22-01-09

Heeft het woord 'racisme' nog enigerlei waarde?

Mbokani: 'Dit is racisme'

De Congolees Dieumerci Mbokani werd zesde in de totaalstand wil zo snel mogelijk weg uit België, want hij is het niet eens met de plaats die hij kreeg voor de Gouden Schoen .

'Dit is niet normaal', fulmineerde Mbokani. 'Ik ben de beste aanvaller van eerste klasse. Iedereen bewierookt mij voor mijn Europese prestaties en dan dit. Dit is niet normaal. Dat weet toch iedereen. Ik moet altijd een plaats in de top drie hebben. Op zijn minst. Nu ben ik zesde. Dat is niet ernstig. Deze ontgoocheling duwt me weg uit België. Ik wil weg, liefst nog tijdens deze winterstop. Zeker op het einde van het seizoen wil ik weg. Ik heb contacten in Duitsland.'

Gezocht naar redenen voor zijn - in zijn ogen - lage plaats in de stand komt hij, (hoe kan het ook anders) bij racistische motieven uit. Een beetje dwaas in dit geval, de vader van Witsel komt uit Martinique en is getrouwd met een Belgische. Maar misschien bestaat er ook racisme tussen donkerbruin en bleekbruin? Het kan zijn natuurlijk, want ik heb nooit zoveel racisme gezien als in Noord-Afrika en vooral Egypte tegen hun donkergekleurde medemensen.

16:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Teveel racisme in het voetbal is zoiets als zeggen dat er teveel alcohol zit in alcoholvrij bier. Er is helemaal geen racisme bij de spelerskeuze. Er spelen meer kleurlingen en buitenlanders in de topploegen in europa dan autochtonen. Speelt in de franse nationale ploeg nog wel een blanke mee?

Gepost door: Wannes | 22-01-09

Redsandra En hoe zou het nog met Sandra zijn? Op de website lees ik weinig opbeurend nieuws. De vader zou 44.8% van de nodige één milj binnengerijfd hebben. de geldstroom is echter stilgevallen, en 'een welgesteld echtpaar' dat anoniem wil blijven past de rest bij. Alles ok dus? Toch niet: de dokter-specialist heeft afgezegd wegens 'de mediaheisa', de medicamenten werden nog niet aangekocht wegens 'wettelijke voorschriften', het medicament zou nu zelfs GRATIS geleverd worden door het deense labo. In dat geval wordt het geld op de rekening van 'BOKS' gestort, een club voor kinderen met een stofwisselingsziekte. En er worden geen nieuwe inzamelacties meer gepland. De vader dankt voor de gulle steun.

Gepost door: Wannes | 22-01-09

Ik ben "helemaal" geen racist , ik zou het trouwens niet durven ,ik leef tussen 65 miljoen bruin getinte "vreemdelingen"
Racisme is een woordje dat na een tijdje vanzelf uit de mode zal groeien, als het overwicht van onze woestijnbroeders zo groot zal zijn ,dat onze blanke inboorlingen uit een kansarme minderheid zal bestaan.

Gepost door: Rene | 23-01-09

De commentaren zijn gesloten.