01-11-08

Bart Debie

Bart Debie moest een dag lang in de gevangenis van Vorst doorbrengen. Er is maar één woord voor wat ze hem aandoen...onmenselijk!


LEES HIER ZIJN RELAAS

02:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Martelaar ? Voor U is Bart Debie duidelijk een martelaar. Voor mij niet.

Gepost door: pol | 01-11-08

Dat is dan uw probleem Pol. U gaat toch niet beweren dat hij veroordeeld is op basis van substantiële bewijzen zeker?

Gepost door: Antichrist | 02-11-08

Debie onschuldig ? De bewijzen tegen Debioe zijn spijkerhard. Voor wie toch nog zou twijfelen, het vonnis en de bewijslast waarop de rechtbank zijn vonnis steunde , is in zijn geheel te vinden op het internet.
Oordeel zelf; http://www.nieuwsblad.be/extra/arrest_debie_new.pdf

En a propos, is Vlaams Belann niet die partij die met regelmaat van klok zegt dat alle gevangenissen luxehotels (Club-med) zijn? Tot ze er zelf (één dagje) invliegen...

Gepost door: D.V. | 02-11-08

@ Pol, D.V. en Inne, Wat zijn jullie toch naief om de denken dat mensen geboren worden als VBers,, Ze WORDEN het met de loop der jaren door hun ogen open te doen èn rond te kijken in wat voor gemeenschap we nu leven.
De reden voor het feit dat veel politiepersoneel geneigd is om voor het VB te kiezen ligt eenvoudig aan het feit dat ze steeds te maken krijgen met allerlei, min of meer grote "onnozelheden" (en die komen grotendeels "van dezelfde soort volk")

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 02-11-08

Sint Gillis en Vorst De bovenstaande reacties ter zijde.

Als iemand zich gaat aanbieden in Vorst of Sint-Gillis dient hij in zijn eigen taal te worden aangesproken.

In beide gevangenisen is de toestand op dit vlak inderdaad zeer schrijnend! Nederlands spreken is voor vele cipiers zelfs "not done". Het doet denken aan een Belgische toestand van 100 jaar geleden.

Alleszins moet hier m.i. verandering in komen.

Wie stelt hierover een parlementaire vraag?

Gepost door: Pietje | 03-11-08

DV,

1) Verklaar ons eens waarom de rechter anders oordeelde in eerste aanleg over dat racisme ?

2) Waarom kan je worden veroordeeld voor iets wat een ander gedaan heeft en wordt diegene die wel racistsisch is geweest gewoon met rust gelaten.


3) De klacht is ingediend door een zootje criminelen....

Gepost door: Den Amerikaan | 03-11-08

CGKR blijft een smerige rol spelen. Wat mij nog het meeste stoort is de burgerlijke partij van het CGKR, in wezen is de burgerlijke partijstelling een blaam voor gerecht en politiek.

1) Het CGKR is een politieke instelling die rapporteerd aan de eerste minister. Dit is een probleem van scheiding der machten.

2) Door burgerlijke partij te stellen geeft men een politieke partijdigheid en geeft men in wezen aan dat men wel schuldig MOET zijn. Is het niet zo dat indien men hem niet had veroordeeld voor racisme het CGKR een deel van zijn geloofwaardigheid zou verliezen ? (alsof dat nog meer kan ?)
Wat trouwens in eerste aanleg is gebeurd....

Het CGKR moet zich onthouden van die burgerlijke partij stelling in alle rechtszaken, ofwel in alle.

Waar was het CGKR trouwens tijdens het process tegen Joe, waar de advocaat van de dader de racistische opvoeding gebruikte als verdediging voor zijn client aub ?

Wel... wedden dat hier niemand op antwoord?

Gepost door: Den Amerikaan | 03-11-08

Is het weer zover? Het blijkt hier weer uit de hand te lopen?

Misschien mag ik er even op wijzen dat het Vlaams Belang in geen geval haar eigen wil opdringt. Niet via uitsluiting van andere politieke partijen noch via gerechtelijke vervolging van andere mensen of partijen met andere meningen, noch met geweld dat tegenwoordig ter linker zijde angstwekkende vormen aanneemt. Aangezien hier door onze tegenstanders nogal eens naar 60 jaar geleden wordt verwezen, zullen ze weten dat die vervolgingen eerder vergelijkbaar zijn met wat de Gestapo deed. Mijn Britse moeder vertelde er vaak over. Zo zochten ze bijvoorbeeld haar vader, mijn grootvader, omdat hij Canadese en Britse soldaten had verstopt nadat hij was verraden door hun ‘socialistische’ buurman die met evenveel gemak na de oorlog het meubilair van zijn overburen op straat gooide en in brand stak omdat haar man tegen de communisten was gaan vechten… Misschien niet eens uit overtuiging maar waarschijnlijk uit honger.

Het Vlaams Belang is zowat de enige partij die volgens onze tegenstanders geen recht heeft op een eigen mening. Voor de tegenstanders van het VB geldt maar één wet...de neuzen moeten allemaal in dezelfde richting staan, en wie zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt wordt gewoon een kopje kleiner gemaakt. Inne is wel helemaal lachwekkend met het bovenhalen van haar 63 jaar oude oorlogsmateriaal... kind toch, over papegaaienpraat gesproken... jij kunt er wat van. Je moet daar zeker niet mee afkomen op mijn blog. Ik heb een hekel aan nazi’s, ze hebben de helft van mijn familie vermoord en mijn vader in een kamp opgesloten.
De meeste van jullie hebben het dan meteen over Filip Dewinter, maar ik wil jullie voor zijn, zijn vader was zelfs lid van de Witte brigade, dus zoek maar een ander excuus om tegen onze partij te zijn. En geef maar toe dat pleiten voor een onafhankelijk Vlaanderen, antimonarchie en tegen de islamisering van Europa zijn, voor jullie reden genoeg is om tegen ons te zijn en ons zelfs als “extreem” rechts te bestempelen.
Leren jullie in feite nooit zelf nadenken?? Het is er echt nog aan te merken dat onder Spaans bewind vele tienduizenden Vlaamse protestanten werden verjaagd. Vooral de intelligentsia. Zij trokken toen naar Amsterdam en andere Noord-Nederlandse provincies. Dank zij hen spreekt men over de Hollandse Gouden Eeuw. Nu kan men enkel nog Vlaams intelligentsia vinden binnen de Vlaamse beweging. En misschien, als jullie ooit die tweede hersencel gebruiken, dan krijgen we misschien ooit nog een Vlaamse Gouden Eeuw.

Een reactie van Lowieke Staal is zijn eigen mening en niet van het Vlaams Belang.
Waarschijnlijk wil hij aantonen dat het politieteam van Bart Debie destijds werd aangevallen met ijzeren staven door de vijf 'onschuldige' Turken die trouwens wel veroordeeld werden voor hun criminele activiteiten, maar minder erg gestraft werden dan de politie die hen gevat heeft. En dat alles dank zij het grote toverwoord 'racist'!

Dus Inne en Kamiel, voer een debat als verstandige mensen anders worden jullie reacties gewist.

Gepost door: Janice | 04-11-08

"omdat haar man tegen de communisten was gaan vechten"? Zeg maar gewoon "omdat hij collaboreerde met de nazi's en samen met de SS ging vechten tegen de geallieerden. En janice, leg mij eens uit voor welke misdaden de vijf Turken zijn veroordeeld? Ik herhaal: deze mensen zijn nergens in vervolgd, waren nog nooit met de politie in aanraking geweest en werden nog nooit veroordeeld. Hun enige 'misdaad' was de politie te bellen toen 4 dronken amokmakers zijn ruiten ingooiden, het huis binnendrongen en zijn vrouw bedreigden terwijl de man zelf enkele klappen kreeg. De politie pakte de vijf op toen ze verhaal gingen halen bij het autochtone crapuul dat zijn huis vernielde en vrouw bedreigde. In plaats van de daders op te pakken, namen Debie's mannen de slachtoffers mee, voor een speciaal behandeling. En is dat het fameuze VB-veiligheidsplan? Slachtoffers valselijk beschuldigen terwijl de dader op een voetstuk wordt geplaatst en zelf een plaatsje krijgt op de VB-lijst? Vergeet ook niet de andere 27 slachtoffers van Debie, en de vele aanklachten (folteren, diefstal, schriftvervalsing, onwettige huiszoekingen, racisme, ....)
Door Debie zo fel te verdedigen en van de slachtoffers daders te maken, toont het VB zijn ware gezicht. Vanaf toen zijn bij heel wat Vlamingen de ogen opengegaan. En dat Debie tot op vandaag nog steeds de slachtoffers uitmaakt voor het vuil van de straat zou al redenen genoeg zijn om Debie zijn celstraf volledig te doe,n uitzitten. Gunstmaatregelen zouden nooit mogen toegelaten zijn bij misdadigers die volharden in de boosheid en geen sikkepit berouw tonen. Het is ook wrang dat alles waarvan Debie schande sprak (lange rechtsprocedures, elektronisch huisarrest, het niet uitvoeren van effectieve gevangenis straffen, Cassatie, ...) nu zelf zijn toevlucht neemt tot deze zaken. Oftewel: "luister naar wat ik zeg maar kijk niet naar mijn daden"

Gepost door: D.V. | 04-11-08

@D.V. @ omdat haar man tegen de communisten was gaan vechten"? Zeg maar gewoon "omdat hij collaboreerde met de nazi's en samen met de SS ging vechten tegen de geallieerden

Daar waart gij NIET bij = dus leugens,laster,en eerroof,! blijbaar is nazisme u nauw gelegen en bent u dus een fervente nazi

@ Hun enige 'misdaad' was de politie te bellen toen 4 dronken amokmakers zijn ruiten ingooiden, het huis binnendrongen en zijn vrouw bedreigden terwijl de man zelf enkele klappen kreeg.

het waren wél 5 mannen en niet één ,zever dus

@ De politie pakte de vijf op toen ze verhaal gingen halen bij het autochtone crapuul dat zijn huis vernielde

autochtone crapuul fraaie woorden!! zegt veel over uzelf, misschien leeft ge liever onder de sharia dan kan je ongestraft autochtonen uitmoorden , ook van heel uw relaas klopt geen bal, zoals elke 'verlichte' geest van linkse signatuur papegaait ge enkel de po-co- inktkoelies van het corrupte systeem na , een zestigtal jaar geleden hadden ze u al lang tegen de muur gezet wegens collaboratie ,met reden zou ik zo zeggen, en trouwens ik kom altijd en overal voor mijn mening uit,lafheid staat NIET in mijn woordenboek

Gepost door: lowieke staal | 04-11-08

de zaak Uludogan @Lowieke staal: de Turkse man was alleen toen de amokmakers zijn huis binnen drongen. Pas nadien kwamen zijn Broer, schoonbroer en enkele familieleden bij hem (ze waren uitgenodigd voor het offerfeest). Pas dan zijn ze verhaal gaan zoeken bij de amokmakers. En hoe noem je zatlappen die voor de fun ruiten inwerpen,binnendringen, mensen afkloppen en een huisvrouw bedreigen? Ik noem dat crapuul. voor jouw zullen dit wel gerespecteerde burgers zijn maar dat zegt dan weer alles over uw ingesteldheid.

Voor alle duidelijkheid, de feiten:

De zaak Uludogan

Het is al donker als Bilen Uludogan, eigenaar van een Turkse pizzeria, bij zijn appartementsgebouw in de Antwerpse Paleisstraat komt. Hij heeft een geslacht schaap gekocht, waarmee hij met zijn familie het offerfeest wil vieren. Net voor hij naar boven wil, hoort hij glasgerinkel.
Vier dronken mannen proberen achter hem de voordeur te forceren. Uludogan stapt op ze af, krijgt enkele klappen en vlucht naar boven om de politie te bellen. Als de 31-jarige ondernemer - blanco strafblad - weer naar beneden gaat, komt hij zijn broer en drie zwagers tegen. Ze besluiten verhaal te halen bij de dronkenlappen. De politie arriveerde en besloot onmiddellijk dat de Turken de agressors waren en sloeg hen in de boeien.
Het vijftal wordt opgepakt en naar het bureau gebracht. In de verhoorkamer houden de zes aanwezige agenten zich gedeisd, tot commissaris Bart De Bie binnenkomt. ,,Hij sloeg me met de vlakke hand op mijn rechteroor'', verklaart de pizzabakker later in de pers. De ondervragers zouden de spot hebben gedreven met het offerfeest. ,,ze hebben 5 Turkse schapen binnengebracht, het offerfeest kan beginnen'', klonk het.
Uludogan's zwager wordt met zijn hoofd tegen een radiator gebeukt. Een agent zet een stoel, daarna zijn bottine op hoofd van Uludogan's zwager, nadien wordt hij met dezelfde stoel keihard in de rug geslagen. De kwetsuren blijken zo zwaar en een van de slachtoffers blijft roerloos op de grond liggen zodat een ambulance hen naar het ziekenhuis moet vervoeren. Uludogan is een gat in zijn trommelvlies geslagen, zijn zwager heeft hoofdletsel en bloeduitstortingen.
,,De twee waren duidelijk zwaar toegetakeld toen ze de volgende dag mijn kabinet aankwamen'', zegt advocaat Kris Luyckx. ,,Afgerost.'' Hij diende een klacht in tegen de zeven agenten, wegens foltering, machtsmisbruik en racisme. Het incident leek vervolgens in de doofpot te verdwijnen. ,,Pas maanden later, toen de scheuring binnen de politie kwam, kwam er een onderzoek. Vanachter een spiegelwand herkenden mijn cliënten de agenten direct.''

Collega's van Debie hielden uit schrik hun mond, omdat Debie beschermd werd door zijn oversten. Wie durfde te klagen, werd overgeplaatst met loonverlies.

Gepost door: D.V. | 04-11-08

"Burqa Free!" zegt een dame met hoofddoekje op (zie afbeelding rechts). Betekent dit nu dat Vlaams Belang geen problemen heeft met de hoofddoek?

Gepost door: D.V. | 04-11-08

zoals ik al schreef Er zijn blijkbaar zelfs drugs in het pand gevonden volgens dit arrest,uiteidelijk is dit de zoveelste politieke afrekening met BROODROOF het nieuwe fachisme ten voeten uit, De Bie heeft de straten schoongeveegd ,maar als de criminelen allochtoon blijken te zijn is het voor de "progressieven" not done !zolang de VZW'kes maar openblijven en de dope onder het linkse profitariaat kan blijven circuleren dienen gasten zoals Debie te hangen, de Turken is het enkel om de riante schadevergoedingen te doen, Debie wordt door velen trouwens op elk gebied geholpen, enkel echte Vlamingen doen dat,een front tegen import criminaliteit,bloedwraak en vooral de collaborateurs hiervan , trouwens bangelijk veel zwarte streepjes in uw copij eigenlijk onleesbaar

Gepost door: lowieke staal | 04-11-08

DV, nog altijd even lomp...

Gepost door: Janice | 05-11-08

Lowieke staal, dit is pure laster en dat weet je zelf goed genoeg, er is geen enkele link naar eender welk artikel die dit zou bevestigen. En wees maar zeker dat Debie de 'bewijzen' zo op zijn site zou zetten. Dit is echt smakeloos. En Janice, knappe commentaar alweer! Het is eraan te zien dat de frustraties binnen VB hoog oplopen. Blijf vooral dat niveau aanhouden...

Gepost door: D.V. | 05-11-08

Ik pas mij op jouw niveau aan DV. Je weet niet eens vanwaar die affiche komt en je kent blijkbaar evenmin het verschil tussen iemand die z'n haar beschermd tegen stof (zoals in fabrieken vroeger) of iemand die het moet dragen vanwege een ziekelijke perverte godsdienst die vrouwen en zelfs kinderen doden nadat ze werden verkracht, omdat mannen zich niet kunnen in toom houden bij het zien van een haardos.

In Vancouver werd weer een eremoord gepleegd nadat een jong meisje werd verkracht. Ze werd vermoord door haar eigen vader en de imam is het er volkomen mee eens want ze had zich maar in een burqa moeten hullen.

En daar sta jij helemaal achter!! Wat voor een verwerpelijk individu ben jij in feite, zeg!
Ik wil dat je hier weg blijft en als je het niet doet zal ik zeer consequent alles wissen wat je schrijft.

Gepost door: Janice | 05-11-08

Waar lees jij dat ik achter de burqa zou staan? En waarom draagt Vlaams parlementslid Marleen Van den Eynde (VB) dan haar hoofddoek? (zie: http://kurl.nl?446F) Of ligt er in het Parlement ook zoveel stof? En wat met de vrouwen die er één dragen omdat het mode is, wat dan? Want laat de hoofddoek nu net hét modeaccessoire zijn op de catwalks van Milaan en Parijs. En wat met de Joodse vrouwen die uit religieuze overtuiging hun haar afscheren en een pruik dragen? Over hun gebruiken valt anders ook het één en ander te zeggen, zo mogen Joodse vrouwen met maandstonden niet eens in huis, ze moeten in een apart verblijf wachten tot de maandstonden zijn verdwenen (gemiddeld 10 dagen). Gek dat we u daar nooit over horen klagen. Of hebben Joodse vrouwen geen nood aan vrouwenrechten? Voor mij doet of draagt iedereen wat hij wil, zolang hij (zij) daarmee de vrijheden van een ander niet inperkt. Dat heet "verdraagzaamheid" en "vrijheid". Maar laten dit nu net zaken zijn die niet zo direct in de hoogste VB-schuif liggen, en al zeker niet in de schuif van Janice.

Gepost door: D.V. | 05-11-08

Vooraleer ik hier alle reacties wis, wil ik je laten weten hoezeer ik je om die laatste bijdrage veracht! Jij bent zowat het smerigste wezen dat er rondloopt. Marleen heeft een ziekte waardoor ze haar haren verliest. Het is onvoorspelbaar wanneer dit gebeurt, maar pas dan draagt ze iets op haar hoofd. De laatste jaren gaat het beter en groeiden haar haren terug. Geen enkele arts weet hoe het komt en niemand kan haar helpen.
Met die opmerking laat je nog maar eens zien wat voor iemand jij bent.

Gepost door: Janice | 06-11-08

Vooral niet wissen Vooral niet wissen Janice zodat iedereen kan zien wat een laag bij de gronds persoon die DV is. Van hatelijk gedrag gesproken zeg.

Het is net zoveel mijn recht om tegen de hoofddoek te zijn als een ander er voor is. Dat soort vrije mening en democratisch recht moet volgens DV afgenomen worden.

Bovendien begrijpt DV nog steeds niet dat het ergens moet stoppen maar dat die grens voor DV niet dezelfde is als van de Moslims. Maw zelfs DV zal als racist worden afgeschilderd omdat hij grenzen oplegt aan moslims.

MOSLIMS KENNEN ENKEL HUN EIGEN GRENS DV !!

Snap dat nu toch een keer, anders neem ik u wel eens een dagske mee in london en dan niet in Oxford street maar wel een paar straten verder. U zal nogal oogskes trekken.

Gepost door: Den Amerikaan | 06-11-08

Domme Vent 1)Ik ken Debie persoonlijk en geloof eerder hem dan jou, laat dat duidelijk zijn!
2)als ge het niet gelooft van de drugVZW'ks zijt ge nog dommer dan ik dacht, er wordt nu weer een nieuwe drug in de scholen verdeeld aan de kinderen een drug op basis van METH ook gekend als angel dust of crack, de verdelers ervan zijn ook steevast uw bruine vrienden, die met hun grote auto's en hun grote muil,dit is veel erger dan een schijnproces tegen Debie,maar onze kinderen hun gezondheid kan het linkse profitariaat weinig schelen, pa en ma blowen ook !!

Gepost door: lowieke staal | 06-11-08

De commentaren zijn gesloten.