12-10-08

Rita De Bont

vbm_200810Als Leterme de begroting rond krijgt opent hij dinsdag 14 oktober het parlementaire jaar.
Geen eenvoudige klus.

Na de aanslepende politieke crisis kwam er nog eens een financiële crisis bovenop.Het gevaar is dat deze financiële crisis uitmondt in een economische crisis.In Nederland is men er vrij gerust in dat dit voor hun niet het geval zal zijn. Zij hebben de financiële crisis immers aangepakt met een groot “oranjegevoel”, nationalistisch, waardoor ze er volgens minister Wouter Bos nog versterkt kunnen uitkomen.Onze (?) Didier Reynders had er uiteraard als Franstalige liberaal geen enkel probleem mee om, na een kapitaalinjectie, het Belgisch kroonjuweel Fortis uit te verkopen aan Frankrijk.Dat was toch ook de bedoeling in 1830?

Belgisch nationalisme bestaat immers niet.
Spijtig genoeg zijn het wel enkel volksgebonden nationale staten die de belangen van hun burgers kunnen beschermen tegen het mondiale groot kapitaal.
Vlaanderen moet vandaag meer dan ooit verder op eigen kracht. Nadat men de financiële wereld heeft opgedeeld en verdeeld tussen Nederland en Frankrijk kan men eveneens het land zelf opdelen. Alleen als de communautaire dialoog van gemeenschap tot gemeenschap zich over deze boedelscheiding buigt heeft hij enige zin.

Het is wel een schande dat 40% van de Vlamingen niet vertegenwoordigd zijn bij deze dialoog.
De traditionele partijen willen onder elkaar nogmaals het zoveelste compromis uitwerken om België te redden.
LDD dat hieraan ook (nog) niet deelneemt zegt: “Met België als het kan, zonder België als het moet”. Hiermee kunnen ze nog alle kanten uit.
N-VA zegt: “Met CD&V als het kan, zonder als het moet”, maar CD&V zweert bij het Belgische model.
VB zegt: “ Op eigen kracht”, omdat het moet… in het belang van Vlaanderen.Rita De Bont
12 oktober 2008

14:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

wat doet ne rechtse op een links systeem??????

pijn in het hart???

Gepost door: geert | 12-10-08

Interresante artikels Lees hieromtrent de artikels van Gerolf Annemans,
http://www.gerolfannemans.org/a/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1.
Hieruit volgende alinea:
In een periode waarin de staat en de staatsstructuur de enige baken en zekerheid zijn, is de Vlaamse spaarder andermaal en meer dan ooit de klos, ondergeschikt aan een staat die de zijne niet is en kan zijn. De van Franse invloed doordrongen Belgicistische haute finance kan de financiële stabiliteit niet garanderen. Een doortastend optreden, zoals in Nederland en Duitsland, is noodzakelijk. Dit kan alleen in een volwaardige Vlaamse staat.

Prachtige waarheid toch!

Gepost door: pol | 12-10-08

Nog wat lekkers ! http://www.visionair-belgie.be/ zie artikel ---)
De ultieme moraal van het Fortis-verhaal (10/10/08)

Gepost door: pol | 12-10-08

Geert Wat bedoel je?

Gepost door: Janice | 12-10-08

site van geert duidelijk in het bezit van één halve hersencel,en die werkt nog in shiften, en ik dacht dat ik af en toe een fout schreef,er is nog hoop voor mij

Gepost door: lowieke staal | 13-10-08

Een zeer verhelderende reactie op blog verstrepen van een zekere tristan en mijn antwoord daarop.

Die Tristan lijkt nogal goed op de hoogte. Hij kan ons misschien eens uitleggen hoe ldd het in Vlaanderen economisch draaiende gaat houden en in de dwangbuis belgié (solidarité=ong.25.000.000 euro/dag naar de bodemloze putten ...)blijft zitten?

En hoe zit dat nu Tristan:
is Jmdd nu een republikein of niet
gaat hij nu in de walen een partijtje stichten of niet
wil hij het cordon of niet
gaat hij voor vlaanderen onafhankelijk of niet
gaat hij aan de brusselaars toegevingen doen ivm bhv?
Of mag de kiezer dat niet weten? Zou hij eventueel kunnen afgeschrikt worden ?


Antwoord van tristan:
Tristan weet het wel, maar vrije meningsuiting wil zeggen dat je alles hier mag zeggen wat je wil, maar dat wil ni zeggen dat werkende mensen (ja ook in het weekend) niet onmiddellijk op uw gezwam moeten reageren hé.

Maar goed betreft onze economie, de sociale vlaktaks is geen slecht idee, (reeds voorgesteld door Alexandra Colen ten tijde van jmdd bij vld maar verworpen) één belastingstarief op het inkomen, voor iedereen gelijk!! Geen aftrekposten.
De belasting op verbruik de bovenhand geven op inkomsbelastingen, geen slecht idee. Ook niet ideaal, maar de consument heeft dan zijn eigen verbruiksgedrag rechstreeks in de hand. Het drastisch laten dalen van de vennootschaps belasting,zodat de overheid dit niet langer moet compenseren naderhand, met allerhande subsidies. Ondernemen wordt ineens een stuk aantrekkelijker. Het drastisch verminderen van het ambtenaren bestand, door natuurlijke afvloeiingen niet te vervangen, indien niet noodzakelijk. De staat moet het Goudengids principe toepassen, afgezien van kerntaken, als openbare veiligheid e.d. Moet ze geen taken doen waarvoor in de privé een markt is, (ja ook de post en het De Lijn bvb...)

(hier wordt het pas echt interessant)

Wat betreft uw overdrachten naar Wallonië. Die moeten inderdaad op termijn stoppen. De regio's moeten verantwoordelijkheid opnemen voor hun eigen welvaart. Uiteraard bekom je die ontvoogding niet, door met een Vlaamse Leeuw te gaan zwaaien en uw korte broek op te trekken. Ook niet door in Tervuren een hek voor een tram te zetten. Een zelfstandig Vlaanderen zal er komen, die trein is niet meer te stoppen. Maar dit zal gebeuren in stappen en doordacht, een confederatie is hierin de eerste logische stap. Het zal een Vlaanderen binnen Europa moeten worden. Dus zal Vlaanderen afhankelijk zijn van de economische conjuctuur in zijn buurlanden. Ook Wallonië. Het is dus onze taak om bij een boedelscheiding geen ontwikkelingsland naast ons te krijgen. Dit kan door een geleidelijke afbouw, van de transfer, met een duidelijk tijdschema en resultaat verbintenis. Dan weet Wallonië op wat ze nog kunnen reken vanuit Vlaanderen, hoe lang nog, en wat ze moeten bereiken om de transfers het jaar daarop nog te krijgen. Als de regio in gebreken blijft, zijn er sancties! Geheel of gedeeltelijke inhouding van de transfers. Ver weg van het droombeeld van jullie onafhankelijkheid, een mars op Brussel met Vlaams Leeuwen zit er dus ni in.


Maar deze vorm van boedelscheiding zal Vlaanderen op termijn beter maken. In plaats van door een éénzijdige onafhankelijkheid, die naast de bankcrisis nu, nog eens een paniek reactie op de beurs zal veroorzaken.

Dit wordt een proces van lange adem, maar zeker een proces dat dient volgehouden te worden. Een eerste ontvoogding van de regio's is hier een must, een confederatie is de juiste tussen stap volgens mij.
Geplaatst door: Tristan | 13 oktober 2008 at 12:17


Antwoord ........
dat wordt een proces van lange adem zegt triestan! niet met een vlaamse leeuw en met korte broek...

jaja! die lange adem dat kennen we zo al stilaan! maar intussen ligt dit land apegapend naar adem te snakken. alle kassen leeg, een begroting die aan alle kanten rammelt, schulden dat het niet meer mooi is, (dank zij de vorige regering(en)vld en co), die hetzelfde liedje zongen als triestan nù ! die hier de boel verziekten met regularisaties aan de lopende band die het land nog verder in de ellende storten...(niewaar jmdd) ! en dan komt hier triestan vertellen dat de "overdrachten" langzaam en doordacht afgebouwd moeten worden! met een welbepaald schema en resultaatverbintenis! laat ons niet lachen man.
leg maar eerst eens uit hoe gij tot zulk akkoord gaat komen met de wallonen om langzaam af te bouwen!
zolang "onderhandeld" word met de wallonen komt daar NIETS van in huis! die mensen zijn voor geen enkele rede vatbaar, zoals ge misschien (niet??) weet!
maar wat door uw reactie wel duidelijk wordt, is het feit dat ldd geen haar beter is dan de tjeven en de vld! een belgicistische filiale van de vld, dat de schijn ophoudt vlaming te zijn maar zonder de leeuwevlag uit te steken! dat is het enige verschil met de tjeven! maar evengoed of nog beter muilentrekken. met zulk programma kwam leterme ook naar de verkiezing en won 800.000 voorkeurstemmen! het resultaat zien we vandaag! we zullen dus met het ldd programma (als de burger uit het spelleke van de tjeven niets heeft geleerd en van ldd niet doorziet) nog maar eens een paar jaar verder sukkelen!

maar toch bedankt voor de glasheldere uitleg die ik misschien nog wel op enkele blogs zal zetten.. want dan word een stukje van het ldd programma al wat duidelijker en weten ze welk "vlaams vlees" er in de kuip zit!
Op de andere vraagjes komt er misschien ook nog wel eens een verhelderend antwoord!Geplaatst door: ........... | 13 oktober 2008 at 13:24Gepost door: ......... | 13-10-08

Pas ontdekt Beste Mevrouw Laureyssens,
Ik ontdekte uw site pas gisteren op aangeven van een collega. Dat artikeltje over de beenbreuk van minister Dewael vond ik wel een beetje verdacht. Ik vraag mij af of dit klopt.
Met vriendelijke groeten,
http://drs.punt.nl/

Gepost door: Drs. Johan Arendt Hapollati | 13-10-08

Meestal klopt de Wetstraatroddel wel. Bovendien stond het in een paar 'niet politiek correcte krantjes'.

Gepost door: Janice | 13-10-08

Het Pim Fortuyn syndroom Ja, Tristan weet het allemaal zo goed.
Ik vraag mij alleen af welke mensen de vele postjes gaan bezetten bij een LDD overwinning. Tenslotte kan JMDD het niet allemaal alleen doen en ik weet dat dit probleem momenteel zijn grootste nachtmerrie is.

Gepost door: Janice | 13-10-08

DE GROTE FOUT VAN JMDD is dat hij - en hij alleen - denkt de klus te willen klaren!
Bovendien is er nog zijn minachting voor VB en zijn luis in de pels verstrepen!
roeg of laat breekt die hem wel zuur op.

JMDD denkt de klus alleen te kunnen klaren...
misschien ordt hij wel de klos!

Gepost door: Erwin | 14-10-08

Zou het nu niet beter zijn om 1 front te vormen ipv ruzie te maken en te stoken. Samen toch sterker dan alleen, met wie zou VB anders ooit kunnen of willen samenwerken...
Ik begrijp het niet meer.

Gepost door: steven tuylens | 14-10-08

De commentaren zijn gesloten.