28-11-08

De 'Spirit' is eruit.

Als Bert Anciaux op televisie komt kan ik mij nooit van de indruk ontdoen dat er uit zijn ogen een soort waanzin spreekt. Ook de overdreven wisselende gelaatsuitdrukkingen zie je nooit bij een normale mens. De krant bleef beleefd en schreef vandaag dat wie zijn blog volgt moet vaststellen dat Bertje te lijden heeft van wisselende gemoedsstemmingen. En wie ooit met hem heeft samengewerkt zegt dat hij binnen de partij een despoot is die regelmatig woedeaanvallen krijgt wanneer niet alles naar zijn zin is. Op die manier moet je wel om de zoveel jaar een nieuwe partijtje oprichten...

In ieder geval speelt Bertje het weer eens klaar om de zoveelste partij uit elkaar te doen vallen en het ziet er naar uit dat hij er deze keer geen nieuwe meer zal beginnen, laat staan dat hij nog medewerkers (of kiezers) zou kunnen vinden...Maar zijn mond is groter dan zijn aantal kiezers en Bertje geeft zich niet gewonnen.Want Bertje heeft hoge uitgaven en moet dus geld verdienen. Dan is de keuze rap gemaakt en zal hij ongetwijfeld een deal sluiten met Sp.a om op die manier nog met zijn kont in de pluche te blijven zitten.

Ik raad hem aan om zeker het aanbod van Gennez aan te nemen en over te lopen naar de sossen. Sp.a zakt steeds dieper weg in de peilingen, maar met Bertje erbij wordt het beslist de absolute ondergang... Ja, soms gebeuren er ook nog leuke dingen in de politiek.

01:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-11-08

Van alles en nog wat...

Na een weekje zonder schrijven is er intussen natuurlijk van alles en nog wat gebeurd. Somalische piraten kaapten een olietanker maar lieten ondertussen de prijs van hun losgeld al zakken van 25 miljoen dollar naar 15 miljoen dollar, ’t zijn tenslotte slechte tijden voor iedereen, zelfs voor een Saoedische prins die ze moet ophoesten…

Er komt geen nieuwe gevangenis in Dendermonde, ’t ja, waarom ook, ze spreken toch iedereen vrij.

Een minderjarige Turk hield er wel heel rare ideeën op na over een vakantie in ons land, hij verkrachtte niet minder dan zes vrouwen. (aanpassing: 18 vrouwen) Een jachtvakantie dus… ze moesten maar een hoofddoek dragen, iedereen zou toch al moeten weten dat moslims zich niet kunnen bedwingen bij het zien van een weelderige haardos? Die verdomde Vlamingen kunnen zich ook nooit aanpassen…

Andere jagers zien dan weer concurrenten in vossen en schieten ze massaal af, terwijl die beestjes ook gewoon hun natuur volgen…

En dan die heisa met de asielzoekers waarvan de meesten niet eens uit oorlogsgebieden komen. Een Marokkaanse asielzoekster vond het zelfs heel erg dat Sinterklaas straks niet komt bij haar twee kindjes. Het zou raar zijn indien hij wel kwam, want de brave Sint is meestal niet zo graag gezien in die kringen.

Iemand die de voorbije dagen toch opviel door zijn vastberadenheid is Marino Keulen. Ondanks de druk die er vanuit de Franstalige kant op hem wordt uitgeoefend wil hij de drie Franstalige burgemeesters in de Vlaamse gemeenten rond Brussel niet benoemen. Goed zo, tenminste één man met karakter in de Vlaamse regering met respect voor de wet.

En viel het u ook op hoe weeral het hele land in chaos verkeerde bij een beetje sneeuwval?

Dan hadden we ook nog de liefdesaffaire tussen Frank Vanhecke en Marie Rose Morel en de door Verstrepen ‘verbeterde’ mails. (Op het belachelijke af… net alsof ze gaan ondertekenen met 88…zo kinderachtig kan enkel die halve mof Verstrepen zijn). Ik denk echter dat er heel wat politici en journalisten nu hun hart vasthouden uit angst voor wanneer zijzelf aan de beurt gaan komen. Maar zoals we gisteren konden horen bij Phara, moeten de anderen niet bang zijn. Die affaires hebben geen politieke relevantie, alleen bij het Vlaams Belang heeft het politieke relevantie. Knack steekt met dat artikel alle roddelblaadjes de loef af. Misschien kunnen ze in hun volgende editie eens uit de doeken doen waarom Di Rupo en prins Flipke jaren geleden uit Egypte werden gegooid…

En dan hadden we ook nog die DVD waarop drie liefhebbende en verdraagzame islamietjes zongen hoe groot Allah wel is en hoe klein ze België willen maken… Er breken vrolijke tijden aan.

De terrorist Nizar Trabelsi zal naar Amerika moeten waar hem naar alle waarschijnlijkheid een levenslange opsluiting te wachten staat. Opgeruimd staat netjes… Maar er lopen hier nog een paar rare kwieten rond die men beter meteen het land zou uitzetten. Zoals Marokkaanse geheime agenten!!! Wat doen die hier? Als onze staatsveiligheid al meent dat die gasten al veel te ver zijn gegaan, dan zullen ze al héél ver zijn gegaan. “Ze gedragen zich niet volgens de geplogenheden en op een manier die niet aanvaardbaar is voor de veiligheid van ons land”, zei staatveiligheid. Zouden het die drie zijn die te zien zijn op de mysterieuze terroristen-DVD?? Of zouden het die ‘rappers’ zijn die Filip Dewinter willen vermoorden. Of nee, die zijn tolerant, want als Filip Dewinter ‘zwijgt’, dan zullen ze het niet doen, lieten ze weten, ’t is maar dat we moeten beseffen wie er hier de baas is tegenwoordig.

Het strafste hou ik voor het laatst, en ik weet niet wat er straffer is. De Gucht die zegt dat hij zijn voorkennis over het Fortisdossier niet heeft misbruikt, of het feit dat het onderzoek zal worden gevoerd door het Gentse parket, waarbij het parket-generaal al meteen aan het hof van beroep (waar ook het Vlaams Belang uiteindelijk veroordeeld werd) vroeg om een raadgever-magistraat aan te stellen terwijl onderzoeken tegen ministers in functie normaal in Brussel moeten worden gevoerd. Politierechters – magistraten – ministers verkeren in dezelfde Gentse middens. En uiteraard is het aangenamer een onderzoek te laten verrichten door ‘vrienden’ dan door onbekende Brusselse magistraten. Geen wonder dat De Gucht zei dat hij er gerust in is… Dat zei Guy Verhofstadt ook al op voorhand toen het Vlaams Belang finaal voor het hof van beroep in Gent zou worden veroordeeld. Logevrienden onder elkaar nietwaar…

En dan hebben we ook nog De Crem. Wat is er aan de hand met CD&V’er die de beste was van de klas toen ze nog in de oppositie zaten? Heeft hij zich ontpopt als machtswellusteling?
Een Belgisch meisje, Nathalie Lubbe Bakker, werkte in een New Yorkse bar en schreef op haar weblog over het schandalige gedrag van onze minister van defensie toen hij flink beschonken de bar binnenkwam. Ze hoorde hem ondermeer luidruchtig pochen over het feit dat ze ‘geen enkele afspraak met de VN hadden, maar dat er toch niet veel te doen was in Brussel’. En verder transformeerde hij nog enkele bekende liedjes in vulgaire teksten die hij dan luidop stond te zingen. Het meisje schreef dat ze beschaamd was een Belgische te zijn.
De dag nadat via de kranten bekend werd wat het meisje had geschreven werd ze door haar baas op staande voet ontslagen na een telefoontje van de woordvoerder van De Crem met haar baas. Het meisje betaalde haar studies met wat ze verdiende als dienster. Maar ze schrijft, “In een zogeheten democratische staat, waar communicatie en schriftelijke opinies sneller dan ooit de ronde doen, mag men zich toch gewoonweg vragen stellen over het gedrag van een publiek persoon? Het is toch jammer dat ‘freedom of speech een moeilijk concept blijft voor veel mensen. Ik moet deze maand misschien van water en brood leven, maar ik kan tenminste in de spiegel kijken.”

’t Ja, tegen wie zeg’t het! Ik weet wel zeker wie er het meeste belang bij heeft om te liegen. En dat is zeker niet de studente…

17:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-11-08

De arme Von Saksen-Coburgers krijgen opslag.

Terwijl een groot deel van de bevolking moet vrezen voor jobverlies, het leger daklozen steeds groter wordt en de doorsnee burger moet krabben om de maand rond te komen, krijgt de Koninklijke poppenkast een extraatje.

Het lijkt erop dat de staatskas geld genoeg heeft om uit te delen, maar dat is niet zo. Met één van de grootste recessies op komst, waarvan we nog maar het begin voelen in onze portemonnee, zal de overheid uiteraard het geld blijven zoeken bij de bevolking. Niemand kijkt er trouwens nog van op wanneer men zegt dat ons land het derde hoogste belastingtarief ter wereld heeft.

extra subsidie

Koninklijke indexverhoging
De lonen worden geïndexeerd met heel wat procentjes minder omdat die gekoppeld worden aan de ‘gezondheidsindex’ waar duurdere consumptieartikelen zoals brandstoffen, alcohol en tabak zijn uit weggelaten en iedereen weet hoe die prijzen de hoogte werden ingejaagd de laatste jaren.

De familie Von Saksen-Coburg krijgt echter een indexverhoging volgens de consumptieprijzen en dat scheelt een pak.

Tenslotte hebben die mensen een paleis te verwarmen en de bewaking te betalen.

Voor de overige kosten valt het nogal mee. Het heen en weer vliegen naar hun buitenverblijfje en jacht in het Italië en het zuiden van Frankrijk gebeurt op kosten van het leger en dus ook van uw en mijn belastingsgeld.

Bovendien zijn wij zowat het enige land met twee koninginnen die beide een royale vergoeding ontvangen en prinsen die te lomp zijn om te werken.
Er was sprake van dat Laurent geen toelage meer zou krijgen, maar hij krijgt niet minder dan 9,7 % verhoging op zijn ‘wedde’. Snapt iemand dat nog?

Nu hebben ze hier schijnbaar ook nog de Nederlandse variant van ‘Koninginnedag’ ingevoerd. 15 november is nu plots ‘koningsdag’ geworden. Ik vraag mij af hoeveel mensen dat wisten, ik in ieder geval niet. Krijgen we binnenkort dan ook nog ‘Prinsjesdag’?? Dat zal nogal een parade worden..niet dat wij er in Vlaanderen veel last van hebben. Betalen mogen we wel, maar vieren doet men in Brussel en Wallonië.

Schaamtegevoel kennen ze niet op het paleis van Laken. Ze zouden in deze sombere periode kunnen zeggen dat ze de verhoging niet accepteren, een geste doen… Maar nee, op het paleis reageerden ze niet, ze verwezen naar de uitleg van Yves Leterme, die de ‘loonsverhoging’ de uitvoering van een bestaande wet noemde.

Wetten zijn er om aan te passen, als men de wetten kan veranderen om de oppositie te veroordelen, dan kan men ook de wetten die de bevolking benadelen veranderen.

12:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Inventieve politie

Sommige krantenartikels zijn soms wel erg grappig. Je zou er kunnen mee lachen indien het niet zo treurig was. Grappig om te zien welke inspanningen sommige politiediensten zich getroosten om criminelen van straat te plukken, en treurig om vast te stellen dat ze er geen stap mee vooruit geraken dank zij de lakse houding van rechters en magistraten. Onderstaand artikel is er zo eentje:


Bron: Het Laatste Nieuws

art_large_535203

large_535204


Politie-agenten moeten inventief zijn tegenwoordig om dieven te kunnen klissen. In de Duitse stad Bochum gaf de 27-jarige commissaris Michael L. alvast het goede voorbeeld door samen met een collega verkleed als boom dieven te proberen strikken. En het lukte nog ook: na acht uur wachten liep een Roemeense dievenbende in de groene hinderlaag. Een Roemeense veelpleger van 39 werd aangehouden, maar ondertussen alweer vrijgelaten.

Laptops
De commissaris kwam op het unieke idee, toen een wandelaar in het Bochumer Wald een batterij gestolen laptops, inbrekersmateriaal en kledij ontdekte. Samen met een collega kochten ze 'boscamouflage' voor 100 euro per agent. "Dat betaalden we uit eigen zak", zegt Michael L. fier in Bild. "We verborgen ons dan in het woud en pas na acht uur hoorden we een auto aankomen. Toen we uit onze hinderlaag sprongen, vielen de dieven ons meteen aan. Toch konden we één van hen overmeesteren. Zo hebben we een aantal gestolen laptops kunnen recupereren. Onze investering heeft dus zeker geloond."

Vrijgelaten
Lang konden de Duitse agenten niet op hun lauweren rusten, want een genadige rechter heeft de Roemeense veelpleger ondertussen al weer op vrije voeten gesteld. Nochtans was het duidelijk dat hij alleen naar Duitsland gekomen was om criminele feiten te plegen. Echt een hondenjob, politiewerk.


(hlnsyndey/kh)

11:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-11-08

Leuke column van Koen Meulenaere

Kwetsend

KoenMeulenaere

Veel voetbalfans klagen over te dure entreeprijzen, maar er wordt dan ook steeds meer spektakel geserveerd. Indien niet op het veld, dan zeker ernaast. Daar stijgt de amusementswaarde met de week. Niet alleen de twee trainers en de vierde ref zorgen daarvoor. Af en toe al eens een verzorger, zoals vorig jaar die van Sint-Truiden in Gent. Soms een voorzitter, zoals Johan Vermeersch, ook al in Gent dat daar blijkbaar vruchtbare grond voor is. En nu dus ook de manager, zoals Louis Derwa in Tubeke.

Dat kwetsende spreekkoren strenger zullen worden beteugeld, valt toe te juichen door eenieder die een keurige opvoeding heeft genoten en blijk geeft van een minimum aan beschaving. Aan geen van die criteria evenwel voldoet een columnist, en dus wijzen wij er toch op dat deze strengere regel een traditionele vorm van folklore en van cultureel erfgoed zal doen teloorgaan.

Wat stelt de 'Schok van het Waasland' nog voor wanneer de Lokerse respectievelijk Beverse fans elkaar niet meer met een welgemeend 'Beverse respectievelijk Lokerse boeren' om de oren mogen slaan? Wat blijft over van de streekderby KV Mechelen-Lierse indien de Malinwafans niet meer kunnen inzetten met het aanstekelijke 'Eén twee draa vier, boeren van Lier'? Hoe moet dat overigens met de Mechelensupporters, die zichzelf 'kakkers' noemen? En wat met de tegenstanders van AC Milan, als die beginnen van 'Et Kaka, c'est du Wallon lo-lo-lon lon lon'?

Vechten mag niet meer, schelden mag niet meer, roken mag niet meer, zuipen mag niet meer, roepen mag niet meer ... straks moeten we om ons af te reageren nog naar de opera. Zoals in de tijd van de Stomme van Portici. Men weet hoe dat is afgelopen.


Koen Meulenaere

Lees ook zijn andere columns: KLIK HIER

13:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-11-08

Het mooie Wallonië

halloween 025
Gisteren op wandel in Daverdisse met hond, dochter en schoonzoon.
Mijn echtgenoot was de fotograaf van dienst.

21:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

'In elke Vlaams nationalist sluimert een crimineel en nazist' (dixit 'Serge')

Een fascistisch volk? (1): Le Soir met 'Serge' ten aanval

wo, 20/08/2008 - 11:54 — Ph. Van den Abeele

'Serge' startte 2 maand geleden een forum op de website van Le Soir, met een brief aan de Franse president. Daarin vergelijkt hij Vlaanderen vandaag met nazi Duitsland in de jaren '30 en roept de president op tussen te komen.
Eigenlijke doel is de wereldwijde verkondiging van een 'subliminale' boodschap over de flagrante schendingen van de rechten van de Franstaligen in België door een fascistisch volk.
Zodat er wellicht hier iemand de aanklachten zo beu wordt, dat hij doorslaat. Dan heeft Serge 'politiek gewonnen'...

Op een tweede forum schreef hij eerder dat Vlaanderen de laatste totalitaire gemeenschap in West-Europa is. KLIK HIER OM VERDER TE LEZEN

Volop gesteund door Le Soir… KLIK HIER

21:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Franstalig meisje verzon racistische aanslag


Vlaams Belang klaagt La Dernière Heure aan


Wouter Verschelden

De Standaard - 6 november 2008

Europarlementslid Frank Vanhecke (Vlaams Belang) dient bij het Centrum van Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR) een klacht in tegen La Dernière Heure.

Die bracht een foutief voorpaginaverhaal van een Franstalig meisje dat met een mes gestoken zou zijn door Vlamingen omdat ze geen Nederlands sprak. "Dit is een geval van anti-Vlaams racisme, de Vlaamse achtergrond van de vermeende daders was voor de krant van doorslaggevend belang."

Vanhecke trekt de parallel met een klacht van het CGKR tegen hem, na een racistisch artikel in een lokaal Belang-bladje. "Daarop volgden huiszoekingen, werden pc's in beslag genomen, vervolging geëist en zelfs de opheffing van mijn onschendbaarheid gevraagd. Zal het CGKR nu ook optreden?"

17:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Politiedotaties -

politie_17GVA vindt het vreemd dat Wallonië met het leeuwenaandeel van de politiedotaties gaat lopen, terwijl het Vlaams Belang al minstens vijf jaar geleden aanklaagde dat slechtwerkende en onderbemande politie-eenheden in Wallonië door de overheid beloond werden met hogere dotaties terwijl de goedwerkende politie-eenheden in Vlaanderen het met veel minder moesten stellen.

In Wallonië rekende men in het verleden vooral op de door de Staat betaalde Rijkswacht en investeerde men weinig of niets in de politie terwijl in Vlaanderen de kosten voor politie hoofdzakelijk door de gemeente gedragen werden.

Om Wallonië financieel te steunen met de politiehervorming kregen ze hogere subsidies.
Met als gevolg dat Vlaanderen nog niet de helft krijgt van de politiedotaties.

Vlaams Belang heeft dit in het verleden meteen aangeklaagd en vergeleek het met steun aan slechte leerlingen en het bestraffen van goede leerlingen. Nu N-VA er mee boven water komt wordt er naar aloude gewoonte natuurlijk wel in de kranten over geschreven. Maar kom, beter laat dan nooit!

Vlaanderen krijgt een federale politiedotatie van 57 euro per inwoner, terwijl Wallonië 78 euro per inwoner ontvangt. Brussel ontvangt met 15 procent van de middelen veel meer dan waar het procentueel in verhouding tot de bevolking recht op heeft (10 procent).

N-VA Kamerlid Van Noppen zegt nu: "Vreemd is echter dat ook Wallonië veel meer ontvangt dan rechtvaardig zou zijn in verhouding tot de bevolkingsaantallen." Wallonië telt 32,4 procent van de bevolking, maar ontvangt 36,8 procent van de federale politiedotaties. "Hier lijkt geen enkele objectieve reden voor te bestaan. Vlaanderen ontvangt met 57,8 procent van de bevolking slechts 48,3 procent van de politiemiddelen. Brussel mag als hoofdstad gerust meer middelen krijgen."

Zij die ons verwijten te staan roepen aan de zijlijn, zouden misschien beter hun oren eens richten naar die zijlijn, dan zouden ze geen vijf jaar later met dezelfde problematiek op de proppen moeten komen en weten waar het geld van de Vlaamse flitspalen naartoe gaat.

16:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-11-08

Jihad in stijl

jerusalem_terror922_2

De dolle bulldozer aanval in Israël heeft bij de Palestijnse jihadisten een nieuwe vorm van zelfmoordterrorisme geïntroduceerd. Een Arabische inwoner van Oost-Jeruzalem wou het echter met meer klasse doen. Hij ramde zijn Jihad-BMW meermaals in op een groep IDF-soldaten in het centrum van Jeruzalem.
15 zwaar gewonden. Een IDF officier schoot hem neer vooraleer hij nog meer schade kon aanrichten. Het was de derde gelijkaardige aanval in evenveel maanden.

De 19-jarige agressor werd kort daarvoor afgewezen door zijn nicht op wie hij een oogje had laten vallen en besloot dan maar om een terroristische aanval te doen, vertelde de politie aan de Jeruzalem Post.

17:14 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Het verschil

Vanhecke Gerecht

15:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

06-11-08

Idiotie ten top

CPS_NXF60_151008172006_photo00_quicklook_default-245x181Zal hij de volgende president van Vlaanderen worden?


Zonder twijfel is de overwinning van een zwarte president in de VS op z’n minst historisch te noemen. Sommigen gebruiken het woord revolutionair, maar dat woord vind ik minder geschikt omdat uit de geschiedenis blijkt dat er na elke revolutie een dictator aan de macht kwam.

Met de huidige crisis hebben Obama’s boodschappen van ‘change’ heel wat mensen aangesproken en trokken ze massaal naar de stembus. Vooral de opkomst van Afro-Amerikanen (13 %) en Latino’s (15%) gaven de doorslag.

McCain kon de conservatieve achterban niet aantrekken, hij heeft geen charisma en de keuze van Palin was niet zo gelukkig. De opkomst van de republikeinse achterban was dan ook beduidend minder dan bij de vorige verkiezingen en kende een terugval van 41% naar 21%.


In de kranten van vandaag laten heel wat Vlamingen nog maar eens zien dat ze niets afweten van de Verenigde Staten en sommige lezersbrieven waren zelfs ronduit idioot.

Zo schreef er een dame in Het Nieuwsblad dat ze heel blij was met de overwinning van deze ‘multiculturele man’…

Hallo?
Obama is nog altijd de zoon van een Amerikaanse moeder en werd vanaf hij een klein kind was opgevoed in de 50ste Amerikaanse Staat Hawaï bij zijn Amerikaanse grootouders. En alhoewel elke Amerikaanse Staat kan gezien worden als een apart land met eigen wetten en een eigen gouverneur (ongeveer als een president hier bij ons) kreeg hij nog altijd de Amerikaanse cultuur mee en kan er van ‘multicultuur' geen sprake zijn.

Sommige kranten vonden het zelfs nodig om te peilen naar de publieke opinie in ons land om te weten of we hier ook al rijp waren voor een zwarte eerste minister. Ik zou er willen aan toevoegen dat ik zelf helemaal geen probleem zou hebben met een zwarte eerste minister of president in de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika, maar wel in Europa. Want aan wie vroegen de kranten naar hun mening? Aan de Ali-Baba’s die prijken op de lijsten van Sp.a en Groen! om stemmen te trekken van de moslimgemeenschap.

En sommigen zagen die rol al voor hen weggelegd. Chokri Mahasinne (parlementslid Sp.a) vond zelfs dat ze het met Dyab Abou Jahjah zover hadden kunnen schoppen. (Zijn belachelijk aantal stemmen hebben in het verleden bewezen dat het niet zo is.)
Maar ook Meryem Almaci, fractieleidster van Groen! droomde al van een topfunctie in ons land om de uitspraken van haar leider Erdogan, die beweert dat Europa ziek is, en dat enkel de islam hen kan genezen, waar te maken. Ze vond het moedig dat Amerika een ‘allochtoon’ liet doorstoten naar de top.

Behalve dat Obama een Amerikaan is als alle anderen, is er wel één groot verschil met ons land. In Amerika zijn ze, buiten de inheemse Indianen, allemaal ‘allochtoon’… Ook McCain is van Schotse afkomst en zelfs Bush is fier op zijn Nederlands/Schotse afkomst.

12:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

FORTIS

We zijn half 2009, in Mechelen.

Kardinaal Danneels voelt zijn einde naderen en nodigt vanop zijn sterfbed Lippens en Votron uit.

Hij verzoekt hen om snel te komen.

Bij hun aankomst leidt een bediende hen naar de kamer van de kardinaal en ze moeten links en rechts van het sterfbed plaatsnemen.

De kardinaal kijkt hen elk een tijdlang doordringend aan en richt dan zijn blik naar de hemel, zonder een woord te zeggen.

Gedurende enige tijd durven Lippens noch Votron iets te zeggen.

Ze zijn wel verrast en eigenlijk blij dat de kardinaal in zijn laatste uren aan hen gedacht heeft, maar toch ook verwonderd.

Uiteindelijk kan Lippens het niet meer uithouden en vraagt stilletjes " Excuseer, Monseigneur, waarom moesten wij zo absoluut afkomen?"

"Wel", zegt de kardinaal met zijn laatste krachten, " Jezus is gestorven tussen 2 dieven - en ik wil dat ook zo doen"

02:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

05-11-08

Grote overwinning voor Obama.

Overwinning_131032p
Barack Obama heeft met een ruime meerderheid de verkiezingen gewonnen. Hij kreeg 338 kiesmannen in de verschillende staten achter zich, tegen 158 voor McCain. Een kandidaat heeft er 270 nodig om president te worden. Obama haalde belangrijke overwinningen in onder meer Ohio, Virginia en Florida. Die staten gingen vier jaar geleden nog naar president George Bush.

Obama sprak na zijn overwinning een uitzinnige aanhang in zijn thuisstad Chicago toe. Obama zei dat ‘verandering naar Amerika is gekomen’ om de natie te hervormen. Niemand denkt er nu al aan dat die verandering ook verhoogde belastingen zullen meebrengen. In de VS betalen ze nu een maximum van 17% belastingen. (Wij 52%).

Hij prees zijn verslagen tegenstander John McCain, die hij als een onzelfzuchtige leider omschreef, en zei dat hij met hem wil samenwerken. Ik hoop dat hij zijn ‘veranderingen’ kan waarmaken, maar ik vrees dat het in de VS, zowel als in Europa meer om emo-politiek gaat dan om het gezond verstand. Wij kennen in ons land maar al te goed politici die veel beloven vóór de verkiezingen, en daarna gewoon verder doen zoals alle andere voor hen al deden.

We kunnen nu alleen maar afwachten wat de komende vier jaar zullen brengen op gebied van de Amerikaanse buitenlandse politiek, want als Amerika beslist om haar troepen uit het Midden-Oosten weg te trekken, zit Europa ‘first in line’…

12:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Londense politie voor de rechter gesleept door moslimkok

imagesEen moslimkok die bij de Londense politie werkt, is naar de rechter gestapt omdat hij verplicht werd om een kleine duizend echte Engelse ‘breakfasts’ te maken met bacon en worstjes – dus alles erop en eraan.

De moslimkok voelt zich nu religieus gediscrimineerd. Hasanali Khoja beschuldigt Scotland Yard ervan dat hij verplicht wordt om te werken met varkensvlees, iets waar hij omwille van zijn geloof niet mee in aanraking mag komen.

“Ik zal nooit koken met varkensvlees’: aldus de moslimkok. ‘Ik ben boos omdat men geen rekening houdt met mijn religieuze gevoelens’.

De Londense politie heeft de laatste tijd al wel vaker aanklachten gekregen in verband met discriminatie op basis van ras en geloof, schrijft de krant. De aanklacht van de moslimkok mag hoe dan ook rekenen op steun vanuit de vereniging van moslimpolitiefunctionarissen.

Zou het niet veel simpeler zijn om gewoon een Engelse kok in dienst te nemen?

Een moslimkok…dat is gewoon om problemen vragen, maar aan de andere kant, Engeland is sowieso al lang verloren voor de westerse wereld.

Toch heerlijk die multicultuur niet? We kunnen er zoveel uit leren! In Somalië werd zopas een dertienjarig meisje in de grond begraven. Enkel haar hoofd stak er nog uit om ze op die manier dood te stenigen. Waarom? Omdat ze had aangegeven dat ze verkracht werd door drie mannen. Inplaats van die mannen te straffen werd zij ter dood veroordeeld door steniging wegens buitenechtelijke seksuele contacten.

01:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De Obama hype

Het Nieuwsblad ging vandaag flink uit de bocht op hun voorpagina over de VS.

Ze schreven in enorme letters dat de VS 10.000 miljard dollar staatsschuld heeft… (op een bevolking van meer dan 300 miljoen inwoners).

Ja? En dan?

Wie zijn wij om daar kritiek op te hebben?

Onder Verhofstadt nam de Belgische staatsschuld steeds maar toe en zaten we nu eind september al met een staatsschuld van 295,36 miljard EURO en vandaag dichter tegen de 300.000 miljard op amper 10 miljoen inwoners. Dat is ongeveer 91 procent van het bruto nationaal product. Het grootste deel van deze schulden zijn te wijten aan Wallonië, de Franse gemeenschap en Brussel. Want Vlaanderen heeft vrijwel geen schulden.

De hype in ons land rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen is nooit eerder gezien. Caroline Gennes ging zowaar Obama toejuichen en steunen in de VS. Maar goed dat ze ginder niet wisten dat ze een socialiste is, want dan had ze Obama meer schade toegebracht dan steun. Want een socialist is in Amerika gewoon een scheldwoord. Bovendien is Obama helemaal niet links, maar rechts liberaal.

Om maar even een greep uit zijn programma te nemen… Hij wil bijvoorbeeld niet dat bedrijven nog langer uitwijken naar het buitenland en stelt zich eerder protectionistisch op.

Op de vraag wat hij met Iran zou doen in geval ze hun nucleair programma zouden verder zetten, zei hij dat hij hen van de kaart zou vegen “We blow them of the map”.

Israël maakte zich zorgen of ze in geval hij president zou worden nog wel op de Amerikaanse steun konden rekenen. Het antwoord bleef lang uit, maar hij blijft Israël steunen, zei hij vorige week.

Hij wil ook gelijk loon voor gelijk werk voor iedereen. Nu is het zo dat blanke mannen het meest verdienen, dan zwarte mannen, dan blanke vrouwen en zwarte vrouwen. John Lennon zei het vroeger al, ‘woman are the niggers of the world’… ook hier verdienen vrouwen gemiddeld nog steeds 30 % minder dan mannen voor hetzelfde werk.

Er wordt in Europa verteld dat hij tegen private scholen is, maar dat klopt niet. Nu moeten de ouders die hun kinderen naar privaat onderwijs willen sturen betalen aan de overheid om een certificaat te bekomen om hun kinderen naar een private school te mogen sturen. Dat wil hij afschaffen om meer gelijkheid te krijgen tussen private scholen en publieke scholen.

Hij wil ook niet dat creationisme, of ‘intelligent design’ nog langer wordt onderwezen als wetenschappelijk vak, maar als vak theologie omdat deze overtuigingen niet wetenschappelijk zijn bewezen.

Hij wil de import van olie uit de OPEC landen verminderen en zoekt naar alternatieve middelen, zoals bio-olie "It's time for Congress to realize what farmers in America's heartland have known all along - that we have the capacity and ingenuity to decrease our dependence on foreign oil by growing our own fuel," Obama said.

Maar op 4 mei 2008 zei hij in een interview met CBS dat men overal ter wereld te kampen had met een ernstig voedselprobleem. “Het leidt geen twijfel dat dit te wijten is aan het telen voor de biobrandstof,”, zei hij. Zijn topprioriteit is er voor zorgen dat de mensen voldoende eten hebben, en als we daarvoor onze ethanol politiek moeten wijzigen, dan is dat de stap die we moeten nemen. Hij pleit nu eerder voor transportmiddelen op elektriciteit.

Ook wat de nucleaire energie betreft zegt hij dat er over moet gepraat worden maar zolang er geen alternatieven zijn moeten de kerncentrales blijven. "...it is reasonable – and realistic – for nuclear power to remain on the table for consideration.

“In September 2006, Obama voted for the Secure Fence Act, authorizing the construction of 700 miles (1,100 km) of fencing along the United States–Mexico border.”

Obama zette zijn handtekening onder de Secure Fence Act, de 1100 km afsluiting op de grens met Mexico. Nochtans wil hij de 12 miljoen die de grens al overstaken niet terugsturen omdat de meeste al werk hebben gevonden en een nieuw leven hebben opgebouwd. Hij wil immigratie reformeren en ‘s werelds meest getalenteerde mensen aantrekken om naar Amerika te komen. Met andere woorden, een braindrain van goed opgeleide personen uit landen die deze mensen zelf heel hard nodig hebben.

"I support comprehensive immigration reform that includes improving our visa programmes, including the H-1B programme, to attract some of the world's most talented people to America", Obama said in an interview with IANS in October 2008

De socialisten denken dat Obama het sociaal zekerheidssysteem van bij ons wil toepassen. Het Belgisch systeem dat volgens sommige politici het beste ter wereld zou zijn. Vergeet het maar, niemand weet het tot ze ooit eens ernstig ziek worden en lange tijd in de kliniek moeten verblijven. Dan pas beseffen de mensen dat ze zonder private hospitalisatieverzekering nergens staan.

In de VS zijn de private verzekeringen echter een zootje. En daar wil hij verandering in brengen. Meer niet. Hij wil niet dat de staat zich er gaat mee bemoeien, maar hij wil wel dat de private verzekeringen voor iedereen betaalbaar zijn en hij wil iedereen verplichten om zich privaat te verzekeren. Hij vindt het verkeerd dat 47 miljoen Amerikanen niet verzekerd zijn en dat de belastingsbetaler al meer dan 15 miljard jaarlijks moeten opbrengen om de verzorging te garanderen van diegenen die geen verzekering hebben.

“Obama went on to say that he believed that it was wrong that forty-seven million Americans are uninsured, noting that taxpayers already pay over $15 billion annually to care for the uninsured.”


Wat trekt onze linksen dan zo aan in de persoon Obama? Wat zien ze in hem dat ze niet zagen in Hillary Clinton? Het zal toch niet om ‘racistische’ redenen zijn zeker? Zijn kleur?

Obama is een rechts liberaal, zoals trouwens elke Amerikaan is. Maar de kleur van iemand lijkt bij links een obsessie te zijn. Je hoort het op de radio, je ziet het op TV, ze roepen allemaal samen ‘de eerste zwarte president!!!’.

Waar zitten verdomme de feministen tegenwoordig?

Toen ik pleitte voor Hillary Clinton, schreef iemand in de reacties dat mijn voorkeur niet ernstig was, want dat ik haar verkoos omdat ze een vrouw is. Wel ja, ik had inderdaad wel eens graag een vrouw als eerste presidente gezien in de VS.
Maar bovendien had die vrouw ervaring en een echtgenoot met nog meer ervaring. Obama heeft goede ideeën, maar is vooral heel erg jong en onervaren om de machtigste man ter wereld te worden. En het feit dat hij gesteund wordt binnen de islamitische wereld boezemt mij angst in, maar natuurlijk… die moslims kunnen er even erg naast zitten als onze achterlijke socialisten hier.

Eat your heart out, lefties, in de States zijn er geen socialisten, ze zijn rechts en minder rechts, maar nooit links en hierin spelen kleur of sekse geen enkele rol.

Nochtans voel je het al dagen aankomen, als de peilingen voor McCain stijgen, dan begint het al…”er zijn nog veel racisten in de VS”. Pfff…vermoeiend is dat… terwijl ze beide ongeveer hetzelfde vertellen, alleen de klemtonen liggen wat anders. En ach ja, het uitzicht. McCain, een ouwe vent, en Obama een knappe gast… met een kleurtje.

Meer moet dat niet zijn.

00:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

04-11-08

"Klacht tegen De Gucht wegens handel met voorkennis"

In een anonieme brief aan de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) is er sprake van "vreemde transacties die op 3 oktober gebeurd zijn in het Fortiskantoor in Berlare".

LEES HIER VERDER

02:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

01-11-08

Herverdeling van de welvaart.

Untitled"Oh kijk eens hoeveel snoep jullie hebben, ik ga er de helft van wegnemen en het geven aan kinderen die te lui zijn om zelf rond te gaan."

"Oh verdorie...een democraat!!"

17:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bart Debie

Bart Debie moest een dag lang in de gevangenis van Vorst doorbrengen. Er is maar één woord voor wat ze hem aandoen...onmenselijk!


LEES HIER ZIJN RELAAS

02:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |