09-12-08

Westerlingen en joden worden vermoord, maar moslims voelen zich kwetsbaar.

Na de terroristische aanvallen op de Londense metro in 2005 stond de dag nadien in de Sidney Daily Telegraph een column van Tim Blair met als titel: “"British Muslims Fear Repercussions Over Tomorrow's Train Bombing."

Deze keer was het niet anders. Na de terroristische aanvallen op Mumbai, bracht de Associated Press een story over hoe moslims zich weeral eens moeten verdedigen omdat de media over de hele wereld het bloedvergieten in India linkt aan hun religie, de islam.

Ik weet het nog zo niet…De pers heeft er in eerste instantie alles aan gedaan om de moslims in bescherming te nemen en speculeerde aanvankelijk op Indiase terroristen, anderen beweerden dat het bloedvergieten aan geen enkele religie kon gelinkt worden en al zeker niet met de religie die begint met een I en eindigt op SLAM. Sedert de aanslagen op Britse bodem heeft de media de ‘kwetsende formuleringen’ zoals ‘Islamitische terroristen’ en ‘extremistische moslims’ geweerd uit hun vocabulaire. Ook na de laffe terroristische moslimaanval in Mumbai werden termen gebruikt als ‘gewapende bandieten’ of ‘tienergansters’ zoals bvb in Australië in een rapport als openingszin stond vermeld; "An Adelaide woman in India for her wedding is lucky to be alive after teenage gunmen ran amok."

’t Ja, de jeugd van tegenwoordig, hé! Altijd maar op zoek om op een doelloze manier amok te maken…

Een Britse TV nieuwlezer, Jon Snow bracht het echter tot een meer cryptische spreekwijze en noemde hen ‘Practitioners’ wat zoveel wil zeggen als ‘beoefenaars’…. Beoefenaars in wat dan??

Moeilijk te zeggen. Maar het wordt nog beter. Voor de Wall Street Journal, slaagde Tom Gross erin om menige mond te laten openvallen wanneer hij schreef dat het de eerste keer was dat er bij Indische terroristische aanslagen joden werden aangevallen, gemarteld en vermoord en dat werd blindelings overgenomen door de New York Times die schreef: “"It is not known if the Jewish center was strategically chosen, or if it was an accidental hostage scene." (Het is niet geweten of het Joodse center om strategische redenen werd uitgekozen, of dat het eerder om een toevallige gijzelingsscene ging”.

In ’s werelds vijfde grootste stad met bijna 20 miljoen inwoners en maar één Joods centrum, ondergebracht in een building waarvan niemand langs buiten kan zien wat zich binnenin bevindt, moet het toch een verdomd gelukkige Jihadist zijn die daar toevallig binnenvalt.

Ondertussen legde de New Age Deepak Chopra uiteraard alle schuld op de Amerikaanse buitenlandse politiek, ‘ze gaan achter de verkeerde mensen aan’ en dat steekt gematigden aan. De ontvlamming bij gematigden zorgt ervoor dat ze zich organiseren en dat leidt dan tot deze rampen zoals in Mumbai.

Is het werkelijk zo? De ‘ontvlamming’ verschijnt zomaar plots? Zoals een puistje?

Hoe ‘fairder’ we optreden tegen de … licht ontvlamde militante uitvoerders … de ‘onfairder’ we zijn tegen alle anderen.

Het viel op hoe hard de media haar best deed om de vermoorde joden te omschrijven als "ultra-Orthodox," "ultra-" of extreem. Minder om een term te gebruiken die de theologische precisie weergeeft, maar eerder doelt op ‘vreemde en rare wezens’ die (ze hebben natuurlijk niets tegen hen persoonlijk) maar ze hadden er in de eerste plaats waarschijnlijk toch niets te zoeken.

Zijn ze gevaarlijker en raarder dan hun moordenaars? Twee ‘ontvlamde gematigden’ riepen ‘Allahu Akbar’ terwijl ze de joden martelden en daarna hebben vermoord. Ook de zwangere jonge vrouw van de rabbijn. Enkel hun 2-jarig kindje kon ontsnappen omdat hun (niet-joodse) nanny die zich in de badkamer had verstopt het kind vastgrabbelde en richting veiligheid liep onder het gevaar van machinegeweervuur.

De enige overlevende terrorist heeft trouwens al toegegeven dat de doelwitten zorgvuldig waren uitgekozen. Alle westerlingen werden zonder genade vermoord. Als het enkel om een handvol ‘tienergansters’ zou gaan, waarom spendeerden ze dan 20% van hun mankracht aan het folteren en doden van joden die daar niets anders deden dan zich ontfermen over de armsten van de stad?

Als het enkel ging over een dispuut tussen India en Pakistan over Kashmir, waarom moesten dan al die westerlingen en joden sterven? Waarom moest iedereen zich identificeren vooraleer ze werden neergeschoten? Waarom werd de enige rabbijn in Mumbai vermoord? Moeten we zomaar zonder slag of stoot aanvaarden dat die Pakistaanse militanten een terroristische aanval uitvoerden vanwege een grensgeschil? En wij mogen de woorden – Islam – terroristen en moslims niet meer in één zin gebruiken omdat zij zich anders bedreigd en kwetsbaar voelen?

Het wordt ons voorgeschreven om ‘begripvol’ te zijn en we doen ons best. Maar als je leest dat een Amerikaanse moslim zichzelf opblaast in zijn thuisland Somalia en zijn familie in de VS eist dat op kosten van de belastingbetaler de overgebleven ‘stukjes’ van zijn lichaam gerepatrieerd moeten worden, dan is dat er volgens mij over.

Als je leest dat ‘eremoorden’ in ons land onder de noemer passiemoorden valt, dan is dat er ook over. In heel wat moslimlanden werd geprotesteerd omdat men het levend begraven van vrouwen (na vermeende buitenhuwelijkse betrekkingen, waaronder ook verkrachtingen vallen) wou verbieden. Die cultuur wil ik niet in Europa.

Vorige week kreeg een Canadese criticus een reprimande omdat hij niet begreep waarom moslims zich ‘kwetsbaar voelen. Au contraire, schreef hij, ze hebben een ongelooflijk sterk vertrouwen in hun eigen cultuur die ze, voor zover dat kan, iedereen opdringen. Ze zijn ’s werelds snelst groeiende populatie. Een prominente Britse moslim zei een tijd geleden dat wanneer de United Kingdom een moslimstaat wordt, niet-moslims zullen verplicht worden een identificatie insigne van ongelovigen te dragen. Als dit betekent dat ze zich ‘kwetsbaar’ voelen, dan kunnen ze dat verdomd goed verbergen.

Men maakt ons wijs dat de meerderheid van de 1,6 tot 1,8 miljard moslims (volgens een schatting van Deepak) gematigd zijn. Dat kan zijn, maar ze zijn ook zeer zwijgzaam. En zoals de AIDS-activisten zeggen dat ‘zwijgen= accepteren’ is, dan accepteren zij evengoed de gruwelijkheden die gebeuren in naam van hun geloof.

De rabbijn en de toeristen en Indiërs werden niet gedood vanwege een grensgeschil tussen India en Pakistan, ze werden niet gedood voor het buitenlands beleid van Bush, ze werden vermoord in naam van de islam “Allahu Akbar”.


“I wrote in my book, "America Alone," that "reforming" Islam is something only Muslims can do. But they show very little sign of being interested in doing it, and the rest of us are inclined to accept that. Spread a rumor that a Quran got flushed down the can at Gitmo, and there'll be rioting throughout the Muslim world. Publish some dull cartoons in a minor Danish newspaper, and there'll be protests around the planet. But slaughter the young pregnant wife of a rabbi in Mumbai in the name of Allah, and that's just business as usual. And, if it is somehow "understandable" that for the first time in history it's no longer safe for a Jew to live in India, then we are greasing the skids for a very slippery slope. Muslims, the AP headline informs us, "worry about image." Not enough.”

Mark Steyn auteur van het boek ‘America Alone’.

17:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik vind het wel erg voor de goede moslims. Zij moeten zich altijd maar weer verdedigen en moeten vooroordelen horen. En dat omdat er bij sommigen een vijs los zit.

Nog een fijne dag

Gepost door: Chloë | 09-12-08

Vooroordelen?

Maar goed dat jij niet in India was, je had kunnen dood zijn aan die vooroordelen.

Gepost door: Janice | 09-12-08

Jammer, Kampioen, maar ik heb van jou nog geen 'mening' of vraag gelezen. En inderdaad, onnozele zever of aanvallen verwijder ik. Ga maar in een andere tuin spelen...

Gepost door: Janice | 10-12-08

snel te wissen! Neen, neen: u heeft van mij nog geen mening gelezen DIE IN UW KRAAM PAST. Dàt is het probleem. De zogenaamde vrije meningsuiting die het VB aankleeft is een eigen interpretatie en die geldt blijkbaar alleen maar voor gelijkgestemden.
Niks geen onnozele zever, niks geen aanvallen: andere ideeën en kritiek die hout snijdt, dàt is het gevaar.
En het zielige is dat het net dàt is dat u en uw kompanen constant aan "de linkerzijde" verwijten. Ik weet inmiddels (uit ondervinding) wel beter.
Voila, en nu snel wissen, zeker?

Gepost door: Kampioen | 10-12-08

Kampioen, grow up Het wordt toch wel echt tijd dat mensen begrijpen wat vrije meningsuiting wil zeggen. U wordt door niemand verboden uw mening te uiten, u kan u blogs zelf aanmaken ze zeggen en doen wat u wil op eigen risico.

Blog owners daarentegen mogen wissen en weigeren wie ze willen, ga maar eens na op welke blog dan ook en schrijf maar eens iets wat niet in hun kraam past. Bannen is het antwoord.

Bovendien zie ik hier bijdragen die op andere websites nooit zouden blijven staan, dus dat geklaag zou ik maar achterwege laten.

Gepost door: Den Amerikaan | 11-12-08

Ik ben inderdaad véél te tolerant.

Gepost door: Janice | 11-12-08

@Kampioen Je kunt reageren op wat ik schrijf, maar het is hier geen forum waar iedereen zomaar anderen kan aanvallen wanneer het hem of haar uitkomt. Reageer op wat ik heb geshreven, weerleg het desnoods met onderbouwde argumenten, maar stop met die flauwe kul. Als de rest zal gewist worden.

Gepost door: Janice | 11-12-08

Ik stel vast dat u - terwijl ik mijn reactie schreef - zelf al enigszins gas terugnam.
Ik kan niet verwijzen naar "onderbouwde argumenten" en het is me onmogelijk om te bewijzen dat ik niet zomaar iedereen aanval, want mijn laatste reacties zijn allemaal verwijderd.
Een van die reacties was dat het niet verstandig is om alle moslims op de hoop van het terrorisme te gooien door te verwijzen naar India (zie hierboven). Net zoals het dom zou zijn om alle VB'ers als schietgrage racisten te beschouwen door te verwijzen naar Hans Vanthemsche.

Gepost door: Kampioen | 11-12-08

@Kampioen Ik lees in uw reactie dat u deze blog minder tolerant ziet worden.
Wat is eigenlijk tolerantie volgens u?

De aanslagen ELKE DAG (ook vandaag alweer in Irak) door dolgedraaide terroristen die BOUWEND OP DE SYMPATHIE DIE ZIJ HIER IN HET WESTEN KRIJGEN BIJ HUN HANDLANGRS van allerlei komaf?

Hoe meer doden hoe liever dus?
Is dat de wereld waarin wij in de toekomst moeten leven?
Ik heb nog enig begrip (?) voor terroristen die buitenlanders die in hun land komen, vermoorden. Zij zouden er beter wegblijven, MAR WAAROM KOMEN ZIJ HIER DAN BIJ ONS?
Wij moeten hen gastvrij aanvaarden (en dat hebben e al veel te lang gedaan)
maar nu blijkt DAT WIJ ZO ONS EIGEN GRAF GRAVEN!
GEEN ENKELE OORLOG HEEFT ONS ZO VERNEDERD DAN DEZE INVASIE VAN LEGIOENEN BUITENLANDERS.
En niet alleen vernederd!
BESTOLEN, ONTEERD, BEROOFD VAN AL WAT ONS DIERBAAR IS.
En
EERLIJK GEZEGD
dat alles met de ENTHOUSIASTE MEDEWERKING van onze politiekers-landverraders!

Gepost door: Lode | 11-12-08

neen neen Lode Tolerantie wil zeggen dat iemand die op deze blog terechtkomt écht zijn eerlijke mening* kwijt kan zonder dat hij geschoffeerd of - erger nog - geschrapt wordt

* zie het "statement" bovenaan deze blog

Gepost door: Kampioen | 12-12-08

Kampioen, ik neem absoluut geen gas terug. Of het al dan niet gewist wordt, ligt aan jou. Ik zal bvb zo dadelijk je eerste reactie terug wissen, omdat het weer niet terzake doet. De rest laat ik staan, omdat het al iets beschaafder is. Maar let op je tellen.

Gepost door: Janice | 12-12-08

@Kampioen Tot mijn verbazing zie ik dat je helemaal begrijpt wat ik wilde stellen.
In dit land (in heel Europa trouwens) gebeuren rare dingen.
Zij die werken betalen alle rekeingen: de rekening van de overheid die geld verspilt, de rekeningen van al die lieve mensen die -hoewel ze ons HATEN- naa hier komen om van onze duivelse maatschappij te delen of is het profiteren?
Wij betalen onze rekeningen bovendien opgeklopt met alle soorten belastingen en bijdragen...

Je merkt het best als je ziek wordt:
ook al heb je een leven lang "afgedragen", dan zie je pas wat je nog allemaal zelf moogt betalen.
Maar al wie in de Maxi-Cosi van het OCMW (of aanverwante) ligt,
wordt verzorgd zoals wij ook eigenlijk wel verzorgd zouden willen worden .
Het gebeurt trouwens met de centen die wij -op bevel van hogerhand, maar met onze instemming-
daarvoor opzij hebben gelegd!

LEES MAAR wat die lieve vrouw (die men terroriste noemt!) allemaal vertelt!
Het is duidelijk dat zij ons haat, waarschijnlijk jou niet, beste kampioen, omdat zij weet dat jij aan haar kant staat.
Vergeet daarbij dan toch maar niet dat jij niet alleen met je bijdragen voor haar levensonderhoud instaat! (je merkt dat ik ervan uit gadat je zelf ook werkt en bijdragen betaalt...)

Wat daar dezer dagen in Griekenland gebeurt, staat ons ook te wachten!
Winkels en auto's zijn er hier genoeg, kandidaat-betogers (al dan niet opgeroepen door de vakbonden) ook, ontevredenen ook
DUS, hoe lang duurt het nog vooraleer wij ook in zo'n hels scenaro terecht komen?

Vroeger bestond er een liedje:"Vluchten kan niet meer!".
Nu begin ik het te begrijpen want de zegeningen en voordelen van de multiculturele wereld grijpen met geweld om zich heen.

Gepost door: Lode | 12-12-08

ach zo, Janice wil onderbouwde argumenten? Wat dacht je van dit: 'in het Palestijns/Joods conflict vallen 1300% meer Palestijnse slachtoffers dan Joodse'.

En ik zie dat Janice helemaal op snelheid zit inzake het verwijderen van 'ongepaste' reacties, ttz alles wat niet haar mening is. Ik denk dat de meeste Vlaming wel door hebben hoe zwaar die vrijheid van meningsuiting weegt in de handen van Vlaams Belang.

Gepost door: D.V. | 22-12-08

Nogmaals Deeveeke, dit is mijn blog en geen VB-blog. Ik wis inderdaad aanvallen en niet terzake doende en beledigende reacties. En bij deze zeg ik tegen jou wat ik, indien nodig, ook tegen het VB zou zeggen...hier schrijf ik en wis ik wat ik wil. Vrije meningsuiting houdt volgens mij op waar het schelden en lasteren begint. Het VB is inderdaad veel toleranter.

Wat je bewering betreft, had ik daar wel graag een geloofwaardige bron van geweten. En dat is niet één of andere pro-Palestijnse vereniging waar de adeptjes van Jahjah deel van uitmaken.

Gepost door: Janice | 22-12-08

De commentaren zijn gesloten.