17-11-08

Inventieve politie

Sommige krantenartikels zijn soms wel erg grappig. Je zou er kunnen mee lachen indien het niet zo treurig was. Grappig om te zien welke inspanningen sommige politiediensten zich getroosten om criminelen van straat te plukken, en treurig om vast te stellen dat ze er geen stap mee vooruit geraken dank zij de lakse houding van rechters en magistraten. Onderstaand artikel is er zo eentje:


Bron: Het Laatste Nieuws

art_large_535203

large_535204


Politie-agenten moeten inventief zijn tegenwoordig om dieven te kunnen klissen. In de Duitse stad Bochum gaf de 27-jarige commissaris Michael L. alvast het goede voorbeeld door samen met een collega verkleed als boom dieven te proberen strikken. En het lukte nog ook: na acht uur wachten liep een Roemeense dievenbende in de groene hinderlaag. Een Roemeense veelpleger van 39 werd aangehouden, maar ondertussen alweer vrijgelaten.

Laptops
De commissaris kwam op het unieke idee, toen een wandelaar in het Bochumer Wald een batterij gestolen laptops, inbrekersmateriaal en kledij ontdekte. Samen met een collega kochten ze 'boscamouflage' voor 100 euro per agent. "Dat betaalden we uit eigen zak", zegt Michael L. fier in Bild. "We verborgen ons dan in het woud en pas na acht uur hoorden we een auto aankomen. Toen we uit onze hinderlaag sprongen, vielen de dieven ons meteen aan. Toch konden we één van hen overmeesteren. Zo hebben we een aantal gestolen laptops kunnen recupereren. Onze investering heeft dus zeker geloond."

Vrijgelaten
Lang konden de Duitse agenten niet op hun lauweren rusten, want een genadige rechter heeft de Roemeense veelpleger ondertussen al weer op vrije voeten gesteld. Nochtans was het duidelijk dat hij alleen naar Duitsland gekomen was om criminele feiten te plegen. Echt een hondenjob, politiewerk.


(hlnsyndey/kh)

11:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

"Toen we uit onze... hinderlaag sprongen, vielen de dieven ons meteen aan"...dàt was toch een reden om "zelfverdediging" in te roepen,, en te "vlammen" ?
Nu hebben die twee politiemannen moeten constateren dat ze daar, in dat bos, eigenlijk 8 uren verknoeid hebben, want...die rechter was ook aangetast door de belgische ziekte.
Stilaan zou een mens beginnen denken dat men, met "het mijn EN het dijn" slecht opgevoed zijn.
Het mooiste beroep is tegenwoordig: misdadiger.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 17-11-08

De commentaren zijn gesloten.