25-12-08

Prettig Kerstfeest
kerstbalk

18:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Beste Kerstdagen Ook prettige kerstdagen gewenst aan U, Janice en uw vele lezers. Dat de vredesboodschap van Kerstmis de hele wereld mag rondgaan. Ook hier bij de reacties op het forum, die soms heel beledigend zijn naar de schrijver toe en niks te maken hebben met het onderwerp.

Gepost door: pol | 25-12-08Weet je Pol, na een aantal jaren op internet en bij, voor velen de 'verkeerde partij', kweek je een olifantenvel voor beledigingen.
Positieve en vriendelijke reacties, zoals die van jou en anderen die mij een mail hebben gestuurd, geven dan weer een extra warm gevoel.

Gepost door: Janice | 25-12-08

zalige kerstdagen toegewenst aan alle mensen van "goede wil" een zeldzaamheid geworden ,maar gelukkig nog in grote mate terug te vinden in het VB en zijn symphatisanten , de rest zijn hypocrieten , zakkenvullers ,meelopers of marionetten ....en de arm van geest categorie..die laatsten wens ik "gezond verstand" toe (niet a la Dendekker)

Gepost door: Rene | 26-12-08

Janice, familie en vrienden
Een mooi einde jaar en nog beter 2009 gewenst in een vrij en onafhankelijk vlaanderen !!

Gepost door: jos | 26-12-08

Fijne feestdagen voor iedereen.

Gepost door: Inne | 26-12-08

help aub Ik ben aangegrepen door het verhaal van Sandra dat zojuist op het VTM nieuws was te zien.
Het meisje kan gered worden maar het geneesmiddel kost 45.000 Euro per maand en de Belgische sociale zekerheid betaalt dit middel niet terug.
Sandra moet dit geneesmiddel 2 jaar lang gebruiken om terug gezond te worden.
Dat betekent een kost van meer dan 1.000.000 Euro en de ouders zijn ook maar gewone mensen zoals ik en de meesten op dit forum.
Dus, AUB, help Sandra!
Ik heb zojuist ook een storting gedaan en hoop dat genoeg mensen zich aanbieden om haar in leven te houden
[img]http://www.redsandra.be/Pictures/DSC00741_150px.jpg[/img]

Oh ja, een fijne Kerst aan iedereen!!

Gepost door: winston | 26-12-08

Is er nu iemand die dit gelooft ook nog?

Gepost door: Wannes | 26-12-08

Wannes, ik heb het ook gezien en er waren dokters en professoren die het beaamden. Het geneesmiddel is zo duur doordat er slechts enkele mensen wereldwijd de ziekte hebben. De fabrikant weigert een korting omdat het kind 'al te oud is'.

Gepost door: Inne | 26-12-08

Sandra Massart Bedankt Winston voor het bericht rond Sandra. Laten we Sandra en haar ouders een hoopvolle kerst en nieuwjaar schenken door een bijdrage te storten. De mijne is al onderweg.

Gepost door: pol | 26-12-08

Redsandra De website 'redsandra' is iets te veel in professionele oplichtersstijl opgesteld volgens mij; die belachelijke teller 'aantal dagen nog te leven' hebben ze er toch uit pure schaamte alweer afgehaald zie ik. Ook betalen per kredietkaart is ineens niet meer mogelijk, waarom?

Wat helemaal abnormaal is, is dat de ouders zelf het medicijn moeten bestellen. Dit wordt immers altijd door de kliniek gedaan, ook als het niet terugbetaald is. Bovendien is de prijs van die 'medicatie' van dien aard dat het parket maar eens moet onderzoeken of hier niet van oplichting sprake is.

Soit, zulke smeekmails krijg ik een paar keer per jaar in mijn mailbox. In het begin reageerde ik met een mail terug. Het enige wat ze terugstuurden was een virus.

Gepost door: Wannes | 26-12-08

@Winston
De verwijziging die u aangeeft werkt (bij mij ) niet. ik zal maandag zelf naar vtm bellen om een overschrijvingsnummer te vragen.
@wannes! hopelijk komt u zelf nooit in zulke situatie terecht! het beste voor 2009.

Gepost door: jos | 27-12-08

website Sandra http://www.redsandra.be/My%20Pages/1.%20Frontpage.htm

Gepost door: winston | 27-12-08

Vermommen Da ze zich als asielzoekers vermommen en naar Denemarken trekken. Het OCMW aldaar moet dan de behandeling betalen. Zo doen de moslims dat hier ook.

Gepost door: Wannes | 27-12-08

1e maal? En die website zou de eerste zijn die ooit door haar vader werd ineengebokst? Laat me niet lachen, dit is professioneel werk tot en met. En waaarom spreekt hij van 'haar ouders' en 'haar papa', als hij het zelf geschreven heeft?

En dan die keuze van de datum vh begin vd actie: met kerstmis! Mooier kon ntl niet, iedereen loopt over van goede wil, bij Poverello moeten ze zoals ieder jaar vrijwilligers weigeren, er is geen tsunami geweest waar de mensen hun geld aan kwijt kunnen, enz.

Trouwens, die vele miljarden voor de tsunamislachtoffers kunnen nog altijd niet verantwoord worden. Commissies uit 17 landen olv NL hebben drie jaar lang gezocht, en zijn tot dat (voorlopig) besluit gekomen. De zoektocht gaat echter verder, het geld moet ergebns liggen. (Bij Madoff?)

Gepost door: Wannes | 27-12-08

Als mijn dochter binnen enkele maanden sterft als ze geen medicijn van € 1 mln. krijgt, dan zou ik er ook alles aan doen om zo overtuigend mogelijk, dus met een tamelijk professionele site - want laat ons niet overdrijven; zo professioneel is die nu ook weer niet, een beetje leek kan er zo eentje maken - over te komen.

Bovendien is de kans groot dat de ouders zelf geen site kunnen maken en het aan een (eventueel bevriend) webmaster gevraagd hebben, vandaar zouden ze dan spreken over 'haar ouders'.

Als dit nu niet op het vtm-nieuws geweest was en niet verschenen was in Het Laatste Nieuws, dan zou ik ook mijn twijfels hebben. Maar ik veronderstel dat een beetje journalist, twee in dit geval, wel eens grondig nakijken over wat ze schrijven, zeker als het om zo'n geval als dit gaat.

Gepost door: Inne | 27-12-08

Huilland In NL denken ze toch wat genuanceerder over dit geval dan in ons eigen huilland. Ook het verhaal van dat dagenlang huilen vd pijn kan niet: hiervoor zijn verdovende middelen bij de vleet.

Het is allemaal veel te gepushed en bij de haren getrokken, die site. Barnumreclame op z'n best. Met 1 milj kan men trouwens veel meer kinderen helpen. Wat een belachelijke prijs. Waarom niet 1 miljard eigenlijk?

En ntl alleen op vtm, de zender voor de Iets Eenvoudigere Vlaming. Die halve dagen lang belspelletjes zitten uit te zenden die in vele landen al lang verboden zijn wegens pure oplichting. Of maandenlang reclame voor H2O stofzuigers die niet eens werken, zoals op de vrt werd gedemonstreerd verleden week. Wie gelooft die paljassen nog?

Gepost door: Wannes | 27-12-08

Correctie Volledige url:

Gepost door: Wannes | 27-12-08

Dat de prijs belachelijk hoog is, is waar, maar wat doe je eraan? Er zijn slechts enkele honderden mensen in de wereld die de ziekte hebben, vandaar de hoge prijs. Het wetenschappelijk onderzoek om medicatie te vinden is peperduur en als er dan een kleine afzetmarkt is ...

En vtm een zender voor de Eenvoudige Vlaming? Op dat forum dat je geeft lees ik ook wel simpele reacties hoor.

Wat belspellen en home-shopping te maken hebben met een doodziek kind ontgaat me totaal.

Gepost door: Inne | 27-12-08

500.000 € "De behandeling moet NU beginnen, anders sterft ze". Wat als er maar een half mijoen rondgehaald wordt? Toch een dood kind en 500.000 € weg?

"Geef of ik sterf!" "Godverdomme!"

Bescheiden is anders.

Bovendien blijkt het wonderzalfje niet te genezen, alleen maar ervoor te zorgen dat het niet erger wordt. Is het dat wat het kind zelf ook wil?

Gepost door: Wannes | 27-12-08

Je bent niet verplicht te storten, he. Indien het te laat is zal het geld misschien wel teruggestort worden of aan een ander goed doel geschonken (of misschien doorgegeven aan ouders in dezelfde situatie, want ze is niet alleen).

En waar leest u ten tweede dat het enkel ter verergering is en niet om te genezen?

En dan nog, ik vind het nogal logisch dat ouders hun kinderen trachten te helpen en zich vastklampen aan elk sprankeltje hoop. Stel u eens in hun plaats. Zou u dan ook "bescheiden" blijven?

Of zou u aan iedereen beleefd en discreet vragen om wat geld te geven. Of wacht, misschien liever niet, want stel dat er wat geld tekort is, dan is het allemaal een maat voor niets.

Des te schrijnender is het dat het "wonderzalfje" in andere landen blijkbaar wel terugbetaald wordt.

Gepost door: Inne | 27-12-08

vervolg Nu blijkt alleen bewezen dat het middel niet giftig is en 'kan' werken. Het lijkt erop dat de firma bewust een surrealistische prijs heeft opgegeven (eerst was het 15000 € per maand, daarna 44000 €) om zeker te zijn dat ze het niet zouden moeten leveren, om daarna een enorme schadevergoeding te moeten betalen als het slecht afliep.
Als de ouders de vantwoordelijkheid voor de afloop op zich nemen, stel ik voor dat ze het medicijn gratis krijgen, zoals de anderen die aan de test meedoen.

Gepost door: Wannes | 28-12-08

??? De ziekenhuizen liggen vol met kinderen met diverse soorten kanker,waarvan de meeste ongeneeslijk, krijgen hun ouders nu ook miljoenen om zich vast te klampen aan wat ijdele hoop ?ineens voelen sommigen zich geroepen om hun ziel te ontlasten met wat smartegeld, als men zieke kinderen echt wil helpen zijn er andere manieren, cliniclowns zijn er één van, dit kind zijn /haar problemen worden zeer overgemediatiseerd wannes heeft hier een punt,de mensen willen zo weinig mogelijk last kommer en kwel,zo is de ,ook weer gemedaitiseerde crisis een lam excuus om hun huisdieren massaal in asielen te dumpen,en verder iedereen een vrolijk kerstfeest te wensen, toch nog vrolijke dagen toegewenst aan iedereen van goede wil,ondanks mijn slecht karakter

Gepost door: lowieke staal | 28-12-08

Aan iedere zaak... is er "eten en drinken",, daardoor hebben Wannes en Lowieke Staal ook een punt.
Het schrijnende aan de zaak Sandra is toch overduidelijk: Aan geld is er geen gebrek als het maar gaat om het uit te geven aan onnozelheden,,ten bate van personen van vreemde afkomst, met levensideologiêen die de onze niet zijn.
Indien er iemand uit "onze eigen kringen" met levensopvattingen die met de onze overeenstemmen...dan is het meestal:noppes.
Enfin,,de gewone mensen zullen wel hun goed hart laten spreken (in de hoop dat het soelaas brengt) maar bijna zeker wetend dat de dood toch vanachter de hoek loert.
Het werpt toch vragen op als men verneemt dat in Denemarken, een landje met +- het aantal bewoners als ons Vlaanderen, WEL die medicamentatie gotendeels terugbetaald. (waarschijnlijk hebben ze die "sukkelaar" Kabila niet "te vriend te houden")
Vrede op aarde aan de mensen van goede wil ???

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 28-12-08

laat ons bidden !! Inne heeft zonder twijfel een goed hart een kind helpen in nood wie kan daar tegen zijn,niemand zelfs Wannes niet ,maar hij heeft wel een realistische kijk op het probleem...zoveel geld om het leven van "een" kind te redden terwijl er duizenden en duizenden kindertjes wachten op genezing of hulp om uit de miserie te geraken. De "gelovigen" hebben een betere oplossing ,met het grote voordeel dat hun methode een pak goedkoper is ...bidden ,met heel veel overtuiging bidden ....en als zelfs "God of Allah " niet kan helpen ,wie dan wel ?

Gepost door: Rene | 28-12-08

Happy Chanoeka!

Dat Hamas maar snel mag oprotten en er vrede komt in Israël voor alle mensen van goede wil.


Gepost door: Hugo | 29-12-08

Ik heb dit artikel ook gelezen in het Nieuwsblad (ook vandaag nog)en vind het heel erg. Er wordt in dit land met miljarden gegooid naar zogenaamde 'goede doelen', maar altijd in de derde wereld. Een kind van bij ons helpen kan niet? Waar zijn de Tsunamimiljarden naartoe? Wat is daarmee gebeurd?
Ik zal het kind steunen, ik geloof namelijk niet dat het frauduleus is. En indien het dat mocht zijn, 't ja, dan heb ik pech gehad, maar dat vind ik dan nog altijd minder erg dan die Marokkaan die 20 euro uit mijn hand griste en het op een lopen zette in de parkeergarage van de van Schoonhovenstraat. (Want die had mij niets gevraagd...).

Gepost door: Janice | 29-12-08

Nuance 'Het drama is dat dit kind zal sterven', zegt professor Jean-Jacques Cassiman over Sandra Massart.
'Maar wat VTM hiermee heeft gedaan, is een vorm van volksverlakkerij. Er is namelijk nog helemaal geen geneesmiddel voor deze ziekte. Er loopt een wetenschappelijke proef in Denemarken, maar ook daar is het middel nog lang niet erkend, laat staan terugbetaald. Vader Massart zet daarover foutieve informatie op zijn site,
tragisch. Je kunt het in feite zo stellen dat er nooit geld genoeg kan worden ingezameld om dit kind nog te redden.'

Gepost door: Wannes | 29-12-08

Op VTM heb ik het niet gezien. Enkel via de krant Het Nieuwsblad weet ik het.
Wat die dokter zegt werpt natuurlijk een heel ander licht op deze zaak.
Haar in die wetenschappelijke proef krijgen is dus veel belangrijker dan geld inzamelen.

Gepost door: Janice | 29-12-08

NU blijkt dat er in België nog een stuk of zes gevallen van hetzelfde geval zijn... Dan wordt het wel moeilijk.

Gepost door: Inne | 29-12-08

red sandra Ik begrijp niet hoe het komt dat de website van Sandra ineens niet meer te zien is. Wat is ermee gebeurd en hoe gaat het met Sandra. Weet iemand er iets van? Alvast bedankt.

Gepost door: MONIQUE | 16-03-09

Koning Boudewijn Stichting De hele opzet zit zo vast als een muur, inzover dat het ingezamelde geld, ca 500.000 euro, aan het Koning Boudewijnfonds in beheer werd gegeven. Of het waar is weet ik niet, en wat die ermee zouden doen ook niet. Ik weet wel dat het een zeer linkse club is. En ik vrees dat de mensen bij een volgende schreeuwerige webstek voor de redding van een kind wel twee keer gaan nadenken voor ze hun portemonnee opentrekken.

Hier vind je meer info:

Gepost door: Wannes | 16-03-09

oplichting De VZW red Sandra bestaat niet en heeft ook nooit bestaan. Alle sites en blogs van vader Masschaert zijn verdwenen, het lijkt er dus op de Vlaanderen doelbewust is opgelicht door iemand die uit zijn zieke dochter nog snel wat geld wilde trekken. Toen ik hem hoorde praten over profiterende asielzoekers terwijl hij geen euro overheidsgeld kreeg, dan begon bij mij al een waarschuwingslichtje te branden. Van het eigen volk moet je het hebben.

Gepost door: DV | 08-04-09

Mijn nieuwe villa Het geld gaat nu toch niet naar het koning Boudewijnfonds (gelukkig), maar naar een vzw die de vader gaat oprichten. Het is nog even wachten op de naam van die vzw, maar ik wed alvast op 'Mijn nieuwe Villa'.

Gepost door: Wannes | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.