17-12-08

Onrechtvaardige degradatie van een rechtvaardige rechter

De rechter Freddy Troch moest in een sfeer van nijd, afgunst en wraak plaats ruimen van de pas aangestelde voorzitter Van Der Kelen.

Rechter Freddy Troch werd vervangen als voorzitter van de kamer met drie rechters, door rechter Rita Seghers en werd maandag verwezen naar een kamer met één rechter, waar hij nu moet oordelen over winkeldiefstallen, smaad aan de politie, caféruzies en vechtpartijen.

Voor de degradatie was Troch jarenlang het gezicht van de Dendermondse rechtbank als persrechter. Hij is ook uit dat ambt ontzet. Rechter Bart Meganck neemt zijn plaats in.

Freddy Troch was een gevreesde rechter. Wie voor hem moest verschijnen ontliep zijn straf niet. Hij was streng maar rechtvaardig. Hij ergerde zich enorm aan dronken autobestuurders maar spaarde evenmin de politiek. Hij hekelde zowel het gedoogbeleid voor softdrugs als de lakse aanpak van het vluchtelingenbeleid. Hij ergerde zich aan de slechte samenwerking tussen politiediensten, waardoor hij al eens verplicht werd tot het vrijspreken van een gevaarlijke drugsbende. Hij nam het op voor de Lebbeekse juwelier die op de Oost-Europese dievenbende schoot en sprak de verdachten vrij die weigerden te gaan zetelen in Brussel-Halle-Vilvoorde (omdat het in principe ook tegen de wet is).

Hij veroordeelde eveneens de Boelwerf in Temse voor fraude met staatsgeld. Later werden ze in beroep vrijgesproken omdat ze de zaak hadden laten verjaren.

Rechter Troch neemt het niet dat er nu leugens worden verspreid over hem en diende ondertussen een klacht in wegens smaad.

Er gebeuren dus rare dingen bij de rechtbank van Dendermonde. Zou het kunnen dat het iets te maken heeft met een paar belangrijke rechtszaken die daar op stapel staan en men de ‘juiste mannekes’ op de ‘juiste plaatsen’ wil hebben? Om Karel De Gucht (VLD) vrij te spreken en Frank Vanhecke te veroordelen bijvoorbeeld?

Misschien toch een interessant gegeven, Dirk Van Der Kelen was voordien Raadsheer bij het Hof van Beroep in Gent.

20:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Nu blijkt dat al het personeel en de medewerkers van rechter Troch eveneens gedegradeerd werden.

Gepost door: Janice | 22-12-08

en dan ligt die groene kikker te lullen dat de scheiding der machten "werkt" de machten werken maar al te goed ..maar die scheiding ??????

Gepost door: Rene | 24-12-08

De commentaren zijn gesloten.