31-12-08

Palestijns meisje beschuldigt Hamas

01:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

30-12-08

Hamas
forces_de_securite_palestiniennesAls Hamas en andere, door Iran ondersteunde terroristische groeperingen, verder doen met hun dagelijkse raketaanvallen waardoor Israëlische burgers in het Zuiden van Israël al jarenlang bijna verplicht worden om een groot deel van hun leven door te brengen in schuilkelders, dan hoor je nergens protest in het Westen. Als Joden worden gedood door zelfmoordterroristen, dan hoor je evenmin iets in het Westen.
Als die Joden een muur bouwen om hun burgerbevolking te beschermen (wat hun verdomde plicht is) dan staat het Westen te roepen en te tieren dat het een schande is.

250px-West_Bank_Fence_South_Hebron Nog nooit werd zoveel kabaal gemaakt over een muur dan over de Israëlische muur. En ik heb in mijn leven al wat muren meegemaakt. Niet alleen het ijzeren gordijn, niet de muur tussen de VS en Mexico, maar ook de muur die door Marokko werd opgetrokken tussen hun land en Algerije. Een muur die zo lang is van hier tot in Moskou. Nog nooit heb ik hierover enig protest gehoord.


De Marokkaanse barrière is een ongeveer 2500 kilometer lang bouwwerk bestaande uit ca. drie meter hoge zandwallen, bunkers, prikkeldraadversperringen en mijnenvelden dat voornamelijk door de Westelijke Sahara loopt. De barrière is langer dan de voormalige Berlijnse Muur en de huidige Israëlische Westoeverbarrière. De sinds 1981 gebouwde barrière zou de guerrillastrijders van Polisario buiten Marokko en het merendeel van de Westelijke Sahara moeten houden. De VN noemt de barrière in officiële documenten de Marokkaanse berm, in navolging van de officiële positie van Marokko.

De Westelijke Sahara is door Marokko bezet en eenzijdig geannexeerd. Meer dan twee derde van de Westelijke Sahara valt binnen de barrière. De rest wordt door Polisario bestuurd, waarmee Marokko in 1991 een bestand tekende. Omdat de barrière op veel plaatsen aan weerszijden van een gebied ligt, en omdat eenderde van de Westelijke Sahara aan de oost- en zuidkant van de barrière ligt, zijn er verschillende enclaves ontstaan met geïsoleerde inwoners die in de vluchtelingenkampen al 40 jaar lang in tenten leven.


Maar het zijn wel Marokkanen samen met hun anarchistische broeders die hier op straat komen om te protesteren…

ashkelongradattack
Niemand neemt aanstoot aan het feit dat er Israëli’s worden gedood en gekwetst door de dagelijkse raketaanvallen.
De verwittiging vanuit Israël dat ze actie zouden ondernemen als de raketaanvallen niet zouden ophouden dateert tenslotte niet van gisteren. Na overleg met de Egyptische president heeft Israël vorige zaterdag teruggeslagen. Een aanval op Gaza waar de burgerbevolking door de terroristen wordt gebruikt als levend schild. Zij installeren hun geschut op buildings, slagen hun arsenaal op in burgerwoningen en verschansen zich tussen de gewone burgerbevolking. Graven tunnels onder de grond en de huizen om hun wapens in Gaza binnen te smokkelen.

arab_toddler_guns

De Palestijnen zijn inderdaad een arm volk. Want zij werden al jaren voordien misbruikt door Arafat en zijn bende KLIK HIER maar tegelijkertijd werd hun haat tegenover de joden aangewakkerd door de propagandazenders vanuit Syrië en Iran waardoor zij er zelfs niet voor terugdeinzen hun kinderen op te offeren als martelaren.

Maar ze zijn ook meesters in het manipuleren van de westerse pers. De propagandamachine draait constant op volle toeren, dat werd ook nog eens bewezen in Libanon, en dat is iets dat de Israëli’s nog moeten leren. Ik heb altijd gezegd dat ze eerst aan de veiligheid van hun burgers moeten denken en dan pas aan hun imago. Tot voor kort deden ze geen van beiden. Maar het kan ook samen, zeker als het al dan niet verdwijnen van een land en haar bevolking ervan afhangt. Want dat is de enige reden voor de onophoudelijke aanvallen op Israël en het gelijktijdig bespelen van de westerse emoties (vooral veel foto's met kinderen) de weg moet voorbereiden tot het uitroeien van Israël is een feit dat al veelvuldig werd bewezen.


Toen Mohammed voor zijn rijke bazin, en later zijn vrouw Chadïdja, veel naar Syrië moest reizen, bleef hij vaak hangen in joodse synagogen. Het geloof van de joden intrigeerde hem, hij was er gek op, maar anderzijds begon hij zichzelf ermee te bemoeien. Want volgens hem deden de joden alles verkeerd en hielden ze zich niet aan Gods voorschriften. Zo erg zelfs, dat hij uit elke synagoge werd buiten gegooid en hij het voorwerp van spot werd. Dat is dan ook de reden dat hij niet alleen de joodse religie heeft overgenomen, maar liet herschrijven en de joden in de koran van begin tot het einde de huid vol scheldt.

Het feit dat God (Allah) hem als laatste heeft uitverkoren speelt een grote rol in het islamitische superioriteitsgevoel.

Een land dat ooit onder islamitisch bestuur stond mag ook nooit meer door ‘ongelovigen’ worden bestuurd.
Dat is de enige reden dat Israël moet verdwijnen. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat Osama Bin Laden het in zijn speech op Al Jazeera na 9/11 had over ‘het drama van Andalusië’ en het herveroveren van het land en er later ook foto’s opdoken van hem, waaruit bleek dat hij er als student drie maanden in Andalusië heeft gewoond.

En daarmee komen we tot de kern van het probleem in het Midden-Oosten. Het deel dat nu aan Israël werd toegewezen maakte deel uit van het Britse mandaatgebied Transpalestina en was voordien onder Ottomaans bestuur. De Turken verloren het gebied door hun collaboratie met de Duitsers. De Britten verdeelden het gebied onder de Arabieren en de joden, waarvan de Arabieren 2/3 van het gebied kregen, dat nu Jordanië is en 1/3 was voor de joden.

In de slag om Gaza van november 1917 versloeg het Britse leger de Ottomanen en in het verdelingsplan van de VN werd Gaza eveneens toegewezen aan de Arabieren. Dit plan werd echter afgewezen door de Arabieren en toen Israël op 14 mei 1948 de onafhankelijkheid uitriep, vielen een dag later Egyptische troepen Israël binnen via de Gazastrook. In de daarop volgende oorlog waaraan zeven omringende landen deelnamen werden de aanvallers teruggedrongen en namen de Israëli's de stad Gaza in. Bij het tekenen van de wapenstilstand tussen Israël en Egypte in 1949 werd de controle van Gaza Stad weer aan Egypte overgedragen en waren er circa 180.000 Palestijnse vluchtelingen, waarvan een grote meerderheid door hun Arabische familie werden verwittigd dat ze Israël moesten verlaten de dag voor de Arabische aanval op Israël en anderen werden door de joden verjaagd.

Ondertussen zijn de Arabische vluchtelingen met 4 miljoen en willen ze allen terugkeren naar Israël, terwijl een groot deel van de Palestijnse bevolking een Jordaans of een Egyptisch paspoort heeft. (Arafat was ook een Egyptenaar).

Indien Israël, een land met 6 mlj. inwoners dit zou toestaan, staat dit gelijk met zelfmoord.

De operatie die nu door Israël werd uitgevoerd komt acht dagen na het ‘staakt het vuren’ met Hamas dat formeel eindigde op 19 december. Gedurende die tijd hebben de Palestijnse terroristen vanuit Gaza 170 projectielen, raketten en mortiervuur op Israëlische burgers afgevuurd, waarbij een dode en gewonden vielen die niet tijdig de schuilkelders konden bereiken. Hamas en andere door Iran gesteunde terroristische organisaties hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor deze aanvallen.

capt_cps_oqb07_281208233202_photo00_photo_default-359x512Hier beweert men dat Hamas ‘zelf ineengeknutselde bommetjes’ gooit. Niets is minder waar. Hamas was er zelfs fier op te laten weten dat ze nu zeer gesofistikeerde projectielen gebruikten, zoals o.a. de Katyusha missile en dat ze over raketten beschikken die ze vanuit Gaza 20 km ver in Israël kunnen schieten.

Eerste minister Ehud Olmert riep de Palestijnse bevolking op zich te verzetten tegen het geweld van Hamas. Hij zei dat hij wist dat ze ’s morgens in een rustige buurt wilden opstaan en hun kinderen naar school brengen zoals ze het zelf ook zouden willen doen in de bestookte gebieden Sderot en Netivot.

“Wij willen als goed buren naast Gaza leven”, zei Olmert “Wij willen u geen kwaad doen. Wij willen ook geen humanitaire crisis waaronder u moet lijden zonder voedsel of medicijnen. Wij willen de Palestijnse bevolking niet bestrijden, maar wij kunnen ook niet langer dulden dat onze kinderen worden aangevallen door Hamas”.

Ondanks de beschietingen vanuit Gaza heeft Israël op 26 december 90 vrachtwagens met vitale hulpmiddelen naar de bewoners van Gaza gestuurd volgens een uitgebreide lijst voor humanitaire hulp tijdens de zesmaand durende staakt-het-vuren. Toch wel eigenaardig dat je een land waarmee je in staat van oorlog verkeert hulpgoederen stuurt.

In 2008 werden meer dan 3000 raketten op Israël afgevuurd door Hamas dat zich sterk voelt door de steun die ze krijgen vanuit Iran. Iran, waarvan de president’s enige wens is (en het ook openlijk zegt) dat hij Israël van de kaart wil vegen.

Tijdens zijn bezoek in in Sderot in het Zuiden van Israël, verdedigde Barak Obama het recht op zelfverdediging van de Israëli’s . Hij zei: "If somebody was sending rockets into my house where my two daughters sleep at night, I would do everything to stop that, and would expect Israel to do the same thing."

(Als iemand raketten zou afsturen op mijn woning waar mijn twee dochters ‘s nachts liggen te slapen, zou ik alles doen om dat te verhinderen, en ik zou verwachten dat Israël hetzelfde doet).

1Als De Gucht en andere politici in Europa spreken over een ‘disproportionele aanval’ van Israël op Gaza, dan zouden ze moeten informeren en onderzoeken in hoeverre Iran hierbij betrokken is en wat voor wapens ze leveren aan Hamas en eveneens onderzoeken hoever Iran staat met haar nucleaire plannen.

Dan moeten ze achteraf weer niet komen vertellen:
”wir haben es nicht gewusst!”

6-Mein%20Kampf_jpg_jpg_jpgMaar wie zou het aandurven om ook maar één woord van kritiek te uiten, nietwaar!! Kritiek mag maar van één kant komen want anders ben je een racist en een vuile extreem rechtse nazi!!
20060204

16:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-12-08

De (nieuwe) federale regering.

Er moet opnieuw een regering komen waar de Vlamingen het voor het zeggen hebben. Een ander beleid dat gebaseerd is op waarheid, algemeen belang, respect en de moed om de toekomst veilig te stellen.

Dat kunt u o.m. lezen op de website van Herman van Rompuy.
Wel… ondanks zijn protest zal hij de enige zijn die geschikt wordt geacht om de volgende premier te worden en deze ongelukkig samengestelde regering verder te zetten. Want het mag wel duidelijk zijn dat een federaal bestuur in dit land stilaan onmogelijk wordt... zoniet ongewenst. Dat is dan ook de reden dat er nu geen verkiezingen (mogen) gehouden worden.

Dat Yves Leterme nog terug komt is zo goed als uitgesloten. Hij heeft zich misschien onder druk laten ‘pakken’ maar een parlementair onderzoek moet dat nog uitwijzen. En dat brengt ons dan meteen bij Didier Reynders. Leterme noemde Reynders ooit de slechtste minister van Financiën in honderd jaar… en zijn kabinet heeft de ergste reputatie van allemaal, maar wie kwam er vanmorgen vrolijk binnenwandelen voor zijn onderhoud met de formateur? Inderdaad, Reynders.

Kan iemand mij vertellen waarom hij nog altijd aanspraak kan maken op zijn postje als minister van Financiën? Ik ben er zo goed als zeker van dat hij ook aandeel heeft in deze hele affaire. Indien hij zou kunnen, verkocht hij alles wat we hebben aan Frankrijk.

Als de federale regering verder gaat klungelen met dezelfde bende als voorheen, dan valt er voor Herman Van Rompuy evenmin veel eer te halen. Blijkbaar hebben ze het bij de CD&V nog niet goed gesnapt. De CD&V is voor de Franstaligen niet alleen te rechts maar ook te Vlaams.

Eerst wou niemand eerste minister worden. Behalve Dehaene en (zeer zeker) Verhofstadt. Om uit de impasse te geraken heeft Martens Van Rompuy formateur gemaakt en de koning heeft er nog wat druk opgezet. Hoe is het mogelijk dat er onder de huidige generatie politici geen enkele Vlaamse man of vrouw competent genoeg is om premier te worden en men daarom oude koeien van stal haalt? Of oude hanen…

Maar die oude haan wil men niet bij de VLD, want zij hopen nog steeds op een terugkeer van hun Messias Verhofstadt. Diegene die acht jaar lang zowel justitie als pers heeft beïnvloed en bijna ons hele patrimonium heeft verkocht om de begroting te doen kloppen. Hij die voor een groot deel verantwoordelijk is voor de huidige economische chaos die in ons land harder toeslaat dan in andere landen en hij is ook verantwoordelijk voor de enorme verhoging van de al grote sommen geld die jaarlijks naar Wallonië vloeien.

Er is maar één oplossing en die komt steeds dichterbij. Voeg Brussel terug bij Vlaanderen waar het thuis hoort en laat het regeren over aan de Vlaamse regering aan de ene kant en de Waalse aan de andere kant. Met andere woorden, splitst NU!

15:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-12-08

Kerstboodschap van Koning Albert II in avant première!

19:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Prettig Kerstfeest
kerstbalk

18:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

20-12-08

Regering biedt ontslag aan

briefcassatie300
Wie niet goed weet wat de scheiding der machten betekent, kan het hier eerst even nalezen KLIK HIER want blijkbaar wordt daar meer dan eens een loopje mee genomen in dit land. Rechters worden beïnvloed door politici. Dat kan zijn via samenkomsten bij de loge, (iets waar vooral VLD en Sp.a voor bekend staan) door beloftes op een promotie of dreigementen. In de pers spreekt men van een ‘unicum’ en ‘nooit eerder gezien’, maar professor De Vos reageerde daarop door te zeggen dat het ‘nooit eerder is uitgekomen’, want dat het onder de vorige premier eveneens gebeurde.

Ook nu is de hele affaire rond de opschorting van de Fortisverkoop aan ABN Paribas er één van druk en dreigementen tegenover bepaalde magistraten die men wou vervangen.

Pim Vanwalleghem, een adviseur van Yves Leterme, heeft in het kader van de procedure rond de wettelijkheid van de verkoop van Fortis, een mail gestuurd naar openbaar aanklager in de Fortis-zaak Paul Dhaeyer. In de mail stond onder meer in dreigende taal dat "zinkende schepen soms mensen meeslepen", een allusie op wat de gevolgen zouden kunnen zijn van een "slechte" beslissing van de Brusselse substituut-procureur des konings.

Dhaeyer, die ook verschillende keren telefoon kreeg van de kabinetschef van Leterme, heeft daarover donderdag een pv overgemaakt aan de procureur-generaal.

En er komt ook een tuchtprocedure tegen raadsheer Christine Schurmans, de rechter die het uiteindelijke arrest niet ondertekende "omdat ze plots te ziek was". Een medewerker van de premier zou contact hebben opgenomen met haar man, CD&V'er Jan De Groof. De eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, Ghuislain Londers, was "zeer verrast" dat te lezen. "Een magistraat is tot de hoogste geheimhouding verplicht en die strekt zich ook uit tot haar dichtste familieleden, zoals haar echtgenoot", aldus Londers.

In ieder geval stelde het Hof van Cassatie donderdag in een vertrouwelijke brief aan Kamervoorzitter Herman Van Rompuy dat het kabinet van Leterme het Fortis-vonnis probeerde te beïnvloeden. Een flagrante schending van de scheiding der machten. Premier Yves Leterme stond donderdag dan ook zwaar onder druk na de brief van Ghislain Londers, de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. Uit de brief blijkt dat er wel degelijk sprake was van politieke beïnvloeding in de zaak-Fortis.

Letterlijk staat in de brief dat '
... onvermijdelijk een aantal duidelijke aanwijzingen aan de oppervlakte komen dat alles in het werk is gesteld opdat het arrest van de 18de kamer van het hof van beroep niet zou kunnen worden uitgesproken zoals voorzien en dat gepoogd is de zaak te laten behandelen door een anders samengestelde zetel, wellicht in de hoop op een ander resultaat dan de aangekondigde 'dramatische wending', onder verstaan een hervorming van het vonnis van de voorzitter van de rechtbank van koophandel te Brussel zetelend in kort geding.'


Vandaag was er de hele dag een crisisvergadering.
Minister Jo Van Deurzen had vanmorgen zijn ontslagbrief al meegebracht, maar het duurde nog tot vanavond vooraleer de rest van de regering eveneens haar ontslag ging aanbieden bij de koning.
De koning houdt zijn antwoord in beraad en begon onmiddellijk zijn raadplegingen. Dat het ontslag van de regering op geen slechter moment kon komen is wel duidelijk. Ofwel wordt er een noodregering aangesteld en krijgen we misschien Reynders als premier (angstwekkende gedachte...) ofwel komen er binnen de 40 dagen nieuwe verkiezingen. Maar dan hebben we weer het probleem van B-H-V dat nog niet is gesplitst. Enerzijds mag het land niet zonder regering zitten en anderzijds kunnen er geen verkiezingen worden uitgeschreven zolang de kieskring B-H-V niet is gesplitst.

Tenzij minister-president Kris Peeters eindelijk Vlaanderen uit het Belgische moeras trekt en de Vlaamse onafhankelijkheid uitroept?

03:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-12-08

Onrechtvaardige degradatie van een rechtvaardige rechter

De rechter Freddy Troch moest in een sfeer van nijd, afgunst en wraak plaats ruimen van de pas aangestelde voorzitter Van Der Kelen.

Rechter Freddy Troch werd vervangen als voorzitter van de kamer met drie rechters, door rechter Rita Seghers en werd maandag verwezen naar een kamer met één rechter, waar hij nu moet oordelen over winkeldiefstallen, smaad aan de politie, caféruzies en vechtpartijen.

Voor de degradatie was Troch jarenlang het gezicht van de Dendermondse rechtbank als persrechter. Hij is ook uit dat ambt ontzet. Rechter Bart Meganck neemt zijn plaats in.

Freddy Troch was een gevreesde rechter. Wie voor hem moest verschijnen ontliep zijn straf niet. Hij was streng maar rechtvaardig. Hij ergerde zich enorm aan dronken autobestuurders maar spaarde evenmin de politiek. Hij hekelde zowel het gedoogbeleid voor softdrugs als de lakse aanpak van het vluchtelingenbeleid. Hij ergerde zich aan de slechte samenwerking tussen politiediensten, waardoor hij al eens verplicht werd tot het vrijspreken van een gevaarlijke drugsbende. Hij nam het op voor de Lebbeekse juwelier die op de Oost-Europese dievenbende schoot en sprak de verdachten vrij die weigerden te gaan zetelen in Brussel-Halle-Vilvoorde (omdat het in principe ook tegen de wet is).

Hij veroordeelde eveneens de Boelwerf in Temse voor fraude met staatsgeld. Later werden ze in beroep vrijgesproken omdat ze de zaak hadden laten verjaren.

Rechter Troch neemt het niet dat er nu leugens worden verspreid over hem en diende ondertussen een klacht in wegens smaad.

Er gebeuren dus rare dingen bij de rechtbank van Dendermonde. Zou het kunnen dat het iets te maken heeft met een paar belangrijke rechtszaken die daar op stapel staan en men de ‘juiste mannekes’ op de ‘juiste plaatsen’ wil hebben? Om Karel De Gucht (VLD) vrij te spreken en Frank Vanhecke te veroordelen bijvoorbeeld?

Misschien toch een interessant gegeven, Dirk Van Der Kelen was voordien Raadsheer bij het Hof van Beroep in Gent.

20:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-12-08

De dood staat voor de deur van Filip Dewinter

14:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Werkgelegenheid

large_502690De laatste weken zijn er al heel wat jobs weggevallen. En of het allemaal wel met de economische crisis te maken heeft betwijfel ik. Ik denk dat er heel wat ondernemingen zijn die van de recessie profiteren om wat personeel te dumpen.

Neem nu bijvoorbeeld Bekaert in Waregem. Bekaert heeft vorige week 281 mensen ontslagen maar schrijft op haar website dat ze haar activiteiten op het vlak van geavanceerde draadproducten met minstens 50% verder wil uitbreiden in China.
De reden die ze opgaven voor de ontslagen? "Minder werk vanwege de agressieve en goedkope leveringen uit China." Bedoelen ze hiermee de leveringen uit hun eigen fabriek in China?

13:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-12-08

De Fortis Saga

Het Hof van Beroep van Brussel besliste vrijdag dat de ontmanteling van Fortis wordt opgeschort, de aandeelhouders krijgen tijd om een andere oplossing te zoeken of overleg te plegen met de regering. Fortis zegt de gevolgen van dit arrest voor haar juridische positie te bestuderen. 'Het vonnis betekent in ieder geval dat de afronding van de transactie met BNP Paribas, die was voorzien voor begin deze week, zal worden opgeschort', aldus het persbericht.

En dat is misschien geen slecht nieuws, want het was toch wel opvallend hoe snel Didier Reynders, de slechtste minister van Financiën voor Vlaanderen, het zaakje aan Frankrijk wou verkopen. Meer bepaald aan BNP Paribas dat ongeveer een achttal jaar geleden werd opgericht. De bank kondigde meteen ook haar comeback op de Belgische markt aan. België was geen onbekend terrein voor de Franse groep. De twee banken waaruit BNP Paribas was ontstaan, de Banque Nationale de Paris (BNP) en Paribas, waren tot het midden van de jaren '90 actief in België.

‘Desnoods vervolgens we regering voor oplichterij’, zegt de Fortisadvocaat Mischaël Mordrikamen, en gelijk heeft hij!

Laat ons eens kijken wie er zoal de hoofdrolspelers zijn in dit verhaal. En wie vinden we terug? Albert Frére! Waarom stelt zich daar niemand vragen bij?

Zo heeft BNP Paribas 47 procent in handen van ERBE, een tussenholding boven de Nationale Portefeuille Maatschappij (NPM), de spilholding van miljardair Albert Frère. BNP Paribas heeft ook 14,7 procent van het kapitaal en 21,3 procent van de stemrechten van Pargesa, de Zwitserse groep boven Frères andere spilholding GBL. Michel Pébereau, de voorzitter van de raad van bestuur van BNP Paribas, heeft trouwens ook een zitje in de raad van bestuur van Pargesa. (Holding opgericht door Albert Frère)

Wie speelde er een rol in de verloop van Suez? Albert Frère was de grote winnaar van de overnamespeculatie voor de verkoop Suez. De topman van de Italiaanse energiegroep Enel, Fulvio Conti zei toen dat hij een overnamebod op Suez niet uitsloot. Na deze uitspraak laaide de overnamespeculatie rond Suez op. De koers van Suez steeg toen in 2006 tot 6,9 procent tot 32,3 euro. Op het einde van de beursdag was het aandeel 31,89 euro waard. De hoogste notering in drie en een half jaar.

De grote winnaar is de Belgische financier Albert Frère. Hij is de grootste aandeelhouder van Suez. Door de koerssprong van toen werd hij op slag bijna 155 miljoen euro rijker.

Albert Frère
zeiin een interview met de Franse krant Journal des Finances dat de fusie tussen de Franse energiebedrijven Suez en Gaz de France (GDF) "winstgevend" zal zijn voor alle betrokken partijen, inclusief de aandeelhouders. De Belgische miljardair is met 9,5 procent de grootste aandeelhouder van Suez. Suez verkocht zijn aandeel van 35 procent in Suez Environnement in de tweede helft van 2008 aan de Belgische miljardair Albert Frère, zo heeft het tijdschrift Le Point op zijn website gemeld zonder de bron van het bericht bekend te maken.

Albert Frère verdiende vorig jaar als topmanager van de Groep Brussel Lambert (GBL) 5,54 miljoen euro. Het is vooral de bonus van 3 miljoen euro die de rijkste Belg naar de koppositie katapulteert.

Wie is Albert Frère?

Albert baron Frère: (Fontaine-l'Evêque 4 februari 1926) is een Waals-Belgische zakenman die in Gerpinnes woont.Vanaf zijn dertigste begon Frère belangen te verwerven in de Waalse staalindustrie. Toen eind jaren zeventig de staalcrisis zich aandiende, verkocht hij zijn belangen aan de Belgische Staat waarna het boeltje gesloten werd, en nadat de regering er al jaren tevergeefs miljarden had ingepompt. Er is er maar één persoon rijker van geworden…

Het vrijgekomen kapitaal heeft hij opnieuw geïnvesteerd. Zo heeft hij samen met de Franstalige Canadees Paul Desmarais in 1981 de Zwitserse Pargesa Holding opgericht. In 1982 kocht Pargesa de noodlijdende Groep Brussel Lambert (GBL). GBL is anno 2004 aandeelhouder van bedrijven als Bertelsmann (belang van 25,1%), oliemaatschappij Total (belang van 3,6%), SUEZ (belang van 7,2%) en Imerys (belang van 26,4%). Tussen 1986 en de zomer 2004 was hij via zijn Nationale Portefeuillemaatschappij (NPM) (Frans: Compagnie Nationale à Portefeuille) eigenaar van stripuitgever Dupuis.

In 2002 werd zijn vermogen geschat op 1 miljard euro. Frère is de enige Belg die in de lijst van de rijkste mensen op aarde van het tijdschrift Forbes is opgenomen. In 1994 verkreeg hij de adellijke titel baron van koning Albert II.

Denkt u net als ik dat we belazerd worden door Reynders? Misschien toch een onderzoekje waard??

16:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Moordenaar vrijgelaten wegens (opzettelijke?) procedurefout.

BIBU1_GMD1MP1TL_1+hassaniasirJe ziet het soms in Amerikaanse politiefeuilletons. De slechterik wordt vrijgelaten vanwege procedurefouten, maar die treitert daarna de politieagent die hem had gearresteerd en uiteindelijk wordt na een vuurgevecht de bandiet doodgeschoten. Eind goed – al goed.

Maar niet in ons land. De moordenaar van de politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen, werd vanwege een procedurefout vrijgelaten. Maar de procedurefout op zich is zeer omstreden. Het heeft iets te maken met inhoud van een ‘schriftje’ in de gevangenis van Vorst dat niet was doorgegeven voor het opmaken van een ander document dat nodig was voor de inbeschuldigingsstelling BEKIJK HIER HET NIEUWS en net naar dat schriftje vroeg Hasan Iasir.

Normaal moest hij dus zaterdagavond worden vrijgelaten en voor die zaak kan hij ook nooit meer vervolgd worden. (Die buitenlandse criminelen lachen zich toch een breuk met onze justitie???)

De procureur van Brussel liet minister Van Deurzen weten dat de betrokkene onmiddellijk vrijgelaten zou moeten worden vanwege de procedurefout, maar zei er meteen bij dat die fout mogelijk met opzet is gemaakt. Er is al een strafonderzoek gestart naar deze "mogelijks georganiseerde fraude", zei Vandeurzen.

De minister vroeg het parket om na te gaan of een vrijlating verhinderd kon worden. "Deze ochtend, na het verstrijken van de ultieme termijn, heb ik de procureur gevraagd in alle wettelijkheid te handelen", zei Vandeurzen. De verdachte is daarna voor het dossier-Van Nieuwenhuysen in vrijheid gesteld. Wel is hij op basis van een arrestatiebevel van de procureur in Charleroi in een ander dossier voor carjacking, heling en overvallen met geweld meteen weer opgepakt.

De gangster heeft uiteraard al vaker troebele watertjes doorzwommen en heeft nu via zijn advocaat een kort geding aangespannen tegen Jo Van Deurzen. Want wie kent beter de weg binnen onze justitie dan de crimineel zelf?

De onderzoeksrechter heeft tot 16 uur de tijd om daar eventueel op in te gaan.

Dat dit een zwarte dag is voor justitie is wel het minste wat er kan van gezegd worden, want het kan zeer goed zijn dat die kerel vanavond al terug vrij rondloopt… Wat is de multicultuur toch mooi, we kunnen er zóveel van leren.

15:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-12-08

Heb zo'n moeder...

18:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

België verijdelt aanslag Al-Qaeda

Twaalf moslimextremisten werden opgepakt in ons land. Hoeveel zitten er nog ergens verstopt??

Eigenaardig toch dat de meeste terroristen een ‘safe haven’ vinden in ons land.
Nochtans was Malika El Aroud geen onbekende. Ze heeft behalve een opruiende website al meer dan eens in de belangstelling gestaan voor het beramen en uitvoeren van aanslagen.
Malika is de radicaalste moslima in ons land en toch heeft men nooit iets ondernomen om haar het land uit te zetten. Integendeel, toen Malika met haar vrienden voor de rechtbank verscheen, werden haar vriendjes opgepakt en zij vrijgesproken. De rechter vond haar ideeën wel zeer extreem, “maar daar kan ik u niet voor veroordelen”, zei de rechter Claire Degryse. Eigenaardig, er is bij mijn weten zelfs een partij veroordeeld voor het ‘aanzetten tot racisme’ waar minder voor nodig was dan het oproepen tot het doden van mensen en aanslagen te plegen tegen ongelovigen.

Maar Malika hoort stemmen, ze heeft gehoord dat alleen de koran haar kan redden. Als dat geen bewijs van haar goddelijke verhevenheid is, dan weet ik het ook niet meer.

In het Centre Islamique Belge (CIB), de moskee van de extremistische sjeik Ayachi Bassam in Molenbeek, leerde El Aroud in ’99 Abdessar Dahmane kennen, een al even grote gek als zij.

Ze reisden samen naar Afghanistan, naar de Taliban omdat dit voor hen het islamitische paradijs was waar ze wilden wonen. Maar blijkbaar beviel het hen daar niet zo goed en ze hebben dan maar een zelfmoordaanslag uitgevoerd op de Afghaanse oppositieleider Massoed.
Malika deed uiteraard niet mee aan de zelfmoordactie… (’t is weer eens een andere manier om van je man vanaf te geraken, natuurlijk). Want ze kreeg Abdessatar zover dat hij alleen zichzelf en zijn slachtoffer liet ontploffen.
Na de aanslagen in Amerika werden de Taliban verdreven uit het Afghaanse paradijs en Malika kwam terug naar ons land om verder te profiteren van haar uitkering waar ze meent het volste recht op te hebben omdat ze vroeger een tijdje gewerkt heeft als bejaardenhelpster.
Dus haar strijd tegen ongelovigen zet ze onverminderd voort met geld uit de zakken van die ongelovigen.

Zij voert vooral oorlog tegen ongelovigen, is het dan racistisch om te vragen wat dergelijke mensen nog in ons land doen??? Blijkbaar wel, want ze lieten het zover komen dat er zelfs plannen waren om Trabelsi uit zijn cel te halen en aanslagen te plegen op de metro in Brussel. Stel je voor, we hebben een ‘jihadistische cel’ in België. Dat moet voor al de dromers van verdraagzaamheid en alle mensen zijn gelijk en bemin je naaste zoals jezelf toch wel een flinke opdoffer zijn.
Eens of morgen is het toch eens raak en dan hebben ze het natuurlijk weer ‘nicht gewusst”.
Update: Uit Antwerpen vertrekken elk jaar tientallen moslimjongeren naar Pakistan. Ze worden er ondergedompeld in de radicale islam. Maar ook in België bereiden ze zich in en buiten de moskeeën voor op de strijd met het Westen.
Lees hier verder: http://www.knack.be/nieuws/belgie/de-jihadi-s-van-antwerpen-noord/site72-section24-article26567.html?cid=rss#

14:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Justine for Kids

Heninkanker


Vorige zaterdag waren we uitgenodigd op een klassiek concert, georganiseerd door vzw REGA, de vriendenkring van de Regie der Gebouwen, in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. De opbrengst ging naar ‘Justine for Kids’ georganiseerd ten bate van de Stichting van Justine, voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Zij was zelf heel kort aanwezig en mocht een cheque ter waarde van 20.000 euro in ontvangst nemen voor het goede doel. Jammer dat ze niet bleef luisteren naar het schitterende concert van Puccini.

We kregen stukken uit La Bohème, Manon Lescaut, Turandot en Madame Butterfly. En dit alles onder de uitstekende regie van de internationaal bekende dirigent Walter Proost uit Beveren. Ze heeft dus echt wel iets gemist.

Justine Henin ligt nu onder vuur. Fabienne Manandise zegt dat Justine Henin zich nauwelijks inzet voor het goede doel. Haar samenwerking met ‘Jour après Jour’, een organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker zou op een sisser zijn uitgedraaid. “Ik wil hier geen rekeningen vereffenen, maar ik betreur de manier waarop Justine aan het project heeft meegewerkt. Of beter gezegd, helemaal niet of nauwelijks heeft meegewerkt. Het was voor ons een immense ontgoocheling”, zegt de voorzitster van Jour après Jour.

Dat is jammer natuurlijk. Want welk doel kan beter zijn om je voor in te zetten dan kinderen. Justine relativeert echter de beschuldigingen en zegt dat ze een zuiver geweten heeft. Ze had, toen ze nog speelde niet zoveel tijd, maar ze voelde zich steeds met de kinderen verbonden en maakte tijd vrij wanneer ze kon.

Ik vraag mij ook af wat bekende mensen meer kunnen doen dan via hun naam en faam geld bij elkaar te krijgen… en dat heeft Justine vorige zaterdag zeker gedaan voor Justine for Kids.

13:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-12-08

Slacht u ook een schaap in uw bad?

n schapen18Aanhangers van een of andere religie hebben in het Westen het volste recht hun geloof en opvattingen als de enig ware of juiste te beschouwen. Maar dat ze het in de private sfeer houden. In heel wat Aziatische landen is een andere levensbeschouwing zelfs verboden. Daarom noemen we onszelf waarschijnlijk democratisch, want hier mag alles, behalve als westerling je eigen cultuur beschermen.

Maar democratisch vereist ook dat andere levensbeschouwingen dan de islamitische hierdoor niet gekwetst worden. En sommigen verlangen wel wat veel van onze tolerantie. Onze tolerantienorm eist dat zij afzien van geweld om deze levensbeschouwing af te dwingen en aan anderen op te dringen. Maar daar wringt nu net het schoentje.

Ik heb heel veel van de wereld gezien, en overal waar ik in het Zuiden ben geweest viel het op in welke erbarmelijke toestanden dieren daar leefden en werkten. En hoe zij vaak op de meest gruwelijke wijze werden behandeld.

In de jaren ’70 was ik nog zo naïef dat ik dacht dat progressief ook betekende dat het welzijn van dieren even belangrijk zou zijn als alle andere ethische kwesties. Maar het tegendeel werd ondertussen al lang bewezen. De rituele slachtingen die elk jaar in ons land plaatsvinden zijn gruwelijk, onethisch en onnodig. Want in de koran staat dat er ook giften aan goede doelen of armen mogen worden geschonken i.p.v. een schaap te slachten.

De vraag is dan of andere levensbeschouwingen die zich in Europa hebben gevestigd zich ook dienen te houden aan opvattingen van zedelijkheid die de relaties tussen mens en dier betreffen?

Kan religie of cultuur een argument zijn om dieren onnodig te laten lijden?

Het offerfeest gaat gepaard met het ritueel slachten van duizenden schapen waarvoor her en der tijdelijke slachtplaatsen werden gecreëerd om het thuisslachten tegen te gaan. Desondanks stond vandaag in de krant dat er toch in sommige gemeenten overtredingen werden vastgesteld.

Dat er op de tijdelijke slachtplaatsen meer professionele slachters aan het werk zijn dan thuis in het eigen bad is misschien een feit, maar zeker niet overal. De meesten zijn en blijven amateurs. Jongere moslims gaven gisteren in de nieuwsberichten toe er zelf niet veel van te kennen en het liever aan de ouderen over te laten. Kan iemand zich dan de pijn en het lijden van het dier dat geslacht wordt door een amateur voorstellen?

Ik weet niet of Yves Leterme bij die Turkse familie in Antwerpen het offerfeest heeft meegevierd, maar het wordt tijd dat hij, die zich ook dierenliefhebber noemt, de wet op de dierenbescherming die verplicht dat dieren moeten verdoofd worden vooraleer ze geslacht worden, laat navolgen.

Vorig jaar schreef ik ook over de gruwelijke rituele slachtingen waarbij het bloed over de straatstenen vloeide. Het was ook duidelijk dat er ’s nachts schapen werden geslacht in parken, de resten (vleesafval en pels) lagen de dag nadien nog over het park verspreid.

Het budget dat dit jaar door het Antwerps stadsbestuur werd uitgetrokken om tijdelijke slachtplaatsen mogelijk te maken kost 29000 euro.

ritueleslacht1


Dat Turks venijnig ding, met veel te grote mond Meyrem Almaci (Groen!) dient klacht in tegen Vlaams Belang bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR). Aanleiding is een folder van het Vlaams Belang met de titel "Slacht u ook een schaap in uw bad? "

Maar wie de folder opendeed kon zien hoe gruwelijk en bloederig het er bij deze amateuristische rituele slachtingen aan toe gaat. Volgens Almaci hangt Vlaams Belang daarmee bewust een negatief en achterhaald beeld op van een hele bevolkingsgroep.
Net alsof het er beter aan toe gaat tijdens het slachten van die arme dieren op de tijdelijke slachtvloeren.

Achterhaald???
Waarom stond er dan vandaag in de krant dat er weer gevallen van thuisslachten werden vastgesteld? Waarom heeft Gaia dan een meldpunt opgericht? Omdat het achterhaald is?

Almaci verdedigd uiteraard haar ‘eigen volk eerst’ en wil laten uitschijnen dat het Vlaams Belang het gros van de moslims wil betichten nog thuis te slachten. Wie de folder echter opentrekt merkt dat het vooral gaat over het amateurisme van de toevallige slachter en de gruwelijkheid van het slachten zonder verdoven.

Als Almaci absoluut klachten wil indienen, dan kan ze misschien de koran eens openslaan. Op elke bladzijde staat er wel iets dat met de mensenrechten in strijd is. En toch wordt het hier getolereerd door Europese dhimmys. Ze zou beter een voorbeeld nemen aan Mimount Bousakla die het wel aandurft de koran in twijfel te trekken en zelfs vraagt om hem te laten herschrijven door vrouwen.
Bovendien kan ze dan evengoed een klacht indienen tegen Gaia KLIK HIER en Animal Freedom EN HIER

Vaak wordt door moslims verwezen naar de joodse rituele slachtingen, die evenmin vlees met bloed mogen eten. Er dient wel te worden op gewezen dat joden enkel laten slachten door professionele slachters die daartoe zijn opgeleid en geen dierenbeulen van amateurs die het lijden rekken. En wie vlees eet, zal waarschijnlijk wel al eens koosjer vlees op zijn bord hebben gekregen, want joden eten enkel het voorste deel van het dier op. De rest komt gewoon op de markt.

Desondanks pleiten we er samen met www.jewishveg.com/schwartz/jewsbear.html eveneens voor om de dieren vooraf te verdoven.

15:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-12-08

Op vraag van moslims wordt godslastering verboden door de VN

Islamitische landen hebben een stemming bij de VN gewonnen waarin ze vroegen om islamitische godslastering strafbaar te maken. Canadese en andere westerse critici vrezen dat hierdoor de westerse freedom of speech aan banden zal worden gelegd.

LEES HIER HET VERSLAG

17:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Westerlingen en joden worden vermoord, maar moslims voelen zich kwetsbaar.

Na de terroristische aanvallen op de Londense metro in 2005 stond de dag nadien in de Sidney Daily Telegraph een column van Tim Blair met als titel: “"British Muslims Fear Repercussions Over Tomorrow's Train Bombing."

Deze keer was het niet anders. Na de terroristische aanvallen op Mumbai, bracht de Associated Press een story over hoe moslims zich weeral eens moeten verdedigen omdat de media over de hele wereld het bloedvergieten in India linkt aan hun religie, de islam.

Ik weet het nog zo niet…De pers heeft er in eerste instantie alles aan gedaan om de moslims in bescherming te nemen en speculeerde aanvankelijk op Indiase terroristen, anderen beweerden dat het bloedvergieten aan geen enkele religie kon gelinkt worden en al zeker niet met de religie die begint met een I en eindigt op SLAM. Sedert de aanslagen op Britse bodem heeft de media de ‘kwetsende formuleringen’ zoals ‘Islamitische terroristen’ en ‘extremistische moslims’ geweerd uit hun vocabulaire. Ook na de laffe terroristische moslimaanval in Mumbai werden termen gebruikt als ‘gewapende bandieten’ of ‘tienergansters’ zoals bvb in Australië in een rapport als openingszin stond vermeld; "An Adelaide woman in India for her wedding is lucky to be alive after teenage gunmen ran amok."

’t Ja, de jeugd van tegenwoordig, hé! Altijd maar op zoek om op een doelloze manier amok te maken…

Een Britse TV nieuwlezer, Jon Snow bracht het echter tot een meer cryptische spreekwijze en noemde hen ‘Practitioners’ wat zoveel wil zeggen als ‘beoefenaars’…. Beoefenaars in wat dan??

Moeilijk te zeggen. Maar het wordt nog beter. Voor de Wall Street Journal, slaagde Tom Gross erin om menige mond te laten openvallen wanneer hij schreef dat het de eerste keer was dat er bij Indische terroristische aanslagen joden werden aangevallen, gemarteld en vermoord en dat werd blindelings overgenomen door de New York Times die schreef: “"It is not known if the Jewish center was strategically chosen, or if it was an accidental hostage scene." (Het is niet geweten of het Joodse center om strategische redenen werd uitgekozen, of dat het eerder om een toevallige gijzelingsscene ging”.

In ’s werelds vijfde grootste stad met bijna 20 miljoen inwoners en maar één Joods centrum, ondergebracht in een building waarvan niemand langs buiten kan zien wat zich binnenin bevindt, moet het toch een verdomd gelukkige Jihadist zijn die daar toevallig binnenvalt.

Ondertussen legde de New Age Deepak Chopra uiteraard alle schuld op de Amerikaanse buitenlandse politiek, ‘ze gaan achter de verkeerde mensen aan’ en dat steekt gematigden aan. De ontvlamming bij gematigden zorgt ervoor dat ze zich organiseren en dat leidt dan tot deze rampen zoals in Mumbai.

Is het werkelijk zo? De ‘ontvlamming’ verschijnt zomaar plots? Zoals een puistje?

Hoe ‘fairder’ we optreden tegen de … licht ontvlamde militante uitvoerders … de ‘onfairder’ we zijn tegen alle anderen.

Het viel op hoe hard de media haar best deed om de vermoorde joden te omschrijven als "ultra-Orthodox," "ultra-" of extreem. Minder om een term te gebruiken die de theologische precisie weergeeft, maar eerder doelt op ‘vreemde en rare wezens’ die (ze hebben natuurlijk niets tegen hen persoonlijk) maar ze hadden er in de eerste plaats waarschijnlijk toch niets te zoeken.

Zijn ze gevaarlijker en raarder dan hun moordenaars? Twee ‘ontvlamde gematigden’ riepen ‘Allahu Akbar’ terwijl ze de joden martelden en daarna hebben vermoord. Ook de zwangere jonge vrouw van de rabbijn. Enkel hun 2-jarig kindje kon ontsnappen omdat hun (niet-joodse) nanny die zich in de badkamer had verstopt het kind vastgrabbelde en richting veiligheid liep onder het gevaar van machinegeweervuur.

De enige overlevende terrorist heeft trouwens al toegegeven dat de doelwitten zorgvuldig waren uitgekozen. Alle westerlingen werden zonder genade vermoord. Als het enkel om een handvol ‘tienergansters’ zou gaan, waarom spendeerden ze dan 20% van hun mankracht aan het folteren en doden van joden die daar niets anders deden dan zich ontfermen over de armsten van de stad?

Als het enkel ging over een dispuut tussen India en Pakistan over Kashmir, waarom moesten dan al die westerlingen en joden sterven? Waarom moest iedereen zich identificeren vooraleer ze werden neergeschoten? Waarom werd de enige rabbijn in Mumbai vermoord? Moeten we zomaar zonder slag of stoot aanvaarden dat die Pakistaanse militanten een terroristische aanval uitvoerden vanwege een grensgeschil? En wij mogen de woorden – Islam – terroristen en moslims niet meer in één zin gebruiken omdat zij zich anders bedreigd en kwetsbaar voelen?

Het wordt ons voorgeschreven om ‘begripvol’ te zijn en we doen ons best. Maar als je leest dat een Amerikaanse moslim zichzelf opblaast in zijn thuisland Somalia en zijn familie in de VS eist dat op kosten van de belastingbetaler de overgebleven ‘stukjes’ van zijn lichaam gerepatrieerd moeten worden, dan is dat er volgens mij over.

Als je leest dat ‘eremoorden’ in ons land onder de noemer passiemoorden valt, dan is dat er ook over. In heel wat moslimlanden werd geprotesteerd omdat men het levend begraven van vrouwen (na vermeende buitenhuwelijkse betrekkingen, waaronder ook verkrachtingen vallen) wou verbieden. Die cultuur wil ik niet in Europa.

Vorige week kreeg een Canadese criticus een reprimande omdat hij niet begreep waarom moslims zich ‘kwetsbaar voelen. Au contraire, schreef hij, ze hebben een ongelooflijk sterk vertrouwen in hun eigen cultuur die ze, voor zover dat kan, iedereen opdringen. Ze zijn ’s werelds snelst groeiende populatie. Een prominente Britse moslim zei een tijd geleden dat wanneer de United Kingdom een moslimstaat wordt, niet-moslims zullen verplicht worden een identificatie insigne van ongelovigen te dragen. Als dit betekent dat ze zich ‘kwetsbaar’ voelen, dan kunnen ze dat verdomd goed verbergen.

Men maakt ons wijs dat de meerderheid van de 1,6 tot 1,8 miljard moslims (volgens een schatting van Deepak) gematigd zijn. Dat kan zijn, maar ze zijn ook zeer zwijgzaam. En zoals de AIDS-activisten zeggen dat ‘zwijgen= accepteren’ is, dan accepteren zij evengoed de gruwelijkheden die gebeuren in naam van hun geloof.

De rabbijn en de toeristen en Indiërs werden niet gedood vanwege een grensgeschil tussen India en Pakistan, ze werden niet gedood voor het buitenlands beleid van Bush, ze werden vermoord in naam van de islam “Allahu Akbar”.


“I wrote in my book, "America Alone," that "reforming" Islam is something only Muslims can do. But they show very little sign of being interested in doing it, and the rest of us are inclined to accept that. Spread a rumor that a Quran got flushed down the can at Gitmo, and there'll be rioting throughout the Muslim world. Publish some dull cartoons in a minor Danish newspaper, and there'll be protests around the planet. But slaughter the young pregnant wife of a rabbi in Mumbai in the name of Allah, and that's just business as usual. And, if it is somehow "understandable" that for the first time in history it's no longer safe for a Jew to live in India, then we are greasing the skids for a very slippery slope. Muslims, the AP headline informs us, "worry about image." Not enough.”

Mark Steyn auteur van het boek ‘America Alone’.

17:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-12-08

Het rommelt bij Sp.a

Bertje is er nog niet eens overgelopen naar de socialisten en hij speelt het al klaar om de boel op stelten te zetten bij Sp.a. Eigenaardig voor een partij die alles binnenpakt… pastoors, nonnen, moslims… Ik denk dus dat Bertje niet gelovig is, anders zou zijn overstap veel vlotter verlopen . Atheïsten zijn daar niet gewenst. Ik denk trouwens toch dat Bertje alleen maar in zichzelf gelooft, want wie anders doet dat nog?

De mooiste uitspraak kwam echter van Anissa Temsamani, “Bert moet zich aanpassen, wij niet aan hem.”
Klinkt dat niet leuk uit de mond van een Marokkaanse medeburger wiens Tunesische ex-man vrouwen tegen de grond klopt wanneer ze van zijn fruit proeven op de markt en de druiven te zuur vinden??

12:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

07-12-08

Journalist of niet...

Thomas Siffer, wie is dat eigenlijk? Wel Thomas Siffer was ex-hoofdredacteur van het blad Menzo. Een aanvankelijk goed blad met zeer interessante artikels tussen schaars geklede dames. Tot ze overschakelden op een sportmagazine waar geen kat om vroeg. Geen wonder dat het magazine dan ook snel een stille dood stierf.

Siffer kocht een zeilboot en trok met vrouw en kind de wereld rond tot hij terug kwam en plots tot (tijdelijke?) hoofdredacteur van Story werd gebombardeerd. Je weet wel, dat blad dat je meestal bij de kapper leest…

Thomas Siffer had blijkbaar geen perskaart en nu wel. Weliswaar van een ‘stagiair’, maar sommige mensen twijfelen eraan of hij die perskaart wel volgens de geldende regels heeft verkregen. Bert Kruismans kreeg ondertussen al een proces aan zijn been omdat hij twijfelde aan Siffer’s journalistieke talenten. Siffer eist van Bert Kruismans 25000 euro schadevergoeding.

Siffer houdt ook van riooljournalistiek en nam het op voor zijn collega, de zoöloog Dirk Draulans die aanvankelijk begon als wetenschappelijk redacteur van het tijdschrift Knack en daar beter bij gebleven was.

Siffer was ook tegen de petitie van Frank Thevissen.
Waarschijnlijk zal hij niet zo goed scoren bij een hoogleraar communicatiewetenschappen…

Wilt u meer weten? Lees dan verder op: NIEUWPIERKE

14:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

01-12-08

Wie niet gelooft in de Sint, kijkt niet door de ogen van een kind.

Na het verschrikkelijke bloedbad in Mumbai , –( zou men het niet beter terug BomBay noemen? ) - waarbij alle niet-moslims koelbloedig werden afgemaakt, zal men hier bij ons nog maar eens enkele absurde toegevingen doen aan de lieve moslims.

Terwijl niet-westerse landen fier zijn op hun tradities, worden die van ons in de kiem gesmoord. Vanaf de kleuterklas. Een Sint mag geen kruis meer hebben op zijn mijter en kerstmis is enkel gezellig samenzijn, lekker eten en geschenkjes uitwisselen. Verder zal er in de scholen geen uitleg meer gegeven worden over onze culturele en religieus geïnspireerde feesten. Je moet niet gelovig zijn om je daar aan te ergeren, want dit is niet alleen geschiedvervalsing, dit is het uitroeien van onze cultuur om plaats te maken voor een nieuwe cultuur. Elk jaar wordt er op het Sint-Jansplein in Antwerpen een ka’ba nagebouwd voor moslims die niet naar Mekka kunnen. Een kerststal wordt echter niet meer gedoogd en, zelfs kerstmarkten zullen voortaan op heel veel plaatsen ‘winterpret’ heten.

Schapen op de meest gruwelijke manier slachten omdat het in de islam zo moet, dat mag wel nog. Een gruwelijke cultuur wordt gedoogd en zal onze cultuur stilaan vervangen tot er niets meer overblijft.

Maar we waren niet eerst, Engeland deed het ons al voor en zelfs de meeste moslims vonden het ginder een belachelijk idee. Je vraagt je dan af wie daarmee op de proppen komt als zelfs de moslims geen vragende partij zijn. Waarom willen sommigen zo graag onze cultuur en onze waarden laten verdwijnen? Willen ze soms een opstand uitlokken?

17:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |