08-01-09

Pers citeert Filip Dewinter

Het Gaza-conflict blijft ook in Antwerpen de gemoederen verhitten. Gisteren gebeurde dat op drie momenten. Eerst maakte burgemeester Janssens bekend dat de AEL zaterdag mag betogen onder strikte voorwaarden. In de namiddag was er op de Turnhoutsebaan opnieuw een 'wilde' samenscholing. En 's avonds riep Filip Dewinter tijdens de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang op tot verzet tegen het stadsbestuur en tegen de "machtsovername die wordt voorbereid door radicale organisaties".

Dat de AEL toestemming krijgt om te manifesteren, vinden we correct. Zondag mag de joodse gemeenschap betogen, dus ook de andere partij in het Gaza-conflict moet de kans krijgen om gebruik te maken van haar democratisch recht op manifestatie en vrije meningsuiting. Daar hoort wel de burgerplicht bij om ervoor te zorgen dat alles fatsoenlijk verloopt en dat de Antwerpse burger er geen last van heeft. Vandaar een aantal voorwaarden: een route die wegblijft van de drukke winkelstraten, geen wapens of maskers, een overzichtelijk draaiboek... En de vraag aan de AEL om honderd namen van twintigplussers door te geven, die zaterdag de ordedienst zullen vormen.

De AEL is het niet eens met deze voorwaarden. De organisatie vindt dat alleen de politie de orde moet handhaven en houdt haar antwoord nog in beraad. Als de beweging echt representatief is voor een aanzienlijk deel van de moslimgemeenschap, zoals ze beweert, dan kan het geen probleem zijn om honderd volwassenen te vinden die verantwoordelijkheid willen dragen. Lukt dat niet, dan geeft de AEL impliciet toe dat ze haar troepen niet in de hand heeft. In elk geval: als de AEL deze voorwaarden weigert en het zaterdag toch weer een ongecontroleerde manifestatie wordt, dan draagt ze opnieuw een zware verantwoordelijkheid.

Wat de niet-toegestane samenscholing in de Kerkstraat betreft: het lijkt erop dat de allochtone jongeren van Antwerpen-Noord en Borgerhout een nieuw spelletje hebben ontdekt voor vrije dagen. De politie treedt daarbij correct op: er is een massale aanwezigheid van agenten in burger en elke manifestant die aanstalten maakt om vervelend te gaan doen, wordt preventief opgepakt. Laten we hopen dat de jongeren dit kat-en-muisspel snel beu worden.

En dan de nieuwjaarsspeech van Filip Dewinter. Hoewel die was aangekondigd als de lancering van zijn campagne voor de Vlaamse verkiezingen van juni, hoorden we hem niets zeggen over het centrale campagnethema van het VB: de onafhankelijkheid van Vlaanderen. In het licht van de actualiteit is het roer blijkbaar omgegooid en draait alles nu weer even om de slogan 'Stop de islamisering'. Dewinter vindt dat het stadsbestuur de AEL maar moet laten manifesteren in de buurt van de stortplaats Hooge Maey en als de moslims het daar niet mee eens zijn, dan mogen ze wat hem betreft gebruikmaken van het recht om te vertrekken. Hij heeft in elk geval geen goed woord voor het "pamperbeleid" van het stadsbestuur en het optreden van de politie, die hij vergelijkt met inspecteur Clouseau en de gendarmes van Saint-Tropez uit de films van Louis de Funès.

Opmerkelijk: over de toestand in Gaza zei de VB-kopman gisteren niets. In de aanloop naar de verkiezingen hoopt hij opnieuw stemmen te kunnen ronselen bij de joodse gemeenschap in Antwerpen. Daarbij stelt hij zich veel radicaler op dan prominente stemmen uit die gemeenschap zoals Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel, die begin deze week nog zei dat hij zeker niet wil tornen aan het democratisch recht van iedereen om zijn mening te uiten."Janssens oogst wat hij zaait"

"Patrick Janssens oogst wat hij zaait. De AEL heeft voor zaterdag een nieuwe betogingsaanvraag ingediend. Ze wil uitvinden hoever ze kan gaan, want met de Palestijnen heeft dit niets meer te maken", zei Filip Dewinter woensdagavond op de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang in zaal Horta in Antwerpen.

Antwerpen

Dat de oorlog in Gaza en vooral de daaropvolgende rellen en betogingen in Antwerpen centraal zouden staan op de receptie van Vlaams Belang is geen verrassing. Filip Dewinter had op voorhand al gezegd dat de receptie een protestmanifestatie zou worden. "Als Janssens in naam van de tolerantie slogans als 'joden buiten' in Antwerpen tolereert, dan hebben wij daar maar één antwoord op: 'Janssens buiten'".

Filip Dewinter wijst erop dat moslims die de manier van leven in dit land maar niets vinden, altijd kunnen vertrekken. "Steeds vaker past het stadsbestuur zich aan aan de wensen van moslims. Met halalvoedsel op school en gescheiden zwemuurtjes. Onze stad is in nood, de islamisering rukt steeds verder op. Het is tijd dat we ons daartegen verzetten." Filip Dewinter geeft Janssens de raad om naar zijn Nederlandse partijgenoten te luisteren. "'Tolerantie heeft de integratie in Nederland afgeremd' zeggen ze daar. In Nederland zijn Theo van Gogh en Pim Fortuyn gestorven voor de socialisten begrepen waarover het ging. Wanneer in Antwerpen?"

Patrick VAN DE PERRE
© 2009 Concentra
Publicatie: Gazet van Antwerpen / Metropool Stad
Publicatiedatum: 8 januari 2009

LEES DE VOLLEDIGE TOESPRAAK HIER

12:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Te zwaard! Al de moeite , energie en middelen die politici steken om in de gunst te komen van het kiesvee en die dan verliezen,moet, gezien de minachting voor de democratische spelregels, meerdere van hen op de zenuwen werken en heimelijke jaloerse blikken werpen op het totalitaire , dictatoriale karakter van de islam Dhimmitude!
Wat ze nu doen om de oppositie de mond te snoeren, tot en met het verkrachten van de grondwet, zou allemaal niet meer moeten met de koran als grondwet.
Wat een luxe voor die demagogen,”handen en hoofden afhakken voor een verkeerd gedacht of het stelen van een brood, uw wijf buitengooien als ge ze beu bent zonder je daarvoor te moeten verantwoorden
Noem gerust democratie ketterij, maar tegelijkertijd grijp je als moslim elke kans die de democratie je biedt om hoge posities in de regering te bemachtigen. Herken je al wat nu gebeurt. Takiyya!

"Als je voortdurend angst ziet in de ogen van de mensen, zoals in de Arabische landen, dan kun je er zeker van zijn dat hun plannen gelukt zijn."

Hoe lang nog? Wanneer krijgen we onze kruisvaardermentaliteit terug van weleer.

Gepost door: Stradi | 12-01-09

De commentaren zijn gesloten.