Barack Obama, die zei dat indien een van zijn dochters op jonge leeftijd zwanger zou worden, zij niet zou moeten worden 'gestraft' met een kind. ''Wij zien kinderen niet als een straf, maar als een zegen,'' aldus Land.

Map_of_USA_highlighting_Alaska
Toen ik de toespraak van Palin hoorde was ik, net als iedereen, stomverbaasd. Wat een sprekerstalent. Dat zou niet ongestraft blijven, dacht ik. En inderdaad, meteen begon men haar leven uit te pluizen en wat bleek ? Behalve de zwangerschap van haar dochter had gouverneur Palin ooit gesproken op een conventie in Alaska en gepleit voor de onafhankelijkheid van Alaska. Haar man zou nog lid zijn geweest (zoals zoveel eskimo’s trouwens) van de Alaska Independent Party .Alaska heeft alles. Veel land – weinig mensen en veel natuurlijke rijkdommen zoals olie. Neem daarbij de ligging van Alaska en het is bijna vanzelfsprekend dat ze een onafhankelijk land willen zijn.

lens1881455_sarah-palin


Er kwam ook nog kritiek op het feit dat ze vijf kinderen heeft en dat wil combineren met een politieke carrière. Afgunst natuurlijk. De kinderen zijn groot genoeg en hebben bovendien ook nog een vader. Rudy Giuliani zei vorige woensdag : ‘Hoe durven ze te vragen of Sarah Palin haar vicepresidentschap wel kan combineren met de zorg voor haar kinderen? Waarom vragen ze dat nooit aan een man?’

squeezeEn toch…ik zou nooit voor haar kiezen (en nog minder voor Obama trouwens die wil vernieuwen om te vernieuwen omdat er vernieuwing nodig is, maar blijft steken bij het vervolg…en de arrogantie, hij maakte een wereldreis waarbij hij zich al president waande)… Nee, ik zou nooit voor hem kiezen, maar ook niet voor haar omdat ze voor mij iets ‘ té’ is. Neem bijvoorbeeld haar uitspraak over de oorlog in Irak. Het “was de wil van God”, ja zeg!!! Bij het grote toverwoord olie zijn God en Geld blijkbaar twee handen op één buik.

250px-Alaska_Pipeline_and_caribou

Maar het ergste vind ik dat ze het jachtverbod op bedreigde diersoorten wil opheffen om op ijsberen te kunnen jagen in het gebied waar ze naar olie wil boren in Alaska. Sarah Palin, liet dinsdag weten dat volgens haar de beschermde status van de ijsbeer een belemmering is van de economische ontwikkeling van Alaska, wat betreft gas- en oliewinning, visserij en toerisme. Omdat ik weet dat er niemand kan bewijzen dat de oorzaak van de huidige opwarming te wijten is aan de menselijke CO2 uitstoot en niet door de activiteit van de zon, ben ik niet tegen boren naar olie. Maar ik ben ervan overtuigd dat haar mening over boren naar olie in Alaska wat ruikt naar eigenbelang. Dat daarvoor dieren moeten wijken uit hun natuurlijke habitat of worden gedood is voor mij een brug te ver. Maar ja, ik hoef dan ook niet te kiezen...


palin3Palin met jachttrofee
Klik Hier -Palin-spreekt-

19:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Steun burgemeester Willy De Waele

De burgemeester van Lennik, Willy De Waele, wordt door Franstaligen met de dood bedreigd omdat hij enkel nog de Vlaamse Leeuw uithangt aan het gemeentehuis, en dat terwijl hij zelfs niet verplicht is ook een Belgische vlag uit te hangen.

Sinds De Waele de Belgische vlag liet verwijderen, naar eigen zeggen omdat hij niet meer gelooft in de Belgische staat, krijgt hij dreigbrieven en dito mails.Vorige week ontving hij zelfs een mail van een collega-burgemeester uit 's Gravenbrakel, Jean-Jacques Flahaux. Die verwijt De Waele racisme en fascistische praktijken. "Na de oorlog kreeg men voor dergelijk gedrag een kogel tussen de ogen", stond letterlijk in de brief. En als dergelijke bedreigingen uit een maffiose extremistische Franstalige mond komt, dan kan men die beter niet negeren.

Het wordt tijd dat we een moedige burgemeester, van welke kleur dan ook, steunen via een petitie.

Steun Willy De Waele door deze petitie te ondertekenen:

http://www.ipetitions.com/petition/vlaamse_vlag_in_lennik/index.html

13:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |