01-11-08

Herverdeling van de welvaart.

Untitled"Oh kijk eens hoeveel snoep jullie hebben, ik ga er de helft van wegnemen en het geven aan kinderen die te lui zijn om zelf rond te gaan."

"Oh verdorie...een democraat!!"

17:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ze kunnen het misschien beter geven aan de luie rijkeluiszoontjes die van nine to five achter hun bureautjes plaatsnemen, zoals de Republikeinen willen.

Gepost door: Inne | 01-11-08

Pamperpolitiek Misschien wel enigszins overdreven, maar toch een sneer naar de pamperpolitiek van de linksen. Niet de vissen moet je uitdelen, maar de vislijnen opdat men zelfredzaam worden zou, wat tot heel wat meer voldoening zal leiden dan de dankbaarheid, die men steeds zou moeten hebben voor het gekregen onderhoud.

Gepost door: pol | 01-11-08

Moet dat niet zijn "Verdomme een socialist..." Ik zag laatst op TV iets gelijkaardig in een school met snoepjes. Natuurlijk vertelde men niet waarom die anderen geen snoep hadden verdiend, of waarom de anderen meer hadden verdiend om te beginnen....

Gelukkig was er geen snuggere bij die vroeg waarom men nog iets zou moeten verdienen als je het toch zo kreeg van anderen.....

Gepost door: Den Amerikaan | 03-11-08

En dan nu tijd voor wat goed nieuws: mijn allerbeste "vriend" Patick Ghys, de Baltazar Boma van Mortsel, houdt het bij LDD voor bekeken. Zijn zetels die hij van het VB gepikt had gaan - thank goodness - terug naar de rechtmatige eigenaars, het VB van Mortsel.

http://gva.typepad.com/standpuntantwerpen/2008/11/het-rommelt-bij.html

Politiek is een vuile oorlog. Zelfs als er geen wolkje aan de hemel te zien is, zoals in de tuin van Lijst Dedecker, kan de smurrie nog uit de grond opborrelen om de zondagnamiddag te verpesten. En dat is precies wat er gisteren bij LDD-Antwerpen is gebeurd.

In de nacht van zaterdag op zondag liet Patrick Ghys, de nummer één van LDD in Mortsel, via e-mail weten dat hij en Judy Thues ontslag nemen als leden van LDD en als onafhankelijke leden van de Mortselse gemeenteraad. Hun zetels gaan zo terug naar het VB, want dat is de partij waarvoor beiden in 2006 zijn verkozen. De VB-fractie in Mortsel gaat dus van vier naar zes zetels. En LDD verdwijnt voorlopig van de kaart.

Patrick Ghys is niet de eerste de beste. Onlangs nog werd hij in een internetpeiling van een krant uitgeroepen tot de meest invloedrijke Mortselaar. Ghys kreeg 47 procent van de stemmen, burgemeester Ingrid Pira 16 procent. Al moet ik er meteen bij zeggen dat dergelijke peilingen totaal niet representatief zijn en dat de resultaten vooral afhangen van de omvang van je vriendenkring. Om een populaire vergelijking te maken: Ghys heeft blijkbaar een hoge X-factor in Mortsel.

Maar Patrick Ghys was ook een vriend en vertrouweling van het Antwerpse LDD-boegbeeld Jürgen Verstrepen. Allebei verlieten ze het VB omdat ze de standpunten over vreemdelingen te hard vonden en omdat ze niet eeuwig langs de zijlijn wilden blijven staan. Samen trokken ze enkele maanden geleden naar Benidorm om daar de LDD-campagne voor de Vlaamse verkiezingen te lanceren. En nu houdt Ghys het voor bekeken.

Voor Jürgen Verstrepen is dit geen goed nieuws. De man van Zwart of Wit heeft altijd al fel tegenstrijdige gevoelens uitgelokt. Dat was zo in zijn periode als mediaman, het ging gewoon door bij het VB en ook nu is Verstrepen niet onbesproken bij LDD. Partijtoppers als Jean-Marie Dedecker en Boudewijn Bouckaert hebben zich gedistantieerd van zijn boek Zwart op wit, waarin hij de vuile was van het VB buitenhangt. En een aantal partijgenoten twijfelt ook aan zijn leiderschap in de provincie Antwerpen. Verstrepen heeft het imago van de eeuwige vrije jongen. Nu moet hij zich ook bewijzen als teamspeler. Sterker nog: als kapitein van het team.

“Politiek is en blijft een individuele ploegsport”, zuchtte een LDD’er gisteravond. In een partij die daalt in de peilingen, zoals nu onder meer het VB, verlaten de ratten het zinkende schip op zoek naar nieuwe voedselvoorraden. Dé favoriete bestemming van de voorbije, en wellicht ook de komende maanden is LDD, dat volgens de polls in juni 2009 bijna even groot wordt als Open Vld, VB en sp.a/Vl.Pro. Maar eenmaal daar gearriveerd, moeten de nieuwkomers zich onmiddellijk storten in een strijd op leven en dood om een stuk territorium te veroveren. En dat is uiteraard niet naar de zin van de oudgedienden, die erop rekenen dat zij bij de lijstvorming worden beloond voor hun harde labeur als pioniers.

Jürgen Verstrepen deed zondagavond een opmerkelijke uitspraak. Hij zei dat het ontslag van Patrick Ghys hem stimuleert om de zuivering van zijn partij nog sneller en kordater door te voeren. Verstrepen wil af van een aantal “VB-mollen”. Verkondigt hij daarmee het partijstandpunt, of maakt hij gebruik van zijn persoonlijke freedom of speech? Daarover lopen de meningen binnen LDD uiteen. In elk geval is de partij van Jean-Marie Dedecker nog lang niet verlost van zijn groeipijnen, want ook in Limburg is het hommeles. Het worden spannende maanden voor LDD.

Gepost door: Antochrist | 03-11-08

lol De streep is in Wilrijk ook al de kop van jut, zijn fratsen zullen hem daar zwaar onderuit halen,op de vraag aan prof.Bouckaert enkele weken geleden op het Vlaams Nationaal debad in Edegem of Verstrepen over LDD ook een boek aan het schrijven was antwoorde hij "dat kan goed zijn, hij doet maar,wij houden hem zoveel mogelijk buiten" dus....lang zal hij het daar ook niet uithouden

Gepost door: lowieke staal | 03-11-08

Patrick Ghys had al lang spijt van zijn beslissing. Verstrepen had nachtenlang in zijn café op hem ingepraat om hem te overhalen om naar LDD over te lopen. Nu zeggen dat hij 'schoon schip' wil maken is gewoon flauwe kul om zijn eigen vel te redden. (tenslotte is hij net als die anderen een overloper, en niet om de redenen die hij zelf aangeeft...)

Maar de laatste tijd kwam Ghys tot een ontstellende ontdekking. De Decker was helemaal niet Vlaamsgezind en al zeker niet de rebel en republikein waarvoor hij zich zo graag uitgeeft. LDD heult mee met diegenen waarbij hij zich op dat moment bevindt. En of dat nu 'den Albert' of RTBF is, speelt geen rol. Zit hij in de Vlaams nationale debatclub, dan gebruikt hij straffere taal zowel tegenover de moslims en Walen dan de strafste VB'er. LDD is een echte liberaal, een draaikont die meegaat vanwaar de wind komt.

Wel,...een tijd geleden heb ik geweigerd om Patrick een hand te geven. Dat zal ik dan in de toekomst niet meer doen. Want hij laat nu zien dat het fatsoen zegeviert en hij stuurde gisteren een bericht naar Filip Dewinter.

Gepost door: Janice | 03-11-08

Toch blijf ik erbij, beste Janice, dat PG als persoon niet te vertrouwen is. Ik zou zeker veel bedenkingen maken om die terug in het VB-schip te hijsen en te doen alsof er niets gebeurd is.

Soit, aan heel het verhaal zit één prachtige keerzijde: VB Mortsel heeft de zetels teruggekregen die Ghys en zijn madam van hen gestolen had. Gerechtigheid zegeviert.

Gepost door: Antichrist | 03-11-08

Ik zou hem ook niet meer binnenhalen, dat hij zijn zetels terug geeft is niet meer dan juist, aan wie zou hij ze anders moeten laten ? aan zijn aartsvijand Pira ?de madam die de hele middenstand van Mortsel in de tang nam met haar "verkeersbeleid" in haar gemeente is er dag en nacht file door totaal mislukte infrastruktuur
Ze is dan ook dank zij Patje Janssens zijn frauduleuze kiescomuters aan kunnen blijven,Ik denk ook dat P.G zijn buik vol heeft van politiek en meer en meer naar zijn geliefde Spanje trekt.

Gepost door: lowieke staal | 04-11-08

Natuurlijk halen we hem niet meer binnen. Het VB is geen duiventil, hé!
Met fatsoen bedoelde ik dat hij de plaatsen die vrijkwamen in de gemeenteraad niet gaat bezetten als onafhankelijke, maar ze teruggeeft aan de rechtmatige eigenaar, het Vlaams Belang.

Gepost door: Janice | 05-11-08

De commentaren zijn gesloten.