28-10-08

50 miljoen euro voor Franstalig onderwijs in Vlaanderen

Vlaanderen spendeert 468 miljoen frank ter bevordering van zijn eigen verfransing

Publicatie: 27 oktober 2008 – VVO

BELGA - 21/10/2008

De Vlaamse regering zal tijdens de lopende legislatuur zo'n 50 miljoen euro hebben uitgegeven aan het Franstalig onderwijs in Vlaanderen. Dat berekende Vlaams parlementslid Luk Van Nieuwenhuysen (Vlaams Belang) op basis van een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a).

In de periode 2004-2009 zal de Vlaamse regering 50 miljoen euro hebben besteed aan het Franstalig onderwijs in de faciliteitengemeenten. Voor het afgelopen schooljaar ging het om een bedrag van 11,7 miljoen euro. "Of een goede 468 miljoen frank die Vlaanderen tijdens het schooljaar 2007-2008 heeft gespendeerd ter bevordering van zijn eigen verfransing", aldus Van Nieuwenhuysen.

Volgens Van Nieuwenhuysen heeft het beleid van de Vlaamse regering "gefaald". Er is geen oplossing voor het probleem van de taalinspecties in het Franstalige faciliteitenonderwijs en de ontnederlandsing is niet gestopt, meent Van Nieuwenhuysen.

Volgens de VB'er mikken de Franstaligen op "territoriale expansie ten nadele van Vlaanderen". "Dat de Vlaamse regering die ambitie met subsidies aan het Franstalig faciliteitenonderwijs blijft betoelagen is onbegrijpelijk. Meer zelfs het is misdadig", aldus nog Van Nieuwenhuysen.

10:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.