13-11-08

Leuke column van Koen Meulenaere

Kwetsend

KoenMeulenaere

Veel voetbalfans klagen over te dure entreeprijzen, maar er wordt dan ook steeds meer spektakel geserveerd. Indien niet op het veld, dan zeker ernaast. Daar stijgt de amusementswaarde met de week. Niet alleen de twee trainers en de vierde ref zorgen daarvoor. Af en toe al eens een verzorger, zoals vorig jaar die van Sint-Truiden in Gent. Soms een voorzitter, zoals Johan Vermeersch, ook al in Gent dat daar blijkbaar vruchtbare grond voor is. En nu dus ook de manager, zoals Louis Derwa in Tubeke.

Dat kwetsende spreekkoren strenger zullen worden beteugeld, valt toe te juichen door eenieder die een keurige opvoeding heeft genoten en blijk geeft van een minimum aan beschaving. Aan geen van die criteria evenwel voldoet een columnist, en dus wijzen wij er toch op dat deze strengere regel een traditionele vorm van folklore en van cultureel erfgoed zal doen teloorgaan.

Wat stelt de 'Schok van het Waasland' nog voor wanneer de Lokerse respectievelijk Beverse fans elkaar niet meer met een welgemeend 'Beverse respectievelijk Lokerse boeren' om de oren mogen slaan? Wat blijft over van de streekderby KV Mechelen-Lierse indien de Malinwafans niet meer kunnen inzetten met het aanstekelijke 'Eén twee draa vier, boeren van Lier'? Hoe moet dat overigens met de Mechelensupporters, die zichzelf 'kakkers' noemen? En wat met de tegenstanders van AC Milan, als die beginnen van 'Et Kaka, c'est du Wallon lo-lo-lon lon lon'?

Vechten mag niet meer, schelden mag niet meer, roken mag niet meer, zuipen mag niet meer, roepen mag niet meer ... straks moeten we om ons af te reageren nog naar de opera. Zoals in de tijd van de Stomme van Portici. Men weet hoe dat is afgelopen.


Koen Meulenaere

Lees ook zijn andere columns: KLIK HIER

13:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Off topic, iemand nog iets gehoord over Rene ?

Strange, was hier dagelijks, ook bij debie, maar al maanden niks meer van gehoord.

Gepost door: Meme | 14-11-08

Misschien ontvoerd, gemarteld en vermoord door moslims?

Gepost door: The Sound of Retirement | 14-11-08

zo zie je maar hoe gevaarlijk het is om bij debie in de buurt te zijn

Gepost door: Kampioen | 15-11-08

Eerst en vooral denk ik niet dat iemand die in Thailand woont dicht in de buurt van Bart Debie zit en als dit een grappige tussenkomst moet betekenen, dan vind ik dat maar povertjes. Maar het zal wel linkse humor zijn zeker? Dat leunt zo'n beetje aan bij de platvloerse Duitse humor... als halve Engelse zal ik daar nooit echt het plezante van inzien.

En dat hij ontvoerd of vermoord zou zijn door moslims in Thailand zou niet eens zo verwonderlijk zijn, want in het Zuiden worden er dagelijks mensen vermoord door moslims, maar aangezien Rene in het Noorden woont, zal dat ook wel niet het geval zijn.
Ik weet echter ook niet wat er scheelt, en aangezien ook mails terugkomen, denk ik dat zijn computer kapot is, ofwel heeft hij geen aansluiting meer met internet. In Thailand is het natuurlijk wel een beetje anders dan hier.

Gepost door: Janice | 15-11-08

Linkse humor? Wat is dat eigenlijk , Janice?
Zijn dat zinnen, wooren of pikante verhaaltjes?
Of zijn de foto's van de "KOP"stukken alleen al voldoende.
Tobback
Willoks
Temsamani
Claes
Vandenbroecke
Gennez
Janssens...

Daar zijn geen verhalen bij nodig!
Foto's spreken boekdelen!

Ze er nog een Mao, Stalin en andere grootheden bij, en het circus is compleet!
Zij hebben de wereld veranderd ten koste van miljoenen doden!
En nu hebben zij nog bewonderaars ook: in het Engels zeggen ze

U N B E L I E V A B L E !

Gepost door: Erwin | 15-11-08

Janice, ik heb wel een mailtje kunnen schrijven naar Rene, zonder dat er een foutbericht terugkomt. Het zou ook niet logisch zijn als zijn computer defect zou zijn dat de mail terugkomt. Alleen indien de bus overvol zit, kan je een berichtje terugkrijgen.

maar het blijft heel vreemd. Laatste contact met hem op msn was anderhalve maand geleden...

Gepost door: Ovi | 15-11-08

Raar, ik heb er nu nog eentje verstuurd.

Gepost door: Janice | 16-11-08

De commentaren zijn gesloten.