29-10-08

Plat Préféré: "Link tussen Hitler en forel verzonnen" (Joods Actueel)

ANTWERPEN 28/10 (BELGA) =
Het verhaal dat Adolf Hitlers lievelingskostforel met botersaus was, werd verzonnen door de programmamakers van deVRT. Dat beweert Michaël Freilich van het tijdschrift Joods Actueel in eenopiniestuk op de website van het tijdschrift.

Volgens Freilich bevestigt een goede bron binnen de VRT dat deprogrammamakers geen gerecht konden vinden dat gelinkt kon worden aanHitler, en hebben ze dan de lokale specialiteit van het DuitseBerchtesgaden gebruikt. VRT-woordvoerdster Diane Waumans ontkent deaantijging formeel en wenst niet te reageren.

De uitzending van Plat Préféré over Hitler werd maandag door de VRTingetrokken en zal dus dinsdag niet uitgezonden worden.

Redacteurs van Joods Actueel deden onderzoek en spraken met een Duitseprofessor die beweert dat Hitler vanaf 1938 een strikte vegetariër was.Volgens Michael Freilich bestaat er dan ook geen culinaire rechtvaardigingvoor het programma. "De ongevoeligheid die we de programmamakers verweten,is dus des te groter", zegt Freilich. "De mediabelangstelling maakteblijkbaar deel uit van een pervers plan om de show in de kijker tebrengen", gaat hij voort.

Bij de VRT ontkent men de beschuldigingen. "Dit klopt gewoon niet.Niemand heeft het programma gezien en we hoeven dan ook geenverantwoording meer af te leggen", zegt Diane Waumans
./.SAL

Ik vraag mij af wie er nu wakker van ligt of het Hitler’s lievelingskostje was of niet en waarom die forel nu precies in Berchtesgaden moest worden gebakken. Het is duidelijk dat de VRT enkel een groot deel van onze bevolking wou schofferen, en dan in het bijzonder de joodse bevolking die hier al een een duizendjarige geschiedenis van vervolging en uitmoorden heeft gekend.

02:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Echt schandalig van de VRT. Ze krijgen wat kritiek van die joden en meteen toegeven, waar gaat dat toch naartoe! alles wat niet politiek correct is breken ze direkt af!

Gepost door: H. Hendrickx | 29-10-08

Hoe zou U zelf reageren? Het idee om een gerecht te linken aan een beroemd of historisch bekende figuur is op zich geen slecht idee natuurlijk. Maar als die link gefantaseerd is en niet op historische gronden correct, dan is dat op zich al bedenkelijk. Als men dan in zulke situatie tevens voor bepaalde bevolkingsgroepen een massamoordenaar neemt en die daardoor banaliseerd, dan is men degelijk wel twee straten te ver gegaan. Terecht protesteert Michaël Freilich tegen deze gang van zaken. Ik zou het ook doen.

Gepost door: pol | 29-10-08

Inderdaad schandalig van de VRT dat ze het helemaal niet erg vinden om de joden te schofferen. Daar zijn ze de laatste jaren al ontzettend goed in gebleken.

Ik wacht nu met spanning op een uitzending over de profeet Mohammed en zijn voorkeur voor vrouwen (of kinderen).

Gepost door: Janice | 30-10-08

foei Janice De pedofiel Mo zomaar in een slecht daglicht stellen,en wat met vadertje Stalin de lieveling van het rode bastion aan de Reyerslaan ? moet nu alle borjst uit de balkan restaurants geprommoot worden ?ik vindt Meus een goede kok , jammer dat hij ook al weer gerecupereerd is door de rode maffia,jammer ik vond hem sympatiek.

Gepost door: lowieke staal | 30-10-08

EEN DRINGENDE VRAAG! Willen onze Joodse medeburgers ons meedelen welke programma's wij niet mogen zien (omdat zij er aanstoot aan nemen)?

Zo weten wij eindelijk wat kan en niet kan!

Gelukkig dat wij hier mensen hebben die ons op het rechte pad willen houden (of brengen).

Voorbeelden zullen zij zelf wel geven.

GELIEVE U NIET TE BEPERKEN TOT DE VRT, ook de andere zenders moeten dringend aangepakt worden.
Misschien een reden om hert onvolpreen "Joods Actueel" te laten verschijnen als dagblad.
Dan willen wij natuurlijk dat het ook met steun van de overheid wordt uitgegeven. Hallo Leterme, waren daar nog centen in die Ijslandse bank? Hier kunnen ze nuttig besteed worden.
Ondanks alle ellende van de laatste maanden wordt 2008 toch nog een goed jaar!

Hitler was inderdaad een dictator en massamoordenaar : over Stalin, Pol Pot, Mao en de ovele anderen zwijgen we maar, die kunnen rustig verder verheerlijkt worden! Wat zij deden raakt ons niet (zo leerde ik uit de wijze opvattingen van de hoofdredakteur).

Wat Kongo betreft (waar de dappere Belgen onder leiding van hun groote koning ook wel een en ander hebben aangericht): het moorden , verkrachten en platbranden kan daar rustig doorgaan, mede in de hand gewerkt door de grote vriend van paars, Kagame.
Misschien hebben de bloeddiamanten er wel iets mee te maken?

Gepost door: Erwin | 30-10-08

Wat ik maar niet kan begrijpen, is dat jullie lopen te zanikken dat de moslims onze cultuur beperken, maar als enkele omhooggevallen joden eens niet tevreden zijn, wordt een televisieuitzending geanulleerd en dat praten jullie dan nog goed. Het Vlaams Belang is mijn stem alvast kwijt. Misschien moet ik mijn vrienden, die ook al naar Jeanmarie De Deckker over zijn gegaan maar eens gaan vervoegen.

Gepost door: Roger | 31-10-08

Het gaat er niet over of er al dan niet iets mag gezegd worden over de joden, het gaat er over dat er 'alleen' maar iets mag gezegd worden over de joden en christenen of ongelovigen en nooit iets over de moslims. Nochtans valt daar wel een heel pak meer over te zeggen. Ik heb trouwens nog geen enkele jood iemand weten overvallen, geen enkele buschauffeur in elkaar weten slaan door een jood, geen enkele jood iemand weten verkrachten noch vermoorden en zelfs geen enkele jood als levenslange steuntrekker geweten. Bovendien hebben ze hier al een 1000 jarige Europese geschiedenis en dus veel meer recht van spreken dan om het even welke moslim die hier amper sedert de jaren '60 is komen aanwaaien maar het al hebben klaargespeeld om heel onze vrijheid van denken, spreken en handelen aan banden hebben gelegd.

Gepost door: Janice | 01-11-08

@roger @ Het Vlaams Belang is mijn stem alvast kwijt. Misschien moet ik mijn vrienden, die ook al naar Jeanmarie De Deckker over zijn gegaan maar eens gaan vervoegen.

dan kan je evengoed naar de VLD gaan, want daar is hij de mol van,opportunisten zitten er nu eenmaal overal,LDD is er enkel om het VB kapot te maken , nu alle andere middelen faalden,LDD is een linkse liberaal en zijn aanhang zijn logebroeders vooral b.Bouckaert ,hij heeft het mij zelf gezegd ,doe de streep mijn groeten ha ha ha

Gepost door: lowieke staal | 01-11-08

De Decker meent ten minste wat hij zegt ipv de een op de vingers te tikken en de ander mag dat dan plots wel.

Gepost door: Roger | 01-11-08

Democratie Het feit dat het protest oorspronkelijk van niet-joodse politieke gevangenen kwam en niet van jooodse gedeporteerden is niet zo duidelijk voor diegenen die met kaars en bril niet willen zien maar wel hun braakballen hier ongehinderd produceren. Ook alle columns in de kranten werden door niet-joden geschreven. Natuurlijk is de joodse gemeenschap hier gevoelig aan. Antisemitisme is een vreselijke ziekte en je kan beter voorkomen dan genezen. Welke andere bedoeling hadden de programmamakers dan andere mensen te schofferen in de hoop op polemiek die hogere kijkcijfers zou opleveren? En ja een democratie laat juist ruimte aan minderheidsgroepen. Een openbare omroep moet om die reden een dergelijke programmatie niet dulden. Geen enkele joodse medeburger in dit land heeft gevraagd om deze uitzending te verbieden. De VRT heeft ZELF besloten om niet uit te zenden, de imagoschade, ook internationaal, werd te groot. Na Dutroux haalde geen enkel bericht zoveel buitenlandse pers. Al eens nagedacht hoe dat komt?

Gepost door: G. Joris Brussel | 01-11-08

Antisemieten vindt men tegenwoordig vooral in het linkse kamp,ondanks hun egalitaire propaganda is voor hen niet iedereen gelijk , kijk ook maar eens wat ze in de naam van "gelijkheid" met het VB mogen doen,wat niet in het linkse dogma past zal vervloekt,beschimpt en aangevallen worden,ik herhaal het hier nog eens wie wind zaait zal storm oogsten,de Joden zijn nu weer 'fraudeurs en handelenvolgens de linkse apostelen in bloed diamanten, als de Joden massaal Antwerpen de rug toekeren wil ik nog wel eens zien wie er voor in deplaats gaat komen en of die ook zelfbedruipend zijn en economisch een meerwaarde betekenen voor onze stad,de invasie van profiteurs en criminelen is nog nooit zo hard gestegen op zulke korte tijd

Gepost door: lowieke staal | 02-11-08

Ik heb het gevonden! Enkele Joodse vrienden hebben mij beloofd dat ik hen dagelijks mag bellen.
Zij zullen mij zeggen wat ik 's avonds op tv mag zien. Dan ben ik tenminste gerust hen niet te kwetsen.
Het journaal (hebben ze mij gezegd) bekijk ik ook beter niet, want daar wordt regelmatig negatief bericht over de activiteiten van het Israêlische leger.
De Nederlandse zenders zijn ook niet goed want ook zij zijn te kritisch, en als je kritisch bent, lieg je altijd.

Gelukkig mag iedereen elke avond Familie en/of Thuis zien. En Lili & Marleen zijn ook toegelaten (zelfs in herhaling!).

Het is altijd oppassen voor kookprogrammas! Ook een zekere Piet H. zou niet zo hosjer zijn. Wat hij klaarmaakt, doet velen de haren ten berge rijzen. Vandaar de actie S.O.S. Piet.

Gepost door: Erwin | 02-11-08

Aub verheerlijk JMDD toch niet, zo'n vulgaire populist, ik ben beschaamd Oostendenaar te zijn!
Wat heeft hij al verwezenlijkt: NIETS! Veel wind,
dat is alles. Op iedereen zijn kap zitten maar behalve zijn "vlaktaks, die ook op niets trekt,
heb ik nog geen zinnig voorstel gehoord.
Bleiter Anciaux zou daar goed bij passen.

Gepost door: degroote | 02-12-08

@ Roger @De Decker meent ten minste wat hij zegt ipv de een op de vingers te tikken en de ander mag dat dan plots wel.

Al ziende blind zijn moet erg zijn!! JmDD is een MOL ,welk deel van deze zin heb je niet begrepen?
Misschien wat meer naar open debatclubs komen, en de adders onder het gras uitpulken,eens JmDD in de pluche zit gaat hij een kartel vormen met de nitwits van de VLD die heel het land om zeep hebben geholpen,de partij van het nepotisme en de vleesgeworden leugen,de Logemaffia, in Oostende zijn er al die voor een goed postje hun eigen moeder verraden, hopelijk voelt ge er U tguisGepost door: lowieke staal | 02-12-08

De commentaren zijn gesloten.