17-11-08

De arme Von Saksen-Coburgers krijgen opslag.

Terwijl een groot deel van de bevolking moet vrezen voor jobverlies, het leger daklozen steeds groter wordt en de doorsnee burger moet krabben om de maand rond te komen, krijgt de Koninklijke poppenkast een extraatje.

Het lijkt erop dat de staatskas geld genoeg heeft om uit te delen, maar dat is niet zo. Met één van de grootste recessies op komst, waarvan we nog maar het begin voelen in onze portemonnee, zal de overheid uiteraard het geld blijven zoeken bij de bevolking. Niemand kijkt er trouwens nog van op wanneer men zegt dat ons land het derde hoogste belastingtarief ter wereld heeft.

extra subsidie

Koninklijke indexverhoging
De lonen worden geïndexeerd met heel wat procentjes minder omdat die gekoppeld worden aan de ‘gezondheidsindex’ waar duurdere consumptieartikelen zoals brandstoffen, alcohol en tabak zijn uit weggelaten en iedereen weet hoe die prijzen de hoogte werden ingejaagd de laatste jaren.

De familie Von Saksen-Coburg krijgt echter een indexverhoging volgens de consumptieprijzen en dat scheelt een pak.

Tenslotte hebben die mensen een paleis te verwarmen en de bewaking te betalen.

Voor de overige kosten valt het nogal mee. Het heen en weer vliegen naar hun buitenverblijfje en jacht in het Italië en het zuiden van Frankrijk gebeurt op kosten van het leger en dus ook van uw en mijn belastingsgeld.

Bovendien zijn wij zowat het enige land met twee koninginnen die beide een royale vergoeding ontvangen en prinsen die te lomp zijn om te werken.
Er was sprake van dat Laurent geen toelage meer zou krijgen, maar hij krijgt niet minder dan 9,7 % verhoging op zijn ‘wedde’. Snapt iemand dat nog?

Nu hebben ze hier schijnbaar ook nog de Nederlandse variant van ‘Koninginnedag’ ingevoerd. 15 november is nu plots ‘koningsdag’ geworden. Ik vraag mij af hoeveel mensen dat wisten, ik in ieder geval niet. Krijgen we binnenkort dan ook nog ‘Prinsjesdag’?? Dat zal nogal een parade worden..niet dat wij er in Vlaanderen veel last van hebben. Betalen mogen we wel, maar vieren doet men in Brussel en Wallonië.

Schaamtegevoel kennen ze niet op het paleis van Laken. Ze zouden in deze sombere periode kunnen zeggen dat ze de verhoging niet accepteren, een geste doen… Maar nee, op het paleis reageerden ze niet, ze verwezen naar de uitleg van Yves Leterme, die de ‘loonsverhoging’ de uitvoering van een bestaande wet noemde.

Wetten zijn er om aan te passen, als men de wetten kan veranderen om de oppositie te veroordelen, dan kan men ook de wetten die de bevolking benadelen veranderen.

12:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Gisterenavond (zondag)... waren er op de site van hln,, reeds 812 reacties op dit bericht; en ...ongelooflijk maar waar,, een 30tal onnozelaars zagen absoluut géén graten in die schandelijke "loonsaanpassing".
Anderzijds,is het feitelijk niet de schuld van die bende profiteurs, het zijn die paljassen van regerende politiekers die deze verspilling goedgekeurd hebben, die we moeten aan de schandpaal ketenen. Grrrrr.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 17-11-08

Leg een bom onder het vorstendom

Gepost door: lowieke staal | 18-11-08

VLD & SPA idioten Wie heeft deze nieuwe wet toen goedgekeurd ? De VLD & SPA....

Shande.

Gepost door: DenAmerikaan | 18-11-08

Vrouwe Laureyssens,
Waarom is het ons niet gegund een koninklijk huis te hebben dat zijn verstand gebruikt en ons land op professionele wijze vertegenwoordigt? Maar zelfs dat kunnen ze niet.
Albert kan het zelfs niet over zijn hart krijgen zijn eigen dochter te erkennen...
Vriendelijke groeten,
De Drs.

Gepost door: Drs. Johan Arendt Hapollati | 18-11-08

Héél eenvoudig, waarde Drs, omdat vele "simpelen van geest" nog steeds een koekendozenmentaliteit hebben, daardoor zijn ze al tevreden met iemand die (hen uit-)lacht en handjes drukt.
Om handjes te drukken en eens te wuiven,, hoeft men geen bekwamingdiploma hebben hoor.

Ondertussen vernemen we dat er ook in het Europarlement zulke bende onnozelaars zitten.
Zonder de "zaak" grondig te kennen, hebben die gasten gestemd over de politieke onschendbaarheid van Frank Vanhecke...met het rampzalig gevolg dat hij nu écht vervolgd kan worden voor iets waaraan die brave man GEEN schuld heeft. Grrrrr.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 18-11-08

Toch hel normaal dat ze 6% opslag krijgen zeker. Berreke den Bibberaar zal wel weer een nieuw (Italiaans) yacht nodig hebben. Den Taaie "Wil koning worden" en jong maken. Fabi heeft een nieuwe pruik nodig en Prins Woef een nieuwe ferrari. En ze hebben al zo veel verloren door het ineenstuiken van Fortis. En dan zouden wij hen die opslag misgunnen. Zijn wij een bende slechte karakters. (;-(.

Gepost door: Bob D, Frankrijk | 18-11-08

Waarde landgenoten!
mag ik vragen om zeker toch solidariteit te betonen met uw landgenoten in het zuiden des lands. zij hebben het ook niet gemakkelijk net als ik !
Dank u en tot binnenkort met mijn kerstboodschap!

Gepost door: jos | 18-11-08

Men moet gek zijn om normaal te blijven in deze waanzinnige samenleving.

Gepost door: toon verheggen | 19-11-08

En waarom krijgt de Lorre nu ineens 9.7% opslag? Heeft die nog een ander soort index of zo?
En wat DOET die mens in feite?

Gepost door: Nele | 19-11-08

@nele @ En wat DOET die mens in feite?

Goed voor een nieuwe kwisvraag :wat doet hij in feite ?win een weekendje in chato belvedere

Gepost door: lowieke staal | 20-11-08

ik ha et zehhen Hij rijdt (lees vliegt laag) van feestje naar feestje en ligt voor de rest aan een of strand naar de maddamen te loeren

Gepost door: lowieke staal | 20-11-08

Het zal een paar dagen duren vooraleer ik nog iets kan schrijven. Ik heb vier vechtende honden uit elkaar gehaald en ben er niet ongeschonden uitgekomen. Morgen kliniek aan een baxter met antibiotica want de pillen helpen niet.

Tot later...

Gepost door: Janice | 21-11-08

sterkte Is uwe jachthond erbij betrokken? hij is nl nu in een periode van krachtmetingen met andere mannetjes,ik had hetzelfde voor met mijn rott. alhoewel hij nooit uitdaagde was een verkeerde blik van de ander genoeg om toe te slaan, de beste manier om ze te scheiden is een neep in hun ballen, ze lossen direct !!en ze kunnen niet in je handen bijten zonder eerst te moeten gaan liggen

Gepost door: lowieke staal | 21-11-08

Vier vechtende honden... Euh, laat eens kijken: Van Hecke, Morel, Lucifer en een Raar Manneke?

Gepost door: Kampioen | 21-11-08

Van harte... BETERSCHAP,hoor.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 23-11-08

Hahaha @ kakpioen
Euh, laat eens kijken: Van Hecke, Morel, Lucifer en een Raar Manneke?- hiermee uzelf bedoelend??-


Gepost door: lowieke staal | 24-11-08

@ staal uit het Nieuwsblad van 20/11:
"Toch ontkent Morel niet dat de inhoud van de uitgelekte e-mails minstens gedeeltelijk klopt. Dat ze haar nogal minnetjes uitlaat over partijgenoten (Gerolf Annemans is een 'speciaal manneke' en een 'rechtse ruziestoker', een ander geldt als 'arrogante griezel') acht ze doodnormaal: 'Iedereen mailt zo naar zijn vrienden', zegt ze aan Knack .

Morel en Vanhecke hebben blijkens de e-mails ook bijnamen bedacht voor een reeks partijgenoten: Filip Dewinter geldt als Lucifer, diens vrouw als Lucrezia en VB-senator en ex-miss België Anke Van dermeersch wordt als Joeshenko omgedoopt. Al is dat wellicht een vergissing: de blonde Oekraïense politica heet Julia Timoshenko."

Gepost door: Kampioen | 24-11-08

In uw eigen stal van linkse despoten maken ze mekaar af voor een postje,erg gesteld als ge het moet hebben van linkse media, de schandknaapjes van het rotte systeem, deze mail is gebaseerd op een hoop verzinsels en leugens, de waarde hiervan ?niks,noegabollen,zeik van boeremie,ga buiten spelen hugo

Gepost door: lowieke staal | 25-11-08

goed lezen, staal! "Toch ontkent Morel niet dat de inhoud van de uitgelekte e-mails minstens gedeeltelijk klopt."

Gepost door: Kampioen | 25-11-08

Hoi, "kapoen".... gij kunt nog méér zagen dan mijn schoonmoeder.
Overigens, zij is ècht kwaad op jou want je hebt haar naar de tweede plaats verdrongen.
Binnenkort komt de Sint, vraag een slabbetje !

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 25-11-08

"Toch ontkent Morel niet dat de inhoud van de uitgelekte e-mails minstens gedeeltelijk klopt."


ET ALORS!!!!!!

Gepost door: Janice | 25-11-08

@kampernoelie Het valt enorm op dat ge natte dromen hebt van Morelleke,blijf rustig verder rukken,dat heeft de streep ook moeten doen, en zie wat er van hem geworden is, poverino!!,als ge wilt stuur ik een seksie foto van haar,op elke vinger een blaar

Gepost door: lowieke staal | 25-11-08

goed lezen, victor en janice! zegt staal: "deze mail is gebaseerd op een hoop verzinsels en leugens"
zegt morel: "Toch ontkent Morel niet dat de inhoud van de uitgelekte e-mails minstens gedeeltelijk klopt"

alors...

Gepost door: Kampioen | 25-11-08

De commentaren zijn gesloten.