30-10-08

De wafelijzerpolitiek wordt weer toegepast

Vroeger was het zo dat wanneer Vlaanderen een investering deed, Wallonië ook voor 40 % van die waarde aan investeringen wou. Dat is dan ook de reden dat er in Wallonië stukken autowegen bestaan die doodlopen in een wei bijvoorbeeld.

Ik dacht dat dit was afgeschaft. Maar nee, omdat de Kredietbank kan rekenen op een overheidssteun om haar kernkapitaal te versterken met 3,5 miljard euro wil Wallonië ook iets in de plaats. Dexia en Ethias, die typisch als Belgisch kunnen worden omschreven waren voor hen niet genoeg. Ze eisten meer.
Maar omdat de Vlaamse ministers dreigden om de injectie van de kredietbank via de Vlaamse regering te laten gaan, kropen ze wat terug. Maar eisten even later toch nog een compensatie voor de steun aan een ‘Vlaams KBC’ in de vorm van steun aan een verlieslatend Waals bedrijf, Sonaca uit Gosselies. Een Waalse vliegtuigonderdelenbouwer die in moeilijkheden is geraakt door wisselkoersverliezen. Hij had zich daar niet tegen ingedekt zoals andere bedrijven wel hebben gedaan.

Terwijl de inbreng van de staat in KBC een investering is die de regering op termijn 1,5 miljard zal opbrengen, zou dat weggegooid geld zijn.Ik ben benieuwd wat de regering zal doen. Misschien kunnen we met ons bedrijf ook een paar miljoen vragen? We verkeren wel niet in nood, maar ’t is toch altijd mooi meegenomen.

Waar is de regering in godsnaam mee bezig, zeg? Zijn ze de tevergeefse miljardensteun aan de Waalse staalindustrie vergeten? Er is er maar één beter van geworden, Albert Frére, de rijkste Belg!!!

16:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Isamitische vreugde in Iran

"The financial crisis has spread to Europe now which makes us happy. The unhappier they are the happier we become.”
-Ayatollah Ali Janati, leader of Iran's Guardians CouncilTerwijl de meeste OPEC-landen zich ernstige zorgen maken over de dalende olieprijzen en de dalende olieconsumptie in het Westen, blijken er toch een paar zeer gelukkig te zijn met de financiële crisis in het Westen.

De Iranese top vierde zowaar een feest vanwege de globale crisis en zien hierin het beste bewijs dat ‘ongelovigen’ worden gestraft voor hun corruptie en hun liberale idealen.

ahmadjannati488Ayatollah Ali Janati, de leider van de Iranese Islamitische Raad, zei dat de financiële crisis: “zich heeft verspreid tot in Europa en dat maakt ons zeer gelukkig. Hoe ongelukkiger zij zijn, des te gelukkiger zijn wij.”_39205004_khamenei_body203
Ook de Iranese hoogste leider, ayatollah Ali Khamenei zei: “De Marxistische school stortte in elkaar en het geluid van de krakende liberale Westerse democratie is duidelijk hoorbaar”.
1


De Iranese president Mahmoud Ahmadinejad zei op zijn beurt, dat de reden van de westerse ondergang te wijten is aan hun gebrek aan vroomheid omdat ze god zijn vergeten . De ‘hard-line’ leider verklaarde dat de superioriteit van de islam met haar politieke en economische systeem boven de Westerse democratie staat en dat de financiële crisis het einde van het kapitalisme inluidt."Oh Americans, your rebellion is against yourselves….The time has come for Allah to declare war on you, oh usurers!”
-Hamas Prime Minister Ismail Haniyeh
Ook de eerste minister Ismail Haniyeh van Hamas, deed zijn duit in het zakje door die de financiële crisis te misbruiken om een oorlog aan te kondigen. “Oh, Amerikanen, uw rebellie keerde zich tegen u zelf… De tijd is gekomen voor Allah om u de oorlog te verklaren, oh woekeraars!!”

HMS05_afppp_aHamas en Hezbollah, een andere terroristische groep die gesteund wordt door Iran en verantwoordelijk voor het afvuren van meer dan 8000 raketten op Israël sedert Israël twee jaar geleden Gaza verliet, roepen hetzelfde.
En dit terwijl de Iranese slabakkende economie zelf voor veel ongenoegen zorgt binnen de islamitische republiek. Tijdens het driejarig bewind van Ahmadinejad stagneerde de economie en zorgde het regime voor meer dan 20% werkloosheid. De inflatie is 30%. Ondanks de kritiek van Iranese economisten verklaart Ahmadinejad dat hij een islamitisch banksysteem – gebaseerd op renteloos lenen - wil oprichten om de financiële crisis wereldwijd te laten overleven.

De overheidsuitgaven in Iran sprongen naar 89,6 % gedurende de laatste drie jaar onder het bewind van Ahmadinejad. Om dat te kunnen betalen heeft de president nog eens extra 3% taks ingevoerd op alle goederen. Dat lokte een staking uit bij de middenstand en bedrijven die niet meer was gezien sinds 1970.
Een Iranese economist zei dat deze staking een teken was van het enorme ongenoegen dat er leeft binnen de zakenwereld en de middenklasse tegen het beleid van Ahmadinejad.”

!cid_3329D0353AD147F980C9BEA00568A5B2@STAFNEWPCOndanks de enorme Iranese oliereserves, heeft Ahmadinejad plannen opgevat om het parlement te laten stemmen over een verhoging van 7 miljard dollar voor de afzet van geraffineerde olie op de internationale markt.

Tegen het einde van het huidige fiscale jaar zal de Iranese regering bijna 10 miljard dollar hebben gespendeerd uit de inkomsten van gasolievoorraden in het buitenland.Alhoewel Ahmadinejad zich niets aantrok van dreigende internationale sancties als Iran haar nucleair programma niet zou stopzetten, zouden de recente olieprijsdalingen er wel kunnen voor zorgen dat de de islamitische republikeinse plannen om het Midden-Oosten te domineren met de steun van terroristische organisaties tegen Israël en Irak vanzelf stoppen. Mustafa El-Labbad, directeur van het East Center voor regionale en strategische studies in Caïro (Egypte), zei: ‘Hun dominante regionale aanwezigheid zal weg krimpen’.Ahmadinejad heeft ook een persoonlijke BLOG

15:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Luchtverkeer boven onze planeet

Ieder geel stipje is een vliegtuig.

KLIK HIER

14:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Eigen zak eerst…

Rusthuis broer Bert Anciaux krijgt miljoenen cadeau -

Broekzak/vestzakoperatie ---
de vestzak van Bert Anciaux en de broekzak van Jan Anciaux.In 1999 kreeg het Vlaams-Brusselse rusthuis De Overbron een subsidie van 6 miljoen Belgische frank. Op 20 maart 2008 werd een lening van 400.000 euro aan het rusthuis kwijtgescholden, een veel hoger bedrag. De broer van Vlaams minister Bert Anciaux is voorzitter van de raad van bestuur van De Overbron.

LEES HIER VERDER

De familie Anciaux heeft zich al zeer goed geïntegreerd in het linkse frauduleuze wereldje.

10:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-10-08

Plat Préféré: "Link tussen Hitler en forel verzonnen" (Joods Actueel)

ANTWERPEN 28/10 (BELGA) =
Het verhaal dat Adolf Hitlers lievelingskostforel met botersaus was, werd verzonnen door de programmamakers van deVRT. Dat beweert Michaël Freilich van het tijdschrift Joods Actueel in eenopiniestuk op de website van het tijdschrift.

Volgens Freilich bevestigt een goede bron binnen de VRT dat deprogrammamakers geen gerecht konden vinden dat gelinkt kon worden aanHitler, en hebben ze dan de lokale specialiteit van het DuitseBerchtesgaden gebruikt. VRT-woordvoerdster Diane Waumans ontkent deaantijging formeel en wenst niet te reageren.

De uitzending van Plat Préféré over Hitler werd maandag door de VRTingetrokken en zal dus dinsdag niet uitgezonden worden.

Redacteurs van Joods Actueel deden onderzoek en spraken met een Duitseprofessor die beweert dat Hitler vanaf 1938 een strikte vegetariër was.Volgens Michael Freilich bestaat er dan ook geen culinaire rechtvaardigingvoor het programma. "De ongevoeligheid die we de programmamakers verweten,is dus des te groter", zegt Freilich. "De mediabelangstelling maakteblijkbaar deel uit van een pervers plan om de show in de kijker tebrengen", gaat hij voort.

Bij de VRT ontkent men de beschuldigingen. "Dit klopt gewoon niet.Niemand heeft het programma gezien en we hoeven dan ook geenverantwoording meer af te leggen", zegt Diane Waumans
./.SAL

Ik vraag mij af wie er nu wakker van ligt of het Hitler’s lievelingskostje was of niet en waarom die forel nu precies in Berchtesgaden moest worden gebakken. Het is duidelijk dat de VRT enkel een groot deel van onze bevolking wou schofferen, en dan in het bijzonder de joodse bevolking die hier al een een duizendjarige geschiedenis van vervolging en uitmoorden heeft gekend.

02:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De nieuwe 'outfit' van Leterme

_45062329_b864edbe-8e87-41c9-a277-12aac355cb50

02:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

LOFT

ma1003348Vorige week waren we uitgenodigd op de avant-première van Loft door de Confederatie Bouw. En ik moet heel eerlijk zeggen dat de film echt is wat ze zeggen dat hij is. Loft verdient alleen maar lof. De rollen werden zeer natuurlijk gespeeld zonder enige ‘overacting’, zoals we wel eens vaker zien in de 'Vlaamse film'.

Stuk voor stuk uitstekende artiesten, er zit humor in de film en een goed niet voorspelbaar en spannend verhaal. Maar meer vertel ik er niet over…

Ik kan echt iedereen aanraden om te gaan kijken.

01:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-10-08

50 miljoen euro voor Franstalig onderwijs in Vlaanderen

Vlaanderen spendeert 468 miljoen frank ter bevordering van zijn eigen verfransing

Publicatie: 27 oktober 2008 – VVO

BELGA - 21/10/2008

De Vlaamse regering zal tijdens de lopende legislatuur zo'n 50 miljoen euro hebben uitgegeven aan het Franstalig onderwijs in Vlaanderen. Dat berekende Vlaams parlementslid Luk Van Nieuwenhuysen (Vlaams Belang) op basis van een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a).

In de periode 2004-2009 zal de Vlaamse regering 50 miljoen euro hebben besteed aan het Franstalig onderwijs in de faciliteitengemeenten. Voor het afgelopen schooljaar ging het om een bedrag van 11,7 miljoen euro. "Of een goede 468 miljoen frank die Vlaanderen tijdens het schooljaar 2007-2008 heeft gespendeerd ter bevordering van zijn eigen verfransing", aldus Van Nieuwenhuysen.

Volgens Van Nieuwenhuysen heeft het beleid van de Vlaamse regering "gefaald". Er is geen oplossing voor het probleem van de taalinspecties in het Franstalige faciliteitenonderwijs en de ontnederlandsing is niet gestopt, meent Van Nieuwenhuysen.

Volgens de VB'er mikken de Franstaligen op "territoriale expansie ten nadele van Vlaanderen". "Dat de Vlaamse regering die ambitie met subsidies aan het Franstalig faciliteitenonderwijs blijft betoelagen is onbegrijpelijk. Meer zelfs het is misdadig", aldus nog Van Nieuwenhuysen.

10:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-10-08

Nieuwe moslimpartij in Antwerpen

Antwerpse allochtonen werken momenteel aan een nieuwe moslimpartij, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 vooral stemmen van Patrick Janssens en zijn Sp.a hoopt af te snoepen. De socialisten en Groenen zijn er dus aan voor de moeite om van deur tot deur stemmen te gaan ronselen of om vrouwen met hoofddoekjes op hun affiches te zetten.

Pamperen is dus niet meer voldoende voor de allochtonen om rood te stemmen. Zij willen meer, zij willen zeggenschap en vooral geen integratie.
Maar dat wilden in feite de socialisten en Groen! blijkbaar toch ook liever niet. Zij mochten wel dienen als nuttige idioten als lijstvulling, maar verder ging de rode liefde voor de nieuwkomers niet.

De nieuwe politieke formatie werd simpelweg MOSLIM gedoopt en de militanten rekenen door het hoofddoekenverbod op een zwaar succes binnen de islamgemeenschap. Ik vraag mij steeds weer af wat die mensen hier komen doen. Waarom zijn ze uit hun eigen land vertrokken als ze dezelfde gebruiken en tradities uit hun landen hier in het westen willen installeren? Waarom zijn ze dan niet naar andere, naar olierijke moslimlanden getrokken? Zou het kunnen dat de enige reden is, dat wij hier in het Westen ‘verzorgingsstaten’ zijn? Het wordt eindelijk tijd dat eens iemand gaat inzien dat democratie én verzorgingsstaat niet samengaan…

Daarnaast vinden de moslims dat het stadsbestuur te weinig initiatieven ontwikkelt om de achterstand van de allochtone gemeenschap binnen het onderwijs of op de werkvloer weg te werken. De achterstand van de allochtone gemeenschap ligt na 40 tot 50 jaar migratie enkel en alleen bij de eigen gemeenschap. Wie niet wil leren, spijbelt, de klas op stelten zet, leraren pest of erger - en verder via schotelantenne naar uitzendingen uit het thuisland bekijkt waar vooral Syrische haatprogramma’s tegenover het Westen te zien zijn en daarenboven geen steun noch degelijke opvoeding van de ouders krijgt, kan zich uiteraard ook later moeilijk nog aanpassen op de westerse ‘werkvloer’.

De mannen achter de nieuwe politieke formatie zijn Amir El Kebdani en Mohammed Sidi Habibi, die acht jaar geleden voor het toenmalige Agalev in de Borgerhoutse districtsraad verkozen werden. Omdat Fatima Bali van de groene partijleiding in 2000 geen schepen mocht worden, keerden ze hun Groene partij de rug toe. Fatima Bali is ondanks haar uitval naar Jos Geysels destijds (toen ze voor de camera riep dat ze in het vervolg zou stemmen op het Vlaams Blok), nog steeds bij Groen! en zetelt nu als schepen van cultuur in de Borgerhoutse districtsraad. Onnodig erbij te vertellen dat die cultuur, dan ook meestal niet onze cultuur is maar multikul.
Integendeel zelfs. Onze cultuur moet verdwijnen uit Borgerhout, zoals het standbeeld van Willem De Meyer uit het Te Boelaarpark.

15:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Cicero wist het toen al...

" The budget should be balanced, the Treasury should be refilled, public debt should be reduced, the arrogance of officialdom should be tempered and controlled, and the assistance to foreign lands should be curtailed lest Rome become bankrupt. People must again learn to work, instead of living on public assistance."
-- Cicero , 55 BC

15:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-10-08

Vakbonden verdienen veel geld aan werklozen.

In het VTM-nieuws van 13,00 uur werd een deksel van een heel vuil vakbondpotje gelicht. De vakbonden verdienen aan elke transactie - uitbetaling van werklozen - 100 maal meer dan een privéinstelling zou doen.

Bekijk het nieuws op VTM: KLIK HIER EN BEKIJK HET VTM NIEUWS VAN 13,00 UUR

16:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

20-10-08

De Arabische Daltonbrothers Jahjah en Azzuz vrijgesproken.

En weer geeft de rechtbank een verkeerd signaal aan relschoppers van allochtone origine. Het hof van beroep in Antwerpen heeft Dyab Abou Jahjah (37) en Ahmed Azzuz (32), de Dalton brothers van de Arabisch Europese Liga (AEL) vrijgesproken. Het hof vond het niet bewezen dat zij de vernielingen hebben uitgelokt die allochtone jongeren in Borgerhout aanrichtten na de moord op Mohamed Achrak in 2002. De rechter in eerste aanleg vond het vorig jaar wel bewezen en had de twee tot een jaar cel veroordeeld wegens het aanzetten tot rellen door hun opruiende taal.

Het is nochtans duidelijk dat de komst van Jahjah na de moord op Achrak, gepleegd werd door een zwakzinnige, de rellen op een hoogtepunt brachten. De komst van Abou Jahjah had een opzwepend effect op de massa. Er werden winkels vernield, maar geen Arabische uiteraard. Een politieagent, die Arabisch verstond, hoorde Jahjah roepen: "Laat u niet doen door de politie, er is maar één God, Allah genaamd. Blijf samen, samen zijn we sterk tegen de politie. Zij zijn de oorzaak van de dood van onze broeder, vecht terug!"

Ook tegen de toenmalige poltiecommissaris Lamine deed Jahjah heel uitdagend. Nadien trok Lamine zijn staart in (bij wijze van spreken, natuurlijk!) Dus ook voor het beledigen, smaden en bedreigen van Luc Lamine werd Abou Jahjah vrijgesproken.

Nochtans vond de rechtbank in eerste instantie dat de opruiende woorden van Jahjah ertoe hadden geleid dat de jongeren zich brutaal gingen verzetten tegen de politie. Maar daar werd hij niet voor veroordeeld. Hij werd veroordeeld voor het uitlokken van vernielingen aan voertuigen, winkelramen en huizen. Uiteraard enkel bij autochtonen. Ze werden zorgvuldig uitgekozen.

Het hof van beroep vond dit echter niet bewezen sprak de twee oproerkraaiers vrij.

Door hun vrijspraak hoeven Abou Jahjah en Azzuz ook geen schadevergoeding meer te betalen aan verzekeraar Ethias, die zich burgerlijke partij had gesteld. In eerste aanleg waren ze nog veroordeeld tot de betaling van 5.109 euro.

Maar dat is nog niet genoeg. Want Abou Jahjah had ‘gemengde gevoelens’ bij zijn vrijspraak. "Zes jaar lang zijn onze militanten en ikzelf afgeschilderd als criminelen en hebben ze onze beweging proberen te onderdrukken. Nu blijkt dat er niets van aan is, zal een simpele 'sorry' niet volstaan. Ik wil eerherstel", verklaarde hij na de uitspraak. En prompt diende hij een klacht in tegen Verhofstadt, Brice De Ruyver, Detiège en nog een paar.

Toch wel straf voor iemand die hier op een leugenachtige manier en via een schijnhuwelijk het land binnenkwam met maar één bedoeling…de boel op stelten zetten. Net voor kritiek op dergelijke zaken werd het Vlaams Blok destijds veroordeeld wegens, ja, u weet het al, 'aanzetten' tot racisme. Aanzetten tot is voor de ene blijkbaar minder erg dan voor de andere... ook al heeft de ene gelijk en de andere niet/

18:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Extreemlinks versus extreemrechts?

Als men over het Vlaams Belang praat, noemt men nooit de naam van de partij zonder daar extreemrechts aan toe te voegen. Een naam die links heeft overgenomen van vadertje Stalin, omdat hij geen vriendje meer wou zijn met die andere dictator, Hitler, nadat deze met zijn soldaten ongevraagd in zijn Sovjettuin was komen spelen. Om het verschil tussen hem en zijn ex-vriendje duidelijk te maken, noemde hij Hitler extreemrechts en hij was dan extreemlinks.
Tenslotte heeft Stalin ongeveer vijf keer zoveel mensen naar het hiernamaals gestuurd dan Hitler. Maar ze deugden duidelijk alletwee niet en aanvankelijk konden ze het erg goed vinden met elkaar.

Ook het woord ‘pogrom’ is Russisch, en betekent in feite ‘gewelddadig vernietigen’. Er is dus geen of weinig verschil tussen extreemrechts en extreemlinks.

Veel is er niet veranderd sedertdien. Er is nog altijd weinig verschil te merken tussen de meningen van extreemrechts en extreemlinks. Uitersten raken zich altijd… Ze zijn beiden antikapitalisten en vinden de Amerikanen baarlijke duivels. Ze zijn pro-Palestijns en uiteraard anti-Israël (een andere vorm om hun anti-semitisme ongestraft te uiten). Ze vinden medestanders in de islamisten en bewonderen Kadafi. En beide groepen zijn voorstanders van een machtige staat en het nationaliseren van alle bedrijven en instellingen.
Vaak kreeg ik via mail verwijten ofwel ‘burgerlijk rechts’ te zijn en volgens extreem links was ik dan weer een bourgeois, wat in feit op hetzelfde neer komt. Net alsof ‘burgerlijk’ een scheldwoord is, het zijn tenslotte de ‘burgerlijke’ mensen die onze maatschappij gevormd hebben. Een maatschappij waarin iedereen beter en welvarender kon leven.

Jammer genoeg nestelen die extreemlinksen zich in bestaande partijen zoals Groen! (waarvan sommige leden destijds nog betaald werden vanuit Moskou), Sp.a en vooral PvdA die nog graag spreekt over 'vadertje Stalin' en een paar jaar geleden op hun website de arbeiders de raad gaven niet te hard te werken, zodat de 'baas' (die altijd de schoft is) zou failliet gaan en met zijn bedrijf naar de derde wereld trekken...ja, dat was het niveau!!
Extreemrechts infiltreert, hoe erg ik dat ook mag vinden, onze partij. Ze camoufleren hun bedoelingen, maar eentje liet mij toch weten dat mensen zoals ik zouden 'geliquideerd' worden eens ze aan de macht kwamen. Gelukkig kan ik die idioten tellen op één hand...

Geen wonder dus dat extreemrechts en extreemlinks hand in hand de aanval hebben ingezet op de congresgangers in Keulen die kwamen spreken over de dreigende islamisering van Europa.
De boot op de Rijn, waarop zich Vlaams Belangkopstukken bevonden, werd aangevallen door extremisten van zowel linkse als rechtse zijde.

Het Vlaams Belang dus nog langer ‘extreem’ rechts noemen getuigt niet alleen van domheid maar vooral van kwade wil om een partij die de Vlaamse onafhankelijkheid nastreeft en zich duidelijk uitspreekt tegen de islamisering van Europa in een slecht daglicht te stellen door er een sfeer van ‘nazisme’ rond te hangen in elk discours. De Amerikaanse liberalen hebben het enkele jaren al gezegd, wil je je tegenstander vernietigen, nazificeer hem dan. Waarschijnlijk hebben ze dat geleerd van Verhofstadt na één van zijn bezoekjes in de VS. Sluit uw politieke tegenstander uit en om het aanvaardbaar te maken in het buitenland, maak er dan ook nog een racist van..dat doet het ‘m altijd goed! Jos Geysels van Groen! had het boekje van Stalin goed gelezen...

Over Pro-Köln spreekt onze media ook over ‘extreem’ rechts en sommigen zelfs over een neonazipartij. Je moet maar durven…Gelukkig gaat tegenwoordig hier en daar een buitenlander zelf op onderzoek uit en wat zien ze? Dat kunt hier lezen:german neo-nazis view islamists as allies
(Duitse neonazi's zien in islamisten hun medestanders )


"Pro-Cologne is a “wolf in sheep’s clothing” schreven hun tegenstanders, maar blijkbaar zijn zij zelf de 'wolven in schaapskleren' en nog zeer gevaarlijke bovendien.


00:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-10-08

Sarkozy steunt niet langer een onafhankelijk Québec

Voorstanders van een onafhankelijk Québec hebben vrijdag een zware klap geïncasseerd. President Nicolas Sarkozy van Frankrijk maakte tijdens een bezoek aan de gelijknamige hoofdstad van de Franstalige provincie van Canada duidelijk dat hij niets ziet in afscheiding.

,,In alle eerlijkheid, als er iemand is die me zegt dat de wereld meer verdeeldheid nodig heeft, dan bezien wij de wereld niet op dezelfde manier'', aldus Sarkozy tijdens een top van Franstalige naties.

De uitspraak betekent een breuk met het verleden. Voorgangers van Sarkozy spraken vaak al of niet impliciet steun uit voor de onafhankelijkheidsaspiraties van Québec. Zo schreeuwde Charles de Gaulle in 1967 als president van Frankrijk tijdens een bezoek aan de provincie 'Lang leve Québec! Leve het vrije Québec!, tot woede van de Canadese regering (die hem meteen het vliegtuig richting Frankrijk heeft gewezen) en tot blijdschap van voorstanders van onafhankelijkheid.

De provincie telt ruim 7,5 miljoen inwoners en was ooit een kolonie van Frankrijk.
Separatisten verloren in de afgelopen dertig jaar twee referenda over afscheiding. De laatste keer gebeurde dat in 1995. Op dit moment is circa 40 procent van de Québeqois voorstander van onafhankelijkheid.

Zou Sarkozy bang zijn dat Vlaanderen zich ook sneller zou losscheuren van Wallonië als gevolg van zijn eventuele Franse steun aan de separatisten in Québec? Of heeft Europa hem de les gespeld dat hij niet hetzelfde mocht doen als De Gaulle.
In ieder geval is Leterme daar niet op zijn plaats. België is geen overwegend francofoon land en dat had hij nu, in tegenstelling tot al zijn voorgangers, eens goed duidelijk kunnen maken door daar niet aanwezig te zijn. Maar er is al geruime tijd geen enkel verschil meer tussen Leterme en al die andere onder de lat kruipende premiers die we al gehad hebben.

02:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-10-08

Weeral een 'busincidentje'...

En weer werd een chauffeur van De Lijn in Antwerpen door twee allochtone mannen bewusteloos geslagen.

De 52-jarige buschauffeur mocht onderweg niemand laten opstappen en kreeg dat maar niet aan het verstand van een tweetal dat absoluut wou opstappen toen hij aan een rood licht stond aan het kruispunt van de Gemeentestraat en het Koningin Astridplein.

Een gevaarlijke plaats om passagiers te laten opstappen en tegen alle reglementen in, maar voor de chauffeur was het nog net iets gevaarlijker om het niet te doen. Want de twee ‘jongeren’ namen dat niet, want reglementen zijn meestal niet gemaakt voor hen en dat weten ze maar al te goed. Ze begonnen op de zijruit aan de kant van de chauffeur te trommelen met hun vuisten. Toen de chauffeur het raam opende sloegen ze de man.

De twee mannen gingen door het lint en bleven kloppen tot de chauffeur bewusteloos op zijn stuur viel, vertelde de getuige. Hij raakte ernstig gewond, onder andere aan de schouder. De getuige was overigens een zwarte en was behoorlijk beschaamd toen hij voor televisie zei dat de daders van Afrikaanse origine waren. De chauffeur werd afgevoerd naar het ZNA Stuivenberg ziekenhuis in Antwerpen en is buiten levensgevaar. De aanvallers konden ontsnappen. Behalve enkele mensen en die ene zwarte jongen die zijn verhaal deed voor televisie, verdween de rest van de passagiers zonder nog naar de chauffeur om te kijken. Behoorlijk moedig van die jongen, maar of hij nog veilig kan rondlopen daar in de buurt blijft een vraagteken.

Laat ons hopen dat de busbestuurder niet na een week sterft, want dan zal het vast en zeker weer niets met het ‘busincidentje’ te maken hebben. De man had dan gewoon een zwak gestel, was ziek, dronk en had het boek Vlaamse kerels van Hendrik Conscience in zijn boekenkas staan en was dus een extreem rechtse. (En dan is dat al veel minder erg, natuurlijk…)

UPDATE:
De busbestuurder zegt in een interview dat zijn belagers helemaal niet hebben geprobeerd om op te stappen. Zijn raam stond open en ze kwamen gewoon op hem af met zes mannen, waarvan er twee van hen op hem begonnen te kloppen.

04:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-10-08

In de straten van New York

islamist_day_parade_101208_108
Voor artikel - film en meer foto's - klik hier


00:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-10-08

Rita De Bont

vbm_200810Als Leterme de begroting rond krijgt opent hij dinsdag 14 oktober het parlementaire jaar.
Geen eenvoudige klus.

Na de aanslepende politieke crisis kwam er nog eens een financiële crisis bovenop.Het gevaar is dat deze financiële crisis uitmondt in een economische crisis.In Nederland is men er vrij gerust in dat dit voor hun niet het geval zal zijn. Zij hebben de financiële crisis immers aangepakt met een groot “oranjegevoel”, nationalistisch, waardoor ze er volgens minister Wouter Bos nog versterkt kunnen uitkomen.Onze (?) Didier Reynders had er uiteraard als Franstalige liberaal geen enkel probleem mee om, na een kapitaalinjectie, het Belgisch kroonjuweel Fortis uit te verkopen aan Frankrijk.Dat was toch ook de bedoeling in 1830?

Belgisch nationalisme bestaat immers niet.
Spijtig genoeg zijn het wel enkel volksgebonden nationale staten die de belangen van hun burgers kunnen beschermen tegen het mondiale groot kapitaal.
Vlaanderen moet vandaag meer dan ooit verder op eigen kracht. Nadat men de financiële wereld heeft opgedeeld en verdeeld tussen Nederland en Frankrijk kan men eveneens het land zelf opdelen. Alleen als de communautaire dialoog van gemeenschap tot gemeenschap zich over deze boedelscheiding buigt heeft hij enige zin.

Het is wel een schande dat 40% van de Vlamingen niet vertegenwoordigd zijn bij deze dialoog.
De traditionele partijen willen onder elkaar nogmaals het zoveelste compromis uitwerken om België te redden.
LDD dat hieraan ook (nog) niet deelneemt zegt: “Met België als het kan, zonder België als het moet”. Hiermee kunnen ze nog alle kanten uit.
N-VA zegt: “Met CD&V als het kan, zonder als het moet”, maar CD&V zweert bij het Belgische model.
VB zegt: “ Op eigen kracht”, omdat het moet… in het belang van Vlaanderen.Rita De Bont
12 oktober 2008

14:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-10-08

Karl-Heinz LamBertz

image363Op 17 juli 2008 werd Karl-Heinz Lambetz samen met François-Xavier de Donnea (MR) en Raymond Langendries (CDH) door Koning Albert II aangesteld als bemiddelaar om tegen 31 juli 2008 uit te maken in welke mate en onder welke voorwaarden de communautaire dialoog tussen de Gemeenschappen van België het best wordt gevoerd.

Eigenaardig, want wat zie ik nu op een internetsite?

Beginn einer Kampagne deutschsprachiger Belgier für mehr „Autonomie“.

“Wir werden nie Wallonen sein, denn wir haben weder dieselbe Sprache, noch Kultur oder Geschichte.“
― Karl Lambertz („Sozialistische Partei“ – SP),
Ministerpräsident der „Deutschsprachigen Gemeinschaft“
Belgiens, Aug. 2002 (www.german-foreign-policy.com)

15:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

In GvA werd het Vlaams Belang vergeleken met een Algerijnse terroristische organisatie.

Guerre_Algerie


In 1830 begon de Franse regering met de bezetting van het huidige Algerije nadat het voordien onder Ottomaanse heerschappij stond.


vignette
Jan Neckers schreef in ’t Pallieterke dat wij ons vandaag nog moeilijk kunnen voorstellen met welke ongelooflijke wreedheden deze oorlog gevoerd werd. Zowel aan Franse zijde als aan Algerijnse kant.


Op 8 mei 1945 werd ook in Algerije het einde van de Tweede Wereldoorlog gevierd. Hierbij werd in Sétif een vlaggenparade gehouden met de vlaggen van de overwinnaars van de oorlog. Er werden echter ook vlaggen van de onafhankelijkheidsbeweging meegevoerd. De Franse oproerpolitie eiste de verwijdering van deze vlaggen en schoot met scherp in de menigte.
Hierop kwam het in Sétif tot een volksopstand waarbij door genadeloze tegenacties van het Franse leger tussen de 1.000 en 45.000 doden vielen.
Dit voorval is bekend geworden als het Bloedbad van Sétif waarbij 130 Europeanen werden vermoord door Algerijnen en in ook Guelma werden vrouwen noch kinderen gespaard. Deze voorvallen vormden een belangrijk omkeerpunt in de Frans-Algerijnse relaties.


Na WOII wilde de Franse regering Algerije meer betrekken in de Franse politiek.. Dit leidde tot verzet van zowel de Fransen, als de Franse kolonisten in Algerije.

kaartalgerije

De Franse Algerijnen, die zichzelf "pieds-noirs" noemden (Algerije ligt aan de voet van Frankrijk in het "zwarte" continent), hielpen met hun stem generaal De Gaulle bij presidentsverkiezingen in 1958 aan de macht komen,dat was het begin van de Vijfde Republiek.
Ze hadden hun hoop op hem gevestigd, omdat hij als held van de Tweede Wereldoorlog de faam had een doorbijter te zijn en Frankrijk door dik en dun te verdedigen.

De Gaulle reageerde echter onverwacht door de onafhankelijkheid aan alle kolonies in Afrika te geven. Hij besefte immers dat de tijd van het koloniseren voorbij was: wereldwijd won de de-kolonisatiegedachte veld én ook de VS oefenden zware druk uit op de koloniserende landen om zich terug te trekken.

De OAS, de Organisation de l'Armée Secrète die was opgericht door Fransen in Algerije, die tegen de onafhankelijkheid waren, pleegde veel aanslagen om te voorkomen dat de Franse regering het besluit tot onafhankelijkheid zou nemen. Deze Fransen waren bang dat zij het land en al hun bezittingen zouden moeten verlaten als Algerije een onafhankelijk land zou worden.

g1021In 1954 brak de hel los. De Algerijnen voerden een blinde terreur tegen de Fransen in Algerije en hun collaborateurs; tijdens de Algerijnse oorlog werden 160.000 Algerijnen als ‘harkis’ ingeschreven bij het Franse leger. (De in Frankrijk wonende Algerijnse moslims zijn trouwens afstammelingen van de harkis). Frankrijk had verwacht dat er ongeveer een 100.000 Franse Algerijnen zouden terugkeren naar Frankrijk, maar uiteindelijk kwamen er 900.000 terug. De ‘harkis’ waren in Frankrijk niet welkom, maar werden door het leger en de Franse Algerijnen het land binnengesmokkeld met – huidige - alle gevolgen vandien…

De bloedige terreuracties in Algerije spaarden niemand. Vrouwen werden verkracht en verscheurd, baby’s in stukken gehakt en de mannen die vaak tot de dood gemarteld werden vond men terug met hun genitaliën in de mond.

Ondanks alle terroristische acties werd er op 11 maart 1962 in Evian, Frankrijk onderhandeld en dit leidde tot een akkoord dat op 1 juli met 99% van de stemmen werd goedgekeurd.

Mede door de uitzichtloze en onbetaalbare oorlog in Vietnam en het onhoudbare 400.000-man sterke leger in Algerije liet de Franse president Charles de Gaulle op 3 juli 1962 weten dat Algerije onafhankelijk zou worden.

Toen Frankrijk in 1954 verpletterend werd verslagen bij Dien Bien Foe (Vietnam), was de lust om te koloniseren bij De Gaulle voorbij. In 1952 kwam Nasser in Egypte met een staatsgreep aan de macht en het de-kolonisatievirus stak nu ook Afrika aan: overal ontstonden onafhankelijkheidsbewegingen.
Vandaar dat Frankrijk maar wat graag in 1956 de onafhankelijkheid gaf aan Tunesië en Marokko want het risico in nog een overzeese oorlog te worden meegesleept was te groot.

120px-Semaine_Barricades_Alger_1960Met Algerije lag het echter moeilijker. Daar woonden de meeste Franse kolonisten die Algerije beschouwden als een stuk van Frankrijk.

Nasser (voormalige Duitse collaborateur) steunde daarentegen actief de Algerijnse guerrilla die aanslagen pleegde op Franse Algerijnen. Toen diezelfde Nasser in 1956 het Suez-kanaal bezette, kwamen Engelse en Franse troepen tussenbeide om hem te counteren (Suezcrisis). De Fransen en Engelsen werden door de VS en de USSR teruggefloten. Nasser werd de grote held van het Arabische nationalisme, en dat was koren op de molen van de Algerijnse onafhankelijkheidsstrijders.


image287


17. Nov. 1954 - In Ägypten übernimmt der ehemalige prodeutsche Kollaborateur Nasir (HAT) die Regierung
„Während des Zweiten Weltkrieges waren unsere Sympathien mit den Deutschen. Die Lüge von den sechs Millionen ermordeten Juden glaubt sowieso niemand.“
― Gamal Abd an-Nasir („Arabische sozialistische Union“ – IIA), ägyptischer Präsident, 1. Mai 1964 (Deutsche National- und Soldatenzeitung, 01.05.1964)


Achmed Ben Bella, de oprichter van het FLN (National Liberation Front) werd in september 1962 de eerste premier en later de eerste president van Algerije.

boumedienne


Op 19 juni 1965 pleegde kolonel Houari Boumédienne een staatsgreep en werd de democratie vervangen door een socialistische militaire dictatuur. Hij hief de communistische partij (PAGS) op, hij coöpteerde de leden van de communistische partij in zijn partij en versterkte hierdoor de extreemlinkse aspecten van zijn regime.

Na tien jaar geregeerd te hebben verklaarde Boumédienne plots dat er verkiezingen moesten gehouden worden. De nieuwe grondwet werd per referendum aangenomen in november 1976. Enkel de eigen partijleden mochten hun stem uitbrengen met de verkiezingen, en hoe kon het ook anders? Boumédienne volgde zichzelf op..

Hij nationaliseerde in 1970 alle industriële – en oliebedrijven. Andere partijen, laat staan oppositiepartijen waren niet toegelaten in het Algerije van Boumédienne. (Voordien was Algerije ook al een éénpartijland onder FLN).In die periode was ik zelf in het land en voor westerlingen was het ginder, met de Franse oorlog nog vers in het geheugen, allesbehalve veilig. Op elke hoek van de straat (met nog kapot geschoten prachtige Franse huizen) werd je gestopt door militairen met een mitrailette in aanslag. Je mocht bijna nergens fotograferen en als je Nederlands sprak werd je gestopt door ‘geheime politie’ die vroeg wat je had gezegd over de president Boumédienne. Het beste was om zo onopvallend mogelijk door het land te reizen, maar als Westerse vrouw was dat niet zo evident. Ik kon mij enkel verplaatsen in gezelschap van Algerijnse westersgezinde vrienden.


Een grote meerderheid van de bevolking was het verstikkende communistische onderdrukkingsbewind van Boumédienne beu en de grap deed de ronde dat de president had gezegd dat het land aan de rand van de afgrond stond, maar dat hij ervoor zou zorgen dat ze een stap voorwaarts zouden zetten.

Boumédienne overleed in 1978.Weetje:
In 1978 vinden, behalve de Olympiche Spelen, ook de oprichting van de eerste Rotary Club plaats in Algerije.Na de dood van Boumédienne, nam de militaire top de macht over en staken ze de winsten van de genationaliseerde bedrijven in eigen zak. De bevolking was nog het puin aan het ruimen van de vorige burgeroorlog of de armoede sloeg al opnieuw en nog harder toe.

Daardoor ontstond er een beweging FIS,’ Het islamitisch Heilsfront’, dat aanvankelijk niet zozeer een politieke maar een maatschappelijk gegeven was.
Hun doel was een islamitische heilstaat oprichten en alle westers georiënteerde beleidsmensen afzetten omdat ze niet het geluk en de voorspoed van het islamitische volk voor ogen hadden.
Volgens FIS kon enkel de islam het land in goede banen leiden.

Net hetzelfde vertelde Erdogan in Turkije “Europa is ziek en enkel de islam het kan redden”. FIS zei hetzelfde maar er was wel één groot verschil, het was de redding voor het eigen land. Maar dat werd door het Westen minder in dank afgenomen dan wat de Turkse beleidsman vertelde over zijn plannen met Europa.


Verkiezingen in 1990 wezen echter uit dat de FIS met een grote meerderheid de macht zou overnemen en daarom werden de verkiezingen voor onbepaalde tijd uitgesteld door de leiders van de FLN.

De uiteindelijke verkiezingen van december 1991 werden gewonnen door het islamistische Front Islamique du Salut. De overwinning van het FIS kwam hard aan bij de gevestigde orde en bij Frankrijk. Toch was het FIS niet tegen het Westen, het zocht banden aan te halen met de (toen nog) Europese Gemeenschap en probeerde westerse investeerders binnen te halen.

Het leger pleegde toen een staatsgreep, waarna het FIS verboden werd en president Bendjedid, die hervormingen had toegezegd, werd afgezet.

Zijn plaatsvervanger werd de onbuigzame Liamine Zéroual. Geboren in 1941 in Batna, op zijn zestiende al lid van l’Armée de Libération Nationale en gediplomeerd aan de militaire school van Moskou en l’école de guerre de Paris, en bekleedde daarna verschillende functies in het Algerijnse leger.

De Franse regering gaf haar steun aan het nieuwe bewind van Zéroual en in veel westerse media ging gejuich op omdat Algerije van het 'islamitische gevaar' gered was. Veel westerse media vonden dan ook dat ondanks de ondemocratische actie van het leger, Algerije voor de democratie gered was. De islamitische wereld reageerde echter geschokt op dit geval van dubbele moraal.

Als reactie begon het FIS terroristische acties uit te voeren; o.a. de bomaanslagen in Parijs in 1995 worden toegeschreven aan sympathisanten van het FIS.Na het verbieden van het FIS en de daaropvolgende arrestatie van duizenden aanhangers zijn verschillende islamitische gewapende groeperingen actief geworden, wat resulteerde in een gewapende strijd tegen de regering en tegen iedereen die de overheid steunde. Er waren heel wat gewapende groeperingen waarvan de meest beruchte en gewelddadige het Mouvement Islamique Arme (MIA) is, die opereert in de bergen en de Groupe Islamique Armé (GIA) dat de steden als uitvalsbasis heeft.

giaDe fundamentalisten hebben in het begin van het conflict alleen maar het leger en politie als doel gehad, maar snel gingen afscheuringen van deze groeperingen ook burgers aanvallen.In 1994, terwijl onderhandelingen tussen de regering en de leiders van het FIS plaatsvonden, verklaarde de GIA aan zowel het FIS en haar aanhangers de oorlog.

Ondertussen vormden de MIA en verschillende kleine gewapende groeperingen tezamen het Armée islamique du Salut (AIS), een gewapende aftakking van het FIS.


In het dorpje Bentalha, ongeveer 15 km ten zuiden van Algiers, hebben de fundamentalisten een bloedbad aangericht. Meer dan 200 dorpelingen werden daarbij op beestachtige wijze afgeslacht. Het bloedbad werd door officiele zijde toegeschreven aan de "al-Jama'ah al-Islamiyah al-Musallaha", een andere terroristische groepering die erop uit was de Algerijnse regering omver te werpen.

De slachting gebeurde op het hoogtepunt van de burgeroorlog die was ontvlamt na de staatsgreep na de verkiezingen van december 1991. Deze verkiezingen waren gewonnen door het islamistische FIZ (Front Islamique du Salut). Na de staatsgreep werd het FIS verboden. President Bendjedid, die hervormingen had toegezegd, werd afgezet en de onbuigzame Liamine Zéroual nam zijn plaats in.


De Algerijnse burgeroorlog, was een burgeroorlog tussen de Algerijnse overheid en gewapende islamitische groeperingen die van 1991 tot 2002 in alle hevigheid duurde. Schattingen maken gewag van meer dan 150.000 dodelijke slachtoffers. Ook werden 70 journalisten omgebracht door ofwel veiligheidstroepen of islamitische groeperingen.

Omdat in de koran staat dat de ene moslim de andere niet mag vermoorden, gaat de bevolking ervan uit dat er door de vele terroristische aanslagen die werden gepleegd door GIA geen moslims zitten, en daarom mogen worden gedood.

Vanaf 1997 bleek uit verschillende signalen dat de gematigden binnen het ex-FIS de overhand hadden gekregen.
Sommige vertegenwoordigers van het FIS in het buitenland spraken zich openlijk uit tegen het gebruik van geweld en verklaarden zich bereid een dialoog de met regering aan te gaan.
De vrijlating in juli 1997 van twee belangrijke leiders van het FIS leek verband te houden met de wapenstilstand die enkele maanden daarna werd aangekondigd door het "Armé-Islamique du Salut" (AIS), de gewapende tak van het FIS.

Deze wapenstilstand had mede als doel de "Groupes Islamiques Armés" (GIA) te isoleren.
De wapenstilstand werd van kracht op 1 oktober 1997 en werd onderschreven door andere gewapende groepen, waaronder de Islamitische Liga van de roeping en de Jihad (LIDD) en het Front Islamique du Djihad Algérien (FIDA).


police5485526
Les terroristes d’Al-Qaida au Maghreb représentent une menace sérieuse pour l’Algérie d’où l’urgence d’une lutte antiterroriste plus offensive.


De Groupes Islamiques Armes (GIA) vormen een terreurorganisatie die is opgebouwd uit kleine, informele en voornamelijk autonome groepen die verdeeld zijn over enkele vleugels. De meeste leden, onder wie vele delinquenten of gangsters, zijn jong en worden aangevoerd door 'buurt-emirs'. Veel van de leden hebben al in Afghanistan of Bosnië gevochten.

Zij stellen dat deze slechts met geweld kan worden bereikt en verwerpen de democratie. Zij accepteren geen enkel compromis en wijzen een dialoog van de hand. Iedereen die op enigerlei wijze betrokken is bij het regime in Algerije wordt beschouwd als een potentieel doelwit. Deze strategie, waarvan niet alleen specifieke groepen maar ook de burgerbevolking het slachtoffer werd, heeft er toe geleid dat de sympathie voor het gewapende fundamentalisme sterk is afgenomen.

De GIA hebben diverse malen laten blijken het gebruik van terreur te verheerlijken. In september 1997 verklaarden de GIA zich verantwoordelijk voor het voortgaande geweld en betitelden zij de massaslachtingen als een offer aan god en zwoeren deze acties voort te zullen zetten. De GIA beperken deze doelstelling niet alleen tot Algerije, maar zeggen tevens een regionale revolutie in Marokko, Tunesië en Egypte na te streven.

Intussen echter opereert nog een andere aftakking van de GIA, le Groupe Salafiste pour la Prédication et le Combat (GSPC) (Frans voor: Salafisten Groep voor predeking en het gevecht) dit vooral in de periferie van de Kabylië, een bergachtig gebied in het noorden van het land.
De GSPC werd opgericht in 1998. Het voelt niets voor de aangekondigde amnestie en gaat verder met de gewapende strijd. Deze groepering distantieerde zich aanvankelijk van de eerdere massamoorden op de burgerbevolking en concentreert zich op de gewapende strijd tegen het leger en de politie.

In 2003 echter waren er geruchten dat ook het GSPC zich eveneens aan moord op de burgerbevolking schuldig maakt. De GSPC heeft eind 2006 zijn loyaliteit aangekondigd voor het wereldwijde terroristennetwerk Al Qaida en veranderde haar naam in Groep Al Qaida in de Islamitische Maghreb.

diverse videos over de oorlog in Algerije en de terroristische organisaties kunt u HIER bekijken


De toekomst ziet er nog steeds niet rooskleurig uit voor de Algerijnse bevolking met aan de ene kant de fundamentalistische moslims die een djihad willen voeren en daarin gesteund worden door Al Qaida en openlijk verklaren dat ze de kalahnikov’s niet laten afpakken door het leger en roepen dat ze alle kelen zullen doorsnijden van niet-gelovigen met aan de andere kant het militaire gevaar die zomaar mensen doodschiet zonder enige reden. Het leger kan de ontwikkeling van de islam afremmen, maar het is nu ook al zo dat er geen andere godsdienst dan de islam wordt getolereerd in Algerije.Waarom vertel ik u dat allemaal? Omdat de zelfbenoemde burgemeester van Borgerhout meent het Vlaams Belang op één lijn te moeten zetten met een terroristische beweging uit zijn land.
Als Vlaams Belanger ben tegen extremistische godsdienstige ideologieën, niet tegen mensen of volkeren. Ik vind integendeel dat elk volk recht heeft op zelfbeschikking en onafhankelijkheid. Wij vinden dat Vlaanderen enkel kan overleven wanneer het onafhankelijk wordt en de miljardendiefstal van Vlaanderen naar Wallonië ophoudt. Wij willen de Franstalige expansiedrang stopzetten en een sociaal-economisch goed bestuur in Vlaanderen. Een Vlaanderen waar wij de bedrijven kunnen stimuleren door minder belastingsdruk op hen uit te oefenen en waar de werkgelegenheid kan gestimuleerd worden door hogere nettolonen omdat de federale regering veel te veel haar grijpgrage handjes zet in de brutolonen van de hardwerkende Vlamingen. Enkel op die manier kan de koopkracht voor iedereen stijgen.
Dat heeft niets met een ‘Vlaams minderwaardigheidscomplex te maken, maar alles met rechtvaardigheid en democratie.

Daarom is een vergelijking maken tussen extremistische islamitische terreurgroepen, zoals FIS en afgescheurde groeperingen, die in Algerije tekeer zijn gegaan als beesten en nog verder doen onder de Al Qaida vlag, en een Europese partij zoals het Vlaams Belang, die enkel de democratische weg van het woord volgt zonder ooit geweld te hebben gebruikt, een grote belediging en/of een bewijs van onwetendheid waar ik persoonlijk, als fractieleider en voorzitter van het Vlaams Belang in Borgerhout zeer zwaar aan til.13:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-10-08

Meer en meer dokters in Zuid-Afrika

Het is verbazend hoeveel dokters er bij komen in Zuid-Afrika en vooral hoe snel ze afstuderen. Om toch maar genoeg klandizie te hebben maken ze reclame voor zichzelf. Hier is dat niet toegelaten, ginder wel.

~MAP0000~MAP0000&~MAP0000GetAttachment

02:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gaia zou serieus wat werk hebben in China

Circus in China.
Let op de uiteengereten doek op de rug van het paard. De leeuw grijpt zich nu echter vast in de huid van het paard. Ik zou eens willen weten hoe vaak ze van paard moeten veranderen.
Alleen barbaren gaan zo om met dieren!!!

nb0110paardleeuw400

01:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gij zult niet stelen...

18Mag iemand die honger heeft eten stelen zonder daarvoor gestraft te worden? Het eerst vragen lijkt mij nog altijd beter dan het te stelen. Maar of je daarvoor gevangenisstraf moet krijgen lijkt mij toch wel heel zwaar. We leven tenslotte niet meer in de jaren ’30, toen vloog je zelfs al in de bak voor het stelen van een appel. Toen was er natuurlijk nog veel plaats voor het 'eigen volk'.

Mag een 50-jarige alleenstaande vrouw, die geen geld genoeg heeft om zich te verwarmen een beetje aardgas stelen? Volgens de correctionele rechtbank van Dendermonde niet. Zij veroordeelden een 50-jarige vrouw tot een effectieve gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 1100 euro om dat ze in de twee koudste maanden van 2006 tot 2007 aardgas had afgetapt bij de nutsmaatschappij die elk jaar miljardenwinsten maakt.

Je kunt in dit land dus beter iemand brutaal overvallen, verkrachten of vermoorden dan een beetje te stelen uit pure wanhoop, want een moordenaar wordt meestal vrijgesproken of mag na verhoor ‘beschikken’. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van je herkomst en je leeftijd. Een 50-jarige sukkel van hier is dan in dit geval natuurlijk altijd de pineut, want voor haar stond uiteraard geen enkele beroemde tv-ster-advocaat klaar.

01:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-10-08

Net zoals mijn grootvader toen, ben ik de nazi's van nu zo beu als kouwe pap!!!Aan de aula Blandijn van de Gentse universiteit is het gisteravond tot een gewelddadige rel gekomen voor de start van een debat dat georganiseerd door het Nationalistisch Studentenverbond.
Het onderwerp van het gesprek was "Samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen" met de sprekers Filip Dewinter en Jean-Marie Dedecker. Geert Wilders, die uitgenodigd was, werd door de rector verzocht afwezig te bijven, omwille van veiligheidsredenen.

Aan de ingang van het gebouw stonden extreem linkse fascisten of nationaal socialisten (afgekort nazi’s) Filip Dewinter en zijn medewerkers op te wachten en vielen hen aan. Met veel geweld probeerden ze hen de toegang te verhinderen. Om het extreem gewelddadig en bruut geweld tegen te gaan vond de politie er niets anders op dan het waterkanon in te zetten.

Het debat werd afgelast.

Dat is de democratie waarin wij leven. Alle neuzen moeten in één richting staan, wie een andere mening heeft wordt in elkaar geslagen of vermoord.


Mark Demesmaecker aan het woord
12:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-10-08

Eén oogje toe.

Een Saoedi-Arabische sjeik wil alle vrouwen in Boerka's met maar één oog vrij. De reden van sjeik Mohammed al-Habadan is simpel, boerka's waarbij beide ogen te zien zijn maken de vrouwen te verleidelijk, want ze gebruiken mascara. Volgens de sjeik mogen vrouwen ook geen te nauwsluitende boerka’s meer dragen want die verhullen te weinig de vorm van hun lichaam.

Volgens sjeik Al-Habadan doen vrouwen alles om meer te verleiden, bijvoorbeeld hun ogen opmaken en dat ziet men wanneer de twee ogen vrij zijn. Enkel om boodschappen te doen mogen ze een tweede oog ontbloten.( ’t Is maar kwestie van niet in ’t zak gezet te worden).

De sjeik vertelde deze onzin in een vraaggesprek op een islamitische satellietzender. Voor het Westen blijft het niet alleen onbegrijpelijk maar ongeoorloofd kleinerend, discriminerend en vernederend voor vrouwen. (Voor niet linksen toch…)

16:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Communautaire dialoog tussen de gewesten

Morgen begint de communautaire dialoog tussen de gemeenschappen. Eigenaardig genoeg worden 6 van de 12 plaatsen ingenomen door Brusselaars. Drie Franstaligen (waaronder Vlamingenhater Mangain van het FDF). De drie Vlaamstalige Brusselaars zijn Guy Van Hengel (Open VLD) – Steven Vanackere (CD&V) en de baas van het minipartijtje met de nieuwe naam VL.Pro - Bert Anciaux .

Amper twee – Jean Claude Marcourt (PS) en André Antoine (CDH) maken deel uit van de Waalse regering. Nu de Wetstraat in de ban is van de financiële crisis willen ze zeker niet met een groot mediamoment het signaal geven dat de communautaire onderhandelingen voor hen een belangrijk thema zijn, lieten de Franstaligen al weten.

Kris Peeters wil van meet af aan duidelijke afspraken maken zegt, hij. Hij wil ondermeer zekerheid krijgen dat er nog voor de regionale verkiezingen van juni volgend jaar ‘deelakkoorden over bepaalde aspecten’ kunnen geboekt worden. Over welke aspecten het gaat vertelde hij er niet bij.

Dirk Van Mechelen, die ook deel uitmaakt van het team onderhandelaars wil dan weer het vertrouwen met de Franstaligen herstellen.

Vlaanderen stuurt niet veel mensen naar de vergadertafel waar we iets mogen van verwachten.

Ik hoop het in ieder geval niet, maar ik vermoed dat het weer toegeven zal worden langs Vlaamse kant, zoals Vlamingen tenslotte al 175 jaar lang doen.
Eigen bevoegdheden zijn nog niet voor morgen en als er al bevoegdheden komen, zijn het er zoals in het verleden. Vlaanderen kreeg de bevoegdheid om zoveel flitspalen te plaatsen in Vlaanderen als ze zelf wilden en daarvoor bemoeide Vlaanderen zich niet meer op federaal niveau met de wapenverkoop van FN. Die bevoegdheid om wapens te verkopen aan ‘prille democratieën’ bleef in Wallonië.

Meer dan de helft van die boete-inkomsten vloeien echter terug naar Wallonië en Brussel.

En blij dat ze waren in Vlaanderen…

15:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Hebben wij nog iets van waarde in België? Of werd alles al verkocht aan Frankrijk, Nederland en Luxemburg.

144614_YL104_427_179119eHet water staat tot hier....
De Nederlandse overheid heeft de aandelen verkregen in Fortis Bank Nederland (Holding) N.V., inclusief de participatie in RFS Holdings B.V. die de overgenomen activiteiten van ABN AMRO omvat, Fortis Verzekeringen Nederland N.V. en Fortis Corporate Insurance N.V. Deze onderdelen functioneren thans zelfstandig, onder eigenaarschap van de Nederlandse staat en los van de beursgenoteerde Fortis Groep en de onderdelen die naar BNP Paribas gaan.

Fortis België en Fortis Luxemburg worden deels eigendom van de Belgische respectievelijk de Luxemburgse Staat en deels eigendom van BNP Paribas. BNP Paribas neemt op die manier eveneens de bankactiviteiten in Turkije (ex-Disbank) en de bankactiviteiten in Polen over. De Franse groep neemt ook de Belgische verzekeringsactiviteiten (Fortis Insurance Belgium) en Fortis Lease over. Fortis Insurance International zal onder de Fortis Holding blijven.

De Nederlandse overheid heeft alleen het Nederlandse deel van Fortis (inclusief de door Fortis over te nemen delen van ABN AMRO) overgenomen omdat zij als primaire taak heeft om de belangen van de Nederlandse klanten van Fortis te beschermen. Ook potentiële gevolgen voor de vitale financiële functies en de reële economie in Nederland worden zo voorkomen. De Belgische en Luxemburgse overheden investeerden op 29 september in delen van Fortis die respectievelijk de Belgische en Luxemburgse klanten betreffen.Reweghs berekende vandaag in Trends dat onder de heerschappij van gewezen Fortistopman Maurice Lippens niet minder dan 50 miljard aan beurskapitalisatie verloren ging. Het is veel erger dan Lernaut en Hauspie, zegt hij.

Ondanks Nederland al een zeer goede deal had gesloten trapte de Nederlandse minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) nog even na. Hij sprak van “besmettingsgevaar”. Nederland, zei hij, had nu een gezond bedrijf dat niet langer het risico liep geïnfecteerd te worden door de problemen bij Fortis Bank België.

Wij zaten hier dus met het “ongezonde deel”, waar de portefeuille met zogenoemde credit default swaps waren ondergebracht, risicovolle ruilcontracten die de bezitter verzekeren tegen wanbetalingen. Die dag werd er 45 miljard weggehaald bij de Fortisbanken, waardoor er in Brussel een spoedvergadering werd bijeengeroepen en de premier ging onderhandelen met Sarkozy.

Wat Wouter Bos heeft gedaan, schrijft De Ruyter, bewijst dat hij “geen greintje staatsmanschap in zich heeft”.

Donderdag zei de PvdA-minister in het Kamerdebat over Fortis dat hij, als grootaandeelhouder van Fortis Nederland, kon melden dat Feyenoord zijn UEFA-kwalificatieduel tegen het Zweedse Kalmar had gewonnen. "We snappen zijn lol niet", zegt een medewerkster van Fortis. "Als hij zijn oor te luisteren legt, weet hij dat mensen ondanks de ingreep 's nachts niet slapen." Nog altijd moeten 7800 banen weg. "Bos mag wel wat serieuzer worden als hij dit bedrijf stuurt."

Yves Leterme: „Minister Wouter Bos doet wel vaker ongelukkige uitspraken. Dat hangt kennelijk samen met mijnheer Bos”

Fred Chaffart was gisteren te gast bij Phara. In de jaren 1990 was hij topman van de grootste bank van ons land, de Generale Bank, het latere Fortis. Hij is dan ook de geknipte man om de ondergang van Fortis en de wereldwijde kredietcrisis te becommentariëren.

Chaffart:“De Nederlanders rollen nu over de grond van het lachen. Eerst hebben ze zich enorm verrijkt toen ze in oktober 2008 hun aandelen ABN Amro aan het bankentrio verkochten tegen 71 miljard euro - waarvan Fortis 24 miljard voor zijn rekening zou nemen. En nu betalen ze een beetje daarvan terug, 17 miljard, maar in ruil krijgen ze veel meer: niet alleen ABN Amro, maar ook alle Nederlandse bank- en verzekeringactiviteiten van Fortis. En daarmee gaan ze een grote Nederlandse bank construeren. Dat is toch een betere ontwikkeling dan in België. Ik ben jaloers op de Nederlanders.”

De Tijd: “Een bradeerprijs als die 16,8 miljard voor het leeuwendeel van wat ooit een internationaal topbedrijf was, kan slechts op twee manieren verklaard worden. Of Fortis en ABN AMRO zaten in nog veel slechtere papieren dan we dachten, of de Nederlanders hebben de voorbije dagen veel beter blufpoker gespeeld dan de Belgen. In elk geval, de Nederlanders muisden er gisteren vanonder zonder ook maar een deel van de verantwoordelijkheid te nemen voor de faliekante beleggingen van Fortis. Het Engels heeft daar een heel toepasselijke uitdrukking voor: ‘They’re laughing their way to the bank.”

In 1998 zorgde het persoonlijk ingrijpen van Koning Albert ervoor dat de Generale Bank niet in handen viel van het Nederlandse ABN-Amro, maar van Fortis. KLIK HIER - Generale Bank-Fortis-alliantie De talrijke pogingen van het koningshuis om persoonlijk door te wegen op politieke en economische besluitvormingen, zoals bijvoorbeeld het koninklijke veto tegen de samengaan van KLM en Sabena en de keuze voor een Zwitserse maatschappij, zorgden wel vaker voor slechte deals op verkeerde momenten.

NCR-Handelsblad: De felheid van reacties in België heeft niet alleen met de inhoud van de zaak te maken, al speelt dat zeker mee. Het verhaal rond Fortis heeft al een lange voorgeschiedenis. Tien jaar geleden was het de Nederlandse bank ABN Amro die probeerde de Generale Bank over te nemen. Dat veroorzaakte emoties in België, tot in het Koninklijke paleis. De Generale Bank was opgericht door de Generale Maatschappij van België en die ‘moederholding’ was niet zomaar een bedrijf. De Generale Maatschappij zat in geld, energie, staal en werd de vierde macht van België genoemd. Uiteindelijk was het niet ABN Amro, maar Fortis – onder leiding van Maurice Lippens – dat de Generale Bank mocht overnemen.

Toen Fortis vorig jaar een deel van ABN Amro kocht, was er sprake van enig leedvermaak in België: de rollen waren deze keer omgedraaid. Het was de nationale banktrots van Nederland die werd verkocht. Dit weekeinde wezen commentatoren in België erop dat de Nederlandse regering waarschijnlijk een beetje revanche had willen nemen.”


Terwijl onze ministers momenteel rondlopen als kiekens zonder kop, werd aan de haan gevraagd op Dexia uit het moeras te trekken. Jean-Luc Dehaene en Pierre Mariani, topman van BNP Paribas, zijn aangezocht om Dexia te leiden.
Voormalig premier Dehaene wordt voorzitter van de raad van bestuur van Dexia, Pierre Mariani is de nieuwe CEO. Hij volgt Axel Miller op. Dat heeft premier Leterme vannacht bekend gemaakt.
Wordt zeker vervolgd...

13:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-10-08

Jürgen Verstrepen en de fabeltjeskrant.

Jürgen Verstrepen ken ik al wat langer dan dat het Vlaams Belang hem kent en misschien had ik wat luider moeten protesteren toen hij als een held bij het Vlaams Belang werd binnen gehaald. Het mocht niet baten, mijn protest was ongeloofwaardig voor sommige mensen binnen onze partij, dus gaf ik het maar op. En wie weet, dacht ik toen, misschien is Jürgen toch anders dan ik dacht.


Hoi Janice,

Verstrepen heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij GEEN blokkerwas! Integendeel!
Wat Liberty zegt moet je als volgt bekijken; Verstrepen stopte in plaatsvan gekortwiekt verder te doen!
En het is natuurlijk zijn goed recht om als VLD’er op te komen, het is onsgoed recht om niet voor hem te stemmen!
Dat hij jarenlang garen spon uit de linksrechts tegenstellingen bewijst dathij een goed vakman is.

Eén ding blijft als een paal boven water "Hij liet ons ook aan het woord"
Misschien deed hij zich voor als democraat, zijn programma WAS democratie!Dat is het enige wat telt en daarom zend ik je opmerkingen niet door.
'k weet het ik blijf nen ambetante, toch gegroet,

Reactie op mijn protest.
372_f718417fe5a1787c08451e1a6d03fd4e_jpg_150_150Hij liet ons ook aan het woord, inderdaad, een goede vakman? Zet een kat en een hond bij elkaar en je krijgt spektakel, laat de rest dan wat telefoneren en je hebt een uitzending van een ‘goede vakman’. Die goede vakman had wel al meer geprobeerd voordien, maar steeds werd hij na een tijd aan de deur gezet of liep het af op een sisser.

Voor zover ik kan terugdenken is Jürgen Verstrepen al altijd tegen het Vlaams Belang geweest en kon hij het vroeger al niet laten om Vlaams (toen nog) Blok’ers te pas en te onpas belachelijk te maken. Dat de stopzetting van zijn uitzending zwart/wit op Liberty tv te maken heeft met druk van vooral links is misschien wel gedeeltelijk juist, maar niet de echte reden. Volgens de eigenaar, Belhassine, kon Verstrepen nog geen 100.000 zappers strikken voor zijn uitzending die gelijktijdig met de Zevende Dag werd uitgezonden en konden hierdoor de kosten niet worden gedekt. Er werd aan Verstrepen een nieuw contract aangeboden dat door hem werd geweigerd. En dat was het einde van de uitzending.Reactie Liberty-baas

„Jurgen liegt!
Jurgen heeft woensdag zelf de stopzetting van zijn contract getekend voor zijn programma bij Liberty.
Het heeft helemaal niets met politieke druk te maken. Enkel commerciële argumenten liggen aan de basis van het vroegtijdig stoppen.
Jurgen blijft zelf wel volhouden dat het om politieke druk ging.”


Ik herinner mij zeer goed dat wanneer een forumbekende belde tijdens zijn programma zwart/wit, Jürgen daarna zeer minachtend schreef “nu de Blokkertjes ook hebben leren bellen….”. Die man werd constant aangevallen en vernederd. Misschien was dat wel de reden dat die man later zelfmoord pleegde…

Jurgen vertelde net voor hij naar het Vlaams belang kwam aan de pers dat hij ‘zich niet in een hokje liet stoppen’. Toen hij na de stopzetting van zijn controversiële programma op een Vlaams Belang Congres werd uitgeroepen tot ‘martelaar van de vrije meningsuiting’ was hij heel boos, vertelde hij aan de pers. Wel, ik ook, want Jurgen is omhoog geklommen op de rug van het Vlaams Belang nog vooraleer hij bij de partij kwam.

Op 20/3/2004 liet Verstrepen in Het Belang van Limburg optekenen dat zowel ‘links en het Vlaams Blok hem hadden misbruikt. Terwijl hij zelf enkel en alleen door de vermaledijde linksen en vooral de Blokkertjes bekend is geworden, door hen heeft hij zijn eerste stappen in de politiek kunnen zetten, dank zij hen werd hij verkozen en eveneens dank zij hen heeft hij zich kunnen verrijken doordat hij het geld voor een tamelijk hoge boete die hij had opgelopen wegens ‘illegale’ tv-uitzendingen via internet, van het Vlaams Belang had gekregen. Toen de boete hem werd kwijtgescholden heeft hij volgens de informatie die ik kreeg, het geld in zijn zak gestoken.

De partij gaf hem voor die uitzendingen een maandelijkse subsidie. De partij betaalde dus ook de boete. Met het vooruitzicht op een drooglegging door de Raad van State, besliste de partij de subsidie aan Verstrepen stop te zetten. Dat was de druppel die bij Verstrepen de emmer deed overlopen. De uitleg over zijn voorstel voor een parallelle partij naast het Vlaams Belang dat door voorzitter Frank Vanhecke en zijn entourage (Verstrepen bedoelt Marie-Rose Morel) gekelderd werd, is een achteraffe uitleg.” De reden voor zijn overstap ging bij Verstrepen enkel om macht, geld en jaloezie.

Het Vlaams Belang deed veel voor Jürgen Verstrepen, maar misschien had de partij toch nog iets méér moeten doen, misschien hadden ze hem het verschil moeten leren tussen nazieliedjes en oude Vlaamse liedjes zoals ‘Vliegt de Blauwvoet -- storm op zee’. Maar nee, het duurde niet minder dan vier jaar vooraleer Jürgen dacht door te hebben dat er nazieliedjes gezongen werden. En als het dan al nazieliedjes waren, die dan logischerwijs in het Duits moeten zijn geweest, dan vraag ik mij weer af waarom het vier jaar duurde vooraleer Jürgen, als halve Duitser, het eindelijk doorhad dat het om nazieliedjes ging.

En verder vraag ik mij ook af in welke obscure groepjes hij dan verkeerde, want hij moet zowat de enige zijn van de mensen die ik goed ken bij het Vlaams Belang (en dat zijn er toch heel wat), die ooit nazieliedjes heeft gehoord. Maar kom, na vier jaar zoeken zal hij wel eens een nostalgische idioot gevonden hebben.

Uitgerekend Jürgen zou moeten weten dat Filip Dewinter, een hartsgrondige hekel heeft aan nazi’s. Dewinter, die Verstrepen altijd de hand boven het hoofd heeft gehouden, wordt nu via Verstrepen’s boek op een gemene wijze geviseerd. Maar de verkiezingen naderen en de vuile spelletjes worden terug bovengehaald. En vuile streken uithalen is iets waar Verstrepen bijzonder goed in is.

Vanaf 2000, nog vooraleer ik lid was van het – toen nog – Vlaams Blok, was ik nogal actief op het forum van Jürgen Verstrepen en samen met nog een paar mensen, samen met o.a. ook (alias) thePiano, zorgden wij er voor dat zijn forum bekend werd. Iedereen schreef onder een alias en mijn naam op het forum was Vicky. Na een hele tijd spraken alle forumdeelnemers af om elkaar eens te ontmoeten en samen een glas te drinken.

Jürgen zou zelf ook meegaan, liet hij weten. We spraken allemaal af op een zaterdagavond ergens in Antwerpen. Het was best leuk om de anderen te ontmoeten en een gezicht te kunnen kleven op nicknamen van zowel links als rechts. Mensen die je tenslotte al een paar jaar virtueel kende. Geen links/rechts polemiek maar gewoon praten over van alles en nog wat. Toen Jürgen Verstrepen kwam binnenwandelen dachten we dat hij zich gewoon gezellig bij ons zou zetten, net zoals zijn hoofdmoderator Maarten Malaise ook deed. (En waardoor deze later zijn huidige vriendin, Mimount Boesakla heeft leren kennen die ook af en toe meeging).

Nee, Jürgen bleef staan, dronk misschien één glas en vertelde terloops dat hij van plan was in de politiek te stappen. Hij zou in Antwerpen met een eigen partij beginnen, zei hij.

Plots vroeg hij aan vier mensen, waaronder ik (alias Vicky) en Hugo Van Minnebruggen (alias thePiano) onze echte namen en adressen, want, zei hij, wij hadden hem en zijn forum groot gemaakt en hij zou ons een geschenk opsturen. Wij waren goedgelovig en vonden dat best wel sympathiek, dus schreven we met ons vieren onze naam en adres op een papiertje dat Jürgen Verstrepen ons bereidwillig gaf. Wij hadden nooit gedacht dat dit verraderlijk stuk ongedierte onze namen zou doorspelen aan staatsveiligheid. Maar al brengen de ratten het uit, jaren nadien, tijdens een felle discussie op politicsinfo, waar zelfs Van Rossem zich kwam mee bemoeien, kwam de waarheid aan het licht.

Het zou ons te ver leiden om de hele discussie hier uit de doeken te doen, de aanstoker is trouwens inmiddels overleden aan een hartaanval toen hij op het strand van Marbella door de politie werd aangehouden. In ieder geval betrok die persoon mijn echtgenoot in de discussie, die hij van haar noch pluimen kende, niet politiek actief is en al zeker niet deelnam aan één of ander forum.
Gelukkig heeft ons bedrijf het appartement van Van Rossem in Brussel ingericht en kon ik hem op die manier duidelijk maken dat die kerel een leugenaar was. In die – toch wel zeer zware discussie – mengden zich nog een paar mensen die we nog nooit hadden gehoord of gezien op het forum.

jpr


Daarna bleef ik nog even via e-mail corresponderen met van Rossem en kwam ik te weten dat Jürgen Verstrepen het in zijn broek deed als Van Rossem zijn dossier over Jürgen zou opentrekken. Hij drong er op aan dat ik hem zou bellen en gaf mij in vertrouwen zijn GSM-nummer want alle andere nummers werden afgeluisterd, zei hij.


jpr1jpr3


jpr2
Ik belde niet, ik was niet zeker of ik het kon vertrouwen en wou mijn telefoonnummer niet prijs geven. Ik belde integendeel stomweg naar Maarten Malaise en vroeg hem om uitleg. Zijn naam was Haas en hij wist van niets… Maar hij belde mij even later terug met een vraag van Jürgen Verstrepen bij mij thuis afluisterapparatuur mocht komen plaatsen vooraleer ik naar J.P. Van Rossem zou bellen.

En dat was voor mij bewijs genoeg dat er iets niet pluis was. Bovendien ging mij dat te ver en vond ik ondertussen na enkele mails dat Van Rossem best wel eerlijk overkwam. Iemand recht voor de raap en daar hou ik wel van. In ieder geval eerlijker dan Verstrepen die iedereen misbruikt voor eigen eer en glorie.

De discussie op politicsinfo ging ondertussen zonder mij verder, maar ik kreeg nogmaals de bevestiging. Jürgen verstrepen was een verklikker bij staatsveiligheid en hij verkocht de identiteiten van mensen die hem bekend hebben gemaakt. Van mensen die hij zelf heeft gevraagd om op zijn forum te schrijven.jpr4 001
jpr4De informatie kwam niet van de site , maar werd gewoon doorgespeeld door Jürgen zelf. Ik was echter die hele heisa beu, en liet het forum voor wat het was dat kort daarna verder deed zonder Jürgen. Ook daar werd hij aan kant gezet. Ik hoorde hem niet meer tot hij bij het Vlaams Belang kwam en een zeer goede plaats kreeg aangeboden bij de daaropvolgende verkiezingen.

Ik zag hem voor het eerst terug op het overwinningbal in Wilrijk waar hij het ook in zijn boek over heeft. Hij schrijft dat hij tegen Marie-Rose Morel zei “Als wij nu samen op de dansvloer gaan staan, wedden voor een fles champagne dat binnen x aantal seconden de fotografen rond ons hangen?”
Belachelijker kan niet. Eerst en vooral waren er toen al geen fotografen meer en de ‘vermeende’ journalist was gewoon een vriend die zich voor journalist uitgaf om hem in de maling te nemen. Het was trouwens een forumdeelnemer die schrijft onder de alias ‘Joppe’.

dyn006_small150_500_375_jpeg_46663_ed5dc1af7d9f12dd756a73f742360f50De waarheid is dat Verstrepen als een dartele hond rond Marie-Rose sprong en naar haar gunsten dong. Hij leek niet alleen op een dartele hond maar hij likte ook in haar oren als een hond aan een kluif en zijn handen waren overal. Ik denk dat ik nergens iemand met zo’n propere oren heb gezien die avond. Nochtans …je oren laten uitlikken door een hond kan de hersenen aantasten…
De aanwezigen hadden wel gehoord dat Jürgen 'vernieuwing' zou brengen, maar volgens mij hadden ze toch aan iets anders gedacht.

Hij schrijft in zijn boek dat ‘hij en Morel’ voor de rest van het Blok ‘de anderen’ waren. Dat klopt evenmin, zeker wat hem betreft die nog niets bewezen had. Van Morel wisten we dat ze niet op haar mondje gevallen was en dat ze op politiek gebied zeer onderlegd was. Wat ze al dan niet privé doet, zijn onze zaken niet. Met wie ze vriendschapbanden onderhoudt evenmin. Heeft ze een verhouding? Ik weet het niet en indien het zo was denk ik spontaan aan de woorden van een Franse president …et alors???? Zit Martens trouwens ook niet in een uitgesproken ‘gezinspartij’? Ik heb in ieder geval nooit iets gezien dat op meer dan een vriendschapsrelatie lijkt tussen Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel. Als ik al ooit iets gezien heb dat voor veel mensen niet door de beugel kon, dan is het bij Verstrepen geweest.


“Opportunisme is Verstrepen niet vreemd: terwijl hij aanvaard had de Antwerpse (VB-, red.) lijst te trekken, was hij al bezig te konkelfoezen met Jean-Marie Dedecker, schreef ’t Pallieterke.


dyn009_small150_162_210_jpeg_46663_139090235720188512e6a109368c8592Of Dedecker zo blij moet zijn met zijn horde misnoegde of jaloerse VB-overlopers blijft tot nu toe een open vraag. Professor Bouckaert trok in ieder geval een raar gezicht dat niets aan de verbeelding overliet toen men hem vorige donderdag tijdens de Vlaams nationale debatclub iets vroeg over Verstrepen. De Decker krijgt het zelf ook wat moeilijk nu hij wordt beschuldigd een tiental jaar geleden als judocacoach samen met de wielermanager Patrick Lefevre een sponsorvoorstel van Daikin, een producent van aircotoestellen in Oostende een commissie van twaalf procent te hebben geëist op de veertig miljoen Bef. die hij aanbracht. Of het klopt weet ik niet, maar Humo vond het blijkbaar toch interessant genoeg om er deze week een interview aan te wijden.

15:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

03-10-08

Mislukte ontsnapping

spikemain_604531a

De dief Siyana Pasiwe, probeerde de politie te snel af te zijn na een inbraak in een Zuid-Afrikaans museum, maar bleef ‘haperen’ aan de omheining.

‘t Ziet er wel pijnlijk uit…

01:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

02-10-08

Vlamingen worden gediscrimineerd

ProvinciestrOp 5 oktober is er een braderij in de Provinciestraat te Antwerpen. Voor deze gelegenheid werden speciaal affiches gedrukt. Mooie affiches op glanzend papier en dus beslist niet goedkoop.De aangeprezen specialiteiten

Op de originele eerste druk had men nagelaten te vermelden dat er ook ‘joodse’ specialiteiten bij zouden zijn. Dat viel niet in goede aarde bij bakkerij Kleinblatt die al een eeuwigheid een zaak heeft in de Provinciestraat. Hij protesteerde en prompt werden alle vorige affiches vernietigd en nieuwe gedrukt.

Provinciestr 001
De ene klacht is de andere niet.

Bij de verdere verdeling vroegen de Vlaamse winkeliers waarom zij niet vermeld werden en het antwoord dat ze kregen was dat ze maar niet moesten zeuren, want dat het al genoeg had gekost om ze een tweede keer te drukken en dat ze niet van plan waren om ze nog eens opnieuw te laten drukken.

Het hoeft dus niemand te verbazen dat de Vlaamse winkeliers in de Provinciestraat weigeren mee te werken aan de braderij, laat staan er financieel voor op te draaien.

18:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Wie gelooft die mensen nog!

14:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |