12-12-08

Justine for Kids

Heninkanker


Vorige zaterdag waren we uitgenodigd op een klassiek concert, georganiseerd door vzw REGA, de vriendenkring van de Regie der Gebouwen, in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. De opbrengst ging naar ‘Justine for Kids’ georganiseerd ten bate van de Stichting van Justine, voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij was zelf heel kort aanwezig en mocht een cheque ter waarde van 20.000 euro in ontvangst nemen voor het goede doel. Jammer dat ze niet bleef luisteren naar het schitterende concert van Puccini.

We kregen stukken uit La Bohème, Manon Lescaut, Turandot en Madame Butterfly. En dit alles onder de uitstekende regie van de internationaal bekende dirigent Walter Proost uit Beveren. Ze heeft dus echt wel iets gemist.

Justine Henin ligt nu onder vuur. Fabienne Manandise zegt dat Justine Henin zich nauwelijks inzet voor het goede doel. Haar samenwerking met ‘Jour après Jour’, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker zou op een sisser zijn uitgedraaid. “Ik wil hier geen rekeningen vereffenen, maar ik betreur de manier waarop Justine aan het project heeft meegewerkt. Of beter gezegd, helemaal niet of nauwelijks heeft meegewerkt. Het was voor ons een immense ontgoocheling”, zegt de voorzitster van Jour après Jour.

Dat is jammer natuurlijk. Want welk doel kan beter zijn om je voor in te zetten dan kinderen. Justine relativeert echter de beschuldigingen en zegt dat ze een zuiver geweten heeft. Ze had, toen ze nog speelde niet zoveel tijd, maar ze voelde zich steeds met de kinderen verbonden en maakte tijd vrij wanneer ze kon.

Ik vraag mij ook af wat bekende mensen meer kunnen doen dan via hun naam en faam geld bij elkaar te krijgen… en dat heeft Justine vorige zaterdag zeker gedaan voor Justine for Kids.

13:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Tis een Waalse wa wilde?

Gepost door: Philippe | 12-12-08

Volgens mij heeft ze gedaan wat nodig was. Haar bekendheid gebruikt om geld in te zamelen, wat willen ze nog meer?

Gepost door: Janice | 12-12-08

Mooi en positief bericht, bravo!

Gepost door: domme blanke man | 12-12-08

Positief? Nee, gewoonlijk eerlijk...

Gepost door: Janice | 14-12-08

eerlijk is positief!

Gepost door: domme blanke man | 14-12-08

het is positief dat eerlijk mooi is.
het is mooi dat eerlijk positief is.
het is eerlijk dat positivisme mooi is.
dus de mooie positieve eerlijkheid,
de positieve eerlijke mooiheid
of het eerlijk mooie positivisme

ZIJN ALLEN MOOI, EERLIJK EN POSITIEF

Gepost door: pol | 14-12-08

Sorry, mannekes, die laatste bijdragen worden allemaal gewist wegens 'niet ter zake'.

Gepost door: Janice | 19-12-08

zeer terecht!

Gepost door: domme blanke man | 20-12-08

De commentaren zijn gesloten.