06-11-08

Idiotie ten top

CPS_NXF60_151008172006_photo00_quicklook_default-245x181Zal hij de volgende president van Vlaanderen worden?


Zonder twijfel is de overwinning van een zwarte president in de VS op z’n minst historisch te noemen. Sommigen gebruiken het woord revolutionair, maar dat woord vind ik minder geschikt omdat uit de geschiedenis blijkt dat er na elke revolutie een dictator aan de macht kwam.

Met de huidige crisis hebben Obama’s boodschappen van ‘change’ heel wat mensen aangesproken en trokken ze massaal naar de stembus. Vooral de opkomst van Afro-Amerikanen (13 %) en Latino’s (15%) gaven de doorslag.

McCain kon de conservatieve achterban niet aantrekken, hij heeft geen charisma en de keuze van Palin was niet zo gelukkig. De opkomst van de republikeinse achterban was dan ook beduidend minder dan bij de vorige verkiezingen en kende een terugval van 41% naar 21%.


In de kranten van vandaag laten heel wat Vlamingen nog maar eens zien dat ze niets afweten van de Verenigde Staten en sommige lezersbrieven waren zelfs ronduit idioot.

Zo schreef er een dame in Het Nieuwsblad dat ze heel blij was met de overwinning van deze ‘multiculturele man’…

Hallo?
Obama is nog altijd de zoon van een Amerikaanse moeder en werd vanaf hij een klein kind was opgevoed in de 50ste Amerikaanse Staat Hawaï bij zijn Amerikaanse grootouders. En alhoewel elke Amerikaanse Staat kan gezien worden als een apart land met eigen wetten en een eigen gouverneur (ongeveer als een president hier bij ons) kreeg hij nog altijd de Amerikaanse cultuur mee en kan er van ‘multicultuur' geen sprake zijn.

Sommige kranten vonden het zelfs nodig om te peilen naar de publieke opinie in ons land om te weten of we hier ook al rijp waren voor een zwarte eerste minister. Ik zou er willen aan toevoegen dat ik zelf helemaal geen probleem zou hebben met een zwarte eerste minister of president in de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika, maar wel in Europa. Want aan wie vroegen de kranten naar hun mening? Aan de Ali-Baba’s die prijken op de lijsten van Sp.a en Groen! om stemmen te trekken van de moslimgemeenschap.

En sommigen zagen die rol al voor hen weggelegd. Chokri Mahasinne (parlementslid Sp.a) vond zelfs dat ze het met Dyab Abou Jahjah zover hadden kunnen schoppen. (Zijn belachelijk aantal stemmen hebben in het verleden bewezen dat het niet zo is.)
Maar ook Meryem Almaci, fractieleidster van Groen! droomde al van een topfunctie in ons land om de uitspraken van haar leider Erdogan, die beweert dat Europa ziek is, en dat enkel de islam hen kan genezen, waar te maken. Ze vond het moedig dat Amerika een ‘allochtoon’ liet doorstoten naar de top.

Behalve dat Obama een Amerikaan is als alle anderen, is er wel één groot verschil met ons land. In Amerika zijn ze, buiten de inheemse Indianen, allemaal ‘allochtoon’… Ook McCain is van Schotse afkomst en zelfs Bush is fier op zijn Nederlands/Schotse afkomst.

12:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik kreeg net een mail van iemand die mij vroeg waarom ik nu plots voor de democraten was.

Wie enkele schrijfsels terug gaat zal merken dat ik van begin af aan niet de conservatieve en zeer gelovige republikeinse kant, maar eerder gematigd rechts of de democraten verkoos, alleen had ik liever eens een vrouw als president gezien. (Waarschijnlijk mijn uitgesproken feministisch gevoel voor het gelijkheidsbeginsel tussen man en vrouw).

Maar ik ben ook een lezer van The Economist en alhoewel zij vroeger altijd republikeins gezind waren, steunden zij nu sedert een tweetal weken volop Obama, en dit om de juiste redenen. Niet om zijn kleur maar om zijn programma dat ik eveneens heb gelezen. (Misschien moeten sommigen dat ook eens proberen...)

Gepost door: Janice | 06-11-08

Is Obama ja of neen een moslim ?op het Amerikaanse netwerk zeiden ze van wel,eens moslim altijd moslim dacht ik , afvalligen worden vermoord indien hij nu beweert christen te zijn zal hij niet lang meer leven

Gepost door: lowieke staal | 06-11-08

Alhoewel Obama op zich me een sympathiek man lijkt, vind ik de gedachte dat voor de eerste keer in de geschiedenis een zwarte het machtigste land van de wereld leidt absoluut niet te doen. In Rotterdam kregen we enige tijd geleden een Marokkaan als burgemeester en dat was al erg genoeg. Gaan we echt alles uit handen geven dan?

Gepost door: Willem | 06-11-08

Willem, je kunt Rotterdam niet vergelijken met de verenigde Staten waar iedereen allochtoon is.
Dat land is zowel van de zwarten als van de blanken. Het werd door beiden opgebouwd.

Dat kan van Nederland of België niet worden gezegd.
Toen ik de laatste keer in Amerika was, verbleven we de laatste week in Miami en dat was toen net de periode van Mardi Gras. Heel wat zwarte families uit New Orleans waren toen met vakantie in het hotel The Marriot waar wij verbleven.
En uiteraard begin je na een dag ofzo gesprekken te voeren met de mensen die je ziet. Ik kan je verzekeren dat ik geen verschil in taal noch cultuur heb gemerkt tussen deze zwarte Amerikanen of de blanke Amerikanen uit Louisiana.

Als ik daarentegen naar de Turnhoutsebaan in Borgerhout ga en ik praat daar met niet-Belgen, dan mag ik al blij zijn dat ze mij verstaan.


Gepost door: Janice | 06-11-08

't Kan me geen boem schelen wie... Of onze politieke leiders nu blank, zwart, groen, geel of roze zijn, dat kan me geen barst schelen als ze maar een goede politiek voeren waarin onze fundamentele Westerse vrijheid en waarden zoals mensenrechten en democratie verdedigd en gevrijwaard worden. Elke politieke leider die daar tegen zondigt, welke afkomst of huidskleur ook, moet bestreden worden. Deze stelling geldt zowel voor autochtonen als allochtonen burgers en heeft niks, maar ook niks met de huidskleur te maken. Ik merk in vorige reacties wel wat xenofobe ondertonen.
Kleur is genetisch bepaald, cultuur en zeden niet. Begrepen!

Gepost door: pol | 06-11-08

Dus: Amerika is opgebouwd door blank én zwart? Een vraag: zou Amerika er hetzelfde hebben uitgezien zoals vandaag als er alleen maar zwarten waren geweest?

Gepost door: Willem | 07-11-08

Mij gaat het ook niet om iemands kleur ,wél om religieuze ingesteldheid ,Obama is ook in Indonesié opgevoed , waar ze enkele jaren geleden nog met stenen naar ons gooiden in Bukketingi !! er wonen maar liefst 180.000000 moslims in die regio,zeer fanatieke trouwens

Gepost door: lowieke staal | 07-11-08

Nee Willem, dat zou het zeker niet! Maar er zijn heel wat zwarte Amerikanen waar ik wel respect voor heb. Mensen zoals een Bill Cosby bvb. die zich al jaren inzet voor de zwarte jeugd door ze aan te moedigen om te studeren om uit de getto's te geraken. Zelfs op gevaar af vermoord te worden, want ze vinden hem een Uncle Tom. Dat is jammer genoeg iets wat niet alleen zwarten in Afrika hebben, maar ook in de rest van de wereld. Ze beschuldigen steeds de blanken van hun achterstand en mislukkingen (the blamegame), maar wie er wél voor werkt en succes heeft, is dan in hun ogen een verrader van de black brotherhood en is 'acting white'.

En vergeet niet dat er ook blanken zijn die achterblijven, denk maar aan de gebieden in Midden-Amerika, waar bvb. de hillbilly's leven.

Het hangt dus wel veel af van de aard, maar volgens mij nog veel meer van andere factoren.

Gepost door: Janice | 07-11-08

VS en Multikul Den kleinen Eyskens had het op TV over een overwinning van de "multikulturaliteit".
Bull shit !
In Amerika (VS) is iedereen AMERIKAAN en deelt iedereen (blank,zwart,hispanic)de christelijk-joodse westerse waarden.
Vergelijkingen maken met Europa en zijn moslim infiltratie / bezetting die ieder respect voor die waarden ontbreekt en er de vernietiging van beoogt,getuigt van naieviteit of vergevorderde seniliteit.

Gepost door: Ruzgar | 07-11-08

Juist Ruzgar, exactly my point!

Gepost door: Janice | 07-11-08

Juist, iedereen is Amerikaan in de VS en ze delen allemaal dezelfde waarden. Daarom ook de enorme criminaliteit (moorden, drugs, verkrachtingen), de vele daklozen, de gore achterbuurten, rassenrellen enz. Om dan nog maar te zwijgen van het groeiend aantal moslims. Volgens mij eindigt Amerika nog als een totalitaire, orwelliaanse bigbrotherstaat, met overal politieagenten, camera's op straat en ingeplante chips. Op een andere manier zal deze multiraciale smeltkroes niet meer te beheersen zijn, alle Obama's en Cosby's ten spijt.

Gepost door: Willem | 07-11-08

@Willem
"Zou Amerika er hetzelfde uitzien indien er enkel zwarten waren geweest?"
Goede vraag. Het antwoord vindt u vandaag in Afrika.

Gepost door: jos | 07-11-08

Tsssssss deze blog gaat er echt wel over, bende fascisten ge moest u schamen

Gepost door: iemand | 07-11-08

Gene Gut gesagt, Jos! Dit sit in die gene! Van die sowat 5-miljoen blankes in Suider Afrika, is ruim 4-miljoen daar gebore. Maar, omdat hulle in Afrika gebore is, maak geensins van hulle "swart-Afrikane" nie. Na 350 jaar in Afrika is ons nog net soveel Europees as wat ons neefs en niggies in Europa self is. En, ten spyte van ons pogings om die swartes "op te voed", bly die swart Afrikane steeds Afrikane.
Ek het gedink daar is 'n groot verskil tussen swart Afrikane en Arabiere, maar altwee groepe toon soortgelyke eienskappe.
Die blankes in Suider Afrika is - soos hul familie in Europa - mense wat "vooruitgaan". Hulle is bouers. Hulle poog om elke nuwe dag te verbeter, en om die foute van gister te vermy.
Daarteenoor is ons swart mede-Suid-Afrikaners presies die teenoorgestelde. Hulle hou van afbreek, vernietig, verwaarloos, ens. Die woord "maintenance" (instandhouding) bestaan nie in hul woordeskat nie.
Dit sit in hul gene! Hul gemiddelde I.K. is 40 - 50 punte laer as dié van die gemiddelde blanke Suid-Afrikaner.
Net soos die Moslems in Europa, is die swartes se beste vriend 'n mes. Alle swartes is met 'n mes gewapen. As jy enigiets teenoor 'n swarte sê wat nie positief en in sy guns is nie, is jy 'n "rassis", en word jy met 'n mes gesteek. Opbouende kritiek, soos byvoorbeeld:"Moenie oor die snelweg loop nie, dit is gevaarlik vir jouself, en vir die automobilist, en.....dit is onwettig!", is vir die swarte rassisties, indien die waarskuwing van 'n blanke kom.

Gepost door: Peter Murray | 07-11-08

wat is er fascistisch aan een vaststelling doen mr "iemand"? als je vandaag ziet wat er in Afrika allemaal gebeurt onder het schrikbewind van al die diktators! en als er dan kritiek op gegeven word, noemt gij dat fascisme. dan moet ik helaas terug vaststellen dat fascisme terugkeert onder de dekmantel "anti-fascisme" !!

Gepost door: jos | 07-11-08

Dat de VS er niet zou uitgezien hebben als het er nu uit ziet weten we allemaal. Dat heeft niets met racisme te maken, maar dat is gewoon een nuchtere vaststelling. Het beste bewijs vinden we in Liberia, dat is ontstaan uit mensen die toen zijn teruggekeerd uit de 'nieuwe wereld'.

Een ander bewijs is de teloorgang van Zimbabwe, eens de graanschuur van Afrika en waar nu armoede en hongersnood heerst en Mugabe dan nog het lef heeft om Europa daarvan de schuld te geven. Of kijk wat er van Congo is geworden nadat de Belgen er zijn weggetrokken en kijk inderdaad ook naar wat er met Zuid-Afrika aan het gebeuren is.

Maar dat is geen reden om niet te mogen zeggen dat er in de VS veel kleurlingen zijn die het wel gemaakt hebben, dat ze mee het land hebben opgebouwd, in oorlogen hebben meegevochten en zeker en vast niet dommer zijn dan blanken.

Bovendien zijn blanken niet de slimste mensen op deze aardbol. We staan maar op de derde plaats.

Wat veel gevaarlijker is voor America en Europa is dit hier.

Gepost door: Janice | 08-11-08

@Iemand Iedereen heeft recht op een eigen mening.
Als je geen open debat kunt voeren zonder schelden, blijf hier dan weg.

Gepost door: Janice | 08-11-08

@Willem Er is inderdaad een enorme criminaliteit in sommige Staten van de VS, tenslotte een land met 300 miljoen inwoners.

Je hebt er de rivaliserende straatbendes en rapgangs van zwarten uit achterbuurten die elkaar vermoorden, rassenrellen, daklozen… dat is allemaal waar. Maar als je het zo bekijkt, moet je de criminaliteit, de daklozen, de gore achterbuurten en de rassenrellen (zelfs rassenoorlogen) in heel Europa bekijken. Ik heb vaak het gevoel dat niemand beseft hoe groot het land wel is en dat er vaak een vergelijk wordt gemaakt met ons land.
300 miljoen inwoners of 10 miljoen is wel een enorm verschil, hé!

In de agglomeratie New York-Northern - New Jersey-Long Island alleen al wonen bijna 20 miljoen inwoners. Dat is nog maar in één stad al dubbel zoveel als in heel ons land.

En ja, wij hebben hier ook zwarte bendes in Brussel die elkaar overhoop schieten op straat en dat zijn niet eens 'Belgen' maar Congolezen. En wij hebben ook drugverslaafden en de overlast die dit meebrengt in heel wat buurten.
Wij hebben ook niet Europese criminelen die mensen vermoorden voor niets. Wij hebben hier ook daklozen waarvan al 55% uit vrouwen bestaat waar in een stad als Antwerpen geen opvangplaats voor is. En wij hebben hier zeer zeker ook gore achterbuurten, waar je liefst niet alleen op straat loopt na het donker (en zelfs niet bij dag). En wij zitten al in een totalitaire Orwelliaanse bigbrotherstaat met camera’s, controles, politieagenten en absurde straffen voor vrije meningsuitingen of de vrijheid om zelf de mensen te kiezen die je graag hebt of het uitsluiten van politieke opponenten en mediacensuur. (iets wat in de VS ondenkbaar is).

Gepost door: Janice | 08-11-08

Ik ben een weekje weg geweest, maar wil wel nog even antwoorden op de reacties van Janice.

Persoonlijk heb ik er geen problemen mee om toe te geven dat er ook zwarte mensen zijn die bekwaam zijn. Vooral in de sport dan: Pelé heb ik altijd bewonderd, Mohammed Ali was een schitterend bokser en zelfs Sugar Jackson is iemand die ik graag bezig zie. Als het gaat over staatsmansschap, wetenschappelijke ontdekkingen of kunst heb ik nog niet veel gezien van onze zwarte medemens. Dat kunnen sommigen spijtig vinden, maar zo is het wel.

Bovendien zijn de blanken misschien niet de allerslimsten op deze aardbol, ze hebben wel altijd geregeerd over het grootste deel ervan en daarbij de loop van de geschiedenis bepaald, ook al was niet elke daad die gesteld werd een goede of nuttige daad.

Wat de vergelijking Europa/Amerika betreft: uiteraard kan je Amerika niet met Vlaanderen alleen vergelijken! Dat de toestand hier al even erg aan het worden is als in Amerika, daarvan moet je me niet overtuigen. Maar weet je welke vraag ik me al lang stel? Is het een toeval dat de verloedering van de Europese samenleving pas echt aan het rollen ging na de bevrijding in 1945?

En dan de vrijheid die je in Amerika zou hebben om te kiezen wie je graag hebt: dat is toch wel relatief, want in de praktijk komen er slechts twee partijen echt aan bod. Buiten republikeinen en democraten is er nauwelijks een alternatief. De politiek van de VSA volgt dan ook grosso modo al decennialang eenzelfde lijn: een wereldwijde markt creëren onder hun bewind.

Gepost door: Willem | 17-11-08

In het filmpje Komen namen als BNP-Paris-bas, en Duitshe Bank voor hetging even snel maar die heb ik al herkent, !!Fortis vergeten ? dus wat ik al lang wist is nu bevestigd, met onze spaarcenten worden religieuze criminele psychopaten en moordenaars betaald ,de regeringsleiders die dat mee steunen zoals die van ons moeten hiervoor zwaar gestraft worden, geen genade voor verraders ,waneer wordt iedereen eens wakker ?

Gepost door: lowieke staal | 18-11-08

Inderdaad, dat geklooi van 'Belgen waren ooit ook migranten in Amerika' en dat gezeik, daar krijg ik het van. De huidige V.S. is een écht immigratieland (of was dat toch), Europa is dat niet, was dat nooit en zal dat nooit zijn. Dat men maar zéér snel een muur rond ons continent zet!!! Hou zee!

Gepost door: Tarkus | 11-12-08

Tjongejonge die Willem is echt een racist pur sang. Ergst van al, hij beseft het zelf niet...

Gepost door: Domme blanke man | 12-12-08

Willem, misschien zou men beter ook hier een duidelijke scheidingslijn trekken en maar twee partijen laten opkomen. (Even in het kort): Links pro-islam en unitair, koningsgezind en rechts Vlaams republikeins, bescherming eigen cultuur en economische vooruitgang. Dat zou de keuze al heel wat gemakkelijker maken voor veel mensen.
En Willem, Condoleezza Rice is ook zwart en republikeins.
Nogmaals, vergelijk Afrika niet met Amerika...

Als ik bvb. zou moeten kiezen met wie ik op een verlaten eiland wil stranden tussen Willockx en Denzel Washington, dan is mij keuze rap gemaakt. 't Moet zelfs nog niet eens zo'n lelijkerd zijn als Willockx... 'k zou toch bij mijn eerste keuze blijven.

Gepost door: Janice | 12-12-08

@Janice Foei Janice!
Nu hebt ge de naam van die verdomde burgemeester van SN genoemd!
En dan nog wel om hem te vergelijkn met Denzel Washington: dat is toch niet ernstig!
De man uit SN -verantwoordelijk voor het leed dat FVH is aangedaan- zou je beter vergelijken met een Kagame uit Rwanda, de man voor wie er nu al miljoenen mensen gestorven zijn in die smerige oorlog!
En dan zou de beheerder van de Mestpacht, de keizer van Berlare, daar nog soldaten naartoe willen sturen! België steunt Rwanda al, financiëel en ideologisch, we zorgen dat er wapens zijn (eventueel langs een omweg) is dat nog niet genoeg?

Neen zeg nooit lelijkerd regen de burgemeester van SN
WANT DAT IS PAS HET SCHOFFEREN VAN ALLE LELIJKE MENSEN! (en ZIJ kunnen er misschien niets aan doen, hij daarentegen in DOOR EN DOOR slecht!)

Gepost door: Erwin | 12-12-08

@domme blanke man Jij bent tenminste eerlijk!

Je bent ECHT een domme blanke man,
bovendien is heulen met vijanden niet alleen dom, het is ook LAF!

Toch vind ik het mooi van je dat je zo eerlijk bent!

Gepost door: Erwin | 12-12-08

@Erwin ik ben nog nét slim genoeg om te beseffen dat ik dom ben.
Jij blijkbaar niet.
Heulen met vijanden, ik kom niet bij...
Dom én pathetisch tegelijk, een hilarische combinatie.

Gepost door: domme blanke man | 12-12-08

Geen gezever, hé! Anders heb ik weer teveel werk om al dat gelul te wissen.

Gepost door: Janice | 14-12-08

@den domme Uw hoeveelste alias is het al op deze blog ? deze past wél beter bij u dan dee voorgaande

Gepost door: lowieke staal | 15-12-08

De commentaren zijn gesloten.