17-10-08

Weeral een 'busincidentje'...

En weer werd een chauffeur van De Lijn in Antwerpen door twee allochtone mannen bewusteloos geslagen.

De 52-jarige buschauffeur mocht onderweg niemand laten opstappen en kreeg dat maar niet aan het verstand van een tweetal dat absoluut wou opstappen toen hij aan een rood licht stond aan het kruispunt van de Gemeentestraat en het Koningin Astridplein.

Een gevaarlijke plaats om passagiers te laten opstappen en tegen alle reglementen in, maar voor de chauffeur was het nog net iets gevaarlijker om het niet te doen. Want de twee ‘jongeren’ namen dat niet, want reglementen zijn meestal niet gemaakt voor hen en dat weten ze maar al te goed. Ze begonnen op de zijruit aan de kant van de chauffeur te trommelen met hun vuisten. Toen de chauffeur het raam opende sloegen ze de man.

De twee mannen gingen door het lint en bleven kloppen tot de chauffeur bewusteloos op zijn stuur viel, vertelde de getuige. Hij raakte ernstig gewond, onder andere aan de schouder. De getuige was overigens een zwarte en was behoorlijk beschaamd toen hij voor televisie zei dat de daders van Afrikaanse origine waren. De chauffeur werd afgevoerd naar het ZNA Stuivenberg ziekenhuis in Antwerpen en is buiten levensgevaar. De aanvallers konden ontsnappen. Behalve enkele mensen en die ene zwarte jongen die zijn verhaal deed voor televisie, verdween de rest van de passagiers zonder nog naar de chauffeur om te kijken. Behoorlijk moedig van die jongen, maar of hij nog veilig kan rondlopen daar in de buurt blijft een vraagteken.

Laat ons hopen dat de busbestuurder niet na een week sterft, want dan zal het vast en zeker weer niets met het ‘busincidentje’ te maken hebben. De man had dan gewoon een zwak gestel, was ziek, dronk en had het boek Vlaamse kerels van Hendrik Conscience in zijn boekenkas staan en was dus een extreem rechtse. (En dan is dat al veel minder erg, natuurlijk…)

UPDATE:
De busbestuurder zegt in een interview dat zijn belagers helemaal niet hebben geprobeerd om op te stappen. Zijn raam stond open en ze kwamen gewoon op hem af met zes mannen, waarvan er twee van hen op hem begonnen te kloppen.

04:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Iemand van De Lijn vertelde:

De agressie tegen tram- en busbestuurders van De Lijn neemt toe. De eerste acht maanden van dit jaar werden al 23 bestuurders in Antwerpen zo hevig belaagd dat ze niet voort konden werken. In héél 2003 ging het nog om 21 gevallen. Opvallend is ook de verschuiving van geweld van tram naar bus.

Gepost door: Janice | 17-10-08

Bange blanke mannen Enkele bemerkingen bij het busincidentje !
1) Het gewen-gevoel steekt al behoorlijk de kop op, de klop en vecht-partijen op het openbaar vervoer zijn al zo legio dat men zich nog nauwelijks opwindt over die éne afgetoekte chauffeur.Weet je , men windt zich op over weer een incident , haalt de schouders op ,en gaat over tot de orde van de dag.
2) Allé , kon die chauffeur de deur nu echt niet openen voor die mannen.Moest hij nu echt zwaaien met de heersende regels wat betreft stopplaatsen . Kleinzielig van die chauffeur .
3)Heeft diezelfde chauffeur het niet zelf uitgelokt . Vergeet niet , het waren per slot van rekening zwarten ! Het is toch geweten dat (volgens het CGKR dan toch) veel chauffeurs van de lijn allergisch zijn aan andersgekleurde medemensen.
4)Het slachtoffer zal wel niet volledig vrijuit gaan , denk ik , want waarschijnlijk sympatisant van rechts of het VB of zo . Hij zal de "beleefde" Afrikanen wel uitgedaagd hebben, wat kan men immers verwachten van die zwartzakken van het VB.
Inderdaad ,zeer moedig van die ene man , die , alhoewel zelf zwarte , getuigde dat de aanvallers allochtonen van "Afrikaanse" oorsprong waren .Het is toevallig de eerste en enige die duidelijk zei dat het om Afrikanen ging .Bij uitzendingen van de media VRT en VTM bleef dit feit blijkbaar angstvallig verzwegen .
Die bende "medeburgers" autochtonen en allochtonen die als hazen uit de bus wegvluchten "na de feiten " hebben overschot van gelijk. Zijn eigen hachtje riskeren voor iets waar de politie zelf nog niet zwaar aantilt , is om problemen vragen
Al dan niet bizarre opmerkingen ,vind je niet ? Toch niets meer of minder dan een vluchtige bloemlezing van cafe-praat bijeengesprokkeld op één avond .Soms inderdaad bange blanke man .

Gepost door: Theo | 17-10-08

Weeral een Vlaams-nationalistisch 'incidentje' Een tweetalig 14-jarig meisje uit Kapelle-op-den-Bos heeft 38 uithalen van een breekmes op haar linkervoorarm te verduren gekregen omdat ze op straat Frans praatte met een vriendin. Een van de leerlingen van haar school hoorde het gesprek en riep haar bij zich. Al snel werd Sara omsingeld. Het jonge meisje voelde zich bedreigd en trok het breekmes, maar dat viel in de handen van haar belagers.

Het Sint-Godelieve-Instituut, de school waar de aanval plaatsvond, wenst voorlopig niet te reageren. Volgens de directie gebeurde het incident buiten de school en na de schooluren en is de toedracht nog onduidelijk. "Samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding wordt deze zaak verder opgevolgd. Gezien de tegenstrijdige verklaringen omtrent de exacte feiten, wacht de directie de resultaten van het onderzoek door de lokale politie af vooraleer verklaringen af te leggen. We roepen andere betrokkenen ook op niets te zeggen tot er meer duidelijkheid is", klinkt het.

Gepost door: / | 17-10-08

Dat is even erg, maar waarom liep het meisje met een mes op straat? Wie haalde erst uit met het mes?
En wie waren haar belagers?
Een beetje mager voor een aanklacht tegen Vlaamse kinderen, hé? En daarmee wil ik niet beweren dat het allemaal engeltjes zijn, maar dit is toch wel heel erg dunnetjes.

Gepost door: Janice | 18-10-08

Theo, nu moet ik de VRT even bijspringen, want die Afrikaanse jongen getuigde in het VRT-nieuws.

Gepost door: Janice | 18-10-08

en wat lees ik in de gazet van jansens?
wanneer buschauffeurs zich willen verdedigen met een matrak (zoals er verschillende reeds rondrijden) worden ze aangeklaagd door de lijn en riskeren ze een gevangenisstraf van 1 jaar !
hoe noemen ze dat ?? de omgekeerde wereld ?
voor de rest krijgen ze wel zeer veel hulp van de lijn, maar dan wel nadat ze behoorlijk zijn toegetakeld !

o ja !.... de lijn vraagt chauffeurs.

Gepost door: jos | 18-10-08

altijd al zo geweest Ook ik ben een ervaringsdeskundige, dwz 11 jaar chauffeur bij deze grandioze maatschappij en al enkele keren werkonbekwaam geslagen. Ik moet wel toegeven dat de meeste incidenten gebeurden in de mooie stad Broekzele. Het is altijd hetzelfde liedje, de maatschappij weigert zich tegen de agressors burgerlijke partij te stellen zelfs als deze gekend zijn en er getuigen voorhanden waren(ik heb dit schriftelijk aan mij bevestigd door mijn directeur), indertijd nog de BOB heeft mij een halve dag gearresteerd omdat ik klacht dierf neerleggen, en als ik dierf te protesteren tegen deze zaken en voor mezelf opkwam nog een tuchtverslag van de directie!
Onnodig te zeggen dat ook ik sindsdien steeds gewapend mijn dienst aanvang, zoals trouwens de meeste collega's in brussel en ontelbare in Antwerpen. Ik kan ook uit ervaring zeggen dat effe zwaaien met een pepperspray of iets dergelijks als effect heeft dat de meeste agressievelingen meestal onmiddellijk weer afstappen!
En dan zich maar afvragen waarom de lijn nooit aan voldoende chauffeurs geraakt, en er zovelen na korte of lange tijd terug afhaken.
Misschien er eens aandenken om ons een gevarenpremie te geven, of nog beter een premie voor elke slag die we krijgen, zo zouden we ons loon goed zien omhoog gaan tijdens deze moeilijke tijden

Gepost door: lijntje | 18-10-08

Verdoemme Hoe lang gaat die rechteloosheid van onschuldige slachtoffers nog voortduren. Wanneer worden agressie en straatcriminaliteit eens ernstig aangepakt. Laten we ons meeslepen naar een rechtenlose maatschappij, waar corruptie en misdaad de drijvende krachten van de samenleving worden?
Verdoemme, verdoemme 'k zal mettertijd nog moeten emmigreren, want in zulke maatschappij gedij ik niet.

Gepost door: pol | 18-10-08

De laatste twee jaar heb ik dat al vaker gehoord, en een deel mensen die ik ken zijn al vertrokken. Naar Ierland, Spanje, Thailand, de VS en Costa Rica (waar het naar het schijnt een waar paradijs is).

Gepost door: Janice | 19-10-08

VRT Nieuws Janice , sorry , ik bedoelde het gesproken nieuws .

Gepost door: Theo | 20-10-08

Het busje komt zo.. ook nooit op zijn eindbestemming

Gepost door: lowieke staal | 21-10-08

De commentaren zijn gesloten.