12-01-09

Armlastig en toch baas willen spelen.

Het Waalse imperialisme gaat onverminderd door. Elio Di Rupo (PS) wil opnieuw een belangenconflict inroepen tegen de Vlaamse wetsvoorstellen die in de Kamer zijn ingediend om B-H-V te splitsen. Dan zijn ze weer eens voor vier maanden ‘veilig’.

Het is ongehoord dat een partij die de verkiezingen heeft verloren, en erbij werd gehaald om aan een tweederde meerderheid te geraken, de splitsing van B-H-V (in Vlaanderen) weer eens kan blokkeren omdat ze vrezen dat bij een eenvoudige stemming in het parlement de Vlamingen met een meerderheid kunnen stemmen tegen een Waalse minderheid. Zo effenen ze meer en meer het pad naar een vrij en onafhankelijk Vlaanderen. Ik hoor dat heel veel mensen die zich vroeger weinig van politiek aantrokken het nu ook echt wel beu worden.

Jammer genoeg zijn er echter ook nog steeds mensen die niet inzien, of niet willen begrijpen hoe belangrijk het is voor Vlaanderen dat er zich geen Waalse kandidaten meer verkiesbaar kunnen stellen tot diep in Vlaanderen. Misschien willen die mensen graag terug naar het verleden? Een verleden waar men in Vlaanderen geen recht op een eigen taal had en alles in het Frans gebeurde? Als wij geen eigen bevoegdheden willen en de Franstaligen steeds weer toelaten om elk initiatief in Vlaanderen te boycotten, wel…dan moeten we ze maar laten doen zoals ze nu bezig zijn. Dan blijven wij voor eeuwig en altijd gewoon de Vlaamse boeren waar de Franstaligen al altijd hebben op neergekeken, alleen goed genoeg om het armlastige Wallonië van de nodige centen te voorzien.

18:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Brussels Ik lees dat de franstalige belgen in hun eigen Bruxelles ook een minderheid aan het worden zijn. Naast de vele moslims zijn er ntl zeer vele eurocraten, lobbygroepen, buitenlandse werknemers enz. En ook echte Fransen en Congolezen. Zou BHV dan een reactie kunnen zijn vd franstaligen om nieuw gebied te veroveren?

Gepost door: Wannes | 13-01-09

inderdaad,frapant gewoon..surtout de hoeveelheid belangenconflicten die ze kunnen inroepen, 4 in totaal. Vlaanderen = 1

incroyable/nondepatatjes

ik vind dat we is op straat zouden moeten komen!

Gepost door: dwelfusius | 14-01-09

De commentaren zijn gesloten.