10-12-08

Slacht u ook een schaap in uw bad?

n schapen18Aanhangers van een of andere religie hebben in het Westen het volste recht hun geloof en opvattingen als de enig ware of juiste te beschouwen. Maar dat ze het in de private sfeer houden. In heel wat Aziatische landen is een andere levensbeschouwing zelfs verboden. Daarom noemen we onszelf waarschijnlijk democratisch, want hier mag alles, behalve als westerling je eigen cultuur beschermen.

Maar democratisch vereist ook dat andere levensbeschouwingen dan de islamitische hierdoor niet gekwetst worden. En sommigen verlangen wel wat veel van onze tolerantie. Onze tolerantienorm eist dat zij afzien van geweld om deze levensbeschouwing af te dwingen en aan anderen op te dringen. Maar daar wringt nu net het schoentje.

Ik heb heel veel van de wereld gezien, en overal waar ik in het Zuiden ben geweest viel het op in welke erbarmelijke toestanden dieren daar leefden en werkten. En hoe zij vaak op de meest gruwelijke wijze werden behandeld.

In de jaren ’70 was ik nog zo naïef dat ik dacht dat progressief ook betekende dat het welzijn van dieren even belangrijk zou zijn als alle andere ethische kwesties. Maar het tegendeel werd ondertussen al lang bewezen. De rituele slachtingen die elk jaar in ons land plaatsvinden zijn gruwelijk, onethisch en onnodig. Want in de koran staat dat er ook giften aan goede doelen of armen mogen worden geschonken i.p.v. een schaap te slachten.

De vraag is dan of andere levensbeschouwingen die zich in Europa hebben gevestigd zich ook dienen te houden aan opvattingen van zedelijkheid die de relaties tussen mens en dier betreffen?

Kan religie of cultuur een argument zijn om dieren onnodig te laten lijden?

Het offerfeest gaat gepaard met het ritueel slachten van duizenden schapen waarvoor her en der tijdelijke slachtplaatsen werden gecreëerd om het thuisslachten tegen te gaan. Desondanks stond vandaag in de krant dat er toch in sommige gemeenten overtredingen werden vastgesteld.

Dat er op de tijdelijke slachtplaatsen meer professionele slachters aan het werk zijn dan thuis in het eigen bad is misschien een feit, maar zeker niet overal. De meesten zijn en blijven amateurs. Jongere moslims gaven gisteren in de nieuwsberichten toe er zelf niet veel van te kennen en het liever aan de ouderen over te laten. Kan iemand zich dan de pijn en het lijden van het dier dat geslacht wordt door een amateur voorstellen?

Ik weet niet of Yves Leterme bij die Turkse familie in Antwerpen het offerfeest heeft meegevierd, maar het wordt tijd dat hij, die zich ook dierenliefhebber noemt, de wet op de dierenbescherming die verplicht dat dieren moeten verdoofd worden vooraleer ze geslacht worden, laat navolgen.

Vorig jaar schreef ik ook over de gruwelijke rituele slachtingen waarbij het bloed over de straatstenen vloeide. Het was ook duidelijk dat er ’s nachts schapen werden geslacht in parken, de resten (vleesafval en pels) lagen de dag nadien nog over het park verspreid.

Het budget dat dit jaar door het Antwerps stadsbestuur werd uitgetrokken om tijdelijke slachtplaatsen mogelijk te maken kost 29000 euro.

ritueleslacht1


Dat Turks venijnig ding, met veel te grote mond Meyrem Almaci (Groen!) dient klacht in tegen Vlaams Belang bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR). Aanleiding is een folder van het Vlaams Belang met de titel "Slacht u ook een schaap in uw bad? "

Maar wie de folder opendeed kon zien hoe gruwelijk en bloederig het er bij deze amateuristische rituele slachtingen aan toe gaat. Volgens Almaci hangt Vlaams Belang daarmee bewust een negatief en achterhaald beeld op van een hele bevolkingsgroep.
Net alsof het er beter aan toe gaat tijdens het slachten van die arme dieren op de tijdelijke slachtvloeren.

Achterhaald???
Waarom stond er dan vandaag in de krant dat er weer gevallen van thuisslachten werden vastgesteld? Waarom heeft Gaia dan een meldpunt opgericht? Omdat het achterhaald is?

Almaci verdedigd uiteraard haar ‘eigen volk eerst’ en wil laten uitschijnen dat het Vlaams Belang het gros van de moslims wil betichten nog thuis te slachten. Wie de folder echter opentrekt merkt dat het vooral gaat over het amateurisme van de toevallige slachter en de gruwelijkheid van het slachten zonder verdoven.

Als Almaci absoluut klachten wil indienen, dan kan ze misschien de koran eens openslaan. Op elke bladzijde staat er wel iets dat met de mensenrechten in strijd is. En toch wordt het hier getolereerd door Europese dhimmys. Ze zou beter een voorbeeld nemen aan Mimount Bousakla die het wel aandurft de koran in twijfel te trekken en zelfs vraagt om hem te laten herschrijven door vrouwen.
Bovendien kan ze dan evengoed een klacht indienen tegen Gaia KLIK HIER en Animal Freedom EN HIER

Vaak wordt door moslims verwezen naar de joodse rituele slachtingen, die evenmin vlees met bloed mogen eten. Er dient wel te worden op gewezen dat joden enkel laten slachten door professionele slachters die daartoe zijn opgeleid en geen dierenbeulen van amateurs die het lijden rekken. En wie vlees eet, zal waarschijnlijk wel al eens koosjer vlees op zijn bord hebben gekregen, want joden eten enkel het voorste deel van het dier op. De rest komt gewoon op de markt.

Desondanks pleiten we er samen met www.jewishveg.com/schwartz/jewsbear.html eveneens voor om de dieren vooraf te verdoven.

15:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Indien die engel... TOEN,geweten had hoe héél die boel zou uitdraaien zoals het NU is,,dan had hij eerst een pint weest pakken en Ibrahim z'n "werkje" laten doen.
Stom dat hij/zij het niet gedaan heeft, het zou ons,,hedentendage, véél frustaties gespaard hebben.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 10-12-08

Gaia Dag Janice,
Natuurlijk ben ik het 1000% met je eens.Is er iets geweten over de thuisslachtingen dit jaar ? Niet dat je mij voor mij moet gaan zoeken, hoor maar wellicht heb jij iets meer info.
Hartelijke en welgemeende groeten.

Gepost door: Ray | 11-12-08

Ik volg je - zeg maar unieke - blog op de voet en ben steeds weer sprakeloos! Fantastisch hoe je niets laat passeren zonder er je mening over te geven. Een mening trouwens die ik permanent moet bijtreden!! Doe vooral verder en laat je nooit intimideren of bang maken.!!

Gepost door: Tarkus | 11-12-08

Wel...dat noem ik nu eens toffe reacties, sé!!

En om op Ray te antwoorden. Nee, ik heb nog geen gegevens, misschien weet ik maandag meer. Dan mail ik je wel.

Gepost door: Janice | 12-12-08

De commentaren zijn gesloten.