16-01-09

RAAD VAN STATE STUURT VB-PROCES NAAR GRONDWETTELIJK HOF

Gelezen op blog van Rob Verreycken: :


Zopas wordt me hier per sms gemeld dat onze juridische cel, die de verdediging organiseert in het proces tegen de VB-partijfinanciering, een grote overwinning heeft behaald. De Raad van State heeft besloten dat onze bedenkingen en vragen bij de grondwettigheid van de wet partijfinanciering terecht zijn, en stuurt de zaak met maar liefst 6 'prejudiciële vragen' door naar het Grondwettelijk Hof.

Dat is prachtig nieuws. Daarmee ligt nu voor het eerst in een concrete zaak bij het Grondwettelijk Hof dé grote vraag voor: is het verenigbaar met de vrije meningsuiting om een partij die geen aanslagen pleegt en het resultaat van verkiezingen aanvaardt, te beroven van elke financiering? (Want dankzij het SP.a-smeergeld van Agusta mag een Belgische partij geen grote privégiften meer aanvaarden...)

De achtergrond is bekend. Voor de Raad van State eisen alle Waalse partijen en hun lakeitjes van de SP.a dat het VB zijn partijfinanciering wordt afgenomen. Dat gebeurt op basis van de wet partijfinanciering, uitgetekend door Stefaan De Clerck (CD&V), die zegt dat partijen gestraft worden als ze 'vijandig staan tegenover de mensenrechten'. Zo'n omschrijving is politiek-correcte onzin, strijdig met de Grondwet en kompleet belachelijk, want wie weet nog wat daaronder valt? Het 'recht op menselijke waardigheid' is tegenwoordig een mensenrecht; wel, een partij die bv. vieze studentendopen aanvaardbaar vindt kan daarvoor nu dus gestraft worden...

Ook in de zaak die voorligt is het probleem duidelijk: de SP.a wil het geld van het VB afnemen omdat Filip Dewinter gezegd heeft dat wij 'in oorlog zijn met de criminelen'. De SP.a vindt dus in ernst dat een partij voor recht en orde vijandig staat tegenover de mensenrechten van criminelen; een mens zou erom lachen als het niet zo intriest was...

De oorlog voor vrije meningsuiting is nog niet gewonnen, die wordt voort uitgevochten voor het Grondwettelijk Hof. Maar de gewonnen veldslag van vandaag voor de Raad van State is een grote stap in de goede richting!

14:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Stevenen Stevenen we niet rechtstreeks naar hetgeen iedereen zo verracht ?
Dictatuur ?
We knallen niet neer.
Maar doden het het op de ene of andere manier .
Typisch Belgisch !

Gepost door: Siberx | 16-01-09

EVRM Benieuwd hoe het Establishment zou reageren als er een moslimpartij werd opgericht die openlijk de invoering vd sharia nastreeft, zoals bekend niet bepaald in overeenstemming met het EVRM. Er zou dan wel weer 'positief gediscrimineerd worden' voor die partij zeker, om 'de moslims niet te kwetsen'.

Gepost door: Wannes | 16-01-09

Geen nood! Geen nood, nog effe en ze zijn dood. Een Vlaanderen zonder sossen. Leve den Bert!
Da's pas sociaal en progressief.

Gepost door: pol | 16-01-09

LDD boven Maar wie had ooit verwacht dat LDD met Verstrepen binnen de kortste keren groter ging zijn als het VB? Ik dacht dat het VB de trouwste kiezers had? En dat zelfs een afschaffing vd kiesplicht hun niet zou deren? Van die politieke voorspellingen kunt ge net zoveel geloven als van beursadvies vlg mij.

Toch een teken dat veel mensen niet op het VB stemden omwille vd islamisering, want LDD is voor open grenzen. Het enige wat hem interesseert zijn lage lonen voor de bedrijven, dat van zijn zoon bv. Ik denk ook dat veel mensen voor het VB stemden omwille vd flitspalenterreur, waar LDD ook flink allergisch voor is.

Het goede nieuws is ntl dat SP.A (Socialisten en Progressieven onder Anciaux) nog wat verder wegzakken.

Gepost door: Wannes | 17-01-09

En vergeet vooral niet dat veel mensen voor het VB stemmen, omdat zij de enigen zijn die consequent hun programma volgen. Vooral dan het streven naar een onafhankelijk en autonoom Vlaanderen.

Gepost door: Janice | 17-01-09

Gene vette Gene vette hier Janice, die reactiemodule. Vlamingen geven hun mening niet, al vraagt ge er elke dag naar. Een paar vaste gasten, en verder zoals overal enkelen die reclame komen maken voor hun eigen blog, en daarmee is de zaak uit. In NL is dat toch even anders moet ik toegeven.

Maar terug naar LDD: gaat iemand die streeft naar een onafhankelijk en autonoom Vlaanderen voor Dedecker stemmen? Zoniet, waarom zijn die 10% dan overgestapt? (dat is toch ongeveer 40% van alle vb-kiezers)

Gepost door: Wannes | 17-01-09

Inderdaad Wannes, ik had vandaag ook niet meer dan ongeveer 1100 lezers, ik heb er dus al aan gedacht om er dan maar mee te stoppen.

Gepost door: Janice | 17-01-09

Stoppen Janice ??? stoppen Janice ,waarom? we beleven misschien even een dieptepunt maar daarna ....!!!
Ik moet onwillekeurig denken aan de partij van "Van Rossum" indertijd ,ongekende hoogtepunten in de politiek van een pas geboren partij...wat schiet er van over ? DenDekker of niet ,zal de voorgeschreven richtlijntjes opgesteld door de "groten" moeten volgen anders vliegt hij ook achter een cordon,het ontbreekt ook deze partij de moed om zich in alle eerlijkheid te uiten over bepaalde problemen,het zijn bovendien "lafaarden" ze steken in de rug vandiegenen die hen mede in het zadel hebben geholpen, het was een keuze ,tussen Eurootjes of een cordonnetje "een muilband" indien ze hadden samengewerkt met VB...laat ze maar doen ,de "massa" de "kudde" is een beetje traag van begrip maar eens ze begint na te denken

Gepost door: Rene | 18-01-09

Wannes,misschien geven Vlamingen hun mening niet ze lezen wel verschillende meningen. houdt daar maar rekening mee.

Gepost door: Radja | 18-01-09

Iemand Allez, er is hier dan toch IEMAND die meeleest, het doet me echt plezier...

Gepost door: Wannes | 19-01-09

NIET STOPPEN, Janice! Ook al zijn er niet elke dag evenveel lezers, HET BLIJFT DE MOEITE om voort te doen!
Ik steun je van ganser harte!

Gepost door: Erwin | 21-01-09

Wees gerust, ik ben een verslaafde...

Gepost door: Janice | 21-01-09

De commentaren zijn gesloten.