11-11-08

Politiedotaties -

politie_17GVA vindt het vreemd dat Wallonië met het leeuwenaandeel van de politiedotaties gaat lopen, terwijl het Vlaams Belang al minstens vijf jaar geleden aanklaagde dat slechtwerkende en onderbemande politie-eenheden in Wallonië door de overheid beloond werden met hogere dotaties terwijl de goedwerkende politie-eenheden in Vlaanderen het met veel minder moesten stellen.

In Wallonië rekende men in het verleden vooral op de door de Staat betaalde Rijkswacht en investeerde men weinig of niets in de politie terwijl in Vlaanderen de kosten voor politie hoofdzakelijk door de gemeente gedragen werden.

Om Wallonië financieel te steunen met de politiehervorming kregen ze hogere subsidies.
Met als gevolg dat Vlaanderen nog niet de helft krijgt van de politiedotaties.

Vlaams Belang heeft dit in het verleden meteen aangeklaagd en vergeleek het met steun aan slechte leerlingen en het bestraffen van goede leerlingen. Nu N-VA er mee boven water komt wordt er naar aloude gewoonte natuurlijk wel in de kranten over geschreven. Maar kom, beter laat dan nooit!

Vlaanderen krijgt een federale politiedotatie van 57 euro per inwoner, terwijl Wallonië 78 euro per inwoner ontvangt. Brussel ontvangt met 15 procent van de middelen veel meer dan waar het procentueel in verhouding tot de bevolking recht op heeft (10 procent).

N-VA Kamerlid Van Noppen zegt nu: "Vreemd is echter dat ook Wallonië veel meer ontvangt dan rechtvaardig zou zijn in verhouding tot de bevolkingsaantallen." Wallonië telt 32,4 procent van de bevolking, maar ontvangt 36,8 procent van de federale politiedotaties. "Hier lijkt geen enkele objectieve reden voor te bestaan. Vlaanderen ontvangt met 57,8 procent van de bevolking slechts 48,3 procent van de politiemiddelen. Brussel mag als hoofdstad gerust meer middelen krijgen."

Zij die ons verwijten te staan roepen aan de zijlijn, zouden misschien beter hun oren eens richten naar die zijlijn, dan zouden ze geen vijf jaar later met dezelfde problematiek op de proppen moeten komen en weten waar het geld van de Vlaamse flitspalen naartoe gaat.

16:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Foutief verhaal "La Dernière Heure" -
Zal Vandeurzen optreden tegen verantwoordelijke uitgever?

Philip Claeys - Fractievoorzitter Europees Parlement

Persmededeling Vlaams Belang - 05/11/2008De Franstalige krant "La Dernière Heure" heeft een tijd geleden op de voorpagina een verhaal gebracht onder de titel "Elle parle francais en Flandre: 38 coups de cuter". Volgens het verhaal zou een Franstalige gestoken zijn met een mes door Vlamingen omdat ze geen Nederlands sprak. Vandaag is dat verhaal als een grove fout ontmaskerd.

Het foutieve artikel van de krant is een geval van anti-Vlaams racisme, want de etnische Vlaamse achtergrond van de vermeende "daders" is volgens "La Dernière Heure" van doorslaggevend belang. Voor Vlaams Belang hoeft zoiets niet tot strafrechtelijke vervolging te leiden, want de meningen moeten vrij zijn en vooral de politieke conclusie moet voorop staan: met deze anti-Vlaamse racisten valt niet meer samen te leven en dus is onafhankelijkheid de enige optie.

Het Vlaams Belang stelt echter wel vast dat Jo Vandeurzen (CD&V) als minister van Justitie heeft toegelaten dat er huiszoekingen werden gedaan, PC's in beslag genomen, vervolging werd geëist en zelfs de opheffing van de onschendbaarheid werd gevraagd van Frank Vanhecke wegens een aantal woorden in een plaatselijk VB-blaadje in Sint-Niklaas. Dit omdat de verantwoordelijkheid voor een geval van vandalisme mogelijk verkeerd werd toegeschreven aan personen, met vermelding van hun etnische allochtone achtergrond.

De parallel met de etnische verwijzing naar Vlamingen in "La Dernière Heure" ligt voor de hand: het is dan ook logisch dat Jo Vandeurzen als Justitieminister nu gebruik maakt van zijn "positief injunctierecht" om het gerecht te vragen de vervolging te starten van de verantwoordelijke uitgever van "La Dernière Heure".

Het Vlaams Belang zal Vandeurzen hierover interpelleren. Frank Vanhecke doet daarenboven alvast aangifte bij het Centrum "tegen racisme", dat de klacht in Sint-Niklaas steunde, en is zeer benieuwd of het CGKR ook zal optreden tegen deze vorm van anti-Vlaams racisme.

Gepost door: Hubert | 11-11-08

Staat dit niet onder de verkeerde rubriek?

Gepost door: Janice | 11-11-08

De commentaren zijn gesloten.