27-10-08

Nieuwe moslimpartij in Antwerpen

Antwerpse allochtonen werken momenteel aan een nieuwe moslimpartij, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 vooral stemmen van Patrick Janssens en zijn Sp.a hoopt af te snoepen. De socialisten en Groenen zijn er dus aan voor de moeite om van deur tot deur stemmen te gaan ronselen of om vrouwen met hoofddoekjes op hun affiches te zetten.

Pamperen is dus niet meer voldoende voor de allochtonen om rood te stemmen. Zij willen meer, zij willen zeggenschap en vooral geen integratie.
Maar dat wilden in feite de socialisten en Groen! blijkbaar toch ook liever niet. Zij mochten wel dienen als nuttige idioten als lijstvulling, maar verder ging de rode liefde voor de nieuwkomers niet.

De nieuwe politieke formatie werd simpelweg MOSLIM gedoopt en de militanten rekenen door het hoofddoekenverbod op een zwaar succes binnen de islamgemeenschap. Ik vraag mij steeds weer af wat die mensen hier komen doen. Waarom zijn ze uit hun eigen land vertrokken als ze dezelfde gebruiken en tradities uit hun landen hier in het westen willen installeren? Waarom zijn ze dan niet naar andere, naar olierijke moslimlanden getrokken? Zou het kunnen dat de enige reden is, dat wij hier in het Westen ‘verzorgingsstaten’ zijn? Het wordt eindelijk tijd dat eens iemand gaat inzien dat democratie én verzorgingsstaat niet samengaan…

Daarnaast vinden de moslims dat het stadsbestuur te weinig initiatieven ontwikkelt om de achterstand van de allochtone gemeenschap binnen het onderwijs of op de werkvloer weg te werken. De achterstand van de allochtone gemeenschap ligt na 40 tot 50 jaar migratie enkel en alleen bij de eigen gemeenschap. Wie niet wil leren, spijbelt, de klas op stelten zet, leraren pest of erger - en verder via schotelantenne naar uitzendingen uit het thuisland bekijkt waar vooral Syrische haatprogramma’s tegenover het Westen te zien zijn en daarenboven geen steun noch degelijke opvoeding van de ouders krijgt, kan zich uiteraard ook later moeilijk nog aanpassen op de westerse ‘werkvloer’.

De mannen achter de nieuwe politieke formatie zijn Amir El Kebdani en Mohammed Sidi Habibi, die acht jaar geleden voor het toenmalige Agalev in de Borgerhoutse districtsraad verkozen werden. Omdat Fatima Bali van de groene partijleiding in 2000 geen schepen mocht worden, keerden ze hun Groene partij de rug toe. Fatima Bali is ondanks haar uitval naar Jos Geysels destijds (toen ze voor de camera riep dat ze in het vervolg zou stemmen op het Vlaams Blok), nog steeds bij Groen! en zetelt nu als schepen van cultuur in de Borgerhoutse districtsraad. Onnodig erbij te vertellen dat die cultuur, dan ook meestal niet onze cultuur is maar multikul.
Integendeel zelfs. Onze cultuur moet verdwijnen uit Borgerhout, zoals het standbeeld van Willem De Meyer uit het Te Boelaarpark.

15:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het heeft nog... lang geduurd eer het "van dattum" was. Nu nog afwachten welke reacties zullen komen van hun soortgenoten uit Klein-Azie. (misschien een islambis voor de toerken?).
Een grote vaart zal het waarschijnlijk niet lopen,, organiseren is hun sterkste kant niet en geld beheren?..nooit van gehoord ! (gedenk maar de rotboel met de moslimexecutieve.)
Anderzijds,,zal "de Pètrik" wel alle kleuren van de regenboog uitslaan als hij zal merken hoeveel stemmen dit gaat kosten aan de rooien.
Zelfs al ben ik geen Antwerpenaar, doch 'k wist reeds van kort nà de gemeenteverkiezingen dat de lievertjes moesten tevreden zijn met hun 6 (?) gemeenteraadsleden... en er niets méér in zat.
We wachten nu wel in spanning of dit punt aan de orde zal komen in Gent (volgende zondag)

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 28-10-08

De commentaren zijn gesloten.