07-10-08

Communautaire dialoog tussen de gewesten

Morgen begint de communautaire dialoog tussen de gemeenschappen. Eigenaardig genoeg worden 6 van de 12 plaatsen ingenomen door Brusselaars. Drie Franstaligen (waaronder Vlamingenhater Mangain van het FDF). De drie Vlaamstalige Brusselaars zijn Guy Van Hengel (Open VLD) – Steven Vanackere (CD&V) en de baas van het minipartijtje met de nieuwe naam VL.Pro - Bert Anciaux .

Amper twee – Jean Claude Marcourt (PS) en André Antoine (CDH) maken deel uit van de Waalse regering. Nu de Wetstraat in de ban is van de financiële crisis willen ze zeker niet met een groot mediamoment het signaal geven dat de communautaire onderhandelingen voor hen een belangrijk thema zijn, lieten de Franstaligen al weten.

Kris Peeters wil van meet af aan duidelijke afspraken maken zegt, hij. Hij wil ondermeer zekerheid krijgen dat er nog voor de regionale verkiezingen van juni volgend jaar ‘deelakkoorden over bepaalde aspecten’ kunnen geboekt worden. Over welke aspecten het gaat vertelde hij er niet bij.

Dirk Van Mechelen, die ook deel uitmaakt van het team onderhandelaars wil dan weer het vertrouwen met de Franstaligen herstellen.

Vlaanderen stuurt niet veel mensen naar de vergadertafel waar we iets mogen van verwachten.

Ik hoop het in ieder geval niet, maar ik vermoed dat het weer toegeven zal worden langs Vlaamse kant, zoals Vlamingen tenslotte al 175 jaar lang doen.
Eigen bevoegdheden zijn nog niet voor morgen en als er al bevoegdheden komen, zijn het er zoals in het verleden. Vlaanderen kreeg de bevoegdheid om zoveel flitspalen te plaatsen in Vlaanderen als ze zelf wilden en daarvoor bemoeide Vlaanderen zich niet meer op federaal niveau met de wapenverkoop van FN. Die bevoegdheid om wapens te verkopen aan ‘prille democratieën’ bleef in Wallonië.

Meer dan de helft van die boete-inkomsten vloeien echter terug naar Wallonië en Brussel.

En blij dat ze waren in Vlaanderen…

15:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Komt niks van Ruim 40 % ( 15% VBL - 12% LDD - 8% NVA - 6% Groen )van onze Vlaamse bevolking is niet eens vertegenwoordigd. Mooie democratie is dat!

Gepost door: pol | 07-10-08

Democratie!
"It has been said that democracy is the worst from of government except all those other forms that have been tried from time to time." zei Churchill.

Ik denk dat ons land bezig is één van die "other forms" uit te proberen, want democratie is hier ver te zoeken.

Gepost door: Janice | 08-10-08

24% VB, 6% ldd, 7%nva 6% groen! dus idd meer dan 40% van de vlamingen word uitgesloten.
met de zacht gekookte eieren die aan de tafel gaan zitten kunnen we slechts hopen dat de walen 'non' blijven zeggen!

Gepost door: jos | 08-10-08

De commentaren zijn gesloten.