30-10-08

Isamitische vreugde in Iran

"The financial crisis has spread to Europe now which makes us happy. The unhappier they are the happier we become.”
-Ayatollah Ali Janati, leader of Iran's Guardians CouncilTerwijl de meeste OPEC-landen zich ernstige zorgen maken over de dalende olieprijzen en de dalende olieconsumptie in het Westen, blijken er toch een paar zeer gelukkig te zijn met de financiële crisis in het Westen.

De Iranese top vierde zowaar een feest vanwege de globale crisis en zien hierin het beste bewijs dat ‘ongelovigen’ worden gestraft voor hun corruptie en hun liberale idealen.

ahmadjannati488Ayatollah Ali Janati, de leider van de Iranese Islamitische Raad, zei dat de financiële crisis: “zich heeft verspreid tot in Europa en dat maakt ons zeer gelukkig. Hoe ongelukkiger zij zijn, des te gelukkiger zijn wij.”_39205004_khamenei_body203
Ook de Iranese hoogste leider, ayatollah Ali Khamenei zei: “De Marxistische school stortte in elkaar en het geluid van de krakende liberale Westerse democratie is duidelijk hoorbaar”.
1


De Iranese president Mahmoud Ahmadinejad zei op zijn beurt, dat de reden van de westerse ondergang te wijten is aan hun gebrek aan vroomheid omdat ze god zijn vergeten . De ‘hard-line’ leider verklaarde dat de superioriteit van de islam met haar politieke en economische systeem boven de Westerse democratie staat en dat de financiële crisis het einde van het kapitalisme inluidt."Oh Americans, your rebellion is against yourselves….The time has come for Allah to declare war on you, oh usurers!”
-Hamas Prime Minister Ismail Haniyeh
Ook de eerste minister Ismail Haniyeh van Hamas, deed zijn duit in het zakje door die de financiële crisis te misbruiken om een oorlog aan te kondigen. “Oh, Amerikanen, uw rebellie keerde zich tegen u zelf… De tijd is gekomen voor Allah om u de oorlog te verklaren, oh woekeraars!!”

HMS05_afppp_aHamas en Hezbollah, een andere terroristische groep die gesteund wordt door Iran en verantwoordelijk voor het afvuren van meer dan 8000 raketten op Israël sedert Israël twee jaar geleden Gaza verliet, roepen hetzelfde.
En dit terwijl de Iranese slabakkende economie zelf voor veel ongenoegen zorgt binnen de islamitische republiek. Tijdens het driejarig bewind van Ahmadinejad stagneerde de economie en zorgde het regime voor meer dan 20% werkloosheid. De inflatie is 30%. Ondanks de kritiek van Iranese economisten verklaart Ahmadinejad dat hij een islamitisch banksysteem – gebaseerd op renteloos lenen - wil oprichten om de financiële crisis wereldwijd te laten overleven.

De overheidsuitgaven in Iran sprongen naar 89,6 % gedurende de laatste drie jaar onder het bewind van Ahmadinejad. Om dat te kunnen betalen heeft de president nog eens extra 3% taks ingevoerd op alle goederen. Dat lokte een staking uit bij de middenstand en bedrijven die niet meer was gezien sinds 1970.
Een Iranese economist zei dat deze staking een teken was van het enorme ongenoegen dat er leeft binnen de zakenwereld en de middenklasse tegen het beleid van Ahmadinejad.”

!cid_3329D0353AD147F980C9BEA00568A5B2@STAFNEWPCOndanks de enorme Iranese oliereserves, heeft Ahmadinejad plannen opgevat om het parlement te laten stemmen over een verhoging van 7 miljard dollar voor de afzet van geraffineerde olie op de internationale markt.

Tegen het einde van het huidige fiscale jaar zal de Iranese regering bijna 10 miljard dollar hebben gespendeerd uit de inkomsten van gasolievoorraden in het buitenland.Alhoewel Ahmadinejad zich niets aantrok van dreigende internationale sancties als Iran haar nucleair programma niet zou stopzetten, zouden de recente olieprijsdalingen er wel kunnen voor zorgen dat de de islamitische republikeinse plannen om het Midden-Oosten te domineren met de steun van terroristische organisaties tegen Israël en Irak vanzelf stoppen. Mustafa El-Labbad, directeur van het East Center voor regionale en strategische studies in Caïro (Egypte), zei: ‘Hun dominante regionale aanwezigheid zal weg krimpen’.Ahmadinejad heeft ook een persoonlijke BLOG

15:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.