11-11-08

Franstalig meisje verzon racistische aanslag


Vlaams Belang klaagt La Dernière Heure aan


Wouter Verschelden

De Standaard - 6 november 2008

Europarlementslid Frank Vanhecke (Vlaams Belang) dient bij het Centrum van Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) een klacht in tegen La Dernière Heure.

Die bracht een foutief voorpaginaverhaal van een Franstalig meisje dat met een mes gestoken zou zijn door Vlamingen omdat ze geen Nederlands sprak. "Dit is een geval van anti-Vlaams racisme, de Vlaamse achtergrond van de vermeende daders was voor de krant van doorslaggevend belang."

Vanhecke trekt de parallel met een klacht van het CGKR tegen hem, na een racistisch artikel in een lokaal Belang-bladje. "Daarop volgden huiszoekingen, werden pc's in beslag genomen, vervolging geëist en zelfs de opheffing van mijn onschendbaarheid gevraagd. Zal het CGKR nu ook optreden?"

17:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

als dat kind dat verzonnen heeft, kan die krant daar toch niks aan doen ...

Gepost door: thomas | 11-11-08

Vrouwe Janice,
Ik had al ergens gelezen dat dat meisje haar verwondingen zelf had veroorzaakt. Klopt dat? Wel ja, als ze consequent willen zijn, dan moeten ze nu ook maar La Dernière Heure veroordelen. Als de Vlamingen de Walen ook maar een strobreed in de weg leggen, worden ze meteen beschuldigd van racisme, maar als de Walen schimpen en schelden en ons beschuldigen van racisten te zijn, is er geen vuiltje aan de lucht. Als iedereen maar blijft uitschreeuwen dat wij Vlamingen racisten zijn, dan gaat iedereen dat op den duur nog geloven ook.
Collega's van mij hebben trouwens ook al mogen ervaren hoe onheus zij door het 'Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding' en door de pers werden bejegend.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Hapollati | 11-11-08

Heer Thomas,
Misschien heeft dat kind dat inderdaad wel verzonnen; het gaat er echter om dat La Dernière Heure meteen op dat verhaal is gesprongen en er - zonder zich een beetje in te houden - misbruik van heeft gemaakt om ons Vlamingen weer eens in een slecht daglicht te stellen. O, wat hebben ze daar op de redactie gejubeld!
En zijn er nu verontschuldigen op komst, of hoe zit het?
Met vriendelijke groeten,
De Drs.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Hapollati | 11-11-08

Als elke krant eerst haar nieuws aan wetenschappelijk onderzoek moet gaan onderwerpen, met leugendetectors en zo, dan lezen we het nieuws van vorig jaar morgen in de krant ...

Gepost door: thomas | 11-11-08

Dus kunnen de kranten en bladen zomaar lukraak alles publiceren ? Of maw! het is niet belangrijk wat men zegt, maar wie het zegt? just thomas?

Gepost door: jos | 11-11-08

Wij flamingen, zijn toch een boers en onverdraagzame ras. Maar mensen toch, dat was toch maar om te lachen zeker, niet ? Hahahahahahahahahaaaaaaaaaaaa.
Wat zij jullie toch zuurpruimen en mestkevers, niet ? Ze moesten jullie op een schip in de oceaan laten zinken, niet ?
Ik stel voor dat Humo eens een collage maakt van Frank en Marie-Rose, dan kunnen we weer eens goed lachen, want die gaan ze niet verbieden, niet ?
Hahahahahahahahahahahahahaha!
Wat is het fijn om in dit land Vlaming te zijn !

Gepost door: pol | 11-11-08

Neen, maar als iemand zegt dat zijn huis ondergelopen is door overstromingen, moet de krant dan iemand naar die getuiges huis sturen om te controleren of dat wel klopt? Als dat meisje vertelde dat ze aangevallen werd doordat ze Frans sprak, kan de krant dat simpelweg niet controleren.

Trouwens, welke mensen zijn het die steeds roepen dat "het een allochtoon (bij voorkeur een moslim) was die die overval/die geweldpleging/die ..." pleegde, zonder dat daar iets over bekend is?

Gepost door: thomas | 11-11-08

[I]"welke mensen zijn het die steeds roepen dat "het een allochtoon (bij voorkeur een moslim) was die die overval/die geweldpleging/die ..." pleegde, zonder dat daar iets over bekend is?"[/I]
-----------> de slachtoffers?

Gepost door: Nele | 12-11-08

Goei kwisvraag antwoord : de VRT

Gepost door: lies | 12-11-08

het centrum kan het best vergeleken worden met de voormalige STASI in het vroegere Oostblok ,of met de GESTAPO van den Dolf , de tactieken zijn hetzelfde, een bepaalde oppositie verdachtmaken, veroordelen op politieke gronden ,bestanden aanleggen van Vlamingen,terwijl het een zogezegde "neutrale"instelling is ,ook hier is geen enkele democratische controle mogelijk ,dit zooitje politiek benoemde ex cabinettards is een links kliekje dat zich verschuilt op de hoogste verdieping van een gebouw recht tegenover het Berliamontgebouw ,volledig voorzien van alle veiligheids snufjes,geen pottenkijkers gewenst!
Alle agressie, soms met dodelijke afloop tegen Vlamingen wordt steevast weggelachen, met de toenemende agressie tegen ons hebben ze dus lol genoeg, zij zijn politiek en burgelijk onaantastbaar, dit dank zij verafstoot en zijn fachistische liberale Logekliek ,ook zij zijn onaantastbaar (zie maar naar de klucht met de Gucht)en die andere PS/VLD/S.PA schandalen
Elk politiek schandaal wordt met de mantel der liefde toegedekt en de Vlaming ? hij wordt woedender met de dag tot de bom barst,

Gepost door: lowieke staal | 14-11-08

@lowieke staal Ik denk dat de Stasi en zelfs de GESTAPO verbleken bij wat er zich tegenwoordig hier voordoet!

Onder de mantel van "democratie" worden de gemeenste streken uitgehaald, leugens, verdachtmakingen, broodroof, uitsluiting, geweld...
Een belangrijk deel van de politieke partijen (ALLEMAAL min één)
keurt dit goed, moedigt dit aan, spreekt vrij...

Honderdduizenden mensen worden beschouwd als mestkevers en gemeden, uitgesloten...En dit terwijl de uitvinder van dit "begrip" zelf beheerder is van een mestbank! Bovendien iemand die zich VERHEVEN meent boven alles en iedereen...
Want Albert mag zich wel koning wanen (en hij wordt er nu nog meer voor betaald, dankzij de opslag waarvoor devakbonden zo hard gevochten hebben: PROFICIAT VAKBONDEN! En wat krijgen de gewone werkmensen en de gepensioneerden nu?)MAAR deze man is KEIZER, zelfs MEER dan DAT!

Ongegrijpelijk dat de gewone mensen dat niet weten of inzien!

MAAR er is beterschap op komst!
Onze koning heeft in India gezien dat MEER armoede ook nog kan!
WE WETEN DUS WAT ONS TE WACHTEN STAAT!

Gepost door: Erwin | 15-11-08

vlamingen VS vreemdelingen Beste lezers
Ik ben een vreemdeling geboren en getogen in België(wat misschien niet meer bestaat). Ik spreek alleen Nederlands en kende niets van mijn cultuur. Ongeveer rond mijn 30ste ben ik mijn taal gaan leren en mijn godsdienst en heb mij bekeert tot de Islam.
Wel ik moet zeggen dat dit een ommekeer is. Mensen zijn gewoon tegen mij en waarom weet ik niet? Zelfs mensen die een Islamitische achtergrond hebben zijn bekrompen. Ik had vroeger al problemen met hun omdat zij beweerde dat ik express geen Arabisch sprak wat niet het geval was. Toen ik 18 jaar was voelde ik mij Belg , misschien wel Vlaming, maar nu kan ik dat niet meer zeggen. Ik hoor noch bij den ene noch bij den andere. In de islam spreekt men van broederschap doch heb ik daar niet veel van gezien. Er is wel 'n affiniteit tussen elkaar en dit zie je als je elkaar groet, men zegt namelijk salaam, maar hulp moet je niet verwachten. Als een Vlaming van Vlaamse ouders zich bekeerd tot de Islam wordt hij geprezen en verschiet men dat hij moslim is geworden. Al zou ke willen intregreren of assimileren hoe kan je dit als ze spreken van wij en hun? Ik voel mij zeer eenzaam in dit land. Nog verstaat men lang den ene kant noch aan de andere kant, wat niet leuk is. België loopt nog achter wat betreft intergratie, omdat ten eerste België niet echt bestaat en den tweede omdat de Vlaming meer bezig is met zijn eigen dorp dan wat er rond zich gebeurd. Ze halen wel vreemde mensen om hun werk te doen, maar hun normaal behandelen doen ze niet. Ze zeggen wel dat ze allemaal in de gevangenis belanden, maar ze geven ze wel geen werk en laten ze de jongeren de school verlaten zonder diploma en daarbovenop komt dat ze de jongeren het niet gunnen dat ze een diploma hebben. Vroeger jankte ze over dat ze geen Belgische pas hadden en nu janken ze over dat ze geen diploma hebben en dna klagen ze dat ze in het gevang hebben gezeten en later klagen ze dat ze moslims zijn.
Ooit werkte ik in een restaurant en werd ontslagen met als reden dat ik te goed was. Men was niet tevreden omdat ik niet gelijk was als hun. Ik dronk geen pintje na het werk, want ging onmiddellijk naar mijn huis. Zo zie je er is degelijk een cultuurverschil tussen elkaar. Wij en zij zal altijd bestaan. De eerste generatie werkte goed mee en de economie van toen had hun nodig de tweede generatie zijn voor mij de meeste slijmballen bij de de Vlamingen en de derde generatie is opstandig tegen de Vlaming. Wacht maar eens af na de 5de, 6de, 7de generatie of laat je het misschien niet zover komen. Abou JahJah is niets wat er in de toekomst gaat komen. I have a dream ......... en de rest kent ge wel zeker

Gepost door: Moestafa | 03-12-08

@moestafana @ Wacht maar eens af na de 5de, 6de, 7de generatie of laat je het misschien niet zover komen.
Ik zeker NIET !

@Abou JahJah is niets wat er in de toekomst gaat komen. I have a dream ......... en de rest kent ge wel zeker

I also have a dream ...een moslimvrij Vlaanderen;
en van den jah jah heb ik zeker gene bang,dat ze maar gauw zijnen dop afnemen de lamzak

Gepost door: lowieke staal | 05-12-08

De commentaren zijn gesloten.