05-11-08

De Obama hype

Het Nieuwsblad ging vandaag flink uit de bocht op hun voorpagina over de VS.

Ze schreven in enorme letters dat de VS 10.000 miljard dollar staatsschuld heeft… (op een bevolking van meer dan 300 miljoen inwoners).

Ja? En dan?

Wie zijn wij om daar kritiek op te hebben?

Onder Verhofstadt nam de Belgische staatsschuld steeds maar toe en zaten we nu eind september al met een staatsschuld van 295,36 miljard EURO en vandaag dichter tegen de 300.000 miljard op amper 10 miljoen inwoners. Dat is ongeveer 91 procent van het bruto nationaal product. Het grootste deel van deze schulden zijn te wijten aan Wallonië, de Franse gemeenschap en Brussel. Want Vlaanderen heeft vrijwel geen schulden.

De hype in ons land rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen is nooit eerder gezien. Caroline Gennes ging zowaar Obama toejuichen en steunen in de VS. Maar goed dat ze ginder niet wisten dat ze een socialiste is, want dan had ze Obama meer schade toegebracht dan steun. Want een socialist is in Amerika gewoon een scheldwoord. Bovendien is Obama helemaal niet links, maar rechts liberaal.

Om maar even een greep uit zijn programma te nemen… Hij wil bijvoorbeeld niet dat bedrijven nog langer uitwijken naar het buitenland en stelt zich eerder protectionistisch op.

Op de vraag wat hij met Iran zou doen in geval ze hun nucleair programma zouden verder zetten, zei hij dat hij hen van de kaart zou vegen “We blow them of the map”.

Israël maakte zich zorgen of ze in geval hij president zou worden nog wel op de Amerikaanse steun konden rekenen. Het antwoord bleef lang uit, maar hij blijft Israël steunen, zei hij vorige week.

Hij wil ook gelijk loon voor gelijk werk voor iedereen. Nu is het zo dat blanke mannen het meest verdienen, dan zwarte mannen, dan blanke vrouwen en zwarte vrouwen. John Lennon zei het vroeger al, ‘woman are the niggers of the world’… ook hier verdienen vrouwen gemiddeld nog steeds 30 % minder dan mannen voor hetzelfde werk.

Er wordt in Europa verteld dat hij tegen private scholen is, maar dat klopt niet. Nu moeten de ouders die hun kinderen naar privaat onderwijs willen sturen betalen aan de overheid om een certificaat te bekomen om hun kinderen naar een private school te mogen sturen. Dat wil hij afschaffen om meer gelijkheid te krijgen tussen private scholen en publieke scholen.

Hij wil ook niet dat creationisme, of ‘intelligent design’ nog langer wordt onderwezen als wetenschappelijk vak, maar als vak theologie omdat deze overtuigingen niet wetenschappelijk zijn bewezen.

Hij wil de import van olie uit de OPEC landen verminderen en zoekt naar alternatieve middelen, zoals bio-olie "It's time for Congress to realize what farmers in America's heartland have known all along - that we have the capacity and ingenuity to decrease our dependence on foreign oil by growing our own fuel," Obama said.

Maar op 4 mei 2008 zei hij in een interview met CBS dat men overal ter wereld te kampen had met een ernstig voedselprobleem. “Het leidt geen twijfel dat dit te wijten is aan het telen voor de biobrandstof,”, zei hij. Zijn topprioriteit is er voor zorgen dat de mensen voldoende eten hebben, en als we daarvoor onze ethanol politiek moeten wijzigen, dan is dat de stap die we moeten nemen. Hij pleit nu eerder voor transportmiddelen op elektriciteit.

Ook wat de nucleaire energie betreft zegt hij dat er over moet gepraat worden maar zolang er geen alternatieven zijn moeten de kerncentrales blijven. "...it is reasonable – and realistic – for nuclear power to remain on the table for consideration.

“In September 2006, Obama voted for the Secure Fence Act, authorizing the construction of 700 miles (1,100 km) of fencing along the United States–Mexico border.”

Obama zette zijn handtekening onder de Secure Fence Act, de 1100 km afsluiting op de grens met Mexico. Nochtans wil hij de 12 miljoen die de grens al overstaken niet terugsturen omdat de meeste al werk hebben gevonden en een nieuw leven hebben opgebouwd. Hij wil immigratie reformeren en ‘s werelds meest getalenteerde mensen aantrekken om naar Amerika te komen. Met andere woorden, een braindrain van goed opgeleide personen uit landen die deze mensen zelf heel hard nodig hebben.

"I support comprehensive immigration reform that includes improving our visa programmes, including the H-1B programme, to attract some of the world's most talented people to America", Obama said in an interview with IANS in October 2008

De socialisten denken dat Obama het sociaal zekerheidssysteem van bij ons wil toepassen. Het Belgisch systeem dat volgens sommige politici het beste ter wereld zou zijn. Vergeet het maar, niemand weet het tot ze ooit eens ernstig ziek worden en lange tijd in de kliniek moeten verblijven. Dan pas beseffen de mensen dat ze zonder private hospitalisatieverzekering nergens staan.

In de VS zijn de private verzekeringen echter een zootje. En daar wil hij verandering in brengen. Meer niet. Hij wil niet dat de staat zich er gaat mee bemoeien, maar hij wil wel dat de private verzekeringen voor iedereen betaalbaar zijn en hij wil iedereen verplichten om zich privaat te verzekeren. Hij vindt het verkeerd dat 47 miljoen Amerikanen niet verzekerd zijn en dat de belastingsbetaler al meer dan 15 miljard jaarlijks moeten opbrengen om de verzorging te garanderen van diegenen die geen verzekering hebben.

“Obama went on to say that he believed that it was wrong that forty-seven million Americans are uninsured, noting that taxpayers already pay over $15 billion annually to care for the uninsured.”


Wat trekt onze linksen dan zo aan in de persoon Obama? Wat zien ze in hem dat ze niet zagen in Hillary Clinton? Het zal toch niet om ‘racistische’ redenen zijn zeker? Zijn kleur?

Obama is een rechts liberaal, zoals trouwens elke Amerikaan is. Maar de kleur van iemand lijkt bij links een obsessie te zijn. Je hoort het op de radio, je ziet het op TV, ze roepen allemaal samen ‘de eerste zwarte president!!!’.

Waar zitten verdomme de feministen tegenwoordig?

Toen ik pleitte voor Hillary Clinton, schreef iemand in de reacties dat mijn voorkeur niet ernstig was, want dat ik haar verkoos omdat ze een vrouw is. Wel ja, ik had inderdaad wel eens graag een vrouw als eerste presidente gezien in de VS.
Maar bovendien had die vrouw ervaring en een echtgenoot met nog meer ervaring. Obama heeft goede ideeën, maar is vooral heel erg jong en onervaren om de machtigste man ter wereld te worden. En het feit dat hij gesteund wordt binnen de islamitische wereld boezemt mij angst in, maar natuurlijk… die moslims kunnen er even erg naast zitten als onze achterlijke socialisten hier.

Eat your heart out, lefties, in de States zijn er geen socialisten, ze zijn rechts en minder rechts, maar nooit links en hierin spelen kleur of sekse geen enkele rol.

Nochtans voel je het al dagen aankomen, als de peilingen voor McCain stijgen, dan begint het al…”er zijn nog veel racisten in de VS”. Pfff…vermoeiend is dat… terwijl ze beide ongeveer hetzelfde vertellen, alleen de klemtonen liggen wat anders. En ach ja, het uitzicht. McCain, een ouwe vent, en Obama een knappe gast… met een kleurtje.

Meer moet dat niet zijn.

00:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.