29-12-08

De (nieuwe) federale regering.

Er moet opnieuw een regering komen waar de Vlamingen het voor het zeggen hebben. Een ander beleid dat gebaseerd is op waarheid, algemeen belang, respect en de moed om de toekomst veilig te stellen.

Dat kunt u o.m. lezen op de website van Herman van Rompuy.
Wel… ondanks zijn protest zal hij de enige zijn die geschikt wordt geacht om de volgende premier te worden en deze ongelukkig samengestelde regering verder te zetten. Want het mag wel duidelijk zijn dat een federaal bestuur in dit land stilaan onmogelijk wordt... zoniet ongewenst. Dat is dan ook de reden dat er nu geen verkiezingen (mogen) gehouden worden.

Dat Yves Leterme nog terug komt is zo goed als uitgesloten. Hij heeft zich misschien onder druk laten ‘pakken’ maar een parlementair onderzoek moet dat nog uitwijzen. En dat brengt ons dan meteen bij Didier Reynders. Leterme noemde Reynders ooit de slechtste minister van Financiën in honderd jaar… en zijn kabinet heeft de ergste reputatie van allemaal, maar wie kwam er vanmorgen vrolijk binnenwandelen voor zijn onderhoud met de formateur? Inderdaad, Reynders.

Kan iemand mij vertellen waarom hij nog altijd aanspraak kan maken op zijn postje als minister van Financiën? Ik ben er zo goed als zeker van dat hij ook aandeel heeft in deze hele affaire. Indien hij zou kunnen, verkocht hij alles wat we hebben aan Frankrijk.

Als de federale regering verder gaat klungelen met dezelfde bende als voorheen, dan valt er voor Herman Van Rompuy evenmin veel eer te halen. Blijkbaar hebben ze het bij de CD&V nog niet goed gesnapt. De CD&V is voor de Franstaligen niet alleen te rechts maar ook te Vlaams.

Eerst wou niemand eerste minister worden. Behalve Dehaene en (zeer zeker) Verhofstadt. Om uit de impasse te geraken heeft Martens Van Rompuy formateur gemaakt en de koning heeft er nog wat druk opgezet. Hoe is het mogelijk dat er onder de huidige generatie politici geen enkele Vlaamse man of vrouw competent genoeg is om premier te worden en men daarom oude koeien van stal haalt? Of oude hanen…

Maar die oude haan wil men niet bij de VLD, want zij hopen nog steeds op een terugkeer van hun Messias Verhofstadt. Diegene die acht jaar lang zowel justitie als pers heeft beïnvloed en bijna ons hele patrimonium heeft verkocht om de begroting te doen kloppen. Hij die voor een groot deel verantwoordelijk is voor de huidige economische chaos die in ons land harder toeslaat dan in andere landen en hij is ook verantwoordelijk voor de enorme verhoging van de al grote sommen geld die jaarlijks naar Wallonië vloeien.

Er is maar één oplossing en die komt steeds dichterbij. Voeg Brussel terug bij Vlaanderen waar het thuis hoort en laat het regeren over aan de Vlaamse regering aan de ene kant en de Waalse aan de andere kant. Met andere woorden, splitst NU!

15:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Vet Van Rompuy zal ook maar tijdelijk zijn. Ik blijf bij mijn mening: we gaan tenslotte een buitenlander moeten gaan halen om ons te besturen, een soort koloniaal bewind dus. Iemand heeft er een paar jaar geleden al een boek over geschreven geloof ik: wij zijn een volk zonder toplaag. Kijk naar de NLers op tv en stel met mij vast dat die er op z'n minst al een pak intelligenter uitzien als onze politiekers, vaak minder vet ook.

Of vergelijk de L&H oplichterij in de US en hier: ginds is de rechtszaak al jaren afgerond en de gedupeerden (gedeeltelijk) schadeloosgesteld, in het land vd oplichters zelf is daar nog altijd geen sprake van. Hopelijk wordt dat beter als ook hier de sharia ingevoerd is. Na Canada en Engeland, begint de intelligentia in Zwitserland zich nu ook sterk te maken voor een 'multigerecht', want 'iedereen gelijk voor de wet' is achterhaald en strookt niet met de mensenrechten.

Gepost door: Wannes | 29-12-08

Sharia? Vreemde bazen? Ben je gek, zeg??

Een federale regering hebben we niet nodig. En de Vlaamse regering werkt goed. Het enige wat ze moeten doen is dat politieke proces tegen het VB ongedaan maken en iedereen dezelfde kansen geven.
De kiezer zal hen wel afstraffen als ze het niet goed doen. (Maar slechter doen kan al niet meer).

Gepost door: Janice | 29-12-08

Snel Zo, die nieuwe regering staat al, als dat niet snel is. We gaan nog verschieten van die stoffige bureauchef Van Rompuy.

Gepost door: Wannes | 29-12-08

Gisteren kon ik bovenstaande tekst lezen op de webstek , maar vandaag staat er een andere tekst!

Toevallig hé

Gepost door: Lowieke zap | 30-12-08

Sorry slecht gekeken , het staat er nog op . Nieuw brilleke kopen !

Gepost door: Lowieke zap | 30-12-08

Schone "nieuwe" regering. Het is enkel maar oude wijn in oude zakken van oude zakken.
De oppositie zal gerust kunnen "opposeren" met hun handen in de zakken en op sloefen want zij weten al bij voorbaat wat dat bendetje onnozelaar zal doen.
Een vrij, onafhankelijk Vlaanderen nadert met rasse schreden, alleen weten die royalistische paljassen het nog niet.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 30-12-08

Zouden ze het echt niet weten? De Gucht heeft anders de laatste tijd al een paar rake opmerkingen gemaakt. Onder andere ook dat het deeg voor de wafelijzerpolitiek op was.

Gepost door: Janice | 31-12-08

De commentaren zijn gesloten.