09-10-08

Gij zult niet stelen...

18Mag iemand die honger heeft eten stelen zonder daarvoor gestraft te worden? Het eerst vragen lijkt mij nog altijd beter dan het te stelen. Maar of je daarvoor gevangenisstraf moet krijgen lijkt mij toch wel heel zwaar. We leven tenslotte niet meer in de jaren ’30, toen vloog je zelfs al in de bak voor het stelen van een appel. Toen was er natuurlijk nog veel plaats voor het 'eigen volk'.

Mag een 50-jarige alleenstaande vrouw, die geen geld genoeg heeft om zich te verwarmen een beetje aardgas stelen? Volgens de correctionele rechtbank van Dendermonde niet. Zij veroordeelden een 50-jarige vrouw tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 1100 euro om dat ze in de twee koudste maanden van 2006 tot 2007 aardgas had afgetapt bij de nutsmaatschappij die elk jaar miljardenwinsten maakt.

Je kunt in dit land dus beter iemand brutaal overvallen, verkrachten of vermoorden dan een beetje te stelen uit pure wanhoop, want een moordenaar wordt meestal vrijgesproken of mag na verhoor ‘beschikken’. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van je herkomst en je leeftijd. Een 50-jarige sukkel van hier is dan in dit geval natuurlijk altijd de pineut, want voor haar stond uiteraard geen enkele beroemde tv-ster-advocaat klaar.

01:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.