30-10-08

De wafelijzerpolitiek wordt weer toegepast

Vroeger was het zo dat wanneer Vlaanderen een investering deed, Wallonië ook voor 40 % van die waarde aan investeringen wou. Dat is dan ook de reden dat er in Wallonië stukken autowegen bestaan die doodlopen in een wei bijvoorbeeld.

Ik dacht dat dit was afgeschaft. Maar nee, omdat de Kredietbank kan rekenen op een overheidssteun om haar kernkapitaal te versterken met 3,5 miljard euro wil Wallonië ook iets in de plaats. Dexia en Ethias, die typisch als Belgisch kunnen worden omschreven waren voor hen niet genoeg. Ze eisten meer.
Maar omdat de Vlaamse ministers dreigden om de injectie van de kredietbank via de Vlaamse regering te laten gaan, kropen ze wat terug. Maar eisten even later toch nog een compensatie voor de steun aan een ‘Vlaams KBC’ in de vorm van steun aan een verlieslatend Waals bedrijf, Sonaca uit Gosselies. Een Waalse vliegtuigonderdelenbouwer die in moeilijkheden is geraakt door wisselkoersverliezen. Hij had zich daar niet tegen ingedekt zoals andere bedrijven wel hebben gedaan.

Terwijl de inbreng van de staat in KBC een investering is die de regering op termijn 1,5 miljard zal opbrengen, zou dat weggegooid geld zijn.Ik ben benieuwd wat de regering zal doen. Misschien kunnen we met ons bedrijf ook een paar miljoen vragen? We verkeren wel niet in nood, maar ’t is toch altijd mooi meegenomen.

Waar is de regering in godsnaam mee bezig, zeg? Zijn ze de tevergeefse miljardensteun aan de Waalse staalindustrie vergeten? Er is er maar één beter van geworden, Albert Frére, de rijkste Belg!!!

16:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

'k Zou wel eens willen weten... . 'k Zou wel eens willen weten:
*Waarom alle neuzen naar Parijs wijzen om een oplossing voor Fortis en Dexia te vinden.
*Waarom Vlaanderen altijd compensaties om de compensaties moet betalen?
*Waarom oplossingen in België steeds een latijns accent hebben.
*Waarom angelsaksische-germaanse oplossingen in België nooit goed zijn?

Daarom dat dit België nooit het land van de Vlamingen is en kan zijn.
Vlamingen, word wakker !
Volk wordt Staat !

Gepost door: pol | 30-10-08

De commentaren zijn gesloten.