04-10-08

Jürgen Verstrepen en de fabeltjeskrant.

Jürgen Verstrepen ken ik al wat langer dan dat het Vlaams Belang hem kent en misschien had ik wat luider moeten protesteren toen hij als een held bij het Vlaams Belang werd binnen gehaald. Het mocht niet baten, mijn protest was ongeloofwaardig voor sommige mensen binnen onze partij, dus gaf ik het maar op. En wie weet, dacht ik toen, misschien is Jürgen toch anders dan ik dacht.


Hoi Janice,

Verstrepen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij GEEN blokkerwas! Integendeel!
Wat Liberty zegt moet je als volgt bekijken; Verstrepen stopte in plaatsvan gekortwiekt verder te doen!
En het is natuurlijk zijn goed recht om als VLD’er op te komen, het is onsgoed recht om niet voor hem te stemmen!
Dat hij jarenlang garen spon uit de linksrechts tegenstellingen bewijst dathij een goed vakman is.

Eén ding blijft als een paal boven water "Hij liet ons ook aan het woord"
Misschien deed hij zich voor als democraat, zijn programma WAS democratie!Dat is het enige wat telt en daarom zend ik je opmerkingen niet door.
'k weet het ik blijf nen ambetante, toch gegroet,

Reactie op mijn protest.
372_f718417fe5a1787c08451e1a6d03fd4e_jpg_150_150Hij liet ons ook aan het woord, inderdaad, een goede vakman? Zet een kat en een hond bij elkaar en je krijgt spektakel, laat de rest dan wat telefoneren en je hebt een uitzending van een ‘goede vakman’. Die goede vakman had wel al meer geprobeerd voordien, maar steeds werd hij na een tijd aan de deur gezet of liep het af op een sisser.

Voor zover ik kan terugdenken is Jürgen Verstrepen al altijd tegen het Vlaams Belang geweest en kon hij het vroeger al niet laten om Vlaams (toen nog) Blok’ers te pas en te onpas belachelijk te maken. Dat de stopzetting van zijn uitzending zwart/wit op Liberty tv te maken heeft met druk van vooral links is misschien wel gedeeltelijk juist, maar niet de echte reden. Volgens de eigenaar, Belhassine, kon Verstrepen nog geen 100.000 zappers strikken voor zijn uitzending die gelijktijdig met de Zevende Dag werd uitgezonden en konden hierdoor de kosten niet worden gedekt. Er werd aan Verstrepen een nieuw contract aangeboden dat door hem werd geweigerd. En dat was het einde van de uitzending.Reactie Liberty-baas

„Jurgen liegt!
Jurgen heeft woensdag zelf de stopzetting van zijn contract getekend voor zijn programma bij Liberty.
Het heeft helemaal niets met politieke druk te maken. Enkel commerciële argumenten liggen aan de basis van het vroegtijdig stoppen.
Jurgen blijft zelf wel volhouden dat het om politieke druk ging.”


Ik herinner mij zeer goed dat wanneer een forumbekende belde tijdens zijn programma zwart/wit, Jürgen daarna zeer minachtend schreef “nu de Blokkertjes ook hebben leren bellen….”. Die man werd constant aangevallen en vernederd. Misschien was dat wel de reden dat die man later zelfmoord pleegde…

Jurgen vertelde net voor hij naar het Vlaams belang kwam aan de pers dat hij ‘zich niet in een hokje liet stoppen’. Toen hij na de stopzetting van zijn controversiële programma op een Vlaams Belang Congres werd uitgeroepen tot ‘martelaar van de vrije meningsuiting’ was hij heel boos, vertelde hij aan de pers. Wel, ik ook, want Jurgen is omhoog geklommen op de rug van het Vlaams Belang nog vooraleer hij bij de partij kwam.

Op 20/3/2004 liet Verstrepen in Het Belang van Limburg optekenen dat zowel ‘links en het Vlaams Blok hem hadden misbruikt. Terwijl hij zelf enkel en alleen door de vermaledijde linksen en vooral de Blokkertjes bekend is geworden, door hen heeft hij zijn eerste stappen in de politiek kunnen zetten, dank zij hen werd hij verkozen en eveneens dank zij hen heeft hij zich kunnen verrijken doordat hij het geld voor een tamelijk hoge boete die hij had opgelopen wegens ‘illegale’ tv-uitzendingen via internet, van het Vlaams Belang had gekregen. Toen de boete hem werd kwijtgescholden heeft hij volgens de informatie die ik kreeg, het geld in zijn zak gestoken.

De partij gaf hem voor die uitzendingen een maandelijkse subsidie. De partij betaalde dus ook de boete. Met het vooruitzicht op een drooglegging door de Raad van State, besliste de partij de subsidie aan Verstrepen stop te zetten. Dat was de druppel die bij Verstrepen de emmer deed overlopen. De uitleg over zijn voorstel voor een parallelle partij naast het Vlaams Belang dat door voorzitter Frank Vanhecke en zijn entourage (Verstrepen bedoelt Marie-Rose Morel) gekelderd werd, is een achteraffe uitleg.” De reden voor zijn overstap ging bij Verstrepen enkel om macht, geld en jaloezie.

Het Vlaams Belang deed veel voor Jürgen Verstrepen, maar misschien had de partij toch nog iets méér moeten doen, misschien hadden ze hem het verschil moeten leren tussen nazieliedjes en oude Vlaamse liedjes zoals ‘Vliegt de Blauwvoet -- storm op zee’. Maar nee, het duurde niet minder dan vier jaar vooraleer Jürgen dacht door te hebben dat er nazieliedjes gezongen werden. En als het dan al nazieliedjes waren, die dan logischerwijs in het Duits moeten zijn geweest, dan vraag ik mij weer af waarom het vier jaar duurde vooraleer Jürgen, als halve Duitser, het eindelijk doorhad dat het om nazieliedjes ging.

En verder vraag ik mij ook af in welke obscure groepjes hij dan verkeerde, want hij moet zowat de enige zijn van de mensen die ik goed ken bij het Vlaams Belang (en dat zijn er toch heel wat), die ooit nazieliedjes heeft gehoord. Maar kom, na vier jaar zoeken zal hij wel eens een nostalgische idioot gevonden hebben.

Uitgerekend Jürgen zou moeten weten dat Filip Dewinter, een hartsgrondige hekel heeft aan nazi’s. Dewinter, die Verstrepen altijd de hand boven het hoofd heeft gehouden, wordt nu via Verstrepen’s boek op een gemene wijze geviseerd. Maar de verkiezingen naderen en de vuile spelletjes worden terug bovengehaald. En vuile streken uithalen is iets waar Verstrepen bijzonder goed in is.

Vanaf 2000, nog vooraleer ik lid was van het – toen nog – Vlaams Blok, was ik nogal actief op het forum van Jürgen Verstrepen en samen met nog een paar mensen, samen met o.a. ook (alias) thePiano, zorgden wij er voor dat zijn forum bekend werd. Iedereen schreef onder een alias en mijn naam op het forum was Vicky. Na een hele tijd spraken alle forumdeelnemers af om elkaar eens te ontmoeten en samen een glas te drinken.

Jürgen zou zelf ook meegaan, liet hij weten. We spraken allemaal af op een zaterdagavond ergens in Antwerpen. Het was best leuk om de anderen te ontmoeten en een gezicht te kunnen kleven op nicknamen van zowel links als rechts. Mensen die je tenslotte al een paar jaar virtueel kende. Geen links/rechts polemiek maar gewoon praten over van alles en nog wat. Toen Jürgen Verstrepen kwam binnenwandelen dachten we dat hij zich gewoon gezellig bij ons zou zetten, net zoals zijn hoofdmoderator Maarten Malaise ook deed. (En waardoor deze later zijn huidige vriendin, Mimount Boesakla heeft leren kennen die ook af en toe meeging).

Nee, Jürgen bleef staan, dronk misschien één glas en vertelde terloops dat hij van plan was in de politiek te stappen. Hij zou in Antwerpen met een eigen partij beginnen, zei hij.

Plots vroeg hij aan vier mensen, waaronder ik (alias Vicky) en Hugo Van Minnebruggen (alias thePiano) onze echte namen en adressen, want, zei hij, wij hadden hem en zijn forum groot gemaakt en hij zou ons een geschenk opsturen. Wij waren goedgelovig en vonden dat best wel sympathiek, dus schreven we met ons vieren onze naam en adres op een papiertje dat Jürgen Verstrepen ons bereidwillig gaf. Wij hadden nooit gedacht dat dit verraderlijk stuk ongedierte onze namen zou doorspelen aan staatsveiligheid. Maar al brengen de ratten het uit, jaren nadien, tijdens een felle discussie op politicsinfo, waar zelfs Van Rossem zich kwam mee bemoeien, kwam de waarheid aan het licht.

Het zou ons te ver leiden om de hele discussie hier uit de doeken te doen, de aanstoker is trouwens inmiddels overleden aan een hartaanval toen hij op het strand van Marbella door de politie werd aangehouden. In ieder geval betrok die persoon mijn echtgenoot in de discussie, die hij van haar noch pluimen kende, niet politiek actief is en al zeker niet deelnam aan één of ander forum.
Gelukkig heeft ons bedrijf het appartement van Van Rossem in Brussel ingericht en kon ik hem op die manier duidelijk maken dat die kerel een leugenaar was. In die – toch wel zeer zware discussie – mengden zich nog een paar mensen die we nog nooit hadden gehoord of gezien op het forum.

jpr


Daarna bleef ik nog even via e-mail corresponderen met van Rossem en kwam ik te weten dat Jürgen Verstrepen het in zijn broek deed als Van Rossem zijn dossier over Jürgen zou opentrekken. Hij drong er op aan dat ik hem zou bellen en gaf mij in vertrouwen zijn GSM-nummer want alle andere nummers werden afgeluisterd, zei hij.


jpr1jpr3


jpr2
Ik belde niet, ik was niet zeker of ik het kon vertrouwen en wou mijn telefoonnummer niet prijs geven. Ik belde integendeel stomweg naar Maarten Malaise en vroeg hem om uitleg. Zijn naam was Haas en hij wist van niets… Maar hij belde mij even later terug met een vraag van Jürgen Verstrepen bij mij thuis afluisterapparatuur mocht komen plaatsen vooraleer ik naar J.P. Van Rossem zou bellen.

En dat was voor mij bewijs genoeg dat er iets niet pluis was. Bovendien ging mij dat te ver en vond ik ondertussen na enkele mails dat Van Rossem best wel eerlijk overkwam. Iemand recht voor de raap en daar hou ik wel van. In ieder geval eerlijker dan Verstrepen die iedereen misbruikt voor eigen eer en glorie.

De discussie op politicsinfo ging ondertussen zonder mij verder, maar ik kreeg nogmaals de bevestiging. Jürgen verstrepen was een verklikker bij staatsveiligheid en hij verkocht de identiteiten van mensen die hem bekend hebben gemaakt. Van mensen die hij zelf heeft gevraagd om op zijn forum te schrijven.jpr4 001
jpr4De informatie kwam niet van de site , maar werd gewoon doorgespeeld door Jürgen zelf. Ik was echter die hele heisa beu, en liet het forum voor wat het was dat kort daarna verder deed zonder Jürgen. Ook daar werd hij aan kant gezet. Ik hoorde hem niet meer tot hij bij het Vlaams Belang kwam en een zeer goede plaats kreeg aangeboden bij de daaropvolgende verkiezingen.

Ik zag hem voor het eerst terug op het overwinningbal in Wilrijk waar hij het ook in zijn boek over heeft. Hij schrijft dat hij tegen Marie-Rose Morel zei “Als wij nu samen op de dansvloer gaan staan, wedden voor een fles champagne dat binnen x aantal seconden de fotografen rond ons hangen?”
Belachelijker kan niet. Eerst en vooral waren er toen al geen fotografen meer en de ‘vermeende’ journalist was gewoon een vriend die zich voor journalist uitgaf om hem in de maling te nemen. Het was trouwens een forumdeelnemer die schrijft onder de alias ‘Joppe’.

dyn006_small150_500_375_jpeg_46663_ed5dc1af7d9f12dd756a73f742360f50De waarheid is dat Verstrepen als een dartele hond rond Marie-Rose sprong en naar haar gunsten dong. Hij leek niet alleen op een dartele hond maar hij likte ook in haar oren als een hond aan een kluif en zijn handen waren overal. Ik denk dat ik nergens iemand met zo’n propere oren heb gezien die avond. Nochtans …je oren laten uitlikken door een hond kan de hersenen aantasten…
De aanwezigen hadden wel gehoord dat Jürgen 'vernieuwing' zou brengen, maar volgens mij hadden ze toch aan iets anders gedacht.

Hij schrijft in zijn boek dat ‘hij en Morel’ voor de rest van het Blok ‘de anderen’ waren. Dat klopt evenmin, zeker wat hem betreft die nog niets bewezen had. Van Morel wisten we dat ze niet op haar mondje gevallen was en dat ze op politiek gebied zeer onderlegd was. Wat ze al dan niet privé doet, zijn onze zaken niet. Met wie ze vriendschapbanden onderhoudt evenmin. Heeft ze een verhouding? Ik weet het niet en indien het zo was denk ik spontaan aan de woorden van een Franse president …et alors???? Zit Martens trouwens ook niet in een uitgesproken ‘gezinspartij’? Ik heb in ieder geval nooit iets gezien dat op meer dan een vriendschapsrelatie lijkt tussen Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel. Als ik al ooit iets gezien heb dat voor veel mensen niet door de beugel kon, dan is het bij Verstrepen geweest.


“Opportunisme is Verstrepen niet vreemd: terwijl hij aanvaard had de Antwerpse (VB-, red.) lijst te trekken, was hij al bezig te konkelfoezen met Jean-Marie Dedecker, schreef ’t Pallieterke.


dyn009_small150_162_210_jpeg_46663_139090235720188512e6a109368c8592Of Dedecker zo blij moet zijn met zijn horde misnoegde of jaloerse VB-overlopers blijft tot nu toe een open vraag. Professor Bouckaert trok in ieder geval een raar gezicht dat niets aan de verbeelding overliet toen men hem vorige donderdag tijdens de Vlaams nationale debatclub iets vroeg over Verstrepen. De Decker krijgt het zelf ook wat moeilijk nu hij wordt beschuldigd een tiental jaar geleden als judocacoach samen met de wielermanager Patrick Lefevre een sponsorvoorstel van Daikin, een producent van aircotoestellen in Oostende een commissie van twaalf procent te hebben geëist op de veertig miljoen Bef. die hij aanbracht. Of het klopt weet ik niet, maar Humo vond het blijkbaar toch interessant genoeg om er deze week een interview aan te wijden.

15:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

gans dat ldd dikke-nekken-clubje is totaal onbetrouwbaar. het is een samenraapsel van misnoegde overlopers. het gaat er in die partij niet om, om aan ernstige politiek te doen! het gaat alleen om afbraak! en ALS ze dan al eens een standpunt innemen kan je er alle kanten mee op! vlaming hier, waal ginder! republikein? laat me lachen! standpunt ivm splitsen bhv!?
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/379374/2008/08/13/Dedecker-Leterme-is-onbekwame-opportunist.dhtml

standpunt Boudewijn Bouckaert ivm "cordon" ! waarvoor trouwens OOK jmdd de deur achter hem toe trok hij vld verliet (buiten gezet werd?)
BOUCKAERT-INTERVIEW IN TERTIO
En nu heeft Boudewijn Bouckaert in het christelijke opinieblad Tertio een paar dingen gezegd die sommigen in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Eigenlijk wou Bouckaert een blauwdruk schetsen van een herverkaveld partijpolitiek landschap, waarbij er in Vlaanderen nog twee grote politieke partijen zouden bestaan: een centrum-links en een centrum-rechts blok. Dat laatste zou volgens hem kunnen bestaan uit de hele VLD, de hele N-VA, Vlaams Belang en de rechtervleugel van de CD&V. Iets wat ik BB hoorde herhalen nu precies één jaar geleden op een debat in Gent in aanwezigheid van de heren Annemans, Van krunkelsven, Ide, en Coveliers met als moderator peter de roover. waarna hij prompt werd teruggefloten door jmdd!
Vandaag weten BB en zeker jmdd van niets meer ! integendeel! uitroken!

voor wat jv betreft! eigenlijk weinig woorden waard! ik was getuige op het overwinningsbal samen met een aantal vrienden hoe hij als een geile hond (zat) achter MRMorel aanliep! En nu de schijnheiligaard uithangen in zijn boekske (dat ik niet zal lezen) vind ik van het vulgaire teveel!
Voor de rest heeft die man nog niets positiefs gepresteerd dan op allemans kosten zich bezatten, een beetje show verkopen en afbreken??(lees zijn blog). nu denkt hij van zichzelf, met zijn in alcohol gedrenkte hersenen, dat hij een enorme prestatie heeft geleverd door de campagne van het VB een beetje te hebben geboycot! wat een zielepootje! ach hij doet maar! een beetje publiciteit is altijd meegenomen.
dus beste Janice! niets om ons druk over te maken!

Gepost door: jos | 04-10-08

Janice, jij moet dringend eens een boek over Verstrepen gaan schrijven. Liefst nog voor de volgende verkiezingen, dat die LDD-luizenpartij uit elkaar spat... Ik wist dat Verstrepen hopeloos incompetent was, maar dat het zo'n rat was had ik nooit kunnen vermoeden.

Gepost door: Antichrist | 04-10-08

Volledig akkoord.... met Antichrist,,maar dan zou je Uw blog toch wat moeten afremmen om de TIJD te hebben om àlle relevante informatie...1)te bemachtigen, 2) op papier te zetten,, èn 3)om een (betrouwbare)drukker te vinden.
Misschien een soort team van betouwbare vrijwilligers bijeentrommelen om die zware taak tot een goed einde te brengen ?
Een gesprekje met een oude heer die jou de gele kanariepiet noemde bij een foto op z'n schrijfselsite zou misschien wel aan te raden zijn. (Zèlf kan ik niet helpen,, ik woon immers véél te van "van 't stad", maar die heer is 1.000% te vertrouwen

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 05-10-08

Wat is die Verstrepen meer dan Bertje Anciaux ? Voor mij zijn dat identieke tweelingen, op kap van de domme vlaming en dankzij de media, 2 succesvolle dikke zakkenvullers

Gepost door: Ovi | 05-10-08

Talk Radio Beste, ik ken Ver----- al van in de tijd dat hij nog radio maakte op radio Metropolis (Wilrijk) daar had hij zijn forlmule reeds uitgewerkt naar Amerikaans model. Ik belde hem regelmetig op om " mijn " gedacht te zeggen, op de actua van de week. Op gegeven moment vroeg hij mij voor wie ik stemde. Ik zei voor het Vlaams Blok, hij verschoot (hoorbaar) dat een luisteraar toen al vlakaf durfde te zeggen voor het Blok te stemmen. In de daaropvolgende maanden bleef ik bellen, en mocht steeds op antenne. Op zo een belmoment vroeg hij me eens te blijven hangen aan de lijn buiten de uitzending, dat deed ik ook.
Hij vertelde me dat hij politici naar de studio ging laten komen en dat de luisteraars dan vragen mochten stellen, en hij vroeg of ik voor het Vlaams Blok wilde komen. Daar ik nog geen mandataris was voor het Blok zei ik hem dat ik het woord niet mocht doen voor de partij, maar indien hij wou kon ik wel Gerolf Annemans of Filip Dewinter regelen voor hem. Gaat dat echt was zijn reactie, ik zei ja. Dan zou ik graag Dewinter hebben zei hij. Die zelfde zondag was de deal met Filip rond. Ik ben samen met Filip naar de studio gegaan in Wilrijk waar die toen 3 u vragen heeft beantwoord van luisteraars. Bij het afcheid zag ik dat het onmiddelijk klikte tussen die 2. Toen ik hoorde dat Ver---- naar het Vlaams Belang kwam was mijn eerste reactie : oh nee dat ze die maar niet binnen halen. achteraf zag ik hem op eens Vlaams Belang bijeenkomst, ik zei hem, verbaasd te zijn dat hij naar het V.B. was gekomen. Ach zei hij, ze gaan nog meer verschieten van mij. De rest van het " verhaal " is gekend. Ik heb nu nog spijt dat ik ooit Dewinter en Ver---- heb samengebracht.

Gepost door: Walter | 05-10-08

Op Angeltjes Beste, wat u schrijft over Ver---- en Marie-Rose Morel poste ik in de lop van de week reeds bij uw collega van Angeltejs. http://blog.seniorennet.be/angeltjes/ Vre---- was niet weg te slaan bij Morel, gelukkig ben ik niet de enige die dat zag.Mijn glazen bol zegt me dat de volgende " stunt " van Ver---- zal zijn " dat hij bedreigd wordt door het V.B. naar aanleiding van zijn {...boek...}

Gepost door: Walter | 05-10-08

Nu LDD in de peilingen groter is dan het VB, is het eens tijd om die LDD-mannen zwart te maken, blijkbaar.

Gepost door: Eduard | 05-10-08

De streep zal mee de ondergang van LDD bepalen,ook ik was aanwezig in de basiliek waar de Nationale debatclub een confrontatie tussen Jan Jambon(NVA),H.van Rompuy(cdnv)Rita de Bont(VB)en B. Bouckeart(LDD) modereerde.
Na het debat werd er aan de toog tussen pot en pint nog wat na gepraat over de toekomst van Vlaanderen ,en hoe iedereen dat zag.
prof.Bouckaert liet hierbij duidelijk in zijn kaarten kijken en vertelde dat hij lid was van de protestantse Loge (waar ook Annick de Ridder, L van Campenhout,enz,het liberale kliekje -ons kent ons- inzitten),en ja ,het was waar dat het VB beter in het cordon bleef wegens "hun slechte reputatie i.v.m. hun vreemdelingen standpunt",en verder "dat LDD nooit zou meedoen aan een forza Flandria waar het VB inzat" het idee van alle rechtse partijen op te heffen opperde hij ook ,dit is niet nieuw ,het is een oud idee van
Hugo Schiltz zaliger.
Ik heb hem toen vlakaf gezegd dat JM de Decker een mol is van het establischment en dat velen bij het VB dat reeds lang doorhebben,dus dat hij zich niet te veel illusies moest maken over het binnenhalen van overlopers,en diegenen die dat wél doen op postjes uit zijn, en later weer zullen terugkeren omdat het VB nooit zijn standpunten zal wijzigen zoals een JM de Decker die warm en koud tegelijk blaast als het over Vlaanderen gaat, eens de dit heerschap genesteld zit in de pluche bij zijn andere Loge vrienden , hij zich om Vlaanderen nooit nog zal bekommeren
als hij dat nu al zou doen.
Dat LDD zo gepromoot wordt op alle linkse zenders is ook geen toeval, de Loge bepaalt wie wat ,waar mag uitzenden,een duidelijk bewijs dat
De Decker een marionet is van dit selecte clubje
maffiosi wiens nazaten hun verderfelijke traditie zullen verderzetten,de streep past dus goed in dit clubje dat enkel op macht ,geld,en dictaat is ingesteld !zum kotsen,

Gepost door: lowieke staal | 05-10-08

Eerst en vooral geloof ik niet in peilingen bij een honderdtal mensen, de enige waarheidsgetrouwe peilingen werden vroeger gedaan door Frank Thevissen (de stemmenkampioen). Volgens De Gucht stemmen mensen op de partij die door de kranten als hoogste in de peilingresultaten gezet wordt. Het draait tenslotte allemaal om de perceptie.

En daarbij is Verstrepen gelukkig niet het boegbeeld van LDD, sommigen binnen zijn eigen partij zijn hem zelfs liever kwijt dan rijk. Ik zit in verenigingen waar mensen vanuit alle politieke strekkingen samen komen en tijdens een diner wordt ook gepraat.

Verder vraag ik mij af waarom er door sommige leden van LDD zo hard naar onze partij wordt uitgevallen als ze er toch niet bang moeten voor zijn.
Omdat het meestal 'malcontente' overlopertjes zijn?

Wij zijn niet bang, wij verheugen ons op een hoog stemmenaantal bij LDD, want dat zijn dan weer minder stemmen voor linkse partijen. Ik beklaag alleen Dedecker dat hij het moet stellen met zo'n achterban...

Bovendien was dit al geschreven vóór de peilingen en is het gewoon de waarheid en geen leugens zoals in zijn boek.

Gepost door: Janice | 05-10-08

Een boek schrijven? Nee, sorry, ik ga geen boek schrijven over iemand anders, noch over andere partijen.

Tegenwoordig schrijft iedereen een boek. Als ik al ooit een boek zou schrijven, en daarvoor ontbreekt mij de tijd, dan zal het gaan over de islam. Vooral over de fases die ze al hebben bereikt in Europa en hoeveel vrijheid wij daar al moesten voor opofferen.

Gepost door: Janice | 05-10-08

Klein, klein. Kleine mensen houden zich met mensen bezig, grote mensen met ideeën, dat is de gedachte die spontaan bij mij opwelt bij al dit geschrijf en gewrijf. Laat iedereen dat doen op het forum dat hem daartoe geschikt lijkt, maar door een ander te kleineren wordt ge zelf nooit groter, daar is meer voor nodig. Lieve mensen, Vlamingen, probeer ook eens goed te oordelen rekening houdend met de omstandigheden, en die zijn toch zo moeilijk op papier weer te geven, hoedt u daarvoor. Ontneem mij niet de 'goesting' om van mijn groots Vlaanderen met zijn zovele kleine mensen te houden. Belhamel Albert.

Gepost door: Albert Leenaerts | 05-10-08

Grote ideeën? Zoals mensen verraden bij staatsveiligheid bedoel je?

Gepost door: Marc | 05-10-08

Er werd mij gemeld dat er onder mijn naam in de reacties op Jurgen's blog wordt geschreven. Gelieve dat te laten a.u.b Als ik iets tegen hem te zeggen heb, zal ik dat zelf wel doen.

Gepost door: Janice | 05-10-08

Ergernis Lap, daar begint het al, misverstanden zijn nooit verstandig. Wat hebben grote ideeën in dit geval met de staatstsveiligheid uitstaan? Wat zijn de grote ideeën van Verstrepen? Om het spreekrecht uit te oefenen moet ge minstens iets te zeggen hebben, een boodschap brengen, anders geld de zwijgplicht om ons denken niet nog meer te vervuilen met allerlei geleuter. Als de staatsveiligheid zich moet inlaten met creaturen als een Verstrepen dan wens ik ze veel succes, ge weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Op Jurgens hoogte blaast de wind zo fel en het kleinste zonnestraaltje dringt blijkbaar niet in zijn hart door. Jammer, maar ik vrees het ergste voor hem, verlies van zelfrespect. Belhamel Albert.

Gepost door: Albert Leenaerts | 05-10-08

Jurgen kruipt op babysit Dit heb ik uit heel goeie bron: op dat weekeinde in Londen waarvan Verstrepen liegt dat Vanhecke er achter een boze Morel aanliep, was het in werkelijkheid Verstrepen die achter Morel liep, maar haar niet kon krijgen. Uit frustratie dook hij dan maar in bed met een 18-jarige babysit die één van de aanwezigen had meegebracht, en die vol bewondering was voor 'de bekende Verstrepen'... Misschien moet idd iemand eens het boekske schrijven van die meneer zelf...

Gepost door: Boodschapper | 06-10-08

Lap De zilverpapieren hoedjes zijn weer vanonder het stof gehaald. Straks is krijgen we hier nog de scoop dat Al Qaida wekelijks in Verstrepens keuken vergadert. En Van Rossem, het grote politieke talent wordt ook weer opgevoerd. Het zal voornamelijk zijn omdat deze veroordeelde oplichter zo'n betrouwbare indruk nalaat. VB of LDD, ik moet geen van beiden. Maar hoe VB nu staat te janken is grenst aan een onbeschrijfelijke zieligheid. Bon, en nu wachten op de delete-knop. Want kritiek valt hier duidelijk niet onder de vrije meningsuiting.

Gepost door: DV | 06-10-08

DEE VEE Kritiek is hier wél toegestaan,tenminste als die gefundeerd is,Van Rossem heeft zijn straf uitgezeten,natrappen is dan ook laag bij de grond,zullen we de boekjes opentrekken van de rood-groene fraudeurs en nepotisten ?we komen met tien blogs niet toe, en vrije meningsuiting?????????die van ons zijn ze al jaren aan het fnuiken tot en met schijnprocessen toe,maar ja elke mening is goed zolang ze maar uit één hoek komt zeker ?die van de po-co dhimmy's ,nu gij weer

Gepost door: lowieke staal | 06-10-08

Zielig, Deeveeke? Neem de spiegel weg en dan zie je geen zielig ventje meer.

Nog geen enkel woord is er vanuit het VB op dat leugenboekje, van dat overigens wél 'zielige ventje' die snakt naar media-aandacht gekomen.
En ik zou er persoonlijk nog niet over begonnen zijn mocht dat 'zielig ventje' niet steeds in de schijnwerpers willen staan door een hoop onzin neer te schrijven, en vooral zichzelf beter voor te doen dan hij werkelijk is. Valt Van Rossem niet in je smaak? Frankly my dear, I don't give a damn. Hij is misschien een rare en een linkse, maar in ieder geval een pak intelligenter dan jij.

Al Qaida in Verstrepen's keuken, laat ik voor jouw rekening. Zo te zien staan jullie qua complottheorieën op hetzelfde niveau.

Gepost door: Janice | 06-10-08

dévé
ergens op het blog van verstreep (enkele jaren terug) is er ooit eens een lijst van fraudegevallen gepubliceerd! men is gestopt aan ong. nummer 150.
toevallig waren het allemaal sossen en vld'ers.
over veroordeelde en vooral niet veroordeelde oplichters gesproken!

Gepost door: jos | 06-10-08

"De druiven waren te zuur" aan Marie-Tulp Forel haar fruitkraam......Ik wist niet van mijn eigen dat ik zo een jaloers liberaalke was.....

Gepost door: Jürgen Verzebrastrepen, Liberale Zoo | 07-10-08

het maakt voor een gestreepte baviaan niet uit in welke kooi hij zit ,als het maar opbrengt

Gepost door: lowieke staal | 07-10-08

GUINESS BOOK OF RECORDS eervolle plaats voor belgië. In het
GUINESS BOOK OF RECORDS kreeg belgië een ereplaats
WANT
we hebben de GROOTSTE KAZAKDRAAIER in ons midden.
Hij combineert het met een laffe uitstraling
en hangt vast aan een Ostendsche Brulboei!

Uiteindelijk toch nog iets om fier op te zijn!

(vanwege iemand die op de lijst VB voor JV stemde
en nu zeer kwaad is
-omdat VB zo 'n onbenul op zijn lijst zette,
-omdat JV zich op een dergelijk LAAGHARTIGE MANIER geprofileerd heeft.

Gepost door: Kevin | 10-10-08

Frank Thevissen in Knack - Het (ir)relevante verborgen seksuele leven van de homo politicus

'Hoe heet het boek waarin LDD-parlementslid Jurgen Verstrepen ingaat op de relatie tussen Marie-Rose Morel en Frank Vanhecke?', zo luidde afgelopen week één van de vragen van 'De Standaard Online Quiz' die onze kennis van de actualiteit test.

Het enige politieke boek dat in dit land nog moet worden geschreven heet 'Seks in de Wetstaat' vertelde een doorwinterde Wetstraatjournalist me ooit naar aanleiding van de affaire Dewael. In 2004 raakte via de pers bekend dat Patrick Dewael een buitenechtelijke affaire onderhield met VRT-journaliste Greet Op de Beeck. Een relevant nieuwsfeit zo bleek, want Op de Beeck stopte geregeld 'haar minister' een microfoon onder de neus. Deze politieke waakhond was in werkelijkheid het knuffelbeestje van de minister waardoor de privérelatie een professioneel-deontologische onverenigbaarheid inhield. En dus was het zaak om de affaire aan de grote klok te hangen.

Jurgen Verstrepen gaf zopas alvast de voorzet tot de hogervermelde boekentip. Eén pagina, volgens de auteur, verpakt in een bundel van 200 bladzijden met als titel 'Zwart op Wit', al had het boek - af te gaan op de vele perscommentaren - net zo goed 'Lik op Stuk' kunnen heten. Op die bewuste zinneprikkelende pagina wordt de vermeende buitenechtelijke liefdesaffaire tussen Vlaams Belang-politica Marie-Rose Morel en voormalig partijvoorzitter Frank Vanhecke uit de doeken gedaan.

Hoewel ... als taai gerucht hoort dit weetje zonder meer achteraan op het schap 'belegen berichten', want de pikante roddel gaat al enkele jaren mee en werd al verschillende keren kond gemaakt in de media. Wat spektakelwaarde betreft valt er dezer dagen beslist heter en actueler nieuws te sprokkelen in de omgeving van de Wetstraat. Het is daarom des te opvallender met welke gulzigheid dezelfde media - de kwaliteitskranten De Morgen en De Standaard op kop en minstens zo gretig als Dag Allemaal - opnieuw dezelfde kwakkel over de affaire Morel - Vanhecke uit het boek van Verstrepen opdisten en met een puberale opgewondenheid opbliezen tot een nieuwsfeit. Alsof de helft van het boek erover uitwijdde en de auteur als een Günter Wallraff met digitale opnameapparatuur onder de lattenbodems in de suites van de betere hotelketens was geraakt om de kwakkel eindelijk te registreren en daarmee zwart op wit te bewijzen.

Driewerf helaas, 'ik heb nooit in bed gelegen tussen die twee mensen hé', zo veronschuldigde Verstrepen zich in Dag Allemaal.

Dat het boek de lezer een blik gunt 'achter de schermen van media en politiek' bleek verder uit geen enkel verslag. Het zegt zo mogelijk meer over 'de media' dan over het boek. Voorspelbaar wellicht gezien de soms even genante als zorgwekkende verwevenheid die stilaan is gegroeid tussen sommige media en het politieke bedrijf, waarbij politici en journalisten samen op vakantie gaan, voor elkaar kokkerellen, elkaars boeken schrijven om nog maar te zwijgen over de journalisten die zelf de lakens delen of deelden met politici. Of dacht u dat Greet Op de Beeck een alleenstaand geval was?

Kritische, onafhankelijke en betrouwbare politieke berichtgeving dreigt stilaan even zeldzaam te worden als witte truffels. In vele gevallen lijkt het aanbevolen politieke journalistiek, net als bepaalde voedingsproducten, te voorzien van een waarschuwingslabel en een etiket dat de band tussen de politicus en de journalist in kwestie aan de mediaconsument duidelijk vermeldt.

Maar goed, we stellen vast dat verschillende media de gedateerde roddel over Morel en Vanhecke afgelopen week blijkbaar op grote schaal opnieuw als relevant 'nieuws' bestempelden. Ten tijde van de affaire Dewael - Op de Beeck heette het bij De Morgen nog dat men niet inzag waarom de redactie zou berichten over zulke privé-aangelegenheden. Vandaag en voor Morel geldt plotseling blijkbaar een andere maatstaf. Dat de affaire journalistiek relevant zou zijn omwille van de ondermijning van het familie-imago van de partij. Als verantwoordingsmotief, zonder meer een zwaktebod.

Anderzijds, wanneer mevrouw Morel haar politieke dossiers bovenhaalt geven diezelfde media opvallend genoeg zelden thuis en verschuilen ze zich consequent achter een 'cordon journalistique'. Ook bij het dagblad De Standaard kreeg mevrouw Morel nog niet lang geleden onverbloemd te horen dat de opinieredactie haar voorgestelde opiniebijdrage als 'irrelevant' bestempelde.

Met die veelbetekende journalistieke criteria in het achterhoofd hoeven van nu af aan affaires van identiek dezelfde strekking en hetzelfde dubieuze kwaliteitsgehalte als de door Verstrepen opgewarmde affaire Morel - Vanhecke niet langer met het laken der discretie te worden toegedekt of van enige bewijskracht voorzien. In het kader van de pluralistische informatieopdracht van de media kan de smeuïge jacht zonder schroom geopend worden op Guy Verhofstadt, Hilde Vautmans, Kathleen Van Brempt, Bruno Tobback, Caroline Gennez, Steve Stevaert, Inge Vervotte, Yves Leterme, Hendrik Bogaert, Bart Somers, Anissa Temsamani, Annick De Ridder, Ludo Van Campenhout, om maar enkele namen te plukken uit de rijk gevulde mand die in dit verband regelmatig opduikt ... en niet te vergeten Jurgen Verstrepen zelf. Op die manier kan er bovendien enige variatie worden aangebracht in de seksuele appetijt van sommige media. Misschien is 'Seks in de Wetstraat' wel iets voor Goedele? Over haar circuleert trouwens ook een pittige politieke seksroddel in Wetstraatkringen. Uiteraard zonder bewijsstukken en zonder de minste relevantie, hoewel.

Het jachtseizoen opent trouwens op 15 oktober. In het kader van de afgeleverde proeve van grensverleggende politieke journalistiek bij de persvoorstelling van Zwart op Wit, kunnen de wildroosters voorgoed worden verwijderd en kan de journalistieke klopjacht van het verborgen seksuele leven van de homo politicus ongestoord worden ingezet. Politici als opgejaagd, aangeschoten wild: alvast smakelijk lezer, zelfs al proeft het af en toe als opgewarmde kost.

Frank Thevissen, communicatiespecialist

Gepost door: Janice | 10-10-08

Ik ben één van die personen waarvan Jurgen de naam en het Adres moest hebben om zogezegd een geschenk naar toe te sturen. (Nooit iets gezien!)
Ik heb nog wel ergens de foto's van die eerste bijeenkomst liggen.

Verstrepen is gewoon intrigant, bij de LDD zullen hun ogen ook nog wel opengaan, op het moment dat hij trots naar links oversteekt en roept dat hij de langste uncercoveroperatie uitgevoerd heeft in België.

Gepost door: Eén van die 4 | 23-11-08

En ,... Zeggen dat ik voor deze meneer ben gaan plakken met de verkiezing,hopelijk kom ik hem in Wilrijk niet tegen,het loopt slecht af vrees ik ,mezelf kennende,hij heeft trouwens aan F.van Gaever ook handenvol geld gekost toen deze zijn Zwart-wit radio wilde sponseren,toen van Gaever met het dure gehuurde promotiemateriaal bij de streep aan de deur stond gaf deze niet thuisen meed hij Freddy als de pest,trouwens heeft hij zijn schulden aan het VB al vereffend? bij mijn weten niet,triestig manneke heel de streep

Gepost door: lowieke staal | 24-11-08

De commentaren zijn gesloten.